- 30 Kasım 2019
- 731
- 834
- 25
-
- Konu Sahibi Canangul133
Kötü örnek oyuncağını elinden çekip alması mı? Sizin çocuğunuz hiç çocuk olmadı heralde yada sert tavırlarınızdan dolayı pasifleştirmişsiniz.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyorlar.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir vs.
Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyorlar.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir vs.
Abart abartŞimdi diyeceksiniz ilk gün falan ama bu çocuk bunu belki okul ortamında ilk defa yapmış olabilir ama eminim dışarda ilki değildir
Hayatında 4 yasından kücük cocuk görmedin sanırım, genelde oyuncak krizleri çok olur benim kızım 3 yaşına 2 ay kala kreşe başladı ve başlarda o da paylaşımcı değildi şimdi huyları tamamen değişti ki bu çocuk ilk kez okul ortamına girmiş gayet normal birşey. O yaştaki çocuğa anlatamazsın sert yapsan bile anlamaz. Çocuk bunlar illa kavga edicek illa düşücek kalkıcak gayet normal bişey benim çocuğuma okulda bir çocuk vurmuştu öğretmen bana söylediğinde hocam oda çocuk ne yapabilirim ki demiştim yani velilerin şikayet etmesi çok saçma bence sizin bakış açınız da bir o kadar saçma çocuğunuz normal değil demekte nedir.
Kötü örnek oyuncağını elinden çekip alması mı? Sizin çocuğunuz hiç çocuk olmadı heralde yada sert tavırlarınızdan dolayı pasifleştirmişsiniz.
Arkadaşlar benim de çocuğum vuruyor ve başkaları da ona vuruyor bizim sınıfımızda da kavga gürültü oluyor. Ama ne ben ne de basva veliler herhangi bir çocuğu engelli sanmadık. "Engelli sandılar" açıklamasını basite alıyorsunuz. Durum sizin sandığınız kadar normal olmayabilir. Çocuğun gerçekten tedaviye ihtiyacı olabilir. Ben öğretmenin davranışına normal demedim . Sadece annenin bu çocuk için ne adımlar attığını merak ettim. Biri benim çocuğuma öyle olmadığı halde engelli dese ben okula gitmemesinden ziyade bunu nasıl düzeltebilecehimi düşünürümAbart abart3-4 yasinda cocuk bunlari yapabilir sasirilcak ne var 4 yasinda yapmayacakta 14 yasinda mi yapacak hemen pedagog ne alaka cocuk bu..
Arkadaşlar benim de çocuğum vuruyor ve başkaları da ona vuruyor bizim sınıfımızda da kavga gürültü oluyor. Ama ne ben ne de basva veliler herhangi bir çocuğu engelli sanmadık. "Engelli sandılar" açıklamasını basite alıyorsunuz. Durum sizin sandığınız kadar normal olmayabilir. Çocuğun gerçekten tedaviye ihtiyacı olabilir. Ben öğretmenin davranışına normal demedim . Sadece annenin bu çocuk için ne adımlar attığını merak ettim. Biri benim çocuğuma öyle olmadığı halde engelli dese ben okula gitmemesinden ziyade bunu nasıl düzeltebilecehimi düşünürüm
Ya tabiiki yaramaz cocuga biri engelliArkadaşlar benim de çocuğum vuruyor ve başkaları da ona vuruyor bizim sınıfımızda da kavga gürültü oluyor. Ama ne ben ne de basva veliler herhangi bir çocuğu engelli sanmadık. "Engelli sandılar" açıklamasını basite alıyorsunuz. Durum sizin sandığınız kadar normal olmayabilir. Çocuğun gerçekten tedaviye ihtiyacı olabilir. Ben öğretmenin davranışına normal demedim . Sadece annenin bu çocuk için ne adımlar attığını merak ettim. Biri benim çocuğuma öyle olmadığı halde engelli dese ben okula gitmemesinden ziyade bunu nasıl düzeltebilecehimi düşünürüm
En sevmedigim insan tipi sadece kendileri yasiyormuscasina davrananlar.. cocuktur yapar diyelim anne babalarin devreye girmemesi mesela..Son cümleye ben de katılıyorum, bu noktada konu sahibesi çocuğunu davranışlarını düzenlemeye ve düzeltmeye yöneltmeli mutlaka, bu öğretmen niye öyle dedi diyip kenara çekilmemei. Tabi ki yaramaz olabilirsin ama bunun bir derecesi olmalı, başkalarına rahatsızlık veremezsin. Konu sahibesi de çocuğa başkalarını rahatsız etmemeyi mutlaka öğretmeli. Çocuğun davranışlarını düzeltmek için bir motivasyonu da var, o da okula gitmek ve topllumca kabul görmek. 4 yaş evet 14 yaş olmayabilir ama bence etrafa rahatsızlık vermemeyi öğrenecek bir yaş, ağaç yaşken eğiliyor. Şimdi öğrenmezse ilerde insanlalr daha kötü tepkiler verebilir.
SelamlarHerkese merhaba,
Dünden beri sürekli gözlerim dolu dolu, boğazim düğümlenmiş haldeyim.
Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.
Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.
işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,
öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.
Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.
Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.
Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
ben ne yapayım, nasıl davranayım,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Tamam öğretmen zaten hatalı ama kendini yere atan bir evladınız olduğu için birşeyler yapmaya çalıştınız mı? Ne bileyim pedagog falan ? Belki yorumlara yazdınız bilemiyorum ama ana konuda bahsetmemissiniz.
Biraz acımasız olacak ama çocuğunuzun ciddi psikolojik sıkıntısı ve uyum problemi varsa benim cocugumdan çalıp sizin cocugunza zaman ayirmasini istemem ogretmenin. Belki öğretmene değil ama velilere hak verdim
Ilk gunden bu konusmayı yapması hiç hos olmamıs. Tabi ki zorluklar olacak cocuklar arasında ama bir denenmesi lazım bu yuzden kaynasma için süre gerekıyor. Benım kızımda 3.5 yasında o da digerlerınden sıvrılıyor bir ortama gırınce o yuzden sızı cok ıyı anlıyorım. Hemen her sucu da anneye atıyorlar ,evdekı egıtıme baglıyorlar ama bu her zaman oyle olmuyor.Cocuklarında bır karakteri var dehıstıremıyorsun. O yuzden boyle olumsuz yorumların olması cok uzucu .Herkese merhaba,
Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.
Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.
işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,
öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.
Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.
Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.
Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek zorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.
Cimere sikayet edin cidden gelmeyin derse?O veliler de kosa kosa sikayetmis etmisler ilk gunden.Devlet okulunda en cok bundan korkuyorm.Veli kalitesi dusuk .Anlayissiz yobaz insanlar.Herkese merhaba,
36. Aydan itibaren alıyor, anaokulları. Oğlum 45 aylık.45 aylık anaokulu İçin erken değil mi biraz yanlış mı yazdınız yoksa
Arkadaşlar benim de çocuğum vuruyor ve başkaları da ona vuruyor bizim sınıfımızda da kavga gürültü oluyor. Ama ne ben ne de basva veliler herhangi bir çocuğu engelli sanmadık. "Engelli sandılar" açıklamasını basite alıyorsunuz. Durum sizin sandığınız kadar normal olmayabilir. Çocuğun gerçekten tedaviye ihtiyacı olabilir. Ben öğretmenin davranışına normal demedim . Sadece annenin bu çocuk için ne adımlar attığını merak ettim. Biri benim çocuğuma öyle olmadığı halde engelli dese ben okula gitmemesinden ziyade bunu nasıl düzeltebilecehimi düşünürüm
Öğretmenin üslubu kesssinlikle çok yanlış uzilmekta haklısınız ama soylede bı durum var benim kızım özel kreşte ,bı arkadasimda oğlunu verdi aynı kreşe,oda çok hareketli tesadüfen bugün konuşuyorlardı arkadaşım olduğu için veli ,yanlarında durdum dinledim, o ogretmende saat 2 ve 3 arasında gelmesini istedi (kreş 8 5) çocuklar henüz uyum saglayamadilar ,2 3 arası serbest etkinlik o sırada daha rahat ilgilenirim diyerek gönderdi özel olmasına ramen ,belkide bunu bı yöntem olarak kullanıyorlardır uyum sorunu olma ihtimaline karşı daha geniş zamanlı ilgilenmek istemiş olabilir ,üzülmeyin lütfen dışlanmış hissetmeyin kendinizi ,evet tavır doğru değil kesinlikle katılıyorum yinede üzülmeyin lutfenHerkese merhaba,