Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ogretmen uğraşmak istememiş bence
Sizin çocuğunuz gibi cocuklqr var olmaz mı? Yani hareketli cocuk var manasında diyorum
Sizin çocuğunuz da alışacak okula kurallara o da azaltacak davranışlarını gönderin

Bizim zamanımızda ayrımcılık yapan öğretmenler de vardı hala devam etmesi üzücü. Bazı kişiler atanana, devlete kapağı atana kadar öğretmen. Size de öylesi gelmiş. Veli profili de malesef gittikçe kötüye gidiyor. Hakkınızı arayın. Benim çocuğumun kimse keyfine göre damgalayıp eve kapatamaz.

Tamam siz çok güzel çocuk yetiştirmişsiniz, harika terbiye veriyorsunuz. Çocuğunuzda ne kadar akıllı,uslu

Bahsettiğiniz gibi bir yöntem olduğunu sanmıyorum. Oğlum uyaran eksikliği nedeni ile 2 yıla yakın özel eğitim aldı. Geçen sene 2. dönem eş zamanlı olarak kreşe verdim. Gerçekten kurallara uymakta zorluk çeken bir çocuktu. Buna rağmen öğretmeninden neredeyse hiç şikayet almadım; her zaman alışacak, ögrenecek dedi. Sonuç muazzam; öğretmenlerinin dediklerini gayet güzel yapan, herkesle sosyalleşen ve herkesin bayıldığı bir çocuk... Umarım herkesin evladı doğru öğretmenlere denk gelir.

Doğru söylüyorsun, her zaman dürüst olmamak gerekiyormuş, bugün gideceğim okula bakalım.
Sizin durumunuz gerçekten talihsizlik olmuş yoksa durust olmak kaybettirmiyor. Hatta doğru öğretmene denk gelirseniz çocuğunuzun eksik ya da geliştirilmesi gereken yönlerini daha hızlı tamamliyorsunuz. Üzülmeyin lütfen ama bu durum karşısında da sessiz kalmayın.

Çocugun yaşı tam dolmadıysa o zaman gelmeyın demiştir. Birde çocugu fln ittirmiş haklı olarak herkesın çocugu çok ama çok kıymetlı. Aidat konusundada paranızı gıtmıcekssnız ısteyın

Benim kızımda bazen ağlıyor kreşte bunlar küçük çocuk dayanamıyorlar yorgunluğa filan bazen olabilir öğretmen tolere etmek için uğraşmalı ha durmuyor der ki bugün alı biraz üzgün eve erken gitsin mesela

Bende bu şekilde söyledim. Haftaya diğer çocuklar alışacak, bizimki yine sorun yaşar dedim. yok yok, dedi zaten bu uyum haftası. kadına anlatamıyorumki.

Öğretmene zor gelmiş bariz net bu.. Hepsiyle ugrasmak yorucu gelmiş, sizin cocugunuzda hareketlıyse öbür haftaya atmak istemesindeki neden bu..
Nasıl bu sekılde duygusuz yapıcı olmayan Bi konusma yapabiliyor hele Kı anaokulu öğretmenleri içim almıyor.. Velevkı sizin cocugunuz engelli de olabilirdi, ayıp yahu, edep yahu!

Okulla ilgili gerekli yorumlar yapılmış zaten, rehberlikle görüşmek doğru bir adım olmuş ancak buna hareketli çocuk denmez. Ben de imkanınız varsa pedagog ile beraber gitmenizi tavsiye edeceğim çünkü sizi belirli bir süreç bekliyor. Hem siz hem çocuğunuz bu süreçte yorulmasın, hareketli olarak tanımladığınıza göre zaten benzer durumlarla karşılaşmışsınız. Çocuğunuz sosyal hayata alışana kadar yanlış adımlarla karşılaşmasın. Bir üye yazmış yok oyun saatinden mahrum ederim falan, böyle cezalarla kalıcı bir öğretim yakalanamaz.

Şimdi şöyle ki,ben mevzuat,yönetmelik içerikli bir sınavın saçmalığının farkındayım ve bunun öğretmen performansına bir artısı olmadığını biliyorum.Ama bu sınava karşı geliştirilen “hepimiz zaten uzmanız”argümanı komik.Hayır değilsiniz.
Şu an alanla ilgili bir performans sınavı ya da uzun vadeli bir performans değerlendirme de getirilse yine ağlayacak öğretmenler.Gerçekten hakkaniyetle yürütülecek bir performans değerlendirmeye bile kaç kişi yanaşır?İstiyorlar ki kimse bizi ellemesin.Uzaktan eğitimde hiç ders yapmayıp veliye haber bile vermeyen öğretmen gördü bu gözler.
Videoları ve bu sınavı desteklemiyorum.Ama öğretmenlerin belirli aralıklarla değerlendirilmeleri şart.

kız kardeşimin sınıfında da çokkk hareketli bi çocuk vardı. hatta doktora falan götürmüşlerdi ve ilaç tedavisi görüyordu bu durum yüzünden. düşünün yani. ama hiç bi zaman gelmesin vs denilmedi. hatta sene sonuna doğru çok güzel gelişmeler oldu çocukta. bunları da nerden biliyorum, kız kardeşimi ziyarete gittiğimde o çocuktan nasibimi almıştım ben de ondan sonra hep sordum nasıl oldu diye. gayet iyiye gitti çocuk. öğretmen öyle diyemez, bence idareyle konuşun sınıf değiştirin.

Onda hiperaktivite ya da benzer birsey vardir ki,o yuzden ilac tedavisi vardir.

Gunumuzde cocuklar dogal beslenmiyo, yedikleri herseyin icinde tatlandiricilar koruyucular vs. Her cocuk bagli bahceli evlerde dogup buyumuyor, o kadar sansli degiller. Nasil atacaklar bu enerjiyi..?

Çözüm olarak da cezayı önerdiniz. Nuh nebiden kalma yöntem.
Sizin çocuğun kediyi neden attığı belli oldu. Cezalarla korkuyla bastırdığınız in çocuk içinde öfke biriktirip gücü yettiğine gösteriyor.
Bence sizin önce cezayı hayatınızdan çıkarmanız lazım.

Hakkaniyetle yürütülecek bir performans değerlendirme sistemine ben gayet de varım bir öğretmen olarak. Ama bu ülkede bunun olabileceğini düşünüyorsanız ya gerçekten mesleki tecrübeniz çok az ya da hiç olumsuz bir deneyim yaşamamışsınız demektir. ( öğretmen olduğunuzu düşünerek yazıyorum)
Bugün sadece önemli yerlerde eşi akrabası olduğu için kadrosu köy okulunda olmasına rağmen beş sene boyunca okuluna bir kere bile uğramayıp, valilikte, belediye binalarında görevlendirmeyle çalışıyor gibi gösterilen, ona rağmen oralarda dahi hiç bulunmadan tam ek dersle çatır çatır maaş alan bir sürü öğretmen var haberiniz var mı?
O köy okullarındaki çocuklar şansı varsa ücretli öğretmene denk geliyor yoksa avare dolanıyor öyle. Neden? Öğretmenlerinin kocası, amcası, dayısı sendika başkanı, kaymakam , vali vs... Ben yaşadığım yerde valinin öğretmen eşinin nasıl maaş aldığını size anlatsam dudağınız uçuklar.
O yüzden bu sistemlerin varlığında kimse düzgünce okuluna giden, öğrencilerine faydalı olmaya çalışan öğretmenin uzmanlığını tartışamaz.
Böyle yana yakıla anlatıyorum sınav işinize gelmediğinden diyecekseniz eğer ben zaten sınavdan muafım, o açıdan bana sorun teşkil eden hiçbir şey yok ama bu olaya sonuna kadar karşıyım.

Kızım 3.5 yaşındayken kreşe vermiştim.Ve kreşin daha ilk günü sınıfındaki bir çocuk yanağına vurmuş.Ve sonra kolrktu dahada görüşmedim kreşe.Benim tüm umutlarım bitti.Artık okulu sevmeyecek sandım,sonra zor kötek ikna ederek başka bir kreşe verdim.Ordada yine hareketli bir çocuk karnına tekme atmış.Tabi yine hüsran..öğretmenler baya çabaladı sınıfını değiştirmeye ikna etmek için uğraştılar ama malesef kızımin bu yaşadığından ötürü 1 sene veremedim kreşe.Ve o sene çok zorlandım yenide doğum yapmıştım.Birde bu taraftan bakın olur mu?
Şimdi kızım 5 yaşında 2 senedir anaokuluna gidiyor.Gayet mutlu bı sorun yok.Kendini korumayı da öğrendi.Fakat ilk uyum haftası bu açıdan bence önemli.Yanlis anlamayın ben gitmesin demiyorum ama önce oglunuzun bu şiddet içerikli davranışlarını düzeltmeye çalışın.Siz mağdur olduğunuzu sanıyorsunuz ama çocuğunuzun vurduğu çocuklarında bir annesi var.Onlarda mağdur oluyor.Korkuyorlar.Ögretmen onlara okulu sevdirmeye mi uğraşsın daha ilk haftadan yoksa sizin çocuğunuzun şiddet içeren davranışlarını düzeltmeyemi emek harcasın.

Ama bizler okulda değiliz ki,okulda olan kişiler sorumlu çocukların anlık hareketlerinden. Bir öğretmen bana çocuğunuz şunu yaptı bunu yaptı dese nolur ki,olay yaşanmış bitmiş,ben müdahale edemem. Öğretmen okulda,gözü görüyor,müdahale edebilecek kişi de kendisi. Ben evde anlatıyorum elbette kimseye karşı kavgayı başlatan kişi olma,sadece kendini savun diyorum. Ama anlık gelişen durumlarda ben veli olarak okulun içine karışamam.

Sizin çocuğunuzun okulundaki görevliler yetersizmiş,yaşanan bir olayı görmemişler,anında müdahale etmemişler. Halbuki hemen çocuğun yanına gidip yaptığının yanlış olduğunu anlatsalardı,iki çocuğu karşı karşıya getirip hadi hatalı olan özür dilesin tarzı da bir buluşturma yapsalardı bir sorun kalmayacaktı.

Benim de uyum haftasının ilk günü bir öğrencim arkadaşlarına görünür olmayan bir şekilde masanın altından vurmaya çalışıyordu. Ben bunu farkettiğim an çocuğun ilgisini farklı yönlere çekmeye çalıştım. Sınıf kurallarını anlatan görselleri olan bir kitap okudum sınıfa . Bu davranışını engellemeye çalıştım gün içinde. Gün sonunda annesiyle bu durumu konuştum .
Yani dikkat çekmeye çalışıyor olabilir . Bunun üzerine çizgi filmler izlet bilirsiniz çocuğunuza , sınıftaki olumlu davranışlar üzerine. Çocuk ilk defa birçok akranının bulunduğu bir ortama girdiği için belki ne yapacağını şaşırmış olabilir. Zamanla ortama ayak uyduracaktır. Öğretmenin yaklaşım biçimi çok yanlış . Her öğeencinin ilgi ve ihtiyacı farklı olabiliyor . Öğretmen onun ihtiyacını önemsemeden başından savmaya çalışmış . O öğretmenden kaydını alın derim

Yaptiginiz bastan yanlis ama.. cocugun gittigi her yerde sevmedigi insanlar olacak.. problemden kacmak yerine ustune gitmeniz gerekirdi..
Ha sanssizlik ilk hafta olmasi ama haricinde davranisiniz asla dogru degil… ilerde is yerinde sevmedigi biri olunca surekli is mi degistirecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…