3-4 gün ters geldi üst üste. ve üst tarafını da ters giymiş, düğmeleri arkada kalmış, cepleri popo kısmına gitmiş. giyerken ters olmuş diye uyarsa çıkartıp düzeltir zaten. ben evde öyle yapıyorum. kendisi anne doğru mu giymişim diye soruyor.Özel okul mu? 16 kişi bana çok fazla geldi de özel okul için. İdeal olan maksimum 12 kişi çünkü. İki öğretmen demişsiniz ama biri yardımcısıdır. Küçük yaş gruplarına aksi durumda yetişemezler.
Kirli üst başla gelmesi,burnunun silinmemesi,bir öğrenciye sarılması sizinkini öyle bırakması durumlarında haklısınız. Ama kıyafetini ters giydiyse düzeltmezler,kendisi öyle giyebilmiş öyle bırakalım bir dahaki sefere düz giymesi için yardım edelim diye düşünmüş olabilirler. Ama önemli olan anne olarak sizin ne düşündüğünüz tabii. İçinize sinmeyen bir şeyler varsa idare ila görüşmelisiniz.
Özel sevdalıları şoktaözel okul, evet. bulunduğum yerde daha az sayıda alan özel okul yoktu. en düşük burasıydı.
butik bir anaokulu ama şu an oturduğum ilçede gidebileceği en iyi anaokul. daha iyisi olsa oraya da gönderirdim öyle diyeyim.Özel sevdalıları şoktakurumsal mı peki, bak bu da çok önemli
yönetimle konuşmayacağım zaten, o kadar büyük bir mesele yok şu an benim için. Direkt kendisiyle görüşeceğim. beklentilerimin fazla olup olmadığını teyit etmek istedim ben. buldumcuk gibi davranmak da istemedim açıkçası. teşekkür ederim.Öncelikle anaokulu öğretmeni olarak cevap vereyim. Çocuğunuzun öz bakımıyla ilgenilmesi gerekiyor. Sınıflarda bir öğretmen, bir yardımcı abla olmalı. Burnu akıyorsa silinecek, tuvaletten çıkınca eller yıkanacak vs. Üzeri kirlendiyse değiştirilmeli boşuna yedek kıyafet istenmiyor. Çocukların kendi öz bakımını kendilerinin yapması destekleniyor yani ters giyse de kendisi giyecek. Siz ters olmasına takılmayın çocuğunuzu evde kendiniz de destekleyin. Yani kıyafetin yaka etiketini kesmeyin. Etiketi her zaman arkamızda olacak diye giyerken öğretebilirsiniz. Çocuklar ayırt edemez sonuçta. Önce öğretmeniyle güzelce konuşun. Hala ilgisizlik tekrar ederse, müdürle de görüşün ama öğretmenin yanında görüşün. Bizzat bu bu bu konularda uyarmıştım dersiniz.
Bende bı öğretmen olarak söylüyorum ya güzel bı dille uyarin yada okul değiştirin devlet okullari genelde çok sık üst değiştirme olmaz kirlenirse terlerse felan yani altına yaptığı an temizlenmicek gibiyse veli çağırılır direk ama özel okulda her gün rutin hepsinin üstü değiştirilir tuvelet eğitimi varsa bile gidip gelirken çocuğa yardımcı abla öğretmen vs eşlik etmek durumunda düşerse vs diye burda büyük ihmal var sınıf mevcudu normal 16 kişiÖğretmenle toplantıda nazik bir şekilde konuştuk ama çok işe yaradığını düşünmüyorum. benim içime sinmiyor yani. kendi başlarına yapmalarına teşvik ediyoruz diyorlar, tabii ki; evde ben de öyle ama ters giydiğinde müdahale ediyorum. dün akşam eve geldiğinde "anne montumu asamıyorum, çok üzülüyorum" dedi, dedim" okulda öğretmenlerin yardım etmiyor mu?" "hayır, kimse yok." dedi. Okula giriş anından bahsediyorum. bu nasıl olabilir, aklım almıyor benim.
ben genel olarak öğretmenin kız öğrencilere daha yakın davrandığını hissediyorum. hatta eşim de hissetmiş aynı şeyi. sence kızlarla daha mı samimi bizim öğretmen dedi. instagramımda ekli, kendi ekledi, kesinlikle ben eklemedim. bazı veliler öğretmenler gününde toplanıp kolye vs almışlar, dün doğum günüydü pasta ve hediye almışlar. ben böyle şeylere dahil olmayı sevmiyorum. o velileri etiketleyerek, o öğrencilerle sarmaş dolaş hikayeler paylaşıyor. ben de şüphe duyuyorum sınıf içi ilgisine. bana hiç profosyonel gelmiyor açıkçası.
Üstüne başına dikkat edilmesi, burnunun silinmesi zaten olması gereken şeyler. Siz bol bol destekleyin. Bazen anne babalar hiç bir konuda çocuğu desteklemiyor, herşeyi öğretmenden bekliyor. Oysa eğitim önce ailede başlıyor. Çorabını ters giyebilir, üzerini ters giyebilir. Ayakkabısını ters giyebilir. Bunlara takılmayın ama ayırt edebilmesini sağlayın, etiketi arkada, deseni önde olacak vb. şekilde. Önemli olan kendi giyinip çıkarabilmesi. Sizin öğretmeniniz öğrenci ayırt ediyor sanırım. Bana biraz öyle geldi. Bir gün öğretmeniyle konuşun, kek yapıp götürün sınıf arkadaşlarna dağıtsın. Çocuğunuz da kendini iyi hisseder.yönetimle konuşmayacağım zaten, o kadar büyük bir mesele yok şu an benim için. Direkt kendisiyle görüşeceğim. beklentilerimin fazla olup olmadığını teyit etmek istedim ben. buldumcuk gibi davranmak da istemedim açıkçası. teşekkür ederim.
Ben de öğrenci ayırt ettiğini düşünüyorum. benim için en en önemli problem bu. kıyafet oğlumun takıldığı bir şey olmaz, onun çok umrunda değil zaten ama ben bu ilgisizliğin öğrenci ayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum.Üstüne başına dikkat edilmesi, burnunun silinmesi zaten olması gereken şeyler. Siz bol bol destekleyin. Bazen anne babalar hiç bir konuda çocuğu desteklemiyor, herşeyi öğretmenden bekliyor. Oysa eğitim önce ailede başlıyor. Çorabını ters giyebilir, üzerini ters giyebilir. Ayakkabısını ters giyebilir. Bunlara takılmayın ama ayırt edebilmesini sağlayın, etiketi arkada, deseni önde olacak vb. şekilde. Önemli olan kendi giyinip çıkarabilmesi. Sizin öğretmeniniz öğrenci ayırt ediyor sanırım. Bana biraz öyle geldi. Bir gün öğretmeniyle konuşun, kek yapıp götürün sınıf arkadaşlarna dağıtsın. Çocuğunuz da kendini iyi hisseder.
Bize bile yansıdı çocuklara da yansımıştırBen de öğrenci ayırt ettiğini düşünüyorum. benim için en en önemli problem bu. kıyafet oğlumun takıldığı bir şey olmaz, onun çok umrunda değil zaten ama ben bu ilgisizliğin öğrenci ayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum.
Geçen oğlum öğretmenlerine bileklik almak istedi. o istedi diye gittik aldık, kendim almam ama sınıfta öğretmene sürekli hediye geliyor ve oğlum da görüyor. bu durumdan da çok rahatsızlık duyuyorum. yakın olduğu velilerin hediyelerini paylaşıyor instagramda 3-4 veliyi etiketleyerek. yani bu durum öğrenci kayırmasına yol açıyor mu endişeliyim açıkçası. bana materyalist hareketler geliyor bunlar. çocuklara yansıtmadığından da emin olamıyorum.
kuruntu yapmadığıma sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim şu an. muhakkak görüşeceğim öğretmenle.Bize bile yansıdı çocuklara da yansımıştır
Öpmesin zaten ama birinii öperken, diğerini de arkada bırakmasın. oğlumu öpmesin ama başını okşayıp şimdi seni de almaya geleceğim desin ne bileyim.Kreş çıkışı oğlumu o şekilde görsem kesinlikle sorarım, niye böyle diye. Bir de öpmeleri çok da iyi bir şey değil. Çocuk eve geliyor, yüzüne saçına krem, parfüm kokusu sinmiş. Muhtemelen öğretmenleri öpüp kokluyor. Tamam sevgi gösterilmesi güzel bir şey ama ortalık hastalık kaynıyor, ne gerek var
Çocuk gelişimi mezunu diye kendiniz diyorsunuz yani pedagojik formasyon almamış "öğretmen" statüsünde olmayan kişi sizin bahsettiğiniz diplomasını gördüm dediğiniz kişi. Özel yerlerde okul öncesi öğretmeni olmayan kişiler çalıştırılıyor, bu yasal değil. Çocuğunuzun bu kişilerden doğru ve düzgün bir eğitim almasını beklemeyin zaten.Kol dediğim dirsek kısmı. Öğretmenleri çocuk gelişim mezunu. ondan şüphem yok, mezuniyetini gördüm çünkü.
Benzer yaşıtta çocuğum var, üstü tertemiz alıyorum.merhaba herkese.
Oğlum eylül'de anaokuluna başladı. şu anda 4 yaşında. Öğretmenle ilgili birtakım sıkıntılarım var lakin ben mi abartıyorum, fikir almak istedim.
Öncelikle ben öğretmenden ütopik beklentileri olan bir veli değilim. bir olay 2-3 kere tekrarlanmadan da kendisiyle iletişime geçmiyorum. sıkıntılarıma gelecek olursak; birincisi oğlumun burnu aktığında ya da gözü ciddi çapaklandığında (hastalığın sonlarında bile akabiliyor) temizlenmemiş oluyor. sümüğü burnundan akmış ve ağzına kadar beyaz iz yapmış, kimse de silmemiş. Okulda boya yapmışlar, çıkışta çocuğu alıyorum burnunda boya, saçında boya. dedim olabilir. en son okulda kolunu çorbaya sokmuş sanırım, üzeri o şekilde pis geldi eve. yedek kıyafetleri olmasına rağmen değiştirmemişler.
Okulda öğle uykusuna yatıyorlar, komple kıyafetini ters giymiş, düzeltmemişler. asgari olarak çocuğumun özbakımınla ilgilenildiğinden emin olamıyorum. sınıf 16 kişi ve 2 öğretmenleri var. ORman gezisine gidiyorlar, resimlere bir bakıyorum, şapkası düzgün takılmamış, atkılar düzgün değil. kışın da gittikleri için hava soğuk, zaten hemen hasta oluyorlar. bunlara dikkat edilmemesi normal mi?
Diğeri de geçen sabah oğlumu okula bırakırken sınıftan başka bir öğrenci daha vardı ve sınıf öğretmenleri diğer öğrenciyi öptü, sarıldı, oğluma da selam verdi sadece. diğer öğrencinin elinden tutup yukarı çıkardı, oğlum arkalarından bakakaldı öylece. bu tutum da bana son derece yanlış geldi. öğrencileri öpmesini, sarılmasını beklemiyorum, hiç yapmasa asla öyle bir beklentim olmaz ama birine yaparken diğerine yapmaması beni çok rahatsız etti ve sınıfta da böyle ikilikler yaşanıyor mu diye şüpheye düştüm. Aslında başka rahatsız olduğum şeyler de var ama daha da uzatmak istemiyorum.
Sizce abartıyor muyum? yoksa bunlar normal şeyler mi?
Devlet okulu mu? Ben de devlet okulunda ana sınıfı ögretmeniyim. Öz bakım becerileri olmayan çocukları almıyorlar zaten. Yardımcı ablamiz da yok. Çocuklar burunlarını kendileri silerler ellerini kendileri temizlerken tuvalet vs hepsi kendilerine ait. Kıyafetleri kirlenince yedeğini veririm kendileri giyinirler. Bu konuda bir şey diyemiyorum ama çocuklar arasında ayrım yaptığını hissediyorsanız öğretmenden hayır helmez artık istediğiniz kadar uyarın ben asla çocuğumu öyle bir öğretmene emanet etmezdimmerhaba herkese.
Oğlum eylül'de anaokuluna başladı. şu anda 4 yaşında. Öğretmenle ilgili birtakım sıkıntılarım var lakin ben mi abartıyorum, fikir almak istedim.
Öncelikle ben öğretmenden ütopik beklentileri olan bir veli değilim. bir olay 2-3 kere tekrarlanmadan da kendisiyle iletişime geçmiyorum. sıkıntılarıma gelecek olursak; birincisi oğlumun burnu aktığında ya da gözü ciddi çapaklandığında (hastalığın sonlarında bile akabiliyor) temizlenmemiş oluyor. sümüğü burnundan akmış ve ağzına kadar beyaz iz yapmış, kimse de silmemiş. Okulda boya yapmışlar, çıkışta çocuğu alıyorum burnunda boya, saçında boya. dedim olabilir. en son okulda kolunu çorbaya sokmuş sanırım, üzeri o şekilde pis geldi eve. yedek kıyafetleri olmasına rağmen değiştirmemişler.
Okulda öğle uykusuna yatıyorlar, komple kıyafetini ters giymiş, düzeltmemişler. asgari olarak çocuğumun özbakımınla ilgilenildiğinden emin olamıyorum. sınıf 16 kişi ve 2 öğretmenleri var. ORman gezisine gidiyorlar, resimlere bir bakıyorum, şapkası düzgün takılmamış, atkılar düzgün değil. kışın da gittikleri için hava soğuk, zaten hemen hasta oluyorlar. bunlara dikkat edilmemesi normal mi?
Diğeri de geçen sabah oğlumu okula bırakırken sınıftan başka bir öğrenci daha vardı ve sınıf öğretmenleri diğer öğrenciyi öptü, sarıldı, oğluma da selam verdi sadece. diğer öğrencinin elinden tutup yukarı çıkardı, oğlum arkalarından bakakaldı öylece. bu tutum da bana son derece yanlış geldi. öğrencileri öpmesini, sarılmasını beklemiyorum, hiç yapmasa asla öyle bir beklentim olmaz ama birine yaparken diğerine yapmaması beni çok rahatsız etti ve sınıfta da böyle ikilikler yaşanıyor mu diye şüpheye düştüm. Aslında başka rahatsız olduğum şeyler de var ama daha da uzatmak istemiyorum.
Sizce abartıyor muyum? yoksa bunlar normal şeyler mi?