• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu öğretmeni kzıımı ve beni resmen kovdu

Arkadaşım çok üzgünüm ama objektif olarak bakınca sorunlu bir çocuğa sahip olduğunuzu düşünüyorum.Çocuğunuzda çeşitli sıkıntılar var sosyal hayata hazır değil henüz yada bilemiyorum hayatınızda başka sıkıntılar var.
Öğretmen bütün çocuklar aayırması gereken vakti evladınıza harcayamaz.o zaman diğerlerine haksızlık olur.
Sorunlu çocuğu okula göndermeyecek miyiz peki hayır elbette ama sorunu çözeceğiz.
Siz hep görmezden gelmişsiniz ,yani okulu,arkadaşsızlığını ne bileyim tıbbi rahatsızları ,öğretmeni vs hep birilerini bahane etmişsiniz.
Çocuktaki sorunu çözmelsiniz bu çocuk 16-17 sene okuyacak,hayat da çok zor.
Özel anaokulana da benzemez devlet okulları.
Anne yüreğiniz dayanamıyor ama biraz sakin kafayla düşünüp bazı sıkıntıları kabullenmek gerekiyor.
Herkesin çocuğu park arkadaşıyla mı gidiyor okula mesela.. hayır..
çocuğunuzu ne kadar çok sevdiğinizi sorunları çözerek gösterin.
belki terapist belki rehber öğrt belki pedagog bilemiyorum ama..

sizin tespitleriniz uysa uysa benim yakındığım eğitimciye uyar. oldu devlet okulu topu topu 15 öğrenci var, ilgi alaka gstermesin, üstüne üstlük bağırsın, kovsun.
yok öyle sağlıksız düşünce bir eğitimciye yakışmaz. ben eğitimci bayanı şikayet ettiğim takdirde hakkında işlem başlatılır.
ama olayları büyütmeden halletmenin yolu nedir diye konu açtım
ayrıca ben çocuğumu o sınıfa sırf park arkadaşı var diye vermedimki sanıyorum konuyu eksik okudunuz

sizinkine benzer bir durumu bende oğlumda yaşadım.ben çalışmıyorum paylaşmayı öğrensin diye tek çocuk diye yarım günlüğüne bir anaokuluna verdik.1-2 gün gitti.ama okula karşı istekli değil.gitmese memnun olacak yani.3.gün oğlum okuldan çok mutlu geldi.hemen sordum.bugün başka bir öğretmen gelmiş ve bunlara hikayeler anlatmış, oyunlar oynatmış.oğlum yarın ne anlatacak ki öğretmenim ne oynatacakki diye ertesi günü iple çekiyor.sonra kendi öğretmenleri geldi ve oğlum yine isteksiz.okula gittim durumu anlattım..meğer hastalanınca başka öğretmen onlarla ilgilenmiş.müdüre gidip oğlumu o öğretmenin sınıfına alması için rica ettim.öğretmende kabul etti.öğretmenini değiştirince oğlum çok zevkle anaokuluna gitti.iyiki değiştirmişinm dedim.öğretmen arkadaşlar alınmasın ama bazı öğretmenler çok ilgisiz oluyor.çocuklara doğru düzgün oyunlar öğretmiyorlar.çocuklarda sıkılıyor ve gitmek istemiyor.ben sizin yerinizde olsam anaokulunu değiştiririm.birde anaokulunun özellikleride önemli.oğlumun okulunun içindede dışındada çocuk parkı vardı.o bile etkiliyor çocukları.boyamadan sıkılınca kayıyorlar, sallanıyorlardı.öğretmenin güleryüzlü olması bile çok önemli yani.çocuklara gösterdiği güleryüz bile onları mutlu ediyor.öğretmenimiz çocukları kapıda güleryüzle karşılardı çocukları ve hepsine de iltifatlar ederdi.kazağın çok güzel,saçın çok güzel olmuş vb. şeyler söyleyerek onları daha kapıda mutlu ederdi.sizin öğretmende kızınıza hiç iyi davranmamış.hep kızmış hep ceza vermiş.bende kızınızın yerinde olsam gittmem açıkcası.çocuklar övgü,ilgi ister.en azından alışana kadar.

inşallah ikinci yarıyıl mesleğini seven bir eğitimciyle karşılaşırız

minnetti

bazı çocuklar daha nazlı büyüyo okulda zor geliyo

bizim ana sınıfı öğretmenimizde aşağı yukarı seninkine benzer haldeydi

beni kovdu diyip duruyosun çok takılmışsın ama bizler anne olarak çok takıyoruz böyle şeylere

benim oğlum hasataydı 1. sınıfta yeni harf öğrenecekler diye okula götürdüm ama bende koridorda bekliyorum tenefüste koşmasın diye

2-3 tenefüs sonra öğretmeni bana dediki "ya burda bekleme yada çocuğunu al" çocuğumu aldım çıktım

e şimdi ben ne yapıyım buna günlerce kafamımı takıyım

daha neler göreceksin bunlar neki

sıra arkadaşıyla problem yaşıyca , büyük sınıflar itip kakıcak, vb şeyler ileriki sınıflarda seni bekliyo

ve unutma hayat evdeki gibi asla değildir

hayat mücadele etmeyi kendi ayakları üzerinde durabilmeyi şimdiden öğrenmeleri gerekiyo çok fazla korumacı olduğunu belli etme

sana özelden msj atıcam canım

bence ana okulu öğretmeni sabırlı olmalı ve cocukların dıkkatını cekmeyı onları oyalamayı bılmelı.büyüme çağındaki çocukların psıkolojısının bozulmaması gerektığıne inanıyorum.bence öğretmen yanlış davranmış.sözün kısası bence bu tür durumları raporlamanız lazım sessız kalmayın öğretmene bile ne hakla bunu yapar.meb raporlayın derim yada mail olarak gönderin.size geri döneceklerdir.

canım burda benim pek bişi sölemem yanlış olur çünkü daha bebeğim doğmadı ve o aşamalara gelmedik benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var burda ama şuda varki benim görümcemin kızıda bu yıl anaokuluna gidicekti fakat annesine öyle düşkün öyle düşkünki rahatsız edicek şekilde hemde annesi anasınıfına yolladı fakat kızı bırakmadı annesi ağlamalar bağarmalar falan filan..tamam kolay değil bi çocuk için bende ilk okulda çok zorlanmıştım anaokulunda bi zorluk çektiğimi hatırlamıyorum ama yinede babamın kesin tavrı nedeniyle itiraz şansım pek olmadı alıştım açıkçası..
görümcem öğretmene bende sınıfta kalıyim demiş öğretmende olmaz diyip kızıda görümcemide istememiş ben bu konuda öğretmeni suçlayamam bizimkilerle uğraşmak çok zor dur eminim buna...
sende çocuğuna kesin tavrını koyup başka bi alternatifi olmadığını anlatsaydın keşke...

öğretmenin o tavrınını da onunla yüz yüze konuşsaydın keşke bu şekilde hitabının yanlış olduğunu ne olursa olsun o şekilde konuşamicağını söleseydin oda tavrını düzeltirdi eminim

minnetti

bazı çocuklar daha nazlı büyüyo okulda zor geliyo

bizim ana sınıfı öğretmenimizde aşağı yukarı seninkine benzer haldeydi

beni kovdu diyip duruyosun çok takılmışsın ama bizler anne olarak çok takıyoruz böyle şeylere

benim oğlum hasataydı 1. sınıfta yeni harf öğrenecekler diye okula götürdüm ama bende koridorda bekliyorum tenefüste koşmasın diye

2-3 tenefüs sonra öğretmeni bana dediki "ya burda bekleme yada çocuğunu al" çocuğumu aldım çıktım

e şimdi ben ne yapıyım buna günlerce kafamımı takıyım

daha neler göreceksin bunlar neki

sıra arkadaşıyla problem yaşıyca , büyük sınıflar itip kakıcak, vb şeyler ileriki sınıflarda seni bekliyo

ve unutma hayat evdeki gibi asla değildir

hayat mücadele etmeyi kendi ayakları üzerinde durabilmeyi şimdiden öğrenmeleri gerekiyo çok fazla korumacı olduğunu belli etme

sana özelden msj atıcam canım

cnm cvb için teşekkür ederim, ama kısaca sürü psikolojisine uymamız lazım yoksa kaybetmeye mecburuz diyorsunuz. unutma lütfen 12-13 yaşlarında bir çocuktan bahsetmiyoruz
okula yeni adım atan 5 yaşında oyun çocuğundan bahsediyoruz
sevgi ilgi alaka şevkat bekleyen ana kuzusu onlar
adı üstünde ilköğretime hazırlık sınıfı
çocuklara oyunla kaırışık yavaş yavaş okulu sevdirme aşaması
bugün kesin kararımı verdim. öğretmenin yaptığını önce müdüre sonra meb'e bildiricem
okul müdürü "öğretmenin sinirli anına denk gelmiştir" dicektir büyük ihtimal geçiştirecek
ben mücadelemi yapayımda gerisi meb'e kalmış
böyle böyle sustukça çocuklarımız ne düzgün eğitim alır
ne de hakettiğimiz muameleyi görürüz.

bence ana okulu öğretmeni sabırlı olmalı ve cocukların dıkkatını cekmeyı onları oyalamayı bılmelı.büyüme çağındaki çocukların psıkolojısının bozulmaması gerektığıne inanıyorum.bence öğretmen yanlış davranmış.sözün kısası bence bu tür durumları raporlamanız lazım sessız kalmayın öğretmene bile ne hakla bunu yapar.meb raporlayın derim yada mail olarak gönderin.size geri döneceklerdir.

evet haklısınız ilk başlarda olayı büyütmemem gerktiğini düşündüm. müdüre gidersem kendimi muhbir gibi hissederim, önce öğretmenle konuşmaya çalışim filan diye düşündüm. fakat beni muhatap alıp kovmaya bile tenezül etmeyen bir zihniyetle ben ne konuşabilirim?? haklısınız sessiz kalınacak bir durum değil...önce müdür sonra meb.

şikayetini bildirdikten sonra ne yapıcaksın peki tekrar yollicakmısın okula çocuğu bence alışması için ne yapıp ne edip yollamalısın ve çocuğa başka bi alternatifinin olmadığını da belirt bence..
ilkokulda daha da zorluk çekmesin..şimdi geçiştirebilir fakat ilk okulda geri kalmaması için mecbur gitmeli..ilkokul öğretmenide sorunlu olursa ozman neolucak herzaman okul yada sınıfmı değiştiriceksiniz..biyerlerden mücadeleye başlanması gerek

öncelikle bir veli şikayet etti diye genelin memnun oldugu bır ögretmen hakkında işlem başlatılmaz ..problem yaratan çocuk ondan alınır gerekırse ailesinden alması rica edilir ..herkesin çocugu kıymetli olaya bır de soyle bakın sizin cocugunuz orada oturup sureklı aglıyor morarana kadar pekı dıger cocukların psıkolojısı etkılenmıyor mu belkı orada da annesınden ayrıldıgı için üzgün ama ortamına alışmaya calışan baska bır cocugu tetıkleyebılır öğretmen bunları da düşünmek zorunda ,ayrıca ögretmen bır cocukla ılgılenır davranıslarını tartar ve eger cocuk o sınıfa uyum saglayamıyor hatta uyumu zorlastıryorsa aıleden cocugu almasını gerekırse bır psıkologa goturmesını soyler genelde olan budur ögretmnın hatası sizinle düzgün iletişime gecmemiş olması..

kızınız da su da olabılır tipik şımarık çocuk olayı eger sımdıye kadar aglayarak basarı saglamışşsa isterse catlayana kadar aglasın buna devam edecektır ,sizin bunu dogru bır dılle anlatmanız gerekır ..sonucta hepimiz okula ilk basladıgımızda agladık ama boyle gunlerce sürmedi ..demek ki bir sorun var her iki sınıfa da uyum saglayamadıysa ve eger kendısıyle aynı durumda olan bırkac tane daha cocuk yoksa ki bu belki bi derece ögretmenın yeterlı olmadıgını gösterirr, sorun kızınızda demektır .bence kızına bu yoldan yaklaşın

öncelikle bir veli şikayet etti diye genelin memnun oldugu bır ögretmen hakkında işlem başlatılmaz ..problem yaratan çocuk ondan alınır gerekırse ailesinden alması rica edilir ..herkesin çocugu kıymetli olaya bır de soyle bakın sizin cocugunuz orada oturup sureklı aglıyor morarana kadar pekı dıger cocukların psıkolojısı etkılenmıyor mu belkı orada da annesınden ayrıldıgı için üzgün ama ortamına alışmaya calışan baska bır cocugu tetıkleyebılır öğretmen bunları da düşünmek zorunda ,ayrıca ögretmen bır cocukla ılgılenır davranıslarını tartar ve eger cocuk o sınıfa uyum saglayamıyor hatta uyumu zorlastıryorsa aıleden cocugu almasını gerekırse bır psıkologa goturmesını soyler genelde olan budur ögretmnın hatası sizinle düzgün iletişime gecmemiş olması..

kızınız da su da olabılır tipik şımarık çocuk olayı eger sımdıye kadar aglayarak basarı saglamışşsa isterse catlayana kadar aglasın buna devam edecektır ,sizin bunu dogru bır dılle anlatmanız gerekır ..sonucta hepimiz okula ilk basladıgımızda agladık ama boyle gunlerce sürmedi ..demek ki bir sorun var her iki sınıfa da uyum saglayamadıysa ve eger kendısıyle aynı durumda olan bırkac tane daha cocuk yoksa ki bu belki bi derece ögretmenın yeterlı olmadıgını gösterirr, sorun kızınızda demektır .bence kızına bu yoldan yaklaşın

İşte anlatmak istediğim buydu.
Ama elbette herkesin evladı canı ciğeri ve bir kez bile olsun acaba sorun bizden mi kaynaklandı diye düşünmek geçmiyor akıllardan..?
Üstelik bir kez bile düşünmeye ihtimal verilmeyen bir konu çocuğun eğitim hayatı için bence hayati derecede önemli..

Bir anaokul öğretmeni anlayışlı-sabırlı-yumuşak ve güleryüzlü ....olmalıdır.Çocuğunuzun sorunlu olduğunu da düşünmüyorum.Okul korkusuyla bazı durumlar oluşabilir.Ayrıca çocukta oluşan ve oluşacak her türlü durumu aile-öğretmen paylaşım ile özellikle de öğrt. rehberliğinde çözmek durumundadır.Bakıyorsunuz çocuğa yemeğini bitir diye bağırıyor ya da kızıyor.Çocuk ağlıyor.Tabi bunların yanında çok iyi öğretmenlerimiz de var.Niyet bazen iyi olsa da aldığı bilgileri davranışa dönüştüremeyenimizde var.Anaokul öğretmenleri bakıcı gibi görülüp azarlanıyor maalesef ...:45: Devamsızlık durumlarında aile okulu bilgilendirir doğru.İşbirliği ile çözülmeyecek hiç bir problem söz konusu olamaz. Yine insani açıdan size karşı tavrı eğitimci olduğunu da hesaba katarsak çok yanlış...Ne olursa olsun sizinle özel olarak konuşmalıydı.:20:

Son düzenleme:
arkadaşlar ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

netice şu:
p.tesi okula gittim. müdür yoktu yardımcısıyla konuştum. olayı baştan sona anlattım.
o da bana rehber öğretmenle görüşmemi tavsiye etti.
Rehber öğretmenle uzun uzun konuştuk
rehber öğretmen ertesi gün çocuğu da getirin konuşalım dedi.
dün kızımla birlikte gittik.
rehber öğretmen kızımda hiçbir problem olmadığını,
gayet zeki olduğunu,
okula devam etmemesi için hiçbir manisi olmadığını
hatta hemen sınıfına girmesini,
benimde öğretmeniyle konuşmamı söyledi.
tabi bu arada kızım gene ağlamaya başladı
oram ağrıyor buram ağrıyor filan demeler.
kızımı karşıma aldım birazda sert yaptım
bak dedim okula gitmek zorundasın siliyorsun gözlerini
hemen sınıfına dedim.
önce beni tuvalette sen bekle ondan sonra dedi.
kabul ettim.
sonra sınıfına girdi.
tesadüf dünde veliler vardı, yerli malı kutlaması,
neyse ben kızımı bırakıp çıktım
sonuç : hiç ağlamamış, hatta diğer çocukların velisi varken ben yoktum dün.
kızımı almaya gittiğimde öğretmeniylede konuştuk
ben kendisine darıldığımı söyledim, oda bana kendisini yanlış anladığımı,
bizleri kapıda görevli bayan karşıladığı için ona söylediğini
kesinlikle incitmek istemediğini söyledi.
samimiydi, içtendi.
kızımlada ilgiliydi
inşallah böyle devam ederiz.
çok dua etmiştim.
herşey yoluna girsin diye
Allah hepimize işlerimizde, sorunlarımızda kolaylıklar versin

arkadaşlar ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

netice şu:
p.tesi okula gittim. müdür yoktu yardımcısıyla konuştum. olayı baştan sona anlattım.
o da bana rehber öğretmenle görüşmemi tavsiye etti.
Rehber öğretmenle uzun uzun konuştuk
rehber öğretmen ertesi gün çocuğu da getirin konuşalım dedi.
dün kızımla birlikte gittik.
rehber öğretmen kızımda hiçbir problem olmadığını,
gayet zeki olduğunu,
okula devam etmemesi için hiçbir manisi olmadığını
hatta hemen sınıfına girmesini,
benimde öğretmeniyle konuşmamı söyledi.
tabi bu arada kızım gene ağlamaya başladı
oram ağrıyor buram ağrıyor filan demeler.
kızımı karşıma aldım birazda sert yaptım
bak dedim okula gitmek zorundasın siliyorsun gözlerini
hemen sınıfına dedim.
önce beni tuvalette sen bekle ondan sonra dedi.
kabul ettim.
sonra sınıfına girdi.
tesadüf dünde veliler vardı, yerli malı kutlaması,
neyse ben kızımı bırakıp çıktım
sonuç : hiç ağlamamış, hatta diğer çocukların velisi varken ben yoktum dün.
kızımı almaya gittiğimde öğretmeniylede konuştuk
ben kendisine darıldığımı söyledim, oda bana kendisini yanlış anladığımı,
bizleri kapıda görevli bayan karşıladığı için ona söylediğini
kesinlikle incitmek istemediğini söyledi.
samimiydi, içtendi.
kızımlada ilgiliydi
inşallah böyle devam ederiz.
çok dua etmiştim.
herşey yoluna girsin diye
Allah hepimize işlerimizde, sorunlarımızda kolaylıklar versin

Başından beri takip ettim topiğini çok sevindim tatlıya bağlanmasına. Her şey konuşa konuşa...

Kızının davranışlarına gelince tipik ipleri ele geçirmiş çocuk durumu. Geçenlerde bir makale de yazıyordu. Oğlumun kreşinde ki psikologta söylemişti. Eskiden ataerkil ailelerdik. Şimdi kontrolü çocuklar ele geçirdi. Evde anne-babadan çok çocuğun hükmü geçiyor. Vaziyet bundan ibaret. Kararlı davranarak bu durumu aşarsınız.

Hiç unutmuyorum ilkokula başladığımda bir kız vardı. Annesi sınıfta yanına gelirdi, sürekli ağlardı. Annesi aylarca sınıfın camının önünde bekledi. kız dersin ortasında annesini orada göremezse basıyordu yaygarayı. Sonra alıştı, onun ağlaması annesinden ayrılan bizleri de üzüyordu tabi. Ama biz onun daha hassas olduğunu bu nedenle fazla tepki verdiğini ve fazla üzüldüğü için ona tolerans gösterildiğini anlıyorduk. Öğretmenimiz 50-60 kişilik sınıfta (belki daha fazla) bize hissettirirdi bunu. Birimizin bakışları yere düşse gelip başımızı okşar o yalnızlık psikolojisinden sıyırırdı bizi. İlkokul, okul öncesi dönem öğretmeni bir çocuğun hayatında çok büyük bir yer kaplıyor. Sabırlı ve çocukları çok seven insanlar arasından seçilmeleri gerekiyor. Her çocuk bir değil bazılarını bir davranışı kazanması kısa bir süre alıyor, bazıları böyle sancılı geçebiliyor. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Back