Tüp Bebek Merkezleri anatolia,gen-art,gürgan clinic... Ankara tecrübeleriniz

Ankara da hangi merkezden memnun kaldınız?

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .
herkese günaydim...genart ta 2 gün önce e-mail yolladim...cevap alamadim...acaba bana yardim edemiceklermi....of ya moralim cok büyük...

ewt canım drum nilgün hoca benim aşılamamda yoktu ama başka bir dr. yaptı.:çok üzgünüm:

bizde 2. için tekrar orayı düşünüyoruz....
nilgün hoca işinin ehli fakat keşke birazdaha çok konuşsa bilgilendirse

çok haklısınız sadece dinliyor söylenilenleri nasıl tedavi edeceğini anlatmıyor tamam tamam diyor kafasında planlıyor ama bilgi vermiyor ama ben çok soru soruyorum bazen sadece bakıyo bana cevap vermiyor ama ben yineliyorum sonuçta bilmek istiyorum ne olacak nasıl olacak çoğu şeyide biz biliyormuşuz gibi davranıyor benim bundan önceki tedavimin sonlarında gitti amerikaya karışıklıklar oldu ve tedavi başarısız oldu bu konuda kızgınım ama bana çok yardımcı oldular bütün çalışanlar 1 kez daha orayı düşünüyorum tüp bebek için kısmet bakalım hepimiz için hayırlısı olsun

ya 4 gün oldu hala cevap vermediler genartakiler bana....ben yurtdisinda oturdugum icin böyle durumumu anlatmak daha iyi oldugu icin e-mail yolladim...cok mu isleri var yoksa ne yapim...onlar yazmadikca yada aramadikca sanki bana yardimci olamicakmis gibi geliyor bana

bence canım sen onları aramadıkça ilgilenmezler
en iyisi telefon a.s

canım sizin ilki aşılama mıydı tüp bebek mi
bizimki mikroydu

Sayın Meldir,

Hepimizin çok iyi bildiği gibi, infertilite, diğer sağlık sorunlarından oldukça farklı bir durum. Başka bir sağlık sorununda hem teşhis, hem de tedavi için, hasta da doktor da elbette yine epey çaba sarfeder. Ancak, ne olursa olsun, hasta bedenindeki rahatsızlıkla baş başadır, ailesi, çevresi, arkadaşları onun için üzülür ve destek olmaya çalışır.

Fakat biliyoruz ki, infertilite durumu ile karşı karşıya kalmak, diğer sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktan çok farklıdır. İnfertilite söz konusu ise, sadece kendi bedeninizle baş başa değilsinizdir, en azından eşinizin durumu da, gebeliğin oluşumunda en az sizin kadar pay sahibidir. Gerçekte, iki kişinin temel problemidir. Ancak, ne yazık ki böyle de kalmayıp, ailenizin, çevrenizin ve arkadaşlarınızın da, sizin bebeğiniz olması yönündeki beklentilerini ve sorularını karşılama yükünü de size yükler.

Sizin forumda yazdığınız kadarı ile tedavi sürecinizi anlamaya çalıştım. Maya’ya da gelip görüş aldığınızı okudum, isminizi bilemediğim için tıbbi öykünüzü, size ve eşinize yapılan muayene ve tahlil sonucunu görme ve buna göre değerlendirme şansım olmadı.

Kaç yaşında olduğunuzu, kaç yıldır evli olduğunuzu, sizin rahim-tüpler-yumurtalıklarınızın ve eşinizin sperm sayı-hareket-morfoloji yönünden hangi özelliklere sahip olduğunuzu bilememekle beraber, forumdan izlediğim kadarı ile, size toplamda 5 kez IUI tedavisi uygulandığını anladım.

IUI tedavisi ile ilgili, internet aracılığı ile gerek yurt içi gerekse yurt dışı pek çok sağlık adresinden, kadın ve erkek hangi koşullara sahip ise uygulanabildiği, her uygulamada başarı şansının ne olduğu, ne zaman bu tedavi biçiminin sonlanmasının gerektiği konularında bilgi almışsınızdır diye düşünüyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, çok eskilerde sayısı 6’ya varan IUI denemeleri sonrasında IVF ya da ICSI yöntemlerine geçilirken, yaklaşık son 5 yıldır 3 IUI denemesi sonrasında bir ileri aşama olan IVF ya da ICSI yöntemlerine geçilmesi uluslar arası bir uygulamadır. Burada kritik olan nokta, sizin yaş (yumurtalık rezervi) yönünden zaman kaybetmemeniz, bunun yanı sıra, sonuca yönelik olma ihtimali zayıflamış tedavi nedeni ile vücuda bir çok ilaç almanız, beraberinde maddi yıpranmanın engellenmesidir.

Yine forumdan anladığım kadarı ile, IUI tedavi denemelerinizin birinde gebelik oluşmuş ancak düşükle sonuçlanmış. Bu gerçekten çifti, özellikle de kadınları daha da zorlayan bir durum. Nihayet oldu dediğiniz anda onu kaybetmek, size acı verirken, diğer yandan haklı olarak, hem tedaviye hem kendinize hem de neredeyse kadere öfke duymanıza neden olur. Bu duygu durumundan kurtulmak kolay değildir. Çeşitli tesellilerle çıkabilirsiniz, ama gerçekle bağlantılı bir şekilde sizi bu durumdan çıkarabilecek tek şey, sizin neden çocuğunuzun olmadığını ortaya koymaktır. Nedeni bilmek, çözümü olsun olmasın sizi gerçekte rahatlatacak tek unsurdur.

Kadın vücudunda gebeliğin oluşmama nedenleri temel nedenlere göre sıralandığında aşağıdaki maddeleri görürüz;
1. Eşler arasında sağlıklı cinsel beraberliğin gerçekleşememesi,
2. Sağlıklı ve düzenli beraberliğe rağmen, üreme hücrelerinin (yumurta ve spermin) birleşmelerinin zorlaşması veya engellenmesi,
3. Üreme hücrelerinin birleşebilmesine rağmen döllenmenin gerçekleşememesi,
4. Döllenmenin gerçekleşmesine rağmen embriyonun gelişememesi,
5. Embriyonun gelişmesi ancak rahimde tutunamaması,
6. Embriyonun gelişiminde sorun olmamasına rağmen oluşan gebeliğin zamanından önce düşükle ya da erken doğumla sonlanması.

Sizin durumunuz 2 ila 6 numaralarından herhangi birinden veya birkaçından oluşuyor olabilir. Bunu bugüne kadar gördüğünüz IUI tedavilerinden ve sonuçlarından anlamak mümkün olamamaktadır, çünkü yumurtalarınız sizin vücudunuz içinde iken çatlatıldığından; “verilen spermlerle döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini”, “döllenme gerçekleşti ise, döllenmenin gerçekleştiği yerden tutunacağı rahim duvarına kadar yaptığı yolculuk süresince canlılığını koruyup korumadığını”, “tutunacağı yer olan rahim duvarına ulaşabilen embriyonun tutunup tutunmadığını”, “tutunan embriyonun ne kadar süre ile orada yaşayabildiğini” bilemiyoruz. Sadece erken dönemde kaybettiğiniz bir gebeliğiniz olduğu için, sadece o gebelikte “embriyonun döllendiğini, yolculuğu büyük ölçüde hasarsız tamamlayabildiğini, rahimde bir ölçüde tutunabildiğini” anlayabiliyoruz.

Tüm bunların ışığında, size önerim, yukarıda sözü edilen maddelerin dışarıda kontrolle sağlandığı ICSI yöntemine geçmeniz, ancak bu yönteme geçerken de, tutunma sonrası aşamaya daha iyi hazırlıklı olabilmek adına önemli kan tahlillerini de yapıp, önlemleri alarak başlamanızdır.

Herhangi bir sorunuz olduğu taktirde, Maya Tüp Bebek Formu'nda her zaman cevaplamak üzere desteğe hazırım.

Sevgi ve saygılarımla

Op. Dr. Osman D. Özgün

öncelikle arkadaşımın sorusuna cevap vereyim biz hiç tüp bebek denemedik hepsi aşılamaydı Osman bey sizden cevap gelmesi beni çok şaşırttı bilgileriniz için teşekkür ederim . ama dediğim gibi sizin merkezinize gelmeyi şu anda düşünmüyorum burası açık bir forum sitesi kişileri karalamadan fikirlerimizi yazıyoruz sadece hastalık takibi vs. önemli değil ilk alınan elektirikte çok önemli bence belki sizin merkezinizde de tedavim başarılı olacaktır ama bu tercih meselesi dediğim gibi daha sonra fikrimde değişebilir. bize sorabilirsiniz demişsiniz ''hormon çekilmesi'' ne demektir bana açıklayabilirseniz çok sevinirim aşılamadan sonra yaşadığım bir durum takibim 24 gün sürdü çatlatma sonrasında aşılama yapıldı ve 2 gün sonra kanamam başladı.nedenini sorduğumda bu cevabı aldım çok araştırmama rağmen beni tatmin edecek bir bilgiye ulaşamdım şimdiden teşekkürler.

henüz karar veremedim ama işini bilen bi yer olmasını istiyorum.havalar çok soğuk gidiyor bahara düşünüyorum hem maddi olarak birikim yapmamız gerekiyor kısmet .....

Sevgili Meldir,

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, sorunuza Maya Tüp Bebek Forumu bölümünde cevap vermiştir. Bu linkten görebilirsiniz:
http://www.kadinlarkulubu.com/kf-hormonal-bozukluklar/246186-hormon-cekilmesi.html#post4925544

ben de anatolia tüp bebek merkezine gittim ilk müayanemi oldum doktorum hakan yaralı bana da % 60 sansım oldugunu soyledı.eşimde varikosel vardı ameliyat oldu su an sperm sayısı 6milyon.dr.muz micro önerdi.kolay hastalardan oldugumuz söylendı ama yazılanları okudukca kafam karıstı.senin doktorun kım ve sorunun nedır? hepimiz için hayırlısını versin allah

Merhaba bayanlar,
Ben de Genart'ta tedaviye başladım. Uzun protokol uygulanıyor. Sanırım mart gibi olumlu olumsuz sonucu alırım ve sizlerle paylaşırım.

merhaba bethy uzun protokol derken ne demek istedin açıklar mısın yani kağıt üzerinde işler yavaş mı gidiyor ?

merhaba bethy uzun protokol derken ne demek istedin açıklar mısın yani kağıt üzerinde işler yavaş mı gidiyor ?

merhaba meldir
uzun protokol derken kağıt üzerinde işler yavaş gidiyor demek istemedim. tüp bebekte bir kısa protokol birde uzun protokol var. kısa protokolda o ay reglinin 2. günü tedavin başlıyor ve 15 gün sonra yumurtaları toplayıp 3 gün sonra transeri yapıyorlar. yani 1 ay içinde herşey olup bitiyor. (bunu denedim :1no2: ) uzun prokolda ise bir ay önceden yumurtalar uyarılmaya başlanıyor. böylece daha fazla ve daha kaliteli yumurtalar elde ediliyor sanırım. bu işlemeler 45-50 günü bulduğu için uzun protokol demişler. kısada da olumlu sonuç alanlar var uzunda da. kararı doktorlara bırakmamız en iyisi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…