- 14 Haziran 2019
- 14.483
- 70.257
-
- Konu Sahibi Canangul133
Velilerin böyle bir hakkı yok. Ben istemiyorum gelmesin diyerek bir başka çocuğun eğitim hakkını gasp edemezsiniz.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyorlar.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir vs.
Ya onu geçtim, aklı sıra hakaret eder gibi engelli sanmak ifadesini kullanıyor. Eğitimci olacak bir deVeliler de tozutmuş yalnız
Kendini yere atan çocuğu engelli zannetmek nasıl bir zekanın ürünü acaba? Bence olmayan zekanın.
Artı belki gerçekten engelli o çocuk? Nolacak? Diğer velilere mi sorulacak “pardon acaba engelli çocuk gelebilir mi sınıfa” diye?
İşine gelmemiş,seneye gel diyecek bir de. Bunları öğretmen diye mezun eden sisteme diyecek laf bulamıyorumYa onu geçtim, aklı sıra hakaret eder gibi engelli sanmak ifadesini kullanıyor. Eğitimci olacak bir de
Böyle bir şeyi Veli der mi?İşine gelmemiş,seneye gel diyecek bir de. Bunları öğretmen diye mezun eden sisteme diyecek laf bulamıyorum
Yaşadığım yerde 4 yaştan önce almıyorlar diye biliyorum da belki okuldan okula değişiyor olabilir öğretmen yanlış yapmış gerçekten çocuğu uyarmadan etmeden sorunu anlamadan direk öyle demesi yanlış ama çocuğun bu davranışları altında yatan sebep vardır ev içi ilişkileri falan davranışlar çocuğu etkilemiş olabilir ya da kötü arkadaş ortamı diyeyim benim kızımda bazı arkadaşlarıyla fazla vakit geçirdiğinde onların huyundan alıyor36. Aydan itibaren alıyor, anaokulları. Oğlum 45 aylık.
Bilemiyorum aşırı yüzsüz veliler de var,yol yordam bilmeyen,bir tek kendilerinin çocuğu kıymetliymiş gibi davranan veliler de var bence. İnanırım yani.Böyle bir şeyi Veli der mi?
Ne bileyim daha ilk gün böyle şey denir mi hem olsa da denir mi?
Sanki bana öğretmenin uydurması gibi geldi.
Ben öğretmen bile demek istemiyorum böyle birine..
Seneye gelsin diyecek gibi bir hali var zaten.
Konu Sahibi en başından hareketli deyince ordan kendisine destek almış gibi ailesi de öyle diyor zaten bile diyebilir.
Aynen iş ogretmende bitiyo çünkü hiç bir veli istemez yani bu durumu yaşasın kızım 43 aylık sınıfın en küçüğü bugün herkes boya yaparken balon diye tutturmuş ve ağlamış ne ağlama anlatıyorum söylüyorum ama yok oda alışacak yani hemen ilk günden 4 yaşındaki cocukdan 40 yaşındaki insan ağırlığı beklemek yanlisÇocuk bunlar hanimefendi çocuk. Sanki çocuk altı ay okula gitmiş uyum sağlamamış bu ne tepki. İlk gün, ilk defa okul görmüş. Bu hareketler aylar boyu devam eder, rehberliğe gider çözüm bulunur. Ama ilk günden hiç bir çocuğa bu şekilde yaklasilmaz.
Hey allahım ya bunlar bu işin eğitimini alıyorlar bir de..Öğretmen benimkine de hiç kuralları bilmiyor sınıftan çıkıp geziyo dedi. Napsın çocuk daha ilk günü, oturup test kitabı mı çözecek 5 yaşında anlamadım.
İnsan olamamış varlık bide öğretmen olmuş yani çocuk sevmiyosan yapamiyacaksan niye olursunİşine gelmemiş,seneye gel diyecek bir de. Bunları öğretmen diye mezun eden sisteme diyecek laf bulamıyorum
Valla benim iki tane komşum var anaokulu öğretmeni. Kadınlardan birini denemek için hangi yaşta anaokulu tavsiye edersiniz diye sordum. Mümkünse hiç tavsiye etmem,doğrudan ilkokula gitsin daha iyi dedi. Şimdi buna öğretmen deyip nasıl emanet edeyim ben çocuğumu? İlk ağlamasında o da çocuğa engelli diyecek, bu sene git seneye geri gel diyecek.İnsan olamamış varlık bide öğretmen olmuş yani çocuk sevmiyosan yapamiyacaksan niye olursun
İşte her okuyan insan olamiyo yani bu çocuk ilk günden bunu yapıyorsa engelli değildir çocuk bu yha daha yeni evinden kendi duzeninden ailesinden kopup hiç tanimadigi bı yere gidiyo ne bekleniyo Allah iyi öğretmenle karşılaştırsın biz bu konuda şanslıyız ogretmenimiz çok iyiValla benim iki tane komşum var anaokulu öğretmeni. Kadınlardan birini denemek için hangi yaşta anaokulu tavsiye edersiniz diye sordum. Mümkünse hiç tavsiye etmem,doğrudan ilkokula gitsin daha iyi dedi. Şimdi buna öğretmen deyip nasıl emanet edeyim ben çocuğumu? İlk ağlamasında o da çocuğa engelli diyecek, bu sene git seneye geri gel diyecek.
İşin garip kısmı zaten biz hayata atılsınlar kuralları öğrensinler diye gönderiyoruz okula. Bunu yapan da en az 20 yıllık öğretmen yani.Hey allahım ya bunlar bu işin eğitimini alıyorlar bir de..
Söylediği söze bak ya gezecek tabii çocuk evden okula geliyor hayatında bir ilk..
bir de bu çocuklar kendi arasında kavga da edecek elindeki oyuncağı da alacak vs..
Zamanla ortama ayak uyduracaklar..
Kuralları öğrenecekler.
İyi de kaynaştırma öğrencileri de olabilir okulda,onları da mı istemeyeceksiniz?Tamam öğretmen zaten hatalı ama kendini yere atan bir evladınız olduğu için birşeyler yapmaya çalıştınız mı? Ne bileyim pedagog falan ? Belki yorumlara yazdınız bilemiyorum ama ana konuda bahsetmemissiniz.
Biraz acımasız olacak ama çocuğunuzun ciddi psikolojik sıkıntısı ve uyum problemi varsa benim cocugumdan çalıp sizin cocugunza zaman ayirmasini istemem ogretmenin. Belki öğretmene değil ama velilere hak verdim
Dünya böyle bir yer değil ama.Hayatta her türlü insanla,durumla karşılaşacak.Çocuğunuzu buna hazırlasanız iyi edersiniz.Daha da önemlisi böylesine kötü örnek bir çocuğun çocuğumun sınıfında olmasını asla istemezdim.
Çocuklar birbirlerini çok örnek alıyorlar.
Bence herşeyden önce lütfen hatayı kendinizde arayın. Yanlış anlamayın kendi çocuğum yanlış bir hareket yaptığında da ben de hemen müdahale ediyorum kitaptjr psikiyatristtir