anaokulu öğretmeni sorunu

Özel okul mu? 16 kişi bana çok fazla geldi de özel okul için. İdeal olan maksimum 12 kişi çünkü. İki öğretmen demişsiniz ama biri yardımcısıdır. Küçük yaş gruplarına aksi durumda yetişemezler.

Kirli üst başla gelmesi,burnunun silinmemesi,bir öğrenciye sarılması sizinkini öyle bırakması durumlarında haklısınız. Ama kıyafetini ters giydiyse düzeltmezler,kendisi öyle giyebilmiş öyle bırakalım bir dahaki sefere düz giymesi için yardım edelim diye düşünmüş olabilirler. Ama önemli olan anne olarak sizin ne düşündüğünüz tabii. İçinize sinmeyen bir şeyler varsa idare ila görüşmelisiniz.

3-4 gün ters geldi üst üste. ve üst tarafını da ters giymiş, düğmeleri arkada kalmış, cepleri popo kısmına gitmiş. giyerken ters olmuş diye uyarsa çıkartıp düzeltir zaten. ben evde öyle yapıyorum. kendisi anne doğru mu giymişim diye soruyor.

özel okul, evet. bulunduğum yerde daha az sayıda alan özel okul yoktu. en düşük burasıydı.

Öncelikle anaokulu öğretmeni olarak cevap vereyim. Çocuğunuzun öz bakımıyla ilgenilmesi gerekiyor. Sınıflarda bir öğretmen, bir yardımcı abla olmalı. Burnu akıyorsa silinecek, tuvaletten çıkınca eller yıkanacak vs. Üzeri kirlendiyse değiştirilmeli boşuna yedek kıyafet istenmiyor. Çocukların kendi öz bakımını kendilerinin yapması destekleniyor yani ters giyse de kendisi giyecek. Siz ters olmasına takılmayın çocuğunuzu evde kendiniz de destekleyin. Yani kıyafetin yaka etiketini kesmeyin. Etiketi her zaman arkamızda olacak diye giyerken öğretebilirsiniz. Çocuklar ayırt edemez sonuçta. Önce öğretmeniyle güzelce konuşun. Hala ilgisizlik tekrar ederse, müdürle de görüşün ama öğretmenin yanında görüşün. Bizzat bu bu bu konularda uyarmıştım dersiniz.

yönetimle konuşmayacağım zaten, o kadar büyük bir mesele yok şu an benim için. Direkt kendisiyle görüşeceğim. beklentilerimin fazla olup olmadığını teyit etmek istedim ben. buldumcuk gibi davranmak da istemedim açıkçası. teşekkür ederim.

Kreş çıkışı oğlumu o şekilde görsem kesinlikle sorarım, niye böyle diye. Bir de öpmeleri çok da iyi bir şey değil. Çocuk eve geliyor, yüzüne saçına krem, parfüm kokusu sinmiş. Muhtemelen öğretmenleri öpüp kokluyor. Tamam sevgi gösterilmesi güzel bir şey ama ortalık hastalık kaynıyor, ne gerek var

Bende bı öğretmen olarak söylüyorum ya güzel bı dille uyarin yada okul değiştirin devlet okullari genelde çok sık üst değiştirme olmaz kirlenirse terlerse felan yani altına yaptığı an temizlenmicek gibiyse veli çağırılır direk ama özel okulda her gün rutin hepsinin üstü değiştirilir tuvelet eğitimi varsa bile gidip gelirken çocuğa yardımcı abla öğretmen vs eşlik etmek durumunda düşerse vs diye burda büyük ihmal var sınıf mevcudu normal 16 kişi

Üstüne başına dikkat edilmesi, burnunun silinmesi zaten olması gereken şeyler. Siz bol bol destekleyin. Bazen anne babalar hiç bir konuda çocuğu desteklemiyor, herşeyi öğretmenden bekliyor. Oysa eğitim önce ailede başlıyor. Çorabını ters giyebilir, üzerini ters giyebilir. Ayakkabısını ters giyebilir. Bunlara takılmayın ama ayırt edebilmesini sağlayın, etiketi arkada, deseni önde olacak vb. şekilde. Önemli olan kendi giyinip çıkarabilmesi. Sizin öğretmeniniz öğrenci ayırt ediyor sanırım. Bana biraz öyle geldi. Bir gün öğretmeniyle konuşun, kek yapıp götürün sınıf arkadaşlarna dağıtsın. Çocuğunuz da kendini iyi hisseder.

Ben de öğrenci ayırt ettiğini düşünüyorum. benim için en en önemli problem bu. kıyafet oğlumun takıldığı bir şey olmaz, onun çok umrunda değil zaten ama ben bu ilgisizliğin öğrenci ayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum.

Geçen oğlum öğretmenlerine bileklik almak istedi. o istedi diye gittik aldık, kendim almam ama sınıfta öğretmene sürekli hediye geliyor ve oğlum da görüyor. bu durumdan da çok rahatsızlık duyuyorum. yakın olduğu velilerin hediyelerini paylaşıyor instagramda 3-4 veliyi etiketleyerek. yani bu durum öğrenci kayırmasına yol açıyor mu endişeliyim açıkçası. bana materyalist hareketler geliyor bunlar. çocuklara yansıtmadığından da emin olamıyorum.

Bize bile yansıdı çocuklara da yansımıştır

Öpmesin zaten ama birinii öperken, diğerini de arkada bırakmasın. oğlumu öpmesin ama başını okşayıp şimdi seni de almaya geleceğim desin ne bileyim.

Normal değil bu durum.
Kızım saçının taranmasını hiç sevmez,çoğu zaman taratmazdı bana. Bir gün geldi,öğretmeni oturtmuş önüne bir güzel taramış. Ondan böyle bir talebim olmadı asla,içinden gelmiş yapmış.
Ayda yılda bir lekeli kiyafetle geldiği olurdu sorun etmezdim kasıtlı olmadığını düsünerek ama genelde değiştirilirdi. Bir kez geziye giderken serviste kusmuş kızım,montu falan kirlenince bir baktım kendi kabanını giydirmiş. Fotoğraf atmışlardı şaşırmıştım uzerinde buyukce başka bir mont görünce ama üşümesin,hasta olmasın diye tiksinmeden vermiş kendi montunu. Kısacası içinden gelecek insanın,gönül işi öğretmenlik. Annelik gibi,dısarı çıkarız çocuğumuz ince giyinmiştir,üşürüz bizde,ama şaldı,şapkaydı üzerimizdekini veririz ya,o hesap.
Öte yandan montessorri egitimi veren bir yerdi burası,hani kendi özbakımını kendi yapsını öğretmekse amac kızımın okulunda olurdu diye düşünüyorum.
Hediyeleşme mevzusunu yazmışsınız yukarıda,onu okuyunca öğrenci ayırdığını düşündüm açıkçası. 2 çocuğu karşılama anındaki durumda bunu kanıtliyor,birine sarılıp öpüyor,diğerini aynı şekilde karşılamıyor.
Bilemedim,konuşun,2 kişiler sınıf mevcudu az,bir tişört değiştimek,el yüz silmek yada yıkatmak ne kadar zor olabilir ki. Sonucta anaokulu çocugu bunlar,yaşları kücük,teşvik etmek başka birşey hic ilgilenmemek başka.

biri 3 diğeri 6 yasında 2 çocuğum var ikiside kreşe gittiler bir şimdi anasınıfında. hiç sümüklü almadım yada çorba lekeli de almadım hep değiştirdiler. elinde yüzünde boya olabiliyor geçmiyor çocuk sildirmiyor. bazen tırnaklarında boyada olabiliyor. ama hep temiz aldım. hatta kız çocukları için yedek toka kirlileri koymak için küçük çöp poşeti istiyorlar. birini öpüp diğerini bırakması da hoş olmamış o yaş çocuklar öğretmenlerine bağlanmak istiyor. 4 yaşında duygularını size aktarabilir. sordunuz mu hiç çocuğunuza

Kol dediğim dirsek kısmı. Öğretmenleri çocuk gelişim mezunu. ondan şüphem yok, mezuniyetini gördüm çünkü.
Çocuk gelişimi mezunu diye kendiniz diyorsunuz yani pedagojik formasyon almamış "öğretmen" statüsünde olmayan kişi sizin bahsettiğiniz diplomasını gördüm dediğiniz kişi. Özel yerlerde okul öncesi öğretmeni olmayan kişiler çalıştırılıyor, bu yasal değil. Çocuğunuzun bu kişilerden doğru ve düzgün bir eğitim almasını beklemeyin zaten.

Benzer yaşıtta çocuğum var, üstü tertemiz alıyorum.
Öğretmeni kızımın saçlarını örüyor, topuz yapıyor.
Kreşiniz öz bakım noktasında yeterli değil.

Öz bakım olarak yetersiz bir kreşin, diğer yönlerden ekstra yetersiz olacağı kanısındayım.

Devlet okulu mu? Ben de devlet okulunda ana sınıfı ögretmeniyim. Öz bakım becerileri olmayan çocukları almıyorlar zaten. Yardımcı ablamiz da yok. Çocuklar burunlarını kendileri silerler ellerini kendileri temizlerken tuvalet vs hepsi kendilerine ait. Kıyafetleri kirlenince yedeğini veririm kendileri giyinirler. Bu konuda bir şey diyemiyorum ama çocuklar arasında ayrım yaptığını hissediyorsanız öğretmenden hayır helmez artık istediğiniz kadar uyarın ben asla çocuğumu öyle bir öğretmene emanet etmezdim

Kreş ise durum farklı. Kreşlerde alt değiştirmeyi bile onlar yapıyordu ben oğlumu gönderdiğim zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…