- 31 Mart 2011
- 120
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhabalar şu aralar kafamı çok karıştıran bi konuda yardımcı olursanız sevinirim bende ögretmenim atanamayanlardan neyse benim kızım ekim 2005 dogumlu bu sene 2005 liler anaokuluna gidiyor ama ben hem ekim dogumlu olması ve bazı şartlardan dolayı seneye anaokuluna yollamaya karar verdim
yanlız kızım maşallah bu sene sayıları ögrendi toplama yapabiliyor 5-6 haneli sayıları okuyabiliyor hiç istememe ragmen okumayı söktü çok meraklı şuan heceleyerek okuyor el faliyetleride çok güzel......
buraya kadar herşey iyide şimdi ben kızımı seneye anaokuluna yollasam sıkılırmı arkadaşlar okudugu için direk 1. sınıftan başla diyor ama bende kıyamıyorum okuluna alışsın falan istiyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim anaokuluna yollamayıda çok istiyorum
merhabalr benim kızım 2007 şubat doğumlu hangi sene göndermem gerek ben yakınımdaki bir ilköğretime sordum bu sene alabileceklerini söylediler daha erken değilmi bu sene kaç doğumlular başlıycak bilgilendirirseniz çook sevinirim
bende yeni mezun bir okulöncesi öğretmeniyim..Kpss ye hazırlanan yada hazırlanmaya çalışan diyim çünkü çok geç kalmışım çalışmak için şu an çok umutsuzluklar içindeyim bu sınavı mutlaka kazanmam lazım.. Siz kadrolu öğretmenmisiniz.
merhaba benim kızımda temmuz 2006 doğumlu önümüzdeki öğrenim yılında anaokuluna başlar ise 1 sene mi anaokulu eğitimi alıcak yani norm yaşında mı başlayacak sonraki sene ilköğretimemi başlıyacak bu durumda ben 1 senemiz daha var sanıyordum.... heyecanlandım
mrb ..
çok geç oldugunu düşünmüyorum ben..sıkı bir çalışma ile başarabilecegınıze emınım
bilgiler de taze taze olur hem..alım da çok olacak aynı zamanda kadrolu alım bu..olma olasılıgı yüksek çünkü alım cok olunca puanlar cok düşüyor.ben sözleşmeliyim.kadro için ugrasıyorum bnde...bu ara yine kadroya gececegımıze dair soylentıler var bakalım.umutla beklıyoruz.başarılar,sevgıler..
bende bir anaokulu ögretmeniyim... su an calısmıyorum .. izmirdeyim bende.. :)) cok güzel bir meslek ve bir o kadarda yorucu oluyor ama onların gözleriyle size içten gülümsemesi herseyi unuttuyor:))
bana bir akıl verin kızlar kızım 2006 doğumlu bu sene ilköğretim anasınıfına verdim fakat şu son ay iki hafta önce kızımın bacağı ve dünde başı mor bir şekilde geldi ne oldu dedim arkadaşım vurdu dedi ve arada bana vuruyor dedi bu görünen kısmı biz morlukları görerek böyle birşey sorduk çocuğum böyle cevap verdi demekki bu arkadaşı kızıma hep vuruyor iki hafta önce vurunca yine annesiyle karşılaştık bende durumu anlattım annesinin verdiği cevap şu benim çoçuğumdan herkez şikayetçi dedi bana tamam çocuktur kavga ederler ama öğretmeni bana bilgi vermek zorunda değilmi hanfendi çocuğunuza arkadaşı vurdu başı morardı bende anlayamadım kusura bakmayın demesi gerekmiyormu yada bu çocuk devamlı kızınıza vuruyor çocuğunuzu okuldan alın demesi gerekmezmi bu çocuklar devamlı kavga ediyor ozaman sınıfta öğretmen nerde orası bir eğitim yuvası değilmi toplum içinde nasıl davranaklarınıda öğrenmeleri gerekmiyormu başka şeyler olunca öğretmeni telefon açmasını biliyor başı sıkışınca ama peki niye bana demiyor eşim pazartesi bu durumu ve tutarsızlığı müdürle görüşeceğini söyledi ben kızım arkadaşın sana vurunca öğretmen ne diyor dediğimde arkadaşıma bir daha yapma diyor dedi ben şimdi ne yapmalıyım kızımı okuldanmı almalıyım
konuyu okuyan herkese selamlar,benim kızımında bu yıl okul öncesi eğitimi alması gerekiyodu aslında ama bazı maddi manevi talihsizlikler yüzünden alamıyor,bende eğitimciyim aslında ve okulöncesinin önemini siz kadar olmasada iyi biliyorum gerçi benim branşım matematik ama malesef işsizim neyse sizlerden bir ricam olacak kızım için okul öncesi eğitim seti gönderebilecek olanlar varmı?en azından bu eksikliği evde kendim gidermeye çalışıcam burda bi komşum var onunda aynı problemi çocuklarımızı beraber enazından bu şekilde eğitelim diyoruz tabi okul gibi olmaz ama hiç yoktan da iyidir elimizde kaynak olursa bizi yönlendirebilir,branşı okulöncesi olan arkadaşlar elinizdeki örnek kitap yada önceki yılların kitapları hiç farketmez gönderebilirseniz çok seviniriz:80:.şimdiden hepinize teşekürler ve başarılar...
mrb kullandığım internet benim değil komşumun ayrıca sorunun sadece maddi olmadığını da söylemiştim,kimse kimseye bişey vermek yada almak zorunda değil ama eleştirirken yada yargılarken öncelikle detayları bilin öyle eleştirin lütfen beni yada başkasını,ayrıca ben para falan istemedimki öğretmenlere gelen örnek kitaplardan istedim bunun da yanlış yada utanılacak bi durum olduğunu düşünmüyorum beni insafsızca eleştirenler utansın bence! gün gelir ki kim kimin yerine düşer hiç belli olmaz neyse eleştiren ya da eleştirmeyen herkese saygılar...
MERHABALAR bu topiği uzun zamandır takip ediyorum ama gündem olan konumuz okul öncesi olduğu için sonunda bende sizden fikir almak için o güzel kapınızı çaldım :)
ben 26 yaşında ev hanımıyım .. 2 tane dünyalar güzeli yavrumm var ellerinizdenn öperler. kızım ceylin 2007 kasım doğumlu - oğlum çağan ege ise 2009 şubat doğumlu araları sadece 15 ay ... saolsun oğlum çok erken geldiii bekletmedi bizi
sizi sıkmadan bir kaç sorum olacak.
kızımla mümkün olduğunca ilgilenmeye çalıyorum şuan tam 3 buçuk oluyor ama 4 yaşındann gün alıyor.. anneler hep öle der ya.. çoçuklarla çoğu zaman evdeyiz sadece bikaç arkadaşım var onlara gidiyoruz ama ordada yaşıtı arkadaşları var ve en çok o oynasın die. fakat çok uyumsuz bi çoçuk yemek yemesi- giyinmesi- ellerini yıkaması hep sorun oluyor-- resmen sorun yaratıyor...- hırçın davranıyor. çok üzülüyorum bu haline kardeşiylede anlaşamıyor bişey alsın çağan ege onu istiyor ve hep ağlıyor. istediğini yaptırana kadar ağlıyor. yada kardeşine vurup almaya kalkıyor alıp karşıma 100lerce kez konuştum sen ablasın. o daha küçük die fakat - hep ağlayarak cvp veriyor istiyorum istiyorum die tutturmasıı yokmu .. iyiceee benide çok yıpratıyor...
şimdi ben eşimle konuşştum . bu sene kızımı yarım gün özel kreşe vermek istiyorum yada devlet anaokuluna ama o devlet okulu saat sabah 9- 15 arası . uyku problemi olan bi kızım var uyumuyor. gece 2dede yatsa sabah 8 de kalkıyor tv. başındaaa oturuyor.uyumuyor bebekliğinden beri bu böyle.
çoğu zaman ev işleri dışında onlarla oyun oynuyorum spor yaptırıyorum - şarkı söyletiyorum . kardeşi daha fazla konuşamıyor ama ceylin herşeyii çok düzgün konuşuo ve çok mantıklı cvplar veriyor.ama şuan kardeşi gibi bebekçe konuşmaya başladı onu taklit eder gibi. lütfen bebek gibi konuşma die uyarıyorum . ama nafile vazgeçmiyor.
şimdi ben bu sene eylül ayında kızımı kreşe yada devlet okulunamı vermelimiyiim . yani paylaşmasını öğrensin - bazı davranışlarından vazgeçsin die... ama devlet anaokulunda acaba ezilirmi. ordada sorun olurmu üzülürmü ve en önemlisi çoçuğu okula erken vermenin ilerde yaratacağı sorunlarla karşılaşırmıyız. hani okula erken verilen okuldan soğur diyorlar ya. kızımla evde ne kadarda ilgilensem okuldaki gibi olmuyor.. faaliyet yapmaya kalkıyoruz oğlum gelio oda istemiyor- tabi onu yanımızda - anlamıyor die. sonra bi kavga tüm şevkimiz kaçıyor ama okulda resim - faaliyet saatlerinde oyalanabileceğini düşünüyorum ki çok severeek yapıyor o tür şeyleri.sizce bu sene yazdıralım mı ??? ilerde sorun olurmu okula bitme arzusu şuan çok var ben nezaman kreşe okula gidicem die soruyor arada... bende yrn diorum :)
umarım sizi bunaltmamışımdır çok teşekkür ediyorum tüm ilgi ve alakanız için .
kızım 5,5 yaşında(Ekim 2005) doğumlu ve anaokuluna gidiyor...3,5 yşında tam gün özel kreşe gitti ve eylül ayında da daha 5 yaşını tam doldurmadan devlet okulunda anaokuluna başladı...herşey yolunda çok şükür ama benim bazı küçük endişelerim var; bir tanesi sınıfında en küçük çocuk kızım, kızımdan tam 1 yaş büyük, hatta biraz daha büyük çok çocuk var, 2005 doğumlu olanların büyük kısmı da sene başı doğumlu, malum bu yaşlarda 6 ay çocukta çok farkediyor, kızımın bu konuda çok şükür bir sıkıntısı yok; çünkü kendine yetmesini bilen, meraklı, ilgili ve akıllı bir çocuk; ama özellikle çockları büyük olan ve bu sene 1.sınıfta olması gerekirken hala ana sınıfında çocukları olan diğer veliler seneye de 1.sınıfa başlatma, bir sene daha anokuluna gönder diyorlar...kesinlikle 1.sınıfı yapamayacağı gibi en ufak bir kuşkum olmamasına rağmen konunun uzmanı olmadığım için bu konu hakkında fikrni almak isterim..
ayrıca anaokulu müfredatıyla ilgili de sormak istediğim bir şey var; çok fazla çocuklara yüklenildiğini düşünüyorum; kızım şu anda bütün sayıları biliyor, yazabiliyor, 2'şerli-5'erli atlayarak da sayabiliyor, 20'ye kadar olan sayılarda toplama-çıkarma yapabiliyor, kendi kendine harfleri yazmayı öğrendi, birkaç kelimeyi yazabiliyor, yavaş yavaş el yazısıyla harfleri yazmaya da başladılar, biraz daha ilerleseler zaten yaz tatili gelmeden okuma yazmayı da sökecekler...kızımın okulunun pilot okul olduğunu söylüyorlar, acaba gerçekten öyle olduğu için mi bu kadar çocuklara çok şey veriliyor, yoksa bütün okullarda da böyle, verilenler bana mı fazla geliyor???
öğretmeniyle bu konuyu görüşürken 1.sınıfta sıkılmaz mı diye sorduğumda ne kadar çok şy bilirse okul hayatında o kadar rahat edersiniz dedi ama yine de yanlış bir şey yapmak istemiyorum, ne de olsa oyun çocuğu sonra okul hayatından erkenden sıkılmasın ????