Anaokulu

Yapılan en doğru şey de whatsap grubunu yoruma kapatmak. Yoksa ayarsız veli gecenin 12sinde gruba "Benim çocuğum şeftaliyi yememiş acaba nedennnnnn?" diye bir mesaj gönderebiliyor.

Hatta bence toplu mesaj atılmalı grup kurulmamalı. Yoksa birbirlerinin numarasına ulaşan veliler de epeyce arıza çıkarıyor.

Geçen sene ögretmen uzun dönem hasta kalmisti ama sonradan belli olmustu. Yani ilk 1 ay olacakti sadece. O 1 ay için bile baska ögretmen konuldu yerine. 1 hafta hastalik ise söz konusu, okul yine bir sekilde hal ediyor diye biliyorum. Hiç ögretmen hasta kaldiginda cocuklarin evde kaldigini duymadim.

Kadrolu ögretmenlerin yani sira sözlesmeli ögretmenlerde var. Disarda sözlesmeli ögretmeni bulup o 1 haftayi bile kapatiyorlar. Yada kendi okul bünyesinde olan bir ögretmen o 1 hafta sadece ekstra saat yapiyor. Lisede olunca sekreterler, baska ögretmenler o 1 saat derste cocuklara bakiyorlar. Ögrencilerde kendini mesgul ediyor, kitaplar ile, baska dersler ile ilgilenerek,..

Yani 1 ögretmenden hasta olunmamasi beklenmiyor. Tabiki hasta olabilir. Ancak okulun buna çare bulmasini bekleniliyor. Ve insanin kendi cocugu hasta olunca, is veren buna tabiki farkli bakiyor. Ki her is yeri ayni degil.
Siz yurtdışındaydınız değil mi.. ikinci paragrafınızda yazdığınız hiçbir şey doğru değil. Yedekte öğretmen sekreter falan yok

Slm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum
Kızım küçükken bizde yaşamıştık bunu. 15 gün geç başlamıştı bizim sınıf. WhatsApp grup yorumlarının sadece öğretmene açık olmasını doğru buluyorum ben çünkü amacı dışında kullanmaya başlıyor bir süre sonra insanlar.

Açılın öğretmen geldi 😁 10 gün için başka bir öğretmen görevlendirilmez. Doğum izni, ücretsiz izin gibi uzun dönem süren izinlerde yeni öğretmen görevlendirilir. Öğretmenin whatsapp grubunu velilere kapatmasının çeşitli sebepleri var. Bazı veliler vardır. Kimi gecenin bir yarısı gruba mesaj atar, kimi başka bir veliyle grupta tartışır. Siz bunlardan olmayabilirsiniz ama emin olsun her sınıfta üç beş tane böyle veli çıkar. Öğretmen bu gibi durumları önlemek amacıyla grubu yazışmalara kapatır. Özel bir durumunuz varsa zaten özelden ulaşabileceğinizi söyler. Durum bundan ibarettir öğretmenin özellikle ilgisiz davrandığını düşünmeyin.

Siz yurtdışındaydınız değil mi.. ikinci paragrafınızda yazdığınız hiçbir şey doğru değil. Yedekte öğretmen sekreter falan yok

Evet yurtdisindayim. Ondan dolayi burdaki yazilanlari saskinlik ile okuyorum. Hani söylediklerinizden süphe duymuyorum. Tabiki dogrudur. Ancak dedigim gibi iste, saskinim.

Slm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum

daha bismillah ilk gunden öğretmenin raporunu sorgulamak nedir? vekaleten neden 2 haftalığına başka öğretmene alışsın çocuklar daha okulun ilk haftasından.
doğum izni ya da aylık raporlarda mutlaka yerine başka öğretmen gönderilir ama bir zahmet 10 gun rapor almış hasta bir öğretmene de hiç mi göndermeyeceğiz diye sormayın.
bu yuzden zaten mesajlaşmayı kapatmıştır öğretmeniniz.
Allah bu ulkenin öğretmenine, doktoruna, devlet memuruna yardım etsin valla.

Engellenmiş derken sizi gruptanmi attı yada tamamen engelledimi.varsayalim sizi sadece gruptan attı .özelden mesaj atıp durumu aciklamaliydi

Evet yurtdisindayim. Ondan dolayi burdaki yazilanlari saskinlik ile okuyorum. Hani söylediklerinizden süphe duymuyorum. Tabiki dogrudur. Ancak dedigim gibi iste, saskinim.

hayatınız boyunca yurtdışındaysanız şaşırmanıza hak veririm ama Turkiye den yurtdışına gitmişseniz bizim refah olarak çok da yukseklerde olmadığımızı zaten bilmeniz gerekir. memur 10 gun rapor alınınca kıyamet kopmuş gibi şaşırmaya şaşırıyorum ben de, robot değil kimse, herkes insan ve insanın beli ağrır, grip olur, korona olur yani olur da olur. bizdeki sistem hemen bir memurun yerine başka yedekte duran bir memur göndermiyor, hatta eksik elemanlarla çalışılıyor halihazırda bile. bu durumda 10 gun çocuk okula gitmeyecek ve bu öğretmenin sorunu değil.

10 günde anaokulunda bir kayıp olmaz. İnsanlık hali olabilir. Velilere yoruma kapatmadı da yerinde bence. Veliler gerekli gereksiz yazıyor. Bizimki açık misal ama keşke kapatsa. Önemli birsey var sanıyorsun. Ardarda bir sürü teşekkür mesajı vs..

hayatınız boyunca yurtdışındaysanız şaşırmanıza hak veririm ama Turkiye den yurtdışına gitmişseniz bizim refah olarak çok da yukseklerde olmadığımızı zaten bilmeniz gerekir. memur 10 gun rapor alınınca kıyamet kopmuş gibi şaşırmaya şaşırıyorum ben de, robot değil kimse, herkes insan ve insanın beli ağrır, grip olur, korona olur yani olur da olur. bizdeki sistem hemen bir memurun yerine başka yedekte duran bir memur göndermiyor, hatta eksik elemanlarla çalışılıyor halihazırda bile. bu durumda 10 gun çocuk okula gitmeyecek ve bu öğretmenin sorunu değil.

Ögretmenler niye hemen herseyi bir savas ilani olarak algiliyorlar? Daha öncede yazmistim elbette insanlar hasta olabilir diye. Bunlara ögretmende dahil. Ancak yasadigim yerde beklenti, bunun okulun cözmesidir. Yani bu ögretmenin sorunu elbette ki degil. Okulun sorunudur diye bakiliyor. Türkiyede yük çok fazla ebeveynlerde ve en çok kadinlarda.

Ve evet burda dogup büyüdüm. Refah ile alakali degil ki. Neticede çok genç var okulu bitirmis olan. Sistemde sorun var. Hani bunu disardan söylemem tabiki kolay. Benim alistiklarim farkli, sizin alistiklariniz farkli.

Ögretmenler niye hemen herseyi bir savas ilani olarak algiliyorlar? Daha öncede yazmistim elbette insanlar hasta olabilir diye. Bunlara ögretmende dahil. Ancak yasadigim yerde beklenti, bunun okulun cözmesidir. Yani bu ögretmenin sorunu elbette ki degil. Okulun sorunudur diye bakiliyor. Türkiyede yük çok fazla ebeveynlerde ve en çok kadinlarda.

Ve evet burda dogup büyüdüm. Refah ile alakali degil ki. Neticede çok genç var okulu bitirmis olan. Sistemde sorun var. Hani bunu disardan söylemem tabiki kolay. Benim alistiklarim farkli, sizin alistiklariniz farkli.

öğretmen değilim, ama okul çözemiyor işte burada, ah x öğretmenimiz hastalanmış hemen y öğretmeni gönderelim yok. hatta x öğretmen varolmayan bir y öğretmeninin de işini yapıyor çok kez. yani zaten 1 öğretmen 2 öğretmen yerine çalışıyor 40 kişilik sınıflarda.
Turkiye'de yuk ust makamlarda çalışmayan herkeste. sadece kadınlarda değil.
okulu bitirmiş ve kpss den yuksek almasına rağmen atanamamış bir suru genç var evet, zincir ucuz marketlerde kasiyerlik yapıyorlar. bu foruma uyesiniz sonuçta Turkiye nin ekonomisi hakkında bilginiz de vardır.
çok şaşkınım ifadesi biraz marie antoinettevari geldi.

Hem öğretmen hem veliyim. Whatsap grubumu sadece kendi yazabilecegim şekilde ayarladım ve bilgilendirme grubu olduğunu en başta belirttim. Öğrenci bazlı bir durum olursa özelden yazar ya da ararım direkt.
Kendi çocuğumun öğretmeni grup kurmadı. Günlük bilgi ve fotoğraf paylaşımı yapıyor. Bu bize yetiyor.
10 günlük rapora vekaleten öğretmen verilmez.
Diğer öğretmen de bakamaz sayı sebebiyle. Müdür açıklama yapmalı böyle durumlarda

10 günlük süre okulun ilk açıldığı zamana denk geldiği için başka bir öğretmen olması zaten iyi olmaz bizim de bir hoca evlilik iznindeydi iki hafta gelmeyecekti müdür paylastiralim öğrencileri dedi o daha sıkıntı oluyor alıştıkları ortamdan kopmak istemiyirlar sonra çocuklar keşke denk gelmese okulun ilk gunlerine çünkü heyecanlı oluyor çocuklar ama uzun süreli durumlarda muhakkak ücretli öğretmen verilir.

öğretmen değilim, ama okul çözemiyor işte burada, ah x öğretmenimiz hastalanmış hemen y öğretmeni gönderelim yok. hatta x öğretmen varolmayan bir y öğretmeninin de işini yapıyor çok kez. yani zaten 1 öğretmen 2 öğretmen yerine çalışıyor 40 kişilik sınıflarda.
Turkiye'de yuk ust makamlarda çalışmayan herkeste. sadece kadınlarda değil.
okulu bitirmiş ve kpss den yuksek almasına rağmen atanamamış bir suru genç var evet, zincir ucuz marketlerde kasiyerlik yapıyorlar. bu foruma uyesiniz sonuçta Turkiye nin ekonomisi hakkında bilginiz de vardır.

Hahaha, pasta nelerine yetmiyooooooo.

Evet haklisin azda olsa bilgim var. Ancak ne bilim beynim su sekilde çalismisti (ne yazikki) "Orda en ucuz olan sey emektir. Yani yeni bir ögretmen bulmak bu kadar zor olmamalidir" diye.

Hani tabiki egitim sistemi tikir tikir islemiyor, bunu benden biliyorum. Sinav üstüne sinav, parasi, kirtasiyesi,.. bunlardan haberim var. Ancak ne bilim iste, bundan daha öncede bir konu vardi mesela. Ögretmen whatsapp grubundan yakiniyordu. Ebeveynler sürekli whatsapptan mesaj yollamalarina.

Onada sasirmistim, ögretmenin özel numarasi ebeveynlerde ne ariyor diye? Onu geçtim, nasil her an mesaj yollayabiliyor diye? Ki sonradan ögrendim sistem bu sekildeymis. Whatsappi olmayani sikayet edebiliyor diye, ögretmen yetirici kadar ebeveynler ile iletisimde degil diye.

Size artik o kadar dogal gelen, hani nefes almak kadar gibi seyler bana halen tabiki garip geliyor. Burda cocuklar 2.5 yasinda okula basliyor mesela, hatta cogular 1 yasindan (ve daha öncesi) krese gidiyorlar. Buda sizlere garip geliyordur. Bakici yokmu? Cocuklar daha çok küçük diye. Oysa buda bana çok olagan normal geliyor.

Doğum izni gibi durumlarda başka bir öğretmen (genelde görevlendirme olarak) sınıfa veriliyor. Grubu yoruma kapatmasını doğru buldum zira bazı veliler cuma mesajı, Kandil mesajı vs vs gibi saçma sapan seyler yazmakta, bazen kendi aralarında tartışmakta vs vs. Özel bir şey olunca zaten özelden yazarsınız. Ayrıca bu dönemde öğretmenin de bir insan olarak hasta olabileceğini (ki salgın zamanı korona bile olabilir) unutmamanız gerekli. Ayrıca öğretmen atamaları konusuna bile girilmiş, Türkiyede doğum oranı gide gide azalmakta 80 milyonluk ülkede 1 milyon tane milli eğitimde çalışan öğretmen var, üstelik emeklilik yaşı da 65. Kimi okullarda öğrenci sayısı çok azken kimilerinde çok fazla, asıl mesele özel okullarda çalışan öğretmenlerin şartlarının çok kötü olması, özel okullarda çalışma şartları iyileştirir ve haklar mebdekilere eşitlenirse insanlar koşa koşa özelde kariyer yaparlar kimse de 5-10 yıl atanmak için yıllarını harcamaz. Ayrıca eğitim fakültelerinin hala mezun veriyor olması da bu durumda çok acı. Milli eğitimde öğretmen sayısı az vs değil. Ayrıca okul öncesi gibi bir evrede okula yeni başlayan çocuklara 10 gün başka öğretmen verilmez zira ‘alışma’ evresinde bir o öğretmen bir bu öğretmen gibi saçma bir şeyle karşılaşmaları hoş değil. Şunu da eklemek istiyorum yaşadığım şehirde aylığı 2.000₺ olan kreşte öğretmenin numaraları velilerde yok, ulaşmak isterseniz okulu arıyorsunuz , öğretmen müsait olunca dönüyor ki çoğu zaman unutuyor, çocuğu alınca keyfi olarak görüşemiyorsunuz rendevu almanız gerekiyor, ek gezilere vs ücret ödüyorsunuz. Yani okuldan okula değişiyor çoğu şey. Özel ilgi ve alaka her özel okulda da olmuyor.

Son düzenleme:
bu foruma uyesiniz sonuçta Turkiye nin ekonomisi hakkında bilginiz de vardır.
Bu forumda Türkiye’ye yaşayan üyeler bile o kadar Marie ki yurtdışında doğup büyüyenlerin bilmedikleri şeyler beni hiç şaşırtmıyor, doğal buluyorum😂

Açılın öğretmen geldi 😁 10 gün için başka bir öğretmen görevlendirilmez. Doğum izni, ücretsiz izin gibi uzun dönem süren izinlerde yeni öğretmen görevlendirilir. Öğretmenin whatsapp grubunu velilere kapatmasının çeşitli sebepleri var. Bazı veliler vardır. Kimi gecenin bir yarısı gruba mesaj atar, kimi başka bir veliyle grupta tartışır. Siz bunlardan olmayabilirsiniz ama emin olsun her sınıfta üç beş tane böyle veli çıkar. Öğretmen bu gibi durumları önlemek amacıyla grubu yazışmalara kapatır. Özel bir durumunuz varsa zaten özelden ulaşabileceğinizi söyler. Durum bundan ibarettir öğretmenin özellikle ilgisiz davrandığını düşünmeyin.
Geçen sene ki anaokulu ogretmenimiz kapatmamisti yorumlara. Telefonu ele geçiren bir öğrenci evlerini ,alakasız bir biçimde annesinin ayağını ,orayı burayı çekip atıyordu gruba 😌 bir de bu yani var

Hahaha, pasta nelerine yetmiyooooooo.

Evet haklisin azda olsa bilgim var. Ancak ne bilim beynim su sekilde çalismisti (ne yazikki) "Orda en ucuz olan sey emektir. Yani yeni bir ögretmen bulmak bu kadar zor olmamalidir" diye.

Hani tabiki egitim sistemi tikir tikir islemiyor, bunu benden biliyorum. Sinav üstüne sinav, parasi, kirtasiyesi,.. bunlardan haberim var. Ancak ne bilim iste, bundan daha öncede bir konu vardi mesela. Ögretmen whatsapp grubundan yakiniyordu. Ebeveynler sürekli whatsapptan mesaj yollamalarina.

Onada sasirmistim, ögretmenin özel numarasi ebeveynlerde ne ariyor diye? Onu geçtim, nasil her an mesaj yollayabiliyor diye? Ki sonradan ögrendim sistem bu sekildeymis. Whatsappi olmayani sikayet edebiliyor diye, ögretmen yetirici kadar ebeveynler ile iletisimde degil diye.

Size artik o kadar dogal gelen, hani nefes almak kadar gibi seyler bana halen tabiki garip geliyor. Burda cocuklar 2.5 yasinda okula basliyor mesela, hatta cogular 1 yasindan (ve daha öncesi) krese gidiyorlar. Buda sizlere garip geliyordur. Bakici yokmu? Cocuklar daha çok küçük diye. Oysa buda bana çok olagan normal geliyor.

işte, keşke biz de şaşırabilsek. biz guzel şeyler olunca şaşırıyoruz.
alıştığımız şeyler değil, alışmaya zorlandığımız şeyler bunlar..
senin alışkanlıkların guzel, inşallah biz de onlara alışırız.

Wp grubuna velilerin yazmamasi bence en iyisi.

Oglumun eski kresinde grup herkesin yazmasina acikti.

Etkinlik paylasilirdi, önce bi maşallah suphanallahlar

Pesinden birbirlerinin cocuklarina övgüler

Sonra benim cocugum geride kalmis sikayetleri

Ögretmen 3 tane fotograf atardi, 5 saat üzerine konusurlardi.

🤦‍♀️

Back