anaokulu öğretmeni sorunu

noram

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.532
18.969
34
merhaba herkese.

Oğlum eylül'de anaokuluna başladı. şu anda 4 yaşında. Öğretmenle ilgili birtakım sıkıntılarım var lakin ben mi abartıyorum, fikir almak istedim.

Öncelikle ben öğretmenden ütopik beklentileri olan bir veli değilim. bir olay 2-3 kere tekrarlanmadan da kendisiyle iletişime geçmiyorum. sıkıntılarıma gelecek olursak; birincisi oğlumun burnu aktığında ya da gözü ciddi çapaklandığında (hastalığın sonlarında bile akabiliyor) temizlenmemiş oluyor. sümüğü burnundan akmış ve ağzına kadar beyaz iz yapmış, kimse de silmemiş. Okulda boya yapmışlar, çıkışta çocuğu alıyorum burnunda boya, saçında boya. dedim olabilir. en son okulda kolunu çorbaya sokmuş sanırım, üzeri o şekilde pis geldi eve. yedek kıyafetleri olmasına rağmen değiştirmemişler.

Okulda öğle uykusuna yatıyorlar, komple kıyafetini ters giymiş, düzeltmemişler. asgari olarak çocuğumun özbakımınla ilgilenildiğinden emin olamıyorum. sınıf 16 kişi ve 2 öğretmenleri var. ORman gezisine gidiyorlar, resimlere bir bakıyorum, şapkası düzgün takılmamış, atkılar düzgün değil. kışın da gittikleri için hava soğuk, zaten hemen hasta oluyorlar. bunlara dikkat edilmemesi normal mi?

Diğeri de geçen sabah oğlumu okula bırakırken sınıftan başka bir öğrenci daha vardı ve sınıf öğretmenleri diğer öğrenciyi öptü, sarıldı, oğluma da selam verdi sadece. diğer öğrencinin elinden tutup yukarı çıkardı, oğlum arkalarından bakakaldı öylece. bu tutum da bana son derece yanlış geldi. öğrencileri öpmesini, sarılmasını beklemiyorum, hiç yapmasa asla öyle bir beklentim olmaz ama birine yaparken diğerine yapmaması beni çok rahatsız etti ve sınıfta da böyle ikilikler yaşanıyor mu diye şüpheye düştüm. Aslında başka rahatsız olduğum şeyler de var ama daha da uzatmak istemiyorum.

Sizce abartıyor muyum? yoksa bunlar normal şeyler mi?

Bizzat tecrübem yok ancak bence doğru değil. Kreşe giden yeğenim var 5 yaş olmak üzere. 2.5 yaştan beri gidiyor bildiğim kadarıyla. Eve saçları falan yapılmış geliyor hep, hiç pasaklı ya da burnu silinmemiş vs. geldiğini görmedim.

Hiç bilmediğim bir konu.
Tecrübeli arkadaşlar bir yorum yapar elbet.

4 yaşındaki çocuk kendi özbakımını yapabilse yapar zaten. Bu konuda uyarın kesinlikle ve yumuşak değil net tavırla uyarın.

Benim oğlumun bir ara ve bütün kıyafetleri ya yemek ya da boya oluyordu. Uyardım etkinlik önlüğünüz yok mu bütün kıyafetleri kirli. Bir de yıkasma da leke kalıyor. Sonra etkinlik önlüğü kullanmak akıllarına gelmiş olacak ki daha kıyafetleri kirlenmedi. Sadece terlediğinde üstünü değiştirdiler.

Şimdi devlet anaokulunda. Onda bile dikkat ediyorlar. Hiç pasaklı geldiğini görmedim

Bizim sınıfta 12 çocuk 2 öğretmen var. Burnu aktığında ki 2 aydır sürekli akıyor diyebilirim siliyorlar. Bir damla yemek lekesi bile olsa değiştiriyorlar. Ben öğle yemeğinden sonra alıyorum aslında teslim ederken söyleyebilirler zaten 15 dk sonra evde olup üstü değişecek ama yine de değiştiriyorlar. Sizin durum öğrenci sayısıyla alakalı olabilir. Bizim kreşte üst değişmeye, tuvalete götürmeye yardım eden elemanlar da var çünkü.

Hiç bilmediğim bir konu.
Tecrübeli arkadaşlar bir yorum yapar elbet.

Çocukların öz bakımları ile ilgilenmeleri gerekiyor. Yani konu sahibi haklı. 3 yıldır kreş - ana okuluna gidiyor oğlum hiç öyle bir durum yaşamadım. aksine terlediği an üstünü değiştirirler. Tuvalete beraber girmezler ama çıkınca üstünü düzeltirler çocukların

Aynı yaşta kızım var o da bu sene başladı , ama bu şekilde çocuğa dikkat etmemeleri normal değil , kızım bir kez okulda üstüne çorba dökülmüş hafiften kıyafetler değişmiş, boya yapılıyor ama tertemiz alıyorum okuldan, bunu öğretmenle görüşebilirsiniz bence, çocuklarımız bunları kendileri talep edecek yaşlarda değiller, ogretmende nasıl olsa kimse bişey demiyor aynen devam modunda olabilir, hafif bir uyarı iyi olur sanırım. Minigede okul hayatında başarılar dilerim

bilmediğim için soruyorum çocukların öz bakımlarıyla öğretmen mi ilgileniyor yardımcı ablalar mı? mesela öğretmen ben ilgilenmek üstünü temizlemek istemiyorum şeklinde yardımcı ablaya yönlendirebilir mi ?

Ben de bu tuvalet konusunu hep merak etmişimdir.

Çok teşekkür ederim kendi adıma.

Abartmiyosun ilgilenmiyorlar demek ki sonuçta kimse hayrına bakmiyo mesleği gereğince bunu yapması gerekli yapılmadığını düşünüyorsan yönetimle görüş öğretmeni uyarır devam ederse bu durum o okuldan almanı tavsiye ederim . Öğretmenler arasında bazen bazı çocuklara daha çok sıcak davranabiliyolar onuda öğretmenle görüşüp güzel bı dille anlatmaniz lazım . Bu tarz durumlarda iki öğretmenden hangisi müsaitse çocukların ozbakimiyla aralarında anlaşarak yaparlar yardımcı öğretmen olmadığı durumlarda okuldaki herhangi bi calisandan bile destek istenir ve yapılır .

4 Yasindaki cocugun ozbakimiyla her anlamda ilgilenmeleri gerekir. Burnu akarken müdahale edemeselerde sonradan yüzü yıkanabilir. Yedek kiyafeti kresler ozellikle istiyor diye biliyorum, degistirmemeleri ihmalkarlik. Bence haklisiniz. Cocukla yeterince ilgilenilmiyor

Bizim aynı yaş grubundaki yeğenlerimiz gidiyor, bu dedikleriniz bana da normal gelmedi. Yedek kıyafetleri değiştirilir gerekli durumlarda , eve o şekilde gelmezler. Saçları bile topludur düzgünce. Birebir ilgilenilirler ayrım yapılmadan

İki çocuğum var büyük devlete de özele de gitti. Ufaklık bezli daha. Hiç ne kirli ne de dağınık geldiklerini gördüm. Hatta çok ekstrem durum olur yedeği biter başka arkadaşından giydirir gene de öyle bırakmazlardi. Terledi mi havlu koyarlardı vs. Ben de hiç normal bulmadım. Öpme konusu da ayrı sıkıntı. Birini sarılıp öperken diğerini öylece bırakamazsın. Küçükler bu konuda çok daha hassas.

Benim oğlumda 3 yaşında kreşe gidiyor bende çok sık kıyafet değiştirilmesinden şikayetciyim :) tabii demedim onlara kıyafet yetişmiyor :)
Belki son anda kirletiyordur ben pis kıyafetle gelmesine takılmazdım fakat dışarıda atkı beresinin düzgün olmasına bende bakıyorum resimlerde.
Sevme olayı her zaman mı öyle yoksa zaman zaman mı?
Çünkü bazen bir başka çocuk okula girmek istemeyebiliyor öyle durumda öğretmen ona içeri girene kadar özel bir ilgi gösterebiliyor.
Bizi çok kez bahçe kapısından gelip öperek alıp direkt sınıfa götürdüğü oldu. Oğlum o dönem okula gitmek istemiyordu çünkü.

Normal değil. Susmayın ,yanlış gördüğünüz ,hadi neyse dediğiniz şeyler çığ gibi büyüyor sonra. Direkt müdürle muhatap olun.Cagirsin öğretmeni sorun yüzüne. Çocuğu ötekilestirmek ne demek bir de sizin gözünüzün önünde bu .ben olsam kimbilir ben yokken neler oluyor derim.bu konularda acı tecrübelerim var hemen celalleniyorum artık. Şimdi çocuğuma öyle öğretmenler denk geldi ki.5. sınıf hem sınıf öğretmeni harikaydı. Hem şimdi branş öğretmenleri öyle. hepsi idealist

Öğretmenle toplantıda nazik bir şekilde konuştuk ama çok işe yaradığını düşünmüyorum. benim içime sinmiyor yani. kendi başlarına yapmalarına teşvik ediyoruz diyorlar, tabii ki; evde ben de öyle ama ters giydiğinde müdahale ediyorum. dün akşam eve geldiğinde "anne montumu asamıyorum, çok üzülüyorum" dedi, dedim" okulda öğretmenlerin yardım etmiyor mu?" "hayır, kimse yok." dedi. Okula giriş anından bahsediyorum. bu nasıl olabilir, aklım almıyor benim.

ben genel olarak öğretmenin kız öğrencilere daha yakın davrandığını hissediyorum. hatta eşim de hissetmiş aynı şeyi. sence kızlarla daha mı samimi bizim öğretmen dedi. instagramımda ekli, kendi ekledi, kesinlikle ben eklemedim. bazı veliler öğretmenler gününde toplanıp kolye vs almışlar, dün doğum günüydü pasta ve hediye almışlar. ben böyle şeylere dahil olmayı sevmiyorum. o velileri etiketleyerek, o öğrencilerle sarmaş dolaş hikayeler paylaşıyor. ben de şüphe duyuyorum sınıf içi ilgisine. bana hiç profosyonel gelmiyor açıkçası.

İşte ben de böyle düşünüyorum. sevgi pıtırcığı olmasın ama çocuğum da buruk hissetmesin. tek derdim daha prof bir davranış şekli.

Normal değil. Birini öpmek, diğerlerini ayırmak filan. Diplomalı mı bunlar merak ediyorum
Çocuk gelişim mezunu öğretmeni. İnstagramından takipleştiğimiz için eminim. kep törenleri vs var çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…