Hahaha, pasta nelerine yetmiyooooooo.
Evet haklisin azda olsa bilgim var. Ancak ne bilim beynim su sekilde çalismisti (ne yazikki) "Orda en ucuz olan sey emektir. Yani yeni bir ögretmen bulmak bu kadar zor olmamalidir" diye.
Hani tabiki egitim sistemi tikir tikir islemiyor, bunu benden biliyorum. Sinav üstüne sinav, parasi, kirtasiyesi,.. bunlardan haberim var. Ancak ne bilim iste, bundan daha öncede bir konu vardi mesela. Ögretmen whatsapp grubundan yakiniyordu. Ebeveynler sürekli whatsapptan mesaj yollamalarina.
Onada sasirmistim, ögretmenin özel numarasi ebeveynlerde ne ariyor diye? Onu geçtim, nasil her an mesaj yollayabiliyor diye? Ki sonradan ögrendim sistem bu sekildeymis. Whatsappi olmayani sikayet edebiliyor diye, ögretmen yetirici kadar ebeveynler ile iletisimde degil diye.
Size artik o kadar dogal gelen, hani nefes almak kadar gibi seyler bana halen tabiki garip geliyor. Burda cocuklar 2.5 yasinda okula basliyor mesela, hatta cogular 1 yasindan (ve daha öncesi) krese gidiyorlar. Buda sizlere garip geliyordur. Bakici yokmu? Cocuklar daha çok küçük diye. Oysa buda bana çok olagan normal geliyor.