Anaokulu

Bu forumda Türkiye’ye yaşayan üyeler bile o kadar Marie ki yurtdışında doğup büyüyenlerin bilmedikleri şeyler beni hiç şaşırtmıyor, doğal buluyorum😂
Diğer okul konusunda yazmıştı meğer yurtdışındaymış😅okulun içini bir görsün wc leri kantini bir görsün de öyle konuşalım derim ben

Bu forumda Türkiye’ye yaşayan üyeler bile o kadar Marie ki yurtdışında doğup büyüyenlerin bilmedikleri şeyler beni hiç şaşırtmıyor, doğal buluyorum😂

Gerçekten öyle.

konudan sapıcam ama e okullar açıldı bu kadar vakaya rağmen zaten açılsın, tabii açılsın kimse eğitimden geri kalmasın ama bir sınıfa 40-50 öğrenci doldururken, okulların temizlik elemanı yokken nasıl olacak bu iş.
burda bir tane hanım şunu demişti bir konuda gerçekten o zaman anladım bizim derdimiz ulkemizi değil kendimizi kurtarmak diye.kendi çocuğu için; benim çocuğumun gittiği okulda kapıda ateş ölçuluyor, sınıflar dezenfekte ediliyor, zaten bir kaç kişilik sınıflar, okulda hemşire var vs gibi şeyler söylemişti, özeller açılsın devlet bu şartları sağlayamıyorsa kapatıyorsa kendi okullarını kapatsın gibi bir şeyler demişti.
yani bu kısacası parası olan okusun, olmayan ne yaparsa yapsın gibi..

Slm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum
10 gün rapor için yedekte bekleyen öğretmen yoktur hiçbir yerde
Maksimum yapılabilecek şey belki diğer şube varsa onunla birleştirebilirler
O da şu korona zamanı mümkün değil
Öğretmeniniz uzun süre raporluysa,ücretsiz izne veya doğum iznine ayrılırsa yerine mutlaka biri bulunur

Whatsapp gruplarının veli mesajlarına kapatılması da bulunmaz nimet
Öğretmenler yüzlerce veli sohbeti okumaktan yıldı çünkü
Ben artık velilere açık olan gruplara girmiyorum bile
İlgisizlikse ilgisizlik bunun adı

gerçekten o zaman anladım bizim derdimiz ulkemizi değil kendimizi kurtarmak diye.kendi çocuğu için; benim çocuğumun gittiği okulda kapıda ateş ölçuluyor, sınıflar dezenfekte ediliyor, zaten bir kaç kişilik sınıflar, okulda hemşire var vs gibi şeyler söylemişti, özeller açılsın devlet bu şartları sağlayamıyorsa kapatıyorsa kendi okullarını kapatsın gibi bir şeyler demişti.
yani bu kısacası parası olan okusun, olmayan ne yaparsa yapsın gibi..
Ben böyle bir şeyin savunulduğu bir konuyu hatırlıyorum. Aynı konu mu bahsettiğiniz bilmiyorum ama son cümlenizi ben bunu savunan hanıma yazmıştım onu alıntılayıp ve özelden konuşmuştuk sonra. devlet okullarının olabilecek en kısa zamanda bu standartlara sahip olması tek temennimiz. Bu ülke ve çocuklar bizim... öyle düşünerek hareket etmeliyiz ama işte bazı fikirler başka türlü olabiliyor. iş adamlarının ceplerine para yollar bizim insanımız ama devletin müdürü bağış isteyince auvvvv... neyse ban yemek istemem, evde yalnızken takılacağım foruma birkaç gün 😊

Slm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum
Öğretmen açıklamasını yapmış , size özel durumlarını yazacak değildi . Ayrıca grubu sohbete kapatmış olması ilgisiz olduğu anlamına gelmiyor . Ben de kapatmayı düşünüyorum . Veliler çok düşüncesiz davranıp soru üstüne soru yağmuruna tutuyorlar öğretmenleri . Okullar açıldığında aklınızdaki tüm soruları sorabilirsiniz yüz yüze öğretmene.

Öğretmenler de hasta olabilir. On gün rapor için yerine başka bir öğretmen verilmez. Doğum iznine ayrılacak olsa milli eğitim başka bir öğretmen görevlendirir. Grubu sizin yazmanıza kapatabilir. Çünkü grup sizleri bilgilendirme amaçlı sizden yorum alacağı zaman grubu sizin de paylaşımınıza açar.
Peki bu ilkokul falan olsa 10 gün az bir süre mi ? Yerine birini vermeleri gerekiyor

Doğum iznine ayrılınca ücretli öğretmen gelir yerine. 10 günlük rapor için nerden öğretmen bulsunlar? Mantıklı mı sizce?

Öğretmenlerin çoğu whatsapp grubunu yazışmalara kapatıyor. Velilerin ayarı yok çünkü.
Bence bulmaları gerekiyor , sonuçta bu anaokulu hadi diyelim ki ilk okulda 10 gün az mı ?

Öğretmenlerde insan neticede rapora izne ihtiyaçları olabiliyor. Ancak bu tarz ara vermeler çoçukları olumsuz etkiliyor. Özelliklede 1. sınıf çok önemli çocuk ya okulu seviyor ya da nefret ediyor. Değişiklik yapabilirseniz sınıfını değiştirmeyi talep edin tabi bu sizin için bir çözüm olur ama sınıfta en az 30 öğrenci vardır onlarada yazık. Öğretmende ihtiyacı var ki raporlu yani şans diyelim sizinkine. Whatsappı yoruma kapatmasını da yadırgamıyorum açıkcası çünkü çok saçma muhabbetler dönebiliyor.
Okul açılır açılmaz rapor alan öğretmenler 🙄 bir sürü öğretmen arkadaşım yapar bunu bize rapor ayarla en nefret ettiğim şey...tabi bu öğretmen gerçekten hastadır belki

10 iş günü değil yalnız. Pazartesi rapor alındıysa 8, cuma alındıysa 5 gün gelmez öğretmen. Haftasonları dahil yani rapora. Öğretmenlerin yıllık izni olmadığından sene içinde maalesef rapor alınmasını gerektiren durumlar olabiliyor. Kadının kendi çocuğu hastaysa ne yapacak mesela, o kime bıraksın... öğretmenler bin beygir gücünde sanılmaktan ne zaman vazgeçilecek bilemiyorum
Çocuğu hastaysa ya da kendi hastaysa zaten böyle bir hakkı var mesele öğretmenin hakkını kullanması değil yerine öğretmen vermeyen sistem, hii şu da var yıllık izni yok diye hastalık olmadığı halde herşey için rapor almak da hakka girmektir, çünkü daha geçen yıl bir ogretmen sırf ev taşımak için rapor almak istedi hem de daha okulun açıldığı hafta

Çocuğu hastaysa ya da kendi hastaysa zaten böyle bir hakkı var mesele öğretmenin hakkını kullanması değil yerine öğretmen vermeyen sistem, hii şu da var yıllık izni yok diye hastalık olmadığı halde herşey için rapor almak da hakka girmektir, çünkü daha geçen yıl bir ogretmen sırf ev taşımak için rapor almak istedi hem de daha okulun açıldığı hafta
Hakka girmenin fetvasını hangi sıfatla verdiğinizi çok merak ediyorum. Onun hesabını vereceğimiz merci ayrı. Öğretmenler izin haklarını yok diye her işlerini yaz tatilinde ya da onbeş tatilde halledebilme kudretine sahip değiller ki. İnsanüstü varlıklar değiller. Belki taşınacağı ev yeni boşaldı, yaz boyu ustayla uğraştı tadilat yetişmedi... başka insanlar için tabii olan şeyler öğretmenler olunca lüks sayılıyor. Tamam siz de sistemi sorgulayıp ülkemizde yaşıyorsanız oyunuzu kullanın verginizi verin, öğretmen görevlendirmek için gerekli şeyleri hep beraber yapalım

Bence bulmaları gerekiyor , sonuçta bu anaokulu hadi diyelim ki ilk okulda 10 gün az mı ?
İlkokulda öğretmen raporluysa müdür yardımcısı falan girer ya da pandemi hariç sınıflar birleştirilir bir şekilde idare edilir. Ana sınıfı için öyle bir seçenek söz konusu değil.

Öğretmenler de hasta olabilir. On gün rapor için yerine başka bir öğretmen verilmez. Doğum iznine ayrılacak olsa milli eğitim başka bir öğretmen görevlendirir. Grubu sizin yazmanıza kapatabilir. Çünkü grup sizleri bilgilendirme amaçlı sizden yorum alacağı zaman grubu sizin de paylaşımınıza açar.
Tabi ki de öğretmende hasta olabilir..Zaten hasta hali ile gelsin demiyorum ama daha kendini tanıtma faslında grubu kurar kurmaz engellemiş bakın bu şekil soru işareti oluştu kafamda p.tesi gönderecek miyim çocuğumu göndermeyecek miyim diye en azından yarım saat açsaydı gelecek sorulara karşılık açıklaması yetersiz geldi

Doğum iznine ayrılınca ücretli öğretmen gelir yerine. 10 günlük rapor için nerden öğretmen bulsunlar? Mantıklı mı sizce?

Öğretmenlerin çoğu whatsapp grubunu yazışmalara kapatıyor. Velilerin ayarı yok çünkü.
Anlaşılmadım galiba kapatsın tabi ama bu ilk tanışma Faslı ne lazım ne değil uyum süreci olacak mı p.tesi çocuklar okula gidecek mi hiçbir açıklama yok direk kapalı bi tanışalım sonra yine kapatsın aklımızdaki soru işaretlerini gidersin yine kapatsın bildiğim kadarıyla anaokulunun önceden uyum süreci oluyor erken başlanılıyor erken başlamayı geçin 10 gün geç başlayacağız hani bi sağlık durumu olsa 1 ay gelinmese raporlu olunsa 1 ay çocuklar evde mi kalınıyor onu anlamaya çalışıyorum 1 ay kayıp uzun bir süre değil mi

Tabi ki de öğretmende hasta olabilir..Zaten hasta hali ile gelsin demiyorum ama daha kendini tanıtma faslında grubu kurar kurmaz engellemiş bakın bu şekil soru işareti oluştu kafamda p.tesi gönderecek miyim çocuğumu göndermeyecek miyim diye en azından yarım saat açsaydı gelecek sorulara karşılık açıklaması yetersiz geldi
Grubu açması şart değil gerçekten
Artık kimse veli mesajlarına açık grup kurmuyor
Deneyimlerimden yola çıkarak aynı soruların yüz kere sorulacağını ben tahmin edebiliyorum mesela
Size bilgilendirici bir açıklama yapılmadı mı gruptan?

Bizim öğretmenimizde gruba velilerin yazmasını istemiyor. Özelden ulaşın bir sorun olduğu zaman dedi. Yani tek size özel birşey değil
Genelde kapatıldığını duymuştum ama benim asıl sorunum öğretmeni tanımıyoruz okula yeni başlayacak öğrenciler ilk etapta tarım saat açabilir

daha bismillah ilk gunden öğretmenin raporunu sorgulamak nedir? vekaleten neden 2 haftalığına başka öğretmene alışsın çocuklar daha okulun ilk haftasından.
doğum izni ya da aylık raporlarda mutlaka yerine başka öğretmen gönderilir ama bir zahmet 10 gun rapor almış hasta bir öğretmene de hiç mi göndermeyeceğiz diye sormayın.
bu yuzden zaten mesajlaşmayı kapatmıştır öğretmeniniz.
Allah bu ulkenin öğretmenine, doktoruna, devlet memuruna yardım etsin valla.
Kendim de devlet memuruyum 1 gün hastalansam yerime başkası gelmek zorunda ya da arkadaşım benim yerime de bakmak zorunda kalıyor benim yüzümden sistem aksayamaz AA ben bugün hastayım doktor hiçbir hastasından kan tahlili istemesin diyemiyorum,hani eğitimde durum nasıl bilmiyorum öğretmen açıklama yapmamış doğrudüzgğn adım şu öğretmeniniz benim 10 gün raporluyum tek yazmış eee hangi güne kadar raporlu başka bi öğretmen olacak mı belki yardımcı öğretmen vardır anaokulu sonuçta ben nereden bilebilirim açıklama yapması lazım net şekilde

Engellenmiş derken sizi gruptanmi attı yada tamamen engelledimi.varsayalim sizi sadece gruptan attı .özelden mesaj atıp durumu aciklamaliydi
Hayır üyelere yorum engellemiş ama daha yeni grup kurulmuş kafada soru işareti çok oturmuş bi şey yok yani en azından ilk yarım saat 1 saat aklımızdakileri sorabilseydik istedim sadece

Ortaokulda olsa yerine nöbetçi öğretmen girer. Ancak anaokulunda nasıl inanın bilmiyorum. Grupları her zaman yoruma kaptıyoruz size özel değil. İnsanız ve gecenin bir yarısı mesaj atanı, birbiri ile münakaşa edeni oluyor. Haliyle yoruma kapalı. Sonuçta özelden yazınca dönmüş. Napsın hastalanmış ve demek ki okul yerine birini ayarlayamamış. Bu sorunu idareye iletmelisiniz. Öğretmeni aşar. Yerine birini görevlendirmek idarenin işi öğretmenin değil. Bu durum öğretmenin ilgisiz ya da eğitiminin iyi olmadığını göstermez.

Çünkü öğretmenlerin eş durumu tayin sonuçları okullar açılmadan toplasan 1 hafta erken açıklanıyor. Hatta 1 gün erken açıklandığı bile oldu. Ne yapsın bu öğretmen ışınlanıp ev bulup ne zaman taşınsın? İzin hakkı da yok. Etik olmasa da rapor istemek zorunda kalıyor.

Back