çokta uzun yazmışım, inşallah sıkıldan okursunuz(
birde öğretmenin sürekli bağırmasını çocukları azarlamak olarak değil de 20 çocuğa birden hitap ederken ses tonunu yükselterek söçylediklerini duyurmak istemesi olarak algılarsanız konuya bakış açınız değişecektir..arkadaşım ben de bir devler okulunda anasınıfı öğretmeniyim.öncelikle de bir anneyim duygularınızı anlıyorum öncelikle ne yazık ki anasınıflarında öğrenci sayısı okulun durumuna göre maximum 25 olabilir.bu görüldüğü üzere hiç doğru değil ancak müdür alacaksın dediğinde öğretmen almak zorunda ve 15 kişiye verilen eğitimle 25 kişiye verilen tabiki bir olamıyor.sizin buradaki hatanız çocuğunuzun arkadaşı var diye grup değiştirmeniz.ilk tavizi vermişsiniz zaten bu konuda kararlı olmalıydınız.burada da arkaşları olacağaını hatta daha ii arkadaşlıklar kurabileceğini anlatabilirdiniz.çünklü sizden taviz aldığı an birsonraki istekleri için de kapıyı açık tuttuğunuz mesajını almış oldu.çocuklarımız tahmin ettiğimizden çok daha zekiler ve durumu kullanmayı çok ii biliyorlar.sınıfta düşmeler çarpmalar mutla ki oluyor.bunları öğretmenin engellemesi bir yere kadar olabiliyor.özellikle koşmalı oyunlarda sınıf içinde bu tip hafif yaralanmaların olması kaçınılmaz.eğer dışarıdan görünen bir durum yoksa öğretmenin çocuğun bacağını açıp morardı mı diye bakmaması da bakması kadar normal çünkü bu çarpmalar dediğim gibi normal ancak büyük kazalar tabiki görmemezlikten gelinemez.öğretmen çocuğun neden ağladığını bilmek ve ilgilenmek zorundadır ancak ağlama bir süre sonra naza dönüşürse öğretmenin yapacağı en etkili yöntem görmezden gelmektir ki bu okul öncesi eğitiminde kullanılan bilimsel bir yöntemdir.çünkü bazı davranışların üzrine ne kadar çok giderseniz o davranış şiddetini arttırır.ayrıca sizde biliyorsunuz ki sınıfta çocuğunuz dışında da öğrenci var ve tek bir öğrenciye odaklanıldığında bu davranışı ilgi çekmek için diğer öğrenciler de yapacaktır.bir de en başta belirttiğiniz konu okul öncesi öğretmenlerinin en çok rahatsızlık duyduğu konu olan paramı veriyorum karşılığını vereceksin anlayışı.o parayı çocuğunuzun eğitimiiçin veriyorsunuz ve bu gibi şikayetlerde bunu ön plana çıkarmak çok yanlış herşeyden önce orası bir bakımevi değil eğitim kurumu.bu ücretleri de belirleyenler öğretmenler değil.karşıda ki kişi de bakıcı değil öğretmen.her ağladığında çocuğunuza karşı 100 de 100 ilgi beklemeniz doğru değil.sizin yanlış bulduğunuz ya da anlam veremediğiniz bir öğretmen davranışı çoğunlukla eğitimini aldığımız çocuk gelişimde kullanılan bir metod olabilir.bunu öğretmenine mutlaka sorun neden böyle davranıldığını.öğretmenin sizi tabirinizle kovmasına gelince tabiki çok yanlış bir davranış ancak velilerin hergün gibi sınıfa gelmesi öğretmenin sınıftaki otoritesini zedeler.bu sefer diğerleri de ağlamaya başlar ağlayınca anneleri gelsin diye.çocukların alışması için birkaç defadan sonra bu tür davranışalr görmezden gelinmek zorunda.aksi halde çocuk bu davranışına devam eder çünkü ağladığı sürece tüm ilgi onda ve annesi de yanındaır.lütfen olaya birde bu taraftan bakmaya çalışın.annelik duyguları buna izin vermiyor tabiki ağlamasına özellikle ancak bunlar olmak zorunda.lütfen çocuğunuzu suçlamak yerine tutumlarınızda karalı olun.şikayet edip etmemek size kalmış ancak ettiğinizde değişen birşey olmayacak aksine öğretmenle aranızda duvar örmüş olursuunuz.size tavsiyem bu konuyu öğretmeniyle yüz yüze görüşmeniz ve çocuğunuza tutumlarınızda karalı olmanız..son olarak da yanlış bilinen birşeyi sayenizde aktarayım çocuğun okula gelmediği günlerde bunun sebebini öğretmen değil öğrenci velisi öğretmene bildirmek durumundaır...
canım anladıgım kadarıyla cevaplamaya çalışayım
sonra masada tek başına ağlamsına seyirci kaldı
kızım beni kapıda görünce yanıma koştu
demişsin öğretmen elinden geleni yaptıktan sonra öğenci ile yakınen ilgilenip onu arkadaşlarına ve ortama alıştırmaya çalıştıktan sonra öğrenci ağlamaya devam ederse öğretmenin çok fazla yapabilecek bişeyi kalmıyor sakinleşmesini bekliyor çünkü üzerine giderse çocugu daha fazla korkutup okuldan uzaklaştırabilir buraya kadar tamam ama öğretmenin kesinlikle ne olursa olsun ses tonunu yükseltmemesi lazım öyle davranmaya devam ederse öğrencileri de korkutup uzaklaştırır çünkü, zaten öğrencilerin okula alışma dönemi tam tersi teşvik edici bişeyler yapması gerekiyordu bence yakınlarda başka bir okul varsa oraya göndermeyi deneyin çocuk bi kere korkmuş öğretmende farklı bir mizaca sahip öğrenciyi tamamen okuldan soğutabilir artı başka sorunlarda yaşabilrisiniz o tür bi insanla, çünkü yıl sonuna kadar muhattap olacaksınız ve çocugunuzu emanet edeceksiniz müdürler velilere karşı genelde öğretmenin yanında olur öyle olmasada öğretmen şikayet ettiğiniz için size antipati duyup daha kötü davranabilir tüm bunları gözönünde bulundurup başka bir öğretmen deneyin bence, bende anaokulu öğretmeniyim açıkcası öğrenciler ağlasa benimde onlarla oturup ağlamak geliyor içimden ama bazı durumlarda çaresiz kaldıgımız oluyor tabi ( o durumlardada anneden yardım istiyoruz genelde 1 hafta gibi bir sürede en çekingen anne bağımlısı çocuk dahi okula alışıyor) okula alışma döneminde bu tür problemler çok sık yaşanıyor öğretmenin bu konuda tecrübeli olması ve sorunu kolaylıkla çözebilmesi gerekiyordu pek bilgisini ve tecrübesini kullanma taraftarı olmamış ve yalnış bir tavır sergilemiş üniv. boyunca biz zaten daha çok öğrenciye nasıl bir yaklaşım sergilenmesi, gerektiğinde ebeveyn yalnış davranışlar sergilediğinde onları nasıl yönlendirip çocugun gelişiminin olumlu seyretmesini sağlayacagımız konusunda eğitim alıyoruz bence daha fazla soğumasın okuldan sevebileceği iyi bir öğretmen araştırıp oraya gönderin ve göndereceğiniz sınıfın öğretmeninin bilgisinin yanında birazda hoşgörülü olmasına dikkat edin çünkü bu dönem çocugunuz için önemli bir dönem okula alışması okulu sevmesi daha sonraki yıllarda okula bağımlılığı bu yıl gelişecek umarım yardımcı olabilmişimdir
merhabalar,
ben devlet okulunda çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak veli-öğretmen ilişkisinin önemli olduğunu söylemeliyim.Sizin öğretmeninizle ilişkinizdede sanırım kopukluk olmuş.Bazı çocuklar okula alışmakta diğerlerine göre daha çok zorlanırlar ama sonunda alışırlar. bunun için annenin çocuğunu hem kontrol etmesi hemde yanında olduğunu onu tamamen bırakıp gitmeyeceği hissettirmesi lazım.Yoksa öğretmen tek başına etkili olamaz.ilk yorum yapan hocama bu konuda katılıyorum çünkü sizin öğretmeninizde fazla üstüne gitmek istemediğinden çocuğunuzu biraz kendi haline bırakmış olabilir.tabiki eğer kovma imalı cümleler kurmuşşa hata etmiş ama tekrar gelip sınıfın kapısından çocuğunuzu izlemeinde yanlış.aynı durumu ben yaşadığımda velimle ufak bir işbirliğiyle bu durumu çözmeye çalışırdım.inşallah sorununuzu çabuk aşarsınız.kolay gelsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?