Anaokulu

Evet öğretmen gruba mesajdan sonra şu güne kadar raporluyum şu gün geleceğim o güne kadar çocuklsr gelecek gelmeyecek vs yazabilirdi belki ama öğretmen grup kurarak size detaylı bilgiyi vermek zorunda değil.

Uyum eğitimi vs gibi bilgileri okul idaresinden de öğrenebilirsiniz.

Öğretmen açıklamasını yapmış , size özel durumlarını yazacak değildi . Ayrıca grubu sohbete kapatmış olması ilgisiz olduğu anlamına gelmiyor . Ben de kapatmayı düşünüyorum . Veliler çok düşüncesiz davranıp soru üstüne soru yağmuruna tutuyorlar öğretmenleri . Okullar açıldığında aklınızdaki tüm soruları sorabilirsiniz yüz yüze öğretmene.
İşte sorun bu ne zaman açılacağını bile açıklamamış yani ben p.tesi okula gönderecektim o raporlu diye çocuklar gitmeyecek diye bilmiyordum öğretmen değilim nasıl oluyor bilmiyorum her şeyi açıklaması lazım veliler soru sormasın isteniyorsa net olarak kafalardaki tüm soru işaretleri giderilmeli

İşte sorun bu ne zaman açılacağını bile açıklamamış yani ben p.tesi okula gönderecektim o raporlu diye çocuklar gitmeyecek diye bilmiyordum öğretmen değilim nasıl oluyor bilmiyorum her şeyi açıklaması lazım veliler soru sormasın isteniyorsa net olarak kafalardaki tüm soru işaretleri giderilmeli
Özelden yazdınız mı öğretmeninize?

Grubu açması şart değil gerçekten
Artık kimse veli mesajlarına açık grup kurmuyor
Deneyimlerimden yola çıkarak aynı soruların yüz kere sorulacağını ben tahmin edebiliyorum mesela
Size bilgilendirici bir açıklama yapılmadı mı gruptan?
Hayır sadece raporlu olduğunu söylemiş,raporum şu gün bitiyor bu süre zarfında çocuklar okula gelmeyecekler diye bi bilgilendirme yok

Anlaşılmadım galiba kapatsın tabi ama bu ilk tanışma Faslı ne lazım ne değil uyum süreci olacak mı p.tesi çocuklar okula gidecek mi hiçbir açıklama yok direk kapalı bi tanışalım sonra yine kapatsın aklımızdaki soru işaretlerini gidersin yine kapatsın bildiğim kadarıyla anaokulunun önceden uyum süreci oluyor erken başlanılıyor erken başlamayı geçin 10 gün geç başlayacağız hani bi sağlık durumu olsa 1 ay gelinmese raporlu olunsa 1 ay çocuklar evde mi kalınıyor onu anlamaya çalışıyorum 1 ay kayıp uzun bir süre değil mi
Bu saydıklarınız öğretmenin görevi değil ama. İsterse hiç grup kurmaz, okul dışında velilerle iletişim kurmaz. Bunları öğrenmeniz gereken yer okul idaresi. Ki özelden ulaştığınızda size açıklama yapmış öğretmen de.

Emin değilim ama sanıyorum 1 aylık raporlar heyet raporu falan oluyor onda da ücretli öğretmen geliyor.

Bu saydıklarınız öğretmenin görevi değil ama. İsterse hiç grup kurmaz, okul dışında velilerle iletişim kurmaz. Bunları öğrenmeniz gereken yer okul idaresi. Ki özelden ulaştığınızda size açıklama yapmış öğretmen de.

Emin değilim ama sanıyorum 1 aylık raporlar heyet raporu falan oluyor onda da ücretli öğretmen geliyor.
Kimsenin durduragi yok ,böyle olduğunu da bilmiyordum. Oğlum yeni ilkokula başladı.toplantiya katılmayan bir veli, öğretmenin istediği defter için ,keşke katilsaydim ben bilirdim gerek olup olmadığını benimki anaokuluna gitti ya anlarım bu işlerden dedi :işsiz: istediği sadece bir guzel yazı defteriydi. Herkes bilirkişi ,herkes uzman

Genelde kapatıldığını duymuştum ama benim asıl sorunum öğretmeni tanımıyoruz okula yeni başlayacak öğrenciler ilk etapta tarım saat açabilir
Bizde okula gidene kadar tanımıyorduk. Son gün toplantı yaptı okulda oylelikle tanıştık.

Hayır düşmemiş işte soru işaretleri işe bıraktı,10 gün raporluyum yazmış sadece bu süreçte çocuklar okula gidecek mi gitmeyecek mi bilgilendirme yok
O konuda haklisin
Gun olarak da belirtmesi lazimdi sonucta anaokulu daha ilk defa okul deneyimi yasayan ebeveynler var
Nerden bilecekler

Peki bu ilkokul falan olsa 10 gün az bir süre mi ? Yerine birini vermeleri gerekiyor
Yine veremezler. Çünkü öyle hazırda bekleyen öğretmen olmuyor. Bir ay olsa norm kadro fazlası öğretmen olursa ilde ya da ilçede onla eksiklik giderilir. Mesela ben bir ara ameliyat olmuştum bir ay rapor verdi doktor. Yerime kimseyi vermediler. Dersler boş geçti. Ama ben 15. Gün okula başladım onca acıya rağmen.

Tabi ki de öğretmende hasta olabilir..Zaten hasta hali ile gelsin demiyorum ama daha kendini tanıtma faslında grubu kurar kurmaz engellemiş bakın bu şekil soru işareti oluştu kafamda p.tesi gönderecek miyim çocuğumu göndermeyecek miyim diye en azından yarım saat açsaydı gelecek sorulara karşılık açıklaması yetersiz geldi
Bir soru takılırsa aklınıza uygun vakitlerde yazarsanız öğretmen mutlaka cevap verir size. Siz öyle bir veli olmayabilirsiniz ama gece yarısı bizlere mesaj yazan veliler oluyordu. Öğretmen herkesi tanıyamayacağına göre kendince böyle önlem almış. Benim kızım da anaokuluna başladı bu yıl. Kızımın öğretmeni de bu hafta raporlu. Haftaya biz de başlayacağız. Özelden sorulan sorulara da gayet güzel cevap veriyor.

Korona olmuştur belki diye düşündüm. bir şekilde raporlu olduğuna göre canıyla uğraşıyorsa detaya girememiştir.

10 gun icin kimseye vekaletten ogretmen verilmez.yorumlari engelleme konusunda da hakli cunku veliler surekli gerekli gereksiz herseyi soruyor.mesela grupta bilgi yaziyorum hemen ardindan hepsi tek tek ozelden ayni seyi soruyor.

Oğlumu devlet okuluna verdik, anaokul.
Öğretmen okullar açılmadan grup kurdu, yoruma da kapalı değil elbette.
Kapalı olsa yadırgardım acikcasi.

Hiçbir veli de anormal birsey yazmadı.
Herkes saygılı, anlayışlı.
Burayı okuyunca öğretmenimizi daha bir sevdim :)

Hakka girmenin fetvasını hangi sıfatla verdiğinizi çok merak ediyorum. Onun hesabını vereceğimiz merci ayrı. Öğretmenler izin haklarını yok diye her işlerini yaz tatilinde ya da onbeş tatilde halledebilme kudretine sahip değiller ki. İnsanüstü varlıklar değiller. Belki taşınacağı ev yeni boşaldı, yaz boyu ustayla uğraştı tadilat yetişmedi... başka insanlar için tabii olan şeyler öğretmenler olunca lüks sayılıyor. Tamam siz de sistemi sorgulayıp ülkemizde yaşıyorsanız oyunuzu kullanın verginizi verin, öğretmen görevlendirmek için gerekli şeyleri hep beraber yapalım
Akıl ve mantığımla düşünerek hasta olmayan birinin yalan beyanla hasta gibi rapor alması hakka girmektir

Uzun donem olmadigi surece neresi olursa olsun ogretmen vermezler.evet cocuklar eksik kaliyor ama yapacak bisey yok.
Evet burda suclu olan hasta olan öğretmen değil ama sistem, bizde rapor alınca ya da izin alınca diğerlerine fazla mesai yazılmak şartıyla eleman verilir...bence burda da diğer boşta olan öğretmenlere ek ders ücretiyle yerine vermeleri gerekir

İlkokulda öğretmen raporluysa müdür yardımcısı falan girer ya da pandemi hariç sınıflar birleştirilir bir şekilde idare edilir. Ana sınıfı için öyle bir seçenek söz konusu değil.
Anladım anaokulu neyse de en azından ilkokulda böyle olmasi daha iyi

Yine veremezler. Çünkü öyle hazırda bekleyen öğretmen olmuyor. Bir ay olsa norm kadro fazlası öğretmen olursa ilde ya da ilçede onla eksiklik giderilir. Mesela ben bir ara ameliyat olmuştum bir ay rapor verdi doktor. Yerime kimseyi vermediler. Dersler boş geçti. Ama ben 15. Gün okula başladım onca acıya rağmen.
Varya eminim milli eğitimde falan vardır boşta olan yani 1 ay derse girse yeri idare edilecek ama burda kim çocukları düşünüp de milli eğitimdeki koltuğundan gelir bilemiyorum,size de çok geçmiş olsun gerçekten bu iş vicdan işi

Bana da saçma geldi okulun ilk gününden raporlu olabilirde okulun çocukları madur etmemesi lazim 1 gun degilki 10 gün yerine birinin bakması gerekir bence

Tabi ki de öğretmende hasta olabilir..Zaten hasta hali ile gelsin demiyorum ama daha kendini tanıtma faslında grubu kurar kurmaz engellemiş bakın bu şekil soru işareti oluştu kafamda p.tesi gönderecek miyim çocuğumu göndermeyecek miyim diye en azından yarım saat açsaydı gelecek sorulara karşılık açıklaması yetersiz geldi
Grubu sohbete açtığı zaman bir süre sonra öğretmenin duyuruları arada kaynıyor maalesef. Günaydın, iyi aksamlar muhabbetinden tutun da resimli mesajlara kadar dolup taşıyor. Muhtemelen raporu bittikten sonra toplantı yapar her şey netlesir. Raporu bitene kadar da çocuklar okula gitmez.

Back