Herkese merhaba,
Dünden beri sürekli gözlerim dolu dolu, boğazim düğümlenmiş haldeyim.
Şimdi sorunum şöyle; 45 aylık oğlum var, bu yıl mahalledeki Devlet anaokuluna yazdırdık. Kayıt parası, malzeme parası, ihtiyaç listesi derken 2. 000 TL masrafımız oldu. aylık 500 lirada aidat verecektik.
Okul açılmadan, öğretmenimiz watsap grubu kurdu, ve bizleri aradı. Tanıştık, güzel enerji aldık. v.s. Bana çocuk hakkında bilmem gereken özel bir durum var mı dedi, bende sadece oğlum normalden biraz hareketlidir dedim. Önemli değil, bende öyleyim falan dedi. Espri yaptı, güzel bir konuşamaydı. çarşamba günü okulda görüşürüz dedi.
işte, dün okulun ilk günüydü, ilk bir saat veli toplantısı, 2. bir saatte çocuklarla kaynaşma şeklinde geçti. fakat sınıflara geçildiğinde benim oğlum, hemen hareketliliği ile göze çarptı, yani şöyle, bir oyuncak için, arkadaşına sinirlendi. peluş bir oyuncak vardı. onu almak istedi. başka arkadaşı aldığı için, kendini yere attı, ağladı falan. Böyle şeyler yaşandı. Bazı çocuklar anne gitme diye ağladı, klasik ilk gün yaşadık, yada bana göre öyleydi. Neyse,
öğleden sonra Öğretmen Hanım aradı beni, dediki ya yanlış anlamayın, örneğin oğlumun adı Ali olsun, Ali ile ilgli 2 tane şikayet aldım velilerden, işte birinin kızını eliyle ittirmiş, diğer çocuğunda elindeki oyuncağı almış, çocuk korkmuş, kendini yere atıp ağladığı için onu engelli sanan veliler olmuş, yani çok şaşırdım ve üzüldüm.
Bu hafta tanışma, haftası, sizin çocuk çok hareketli, diğer çocuklardaha sınıfa alışamadı ağlıyor. siz bu hafta gelmeyin. Haftaya gelin, haftaya da böyle olursa işte, diğer yıl gelin derim size.
Bugün oğlum okula gidemediği için çok üzüldü. Bende çok üzüldüm, Sabahtan beri yapılan etkinlikler ile ilgili watsap grubundan fotograf paylaşıyorlar, biri pasta getirmiş, pasta falan kesmişler, çocuklar çok mutlu, oğlum aralarında olmadığı için içim parçalandı.
Şimdi sorum, hiç anaokullarında hareketli çocuk yokmu, öğretmenin bize siz gelecek yıl gelin demeye hakkı varmı, yada bu hafta gelmeyin demeye .
ben ne yapayım, nasıl davranayım,
Birde okula gitmesek bile,okul aidatlarını yine ödemek izorundaymışım var mı böyle birşey.Bunları pazartesi günü okul idaresi ile konuşacağım. Fakat tavsiyelerinize çok ihityacım var.