- 17 Aralık 2015
- 26.442
- 48.141
-
- Konu Sahibi Canangul133
kötü örnek dediginiz cocuk sadece 45 aylık, ne yapmasini bekliyorsunuz cocuklarin salon beyefendisi gibi oturmasınımı.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyorlar.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir vs.
Olmayan pedagojik bilginizle ahkam keserek duyarlı veli olmuyorsunuz sadece "zaten ne yapacağını bilemeyen" bir anneyi de üzerek kalp kırıyorsunuz.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir vs.
Kim olsa üzülür, haklısınız. Başka bir sınıfa alma gibi bir durum olamaz mı acaba? Çünkü öğretmen de velilerin bazıları da çocuğunuzu bu şekilde kazımışlar akıllarına, gitse bile hep böyle şikayetler, sorunlar gelecek karşınıza. Yeni bir başlangıç daha iyi olur belki.Herkese merhaba,
Dünden beri sürekli gözlerim dolu dolu, boğazim düğümlenmiş haldeyim.
Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.
Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.
işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,
öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.
Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.
Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.
Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
ben ne yapayım, nasıl davranayım,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek izorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Bu konudaki tüm yorumlarınızı okudum. Doğru mu hatırlıyorum diye baktım, siz oğlu kediyi balkondan atan üyesiniz. Kendi çocuğunuz için bile, "Allah'ın cezası" ifadesini kullanmıştınız.Tamam öğretmen zaten hatalı ama kendini yere atan bir evladınız olduğu için birşeyler yapmaya çalıştınız mı? Ne bileyim pedagog falan ? Belki yorumlara yazdınız bilemiyorum ama ana konuda bahsetmemissiniz.
Biraz acımasız olacak ama çocuğunuzun ciddi psikolojik sıkıntısı ve uyum problemi varsa benim cocugumdan çalıp sizin cocugunza zaman ayirmasini istemem ogretmenin. Belki öğretmene değil ama velilere hak verdim
Herkese merhaba,
Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.
Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.
işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,
öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.
Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.
Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.
Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Bende okul öncesi öğretmeniyim ve evet ağlayan çocuklar ilk haftalarda diğer çocukları da zorluyor, diğerleri de etkileniyor ama hiçbir velime çocuğu bu hafta yollamayın demedim. Hatta onlar çok ağlıyor bu hafta gelmesin deyince ısrar ettim alışması için her gün gelmeli diye. Öğretmen işin kolayına kaçmış biraz sanırım, 4 saat aralıksız kıyafetlerimi yırtarak ağlayan öğrencim oldu. Onu dahi yadırgamadım engelli sanmadım yaniHerkese merhaba,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Boylesine kotu ornek demis birdeOlmayan pedagojik bilginizle ahkam keserek duyarlı veli olmuyorsunuz sadece "zaten ne yapacağını bilemeyen" bir anneyi de üzerek kalp kırıyorsunuz.
Veliler olarak her şeyi çok biliyorsunuz ama nerede durmanız gerektiğini asla bilmiyorsunuz.
Sizin çocuğunuz da şu an değilse bile ileride ergenlik döneminde,üniversitede,iş hayatına atıldığında o bahsettiğiniz kötü örneklerden biri olabilir,bunu unutmayın.
Bir egitimcinin görevi öğrencisine yol göstermektir. Bu haylaz bu sessiz bu güç öğreniyor diyerek çocukları kategorize etmek egotimci kimliği ile bağdaşmaz.
Allah iyiliği versin. Sabah sabah Moral oldun banaBoylesine kotu ornek demis birdecocuk napmissa, sani cete kurmus snki muptezel olmus
Bu o kisi miBu konudaki tüm yorumlarınızı okudum. Doğru mu hatırlıyorum diye baktım, siz oğlu kediyi balkondan atan üyesiniz. Kendi çocuğunuz için bile, "Allah'ın cezası" ifadesini kullanmıştınız.
Henüz 4 yaşına girmemiş, ilk kez okul deneyimi olan bir çocuğa karşı çok acımasızsınız. İter de, kendini yere de atar, oyuncak da çeker. Çünkü rekabetin olduğu bir ortamda ve henüz sosyal becerileri bu anlamda çok yetersiz! Üstelik ilk gün; yeni ortam, yeni insanlar... Bir sürü duyguyu bir arada yaşıyor. O bir çocuk ve bu davranışlar gayet de kabul edilebilir. Gerekiyorsa, bunlarla ilgili çalışma yapılır, o ayrı. Ama ne o öğretmenin ne de velilerin yaklaşımı kabul edilemez! Yarın bir gün çocuğunuzun sınıfına otizmli ya da farklı gelişim gösteren bir çocuk gelecek olursa, ona da mı kötü örnek oluyor deyip istemeyeceksiniz? Sosyal - duygusal gelişim bu yüzden çok önemli. Başkalarına saygı duyma, hoşgörülü olma, yardımlaşma... Kendi gibi olmayanı dışlayan ve etiketleyen insanların ne durumda olduğunu maalesef görüyoruz!!!
Bak bi arkadas daha demis ama cocugunu sen etiketlersen ogretmenler coktan hazir bunu yapmaya..toplum olarak boyleyiz bence. Sen cocugunun haklarini savun cunku ezmeye caliisrlar diger turlu.Allah iyiliği versin. Sabah sabah Moral oldun bana
Doğru söylüyorsun, her zaman dürüst olmamak gerekiyormuş, bugün gideceğim okula bakalım.Bak bi arkadas daha demis ama cocugunu sen etiketlersen ogretmenler coktan hazir bunu yapmaya..toplum olarak boyleyiz bence. Sen cocugunun haklarini savun cunku ezmeye caliisrlar diger turlu.
Çocuklar birbirini örnek alıyor kısmını her bir çocuk da o özel öğretim öğrencisi adayı olabilir diye düşünerek yazmanız gerekiyor.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Şaka mı bu? Ne demek çocuğunuz çok hareketli bu sene olmazsa seneye gelin?Herkese merhaba,
Durustlukten ziyade.. biz anne olarak baska gozle bakiyoruz cocugumuza..Doğru söylüyorsun, her zaman dürüst olmamak gerekiyormuş, bugün gideceğim okula bakalım.