• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu öğretmeni kzıımı ve beni resmen kovdu

minetti

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
238
32
318
İstanbul
arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var
kızım bu sene devlet okulunda hazırlık sınıfına başladı
aylık 80 tl yarım gün (daha doğrusu 4 saat)
ilk başlangıçta herkes ağlarken o güle oynaya gitti
ilk öğretmeni 1 hafta sonra değişti
ikinci öğretmene alışmakta zorluk çekti ama gene
sorun çıkarmadan okula gidiyordu
sonra derken okulda kimse benimle oynamıyor demeye başladı
öğretmeniyle konuştum. "o ve üç arkadaşı el ele tutuşup hızlı bir şekilde
ellerini bırakıp düşüyorlar, o oyunu oynamasına izin vermediğim için
öyle diyor" dedi
sonra kızım bigün geldi okuldan dizinde kocaman bir morluk
"okulda düştüm" dedi
ağladınmı dedim evet dedi
peki öğretmenin geldimi yanına dedim "yok" dedi
bu konudan öğretmene bahsetmedim
sonra veli toplantısında öğretmene kızımı sordum nasıl olduğunu
"haa bende sizinle konuşacaktım, her 20 dakikada bir tuvalete gidiyor dedi",
bende kızımın idrar yollarından rahatsızlık geçirdiğini
ama evde durmadan çişi gelmediğini söyledim
"acaba psikolojik olarak mı yapıyor "dedi hemde bunları çocuğun yanında konuştuk
genede doktora götürdüm tahliller temiz çıktı
sonra kızım o sorunuda atlattı
derken bir gün kayınvalidem işyerime tlf açtı
ceyda okula gitmek istemiyor ağlıyor dedi.
bende tlfonda kızımla konuştum ağlamsına gerek olmadığını
kendisini iyi hissetmiyorsa evde kalmasını söyledim.
derken o gece şiddetli kulak ağrısıyla acillik olduk
orta kulak iltihabı oldu
doktor 3 -4 gün okula göndermeyin dedi
kızımda bana "anne okulda çok gürültü yapıyorlar kulağım şişiyor,
bir daha okula gitmek istemiyorum" dedi
kapris yapıyor sandım, fakat okula götürünce sınıfına girmedi,
öğretmeni gelip yakından ilgilendi gene girmedi
sonra müdüre çıktık
ben çalıştığım için kızım öğlenci olsun istemiştim ama öğlenci sınıfı çok kalabalık,
birde 4 gün boyunca kimse merak edip niye okula gelmiyor diye sormadı dedim
öğlenci gurup 25 kişi
sabahçı gurup 15
birde sabahçı gurupta park arkadaşı olduğu için
o guruba alalım dedim
kabul ettiler
sabahçı öğretmende kabul etti.
ertesi sabah kızım okulda ağlamaya başladı
park arkadaşıda o gün gelmemişti "anne gitmeee" demeler, mide bulantıları
öğretmen yüksek sesle bağıra bağıraikna etmye çalışıyor.
kapıda seyrettim biraz öğretmen yanına çağırdı biriki bişey söyledi
sonra masada tek başına ağlamsına seyirci kaldı
kızım beni kapıda görünce yanıma koştu
çocukların ortasına oturdum
kızımı yeni arkadaşlarıyla tanıştırdım
onlarla oynadım 5-10 dakika
derken kızım alıştı oynamay başladı
öğretmene "ben biraz daha kalırsam bütün oyuncaklarla ben oynicam dedim"
sonra çıktım
ertesi gün park arkadaşı gelmişti
hiç arkasına bile bakmadan sınıfa girdi.
bir ertesi gün gene park arkadaşı yoktu
kızım gene ağlamaya başladı
sonra öğretmeni annen sana penceren baksın
kantinde beklicek seni filan dedi
kızım pencerede kıyameti kopardı
yüzü gözü ağlamaktan mosmor oldu
sonra ben o halde bırakıp gidemedim
gene sınıfın kapısından gizlice bakıyordum
öğretmen " hadi ceydaa oyun oynamıyorsan geç masada otur dedi"
kızım masada oturuyor ama nasıl ağlıyor
sonra çocuklardan biri beni gördü gidip ceydaya annen burda dedi
kzıım koşarak bana geldi
anne kusucam midem bulanıyor diye
biz kapıdayız öğretmen masasından kalkmadan çocuklardan biriyle
temizlikçi bayanı çağırdı yanına
yüksek sesle " bir daha annesi ya gelmesin yada alsın gitsin ben bu şekilde kabul edemem"
diye bağırıyor.
ben çocuğun yanında ne diceğimi şaşırdım tabi
serin kanlı olmaya çalıştım, bunları söylerken benim orda olduğumu bildiğinden kapıya geldi
bende artık kızım için o lafları mecburen yuttum birşey demedim
kızıma kararını ver annecim yoksa gidelim dedim
öğretmende gene yüksek sesle "ceyda kararını ver kızım ben seni böyle kabul etmem dedi"
bende öğretmene birşey diyemedim kızıma yüklendim
cezalısın bundan sonra herşey yasak sana
kaydını sildiricem filan dedim.
fakat iki gecedir uykularım kaçıyor
hep kulağımda öğretmenin bizi kovuşu
kzımı tam ikna ediyorum. tamam okula gidicem diyor
sonra "ama o öğretmen hep bağırıyor" diyor
sizce ne yapmalıyım
kızım okula gitmiyor
öğretmeninden ilgi alaka göremiyor,
üstelik kadın bizi resmen kovdu
rehber öğretmende yok
müdüremi gitsem yoksa milli eğitime mi bilemiyorum
lütfen akıl verin

çokta uzun yazmışım, inşallah sıkıldan okursunuz:((

arkadaşım ben de bir devler okulunda anasınıfı öğretmeniyim.öncelikle de bir anneyim duygularınızı anlıyorum öncelikle ne yazık ki anasınıflarında öğrenci sayısı okulun durumuna göre maximum 25 olabilir.bu görüldüğü üzere hiç doğru değil ancak müdür alacaksın dediğinde öğretmen almak zorunda ve 15 kişiye verilen eğitimle 25 kişiye verilen tabiki bir olamıyor.sizin buradaki hatanız çocuğunuzun arkadaşı var diye grup değiştirmeniz.ilk tavizi vermişsiniz zaten bu konuda kararlı olmalıydınız.burada da arkaşları olacağaını hatta daha ii arkadaşlıklar kurabileceğini anlatabilirdiniz.çünklü sizden taviz aldığı an birsonraki istekleri için de kapıyı açık tuttuğunuz mesajını almış oldu.çocuklarımız tahmin ettiğimizden çok daha zekiler ve durumu kullanmayı çok ii biliyorlar.sınıfta düşmeler çarpmalar mutla ki oluyor.bunları öğretmenin engellemesi bir yere kadar olabiliyor.özellikle koşmalı oyunlarda sınıf içinde bu tip hafif yaralanmaların olması kaçınılmaz.eğer dışarıdan görünen bir durum yoksa öğretmenin çocuğun bacağını açıp morardı mı diye bakmaması da bakması kadar normal çünkü bu çarpmalar dediğim gibi normal ancak büyük kazalar tabiki görmemezlikten gelinemez.öğretmen çocuğun neden ağladığını bilmek ve ilgilenmek zorundadır ancak ağlama bir süre sonra naza dönüşürse öğretmenin yapacağı en etkili yöntem görmezden gelmektir ki bu okul öncesi eğitiminde kullanılan bilimsel bir yöntemdir.çünkü bazı davranışların üzrine ne kadar çok giderseniz o davranış şiddetini arttırır.ayrıca sizde biliyorsunuz ki sınıfta çocuğunuz dışında da öğrenci var ve tek bir öğrenciye odaklanıldığında bu davranışı ilgi çekmek için diğer öğrenciler de yapacaktır.bir de en başta belirttiğiniz konu okul öncesi öğretmenlerinin en çok rahatsızlık duyduğu konu olan paramı veriyorum karşılığını vereceksin anlayışı.o parayı çocuğunuzun eğitimiiçin veriyorsunuz ve bu gibi şikayetlerde bunu ön plana çıkarmak çok yanlış herşeyden önce orası bir bakımevi değil eğitim kurumu.bu ücretleri de belirleyenler öğretmenler değil.karşıda ki kişi de bakıcı değil öğretmen.her ağladığında çocuğunuza karşı 100 de 100 ilgi beklemeniz doğru değil.sizin yanlış bulduğunuz ya da anlam veremediğiniz bir öğretmen davranışı çoğunlukla eğitimini aldığımız çocuk gelişimde kullanılan bir metod olabilir.bunu öğretmenine mutlaka sorun neden böyle davranıldığını.öğretmenin sizi tabirinizle kovmasına gelince tabiki çok yanlış bir davranış ancak velilerin hergün gibi sınıfa gelmesi öğretmenin sınıftaki otoritesini zedeler.bu sefer diğerleri de ağlamaya başlar ağlayınca anneleri gelsin diye.çocukların alışması için birkaç defadan sonra bu tür davranışalr görmezden gelinmek zorunda.aksi halde çocuk bu davranışına devam eder çünkü ağladığı sürece tüm ilgi onda ve annesi de yanındaır.lütfen olaya birde bu taraftan bakmaya çalışın.annelik duyguları buna izin vermiyor tabiki ağlamasına özellikle ancak bunlar olmak zorunda.lütfen çocuğunuzu suçlamak yerine tutumlarınızda karalı olun.şikayet edip etmemek size kalmış ancak ettiğinizde değişen birşey olmayacak aksine öğretmenle aranızda duvar örmüş olursuunuz.size tavsiyem bu konuyu öğretmeniyle yüz yüze görüşmeniz ve çocuğunuza tutumlarınızda karalı olmanız..son olarak da yanlış bilinen birşeyi sayenizde aktarayım çocuğun okula gelmediği günlerde bunun sebebini öğretmen değil öğrenci velisi öğretmene bildirmek durumundaır...

arkadaşım ben de bir devler okulunda anasınıfı öğretmeniyim.öncelikle de bir anneyim duygularınızı anlıyorum öncelikle ne yazık ki anasınıflarında öğrenci sayısı okulun durumuna göre maximum 25 olabilir.bu görüldüğü üzere hiç doğru değil ancak müdür alacaksın dediğinde öğretmen almak zorunda ve 15 kişiye verilen eğitimle 25 kişiye verilen tabiki bir olamıyor.sizin buradaki hatanız çocuğunuzun arkadaşı var diye grup değiştirmeniz.ilk tavizi vermişsiniz zaten bu konuda kararlı olmalıydınız.burada da arkaşları olacağaını hatta daha ii arkadaşlıklar kurabileceğini anlatabilirdiniz.çünklü sizden taviz aldığı an birsonraki istekleri için de kapıyı açık tuttuğunuz mesajını almış oldu.çocuklarımız tahmin ettiğimizden çok daha zekiler ve durumu kullanmayı çok ii biliyorlar.sınıfta düşmeler çarpmalar mutla ki oluyor.bunları öğretmenin engellemesi bir yere kadar olabiliyor.özellikle koşmalı oyunlarda sınıf içinde bu tip hafif yaralanmaların olması kaçınılmaz.eğer dışarıdan görünen bir durum yoksa öğretmenin çocuğun bacağını açıp morardı mı diye bakmaması da bakması kadar normal çünkü bu çarpmalar dediğim gibi normal ancak büyük kazalar tabiki görmemezlikten gelinemez.öğretmen çocuğun neden ağladığını bilmek ve ilgilenmek zorundadır ancak ağlama bir süre sonra naza dönüşürse öğretmenin yapacağı en etkili yöntem görmezden gelmektir ki bu okul öncesi eğitiminde kullanılan bilimsel bir yöntemdir.çünkü bazı davranışların üzrine ne kadar çok giderseniz o davranış şiddetini arttırır.ayrıca sizde biliyorsunuz ki sınıfta çocuğunuz dışında da öğrenci var ve tek bir öğrenciye odaklanıldığında bu davranışı ilgi çekmek için diğer öğrenciler de yapacaktır.bir de en başta belirttiğiniz konu okul öncesi öğretmenlerinin en çok rahatsızlık duyduğu konu olan paramı veriyorum karşılığını vereceksin anlayışı.o parayı çocuğunuzun eğitimiiçin veriyorsunuz ve bu gibi şikayetlerde bunu ön plana çıkarmak çok yanlış herşeyden önce orası bir bakımevi değil eğitim kurumu.bu ücretleri de belirleyenler öğretmenler değil.karşıda ki kişi de bakıcı değil öğretmen.her ağladığında çocuğunuza karşı 100 de 100 ilgi beklemeniz doğru değil.sizin yanlış bulduğunuz ya da anlam veremediğiniz bir öğretmen davranışı çoğunlukla eğitimini aldığımız çocuk gelişimde kullanılan bir metod olabilir.bunu öğretmenine mutlaka sorun neden böyle davranıldığını.öğretmenin sizi tabirinizle kovmasına gelince tabiki çok yanlış bir davranış ancak velilerin hergün gibi sınıfa gelmesi öğretmenin sınıftaki otoritesini zedeler.bu sefer diğerleri de ağlamaya başlar ağlayınca anneleri gelsin diye.çocukların alışması için birkaç defadan sonra bu tür davranışalr görmezden gelinmek zorunda.aksi halde çocuk bu davranışına devam eder çünkü ağladığı sürece tüm ilgi onda ve annesi de yanındaır.lütfen olaya birde bu taraftan bakmaya çalışın.annelik duyguları buna izin vermiyor tabiki ağlamasına özellikle ancak bunlar olmak zorunda.lütfen çocuğunuzu suçlamak yerine tutumlarınızda karalı olun.şikayet edip etmemek size kalmış ancak ettiğinizde değişen birşey olmayacak aksine öğretmenle aranızda duvar örmüş olursuunuz.size tavsiyem bu konuyu öğretmeniyle yüz yüze görüşmeniz ve çocuğunuza tutumlarınızda karalı olmanız..son olarak da yanlış bilinen birşeyi sayenizde aktarayım çocuğun okula gelmediği günlerde bunun sebebini öğretmen değil öğrenci velisi öğretmene bildirmek durumundaır...
birde öğretmenin sürekli bağırmasını çocukları azarlamak olarak değil de 20 çocuğa birden hitap ederken ses tonunu yükselterek söçylediklerini duyurmak istemesi olarak algılarsanız konuya bakış açınız değişecektir..

canım anne yüreği bazen olayları doğru görmeyi engelleyebiliyor.

clementina çok güzel ve doğru tespitler de bulunmuş, ben de ona hak verdim. öğretmenler de sonuçta orada belli bir disiplini sağlamak zorunda. ve sen de biraz daha otorite ile çocuğunun oraya uyum sağlamasını sağlayabilirsin. okula gidip beklemeni de hiç doğru bulmadım. orada senin değil öğretmenin varlığını hissederse ona daha çok bağlanır ve okula daha çok adapte olabilirdi.

umarım bundan sonrası güzel olur.:)
düşüncem böyle.

cvplarınız için çok teşekkür ederim. ama o anın psikolojisini nasıl anlatsam.
mevzu para ödüyorum çocuğuma bakacaklar mevzusu kesinlikle değil.
ben iki gecedir uyku uyuyamıyorum.
öğretmenin tavrını taktım kafama.
görevli bayanı çağırıpta yüksek sesle "birdaha gelmesinler" ne demek
şimdi kızım öğretmenin bağırmasını kullanıyor, okula gitmiyor.
çocuk şimdiden böyle muamele görürse okula nasıl ısınırki
kaldıki benim tavrım yanlış olsa bile beni bir kenara çekip konuşması gerekmezmiydi
diğer basit konuları uzun uzun anlatma sebebim kızımın nasıl bu duruma geldiğini açıklamak içindi.
dizindeki morluk olayını tabiki öğretmene sormadım, o evdede olacak birşey
çok iyi farkındayım oraya eğitim için gidiyorlar
fakat onlar daha şevkate muhtaç

"clementina"
öğretmenle arama duvar örmeyi ben neden istiyimki
onun zaten çok kalın duvarları olduğu belli değilmi
beni muhatap bile almıyor,
görevli bayanı çağırıp bağırarak kovuyor
şu satten sonra yeni bir duvar oluşsa ne olur oluşmazsa ne olur
keşke o an karşına dikilseydim diyorum
ama ben çocuğumun psikolojisini daha fazla bozmamak adına sustum
şimdi ben kafayı yemiş bir şekilde dolanıyorum

canım anladıgım kadarıyla cevaplamaya çalışayım

demişsin öğretmen elinden geleni yaptıktan sonra öğenci ile yakınen ilgilenip onu arkadaşlarına ve ortama alıştırmaya çalıştıktan sonra öğrenci ağlamaya devam ederse öğretmenin çok fazla yapabilecek bişeyi kalmıyor sakinleşmesini bekliyor çünkü üzerine giderse çocugu daha fazla korkutup okuldan uzaklaştırabilir buraya kadar tamam ama öğretmenin kesinlikle ne olursa olsun ses tonunu yükseltmemesi lazım öyle davranmaya devam ederse öğrencileri de korkutup uzaklaştırır çünkü, zaten öğrencilerin okula alışma dönemi tam tersi teşvik edici bişeyler yapması gerekiyordu bence yakınlarda başka bir okul varsa oraya göndermeyi deneyin çocuk bi kere korkmuş öğretmende farklı bir mizaca sahip öğrenciyi tamamen okuldan soğutabilir artı başka sorunlarda yaşabilrisiniz o tür bi insanla, çünkü yıl sonuna kadar muhattap olacaksınız ve çocugunuzu emanet edeceksiniz müdürler velilere karşı genelde öğretmenin yanında olur öyle olmasada öğretmen şikayet ettiğiniz için size antipati duyup daha kötü davranabilir tüm bunları gözönünde bulundurup başka bir öğretmen deneyin bence, bende anaokulu öğretmeniyim açıkcası öğrenciler ağlasa benimde onlarla oturup ağlamak geliyor içimden ama bazı durumlarda çaresiz kaldıgımız oluyor tabi ( o durumlardada anneden yardım istiyoruz genelde 1 hafta gibi bir sürede en çekingen anne bağımlısı çocuk dahi okula alışıyor) okula alışma döneminde bu tür problemler çok sık yaşanıyor öğretmenin bu konuda tecrübeli olması ve sorunu kolaylıkla çözebilmesi gerekiyordu pek bilgisini ve tecrübesini kullanma taraftarı olmamış ve yalnış bir tavır sergilemiş üniv. boyunca biz zaten daha çok öğrenciye nasıl bir yaklaşım sergilenmesi, gerektiğinde ebeveyn yalnış davranışlar sergilediğinde onları nasıl yönlendirip çocugun gelişiminin olumlu seyretmesini sağlayacagımız konusunda eğitim alıyoruz bence daha fazla soğumasın okuldan sevebileceği iyi bir öğretmen araştırıp oraya gönderin ve göndereceğiniz sınıfın öğretmeninin bilgisinin yanında birazda hoşgörülü olmasına dikkat edin çünkü bu dönem çocugunuz için önemli bir dönem okula alışması okulu sevmesi daha sonraki yıllarda okula bağımlılığı bu yıl gelişecek umarım yardımcı olabilmişimdir :16:

Arkadaşım çok üzgünüm ama objektif olarak bakınca sorunlu bir çocuğa sahip olduğunuzu düşünüyorum.Çocuğunuzda çeşitli sıkıntılar var sosyal hayata hazır değil henüz yada bilemiyorum hayatınızda başka sıkıntılar var.
Öğretmen bütün çocuklar aayırması gereken vakti evladınıza harcayamaz.o zaman diğerlerine haksızlık olur.
Sorunlu çocuğu okula göndermeyecek miyiz peki hayır elbette ama sorunu çözeceğiz.
Siz hep görmezden gelmişsiniz ,yani okulu,arkadaşsızlığını ne bileyim tıbbi rahatsızları ,öğretmeni vs hep birilerini bahane etmişsiniz.
Çocuktaki sorunu çözmelsiniz bu çocuk 16-17 sene okuyacak,hayat da çok zor.
Özel anaokulana da benzemez devlet okulları.
Anne yüreğiniz dayanamıyor ama biraz sakin kafayla düşünüp bazı sıkıntıları kabullenmek gerekiyor.
Herkesin çocuğu park arkadaşıyla mı gidiyor okula mesela.. hayır..
çocuğunuzu ne kadar çok sevdiğinizi sorunları çözerek gösterin.
belki terapist belki rehber öğrt belki pedagog bilemiyorum ama..

yukarıdaki arkadaşa katılmıyorum pedagog değilseniz ( ki öyle olsa bile derin araştırmalar gerektirir) teşhis koymak çok yalnış çocukta herhangi bir sorun yok hep yaşadıgımız problemler bunlar okula alışma döneminde 15 çocugun en az 10 u ağlayarak sınıfa girer ve bi süre sonra alışır buda öğretmen ve annenin yardımıyla olur o zaman tüm çocuklar sorunlumu? öğretmenin bağırması belli ki ürkütmüş çocugu gitmek istemediği içinde mide bulantısı v.s rahatsızlıklar ortaya çıkmış çocukta tüm bunlar psikolojik ve bence sorumlusu öğretmen biraz daah profosyonelce davransaydı bunların olmıycagını düşünüyorum bizde devlet okulunda öğretmenlik yaptık ama hiçbir çocuga böyle davranmadıgımız için bu tür sorunlarla karşılaşmadık tabiki öğretmen tüm mesaisini tek bir çocuga harcayamaz ama her çocuklada ayrı ayrı ilgilenmek zorundadır bence devlet ile özelin bi farkı yok öğretmen sorumluluklarını yerine getirdikten sonra aynı, sadece gününmüzde özellerde öğrenci çekmek için yapay gülümsemelerle içten olmayan davranışlarla tamamen ticari amaçlı öğrenci okula çekilmeye çalışılıyor hepimiz üniv.de aynı çocuk gelişimi eğitimini aynı formasyon eğitimini almıyormuyuz eminim her öğretmen biliyordur nerde ne yapması gerektiğini yapmıyorsa altında sorumsuzluk ararım ben ...

Ben pedagog değilim.Yazdıklarımda tavsiye niteliğindeydi.Doktorum teşhisi koydum demedim.
Konu da psikolog bölümüne açılmamış zaten dileseydi oradan da fikir alırdı.
Kaldı ki konuyu açan arkadaşa pedagoga gitmesini tavsiye ettim.
Çocuğu belli ki okula başlayan sıradan çocuklardan farklı tepkiler gösteriyor.
Okulda stersten kusan kaç çocuk vardır ..? Çocukta sorun olduğunu kabul etmek ona kötülük değil iyilik ,yolun daha başında.
Çocuğum olduğunda imkanım olsa dahi devlet okuluna gönderirim .bir düşmanlığım yok belirtmek istediğim hayatın zor olduğu.Çocuğu pamuklara sararak bir yere varılamayacağı.
Çocuğum da sorun yok öğretmenler hatalı..! bence emek vermemek için kolaya kaçan bir bakış açısı
.

merhabalar,
ben devlet okulunda çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak veli-öğretmen ilişkisinin önemli olduğunu söylemeliyim.Sizin öğretmeninizle ilişkinizdede sanırım kopukluk olmuş.Bazı çocuklar okula alışmakta diğerlerine göre daha çok zorlanırlar ama sonunda alışırlar. bunun için annenin çocuğunu hem kontrol etmesi hemde yanında olduğunu onu tamamen bırakıp gitmeyeceği hissettirmesi lazım.Yoksa öğretmen tek başına etkili olamaz.ilk yorum yapan hocama bu konuda katılıyorum çünkü sizin öğretmeninizde fazla üstüne gitmek istemediğinden çocuğunuzu biraz kendi haline bırakmış olabilir.tabiki eğer kovma imalı cümleler kurmuşşa hata etmiş ama tekrar gelip sınıfın kapısından çocuğunuzu izlemeinde yanlış.aynı durumu ben yaşadığımda velimle ufak bir işbirliğiyle bu durumu çözmeye çalışırdım.inşallah sorununuzu çabuk aşarsınız.kolay gelsin....

çocugunuz sorunlu demek farklı şu an sorun yaşıyor demek farklı sorunlu dediğiniz anda teşhis koymuşsunuz demektir teşhis koydum demeye ayrıca gerek varmı bilmiyorum yaşadıgı sorunları açıkca yazmış zaten direkt öğretmeninde sorun var çocugum o yüzden böyle dememiş artı yardım istediğine göre demekki çabalıyor işin kolayına kaçma gibi bi durum yok ortada neyse forumlarda tartışma ortamı yaratmak adetim değildir sadece 'sorunlu bir çocuga sahipsiniz' demek doğru ve yerinde bir cümle değil kabul edin yada etmeyin uzmanlık alanınız değilse bilgi sahibi değilseniz böyle bişey söyleyemezsiniz belli çocuk öğretmeninden ürktüğünden dolayı psikolojik olarak etkilenmiş bu durumlarda da karın ağrısı mide bulantısı okula gitmek istememe gibi birçok fiziksel ve ruhsal durum görülebilir sırf bundan dolayı nasıl böyle bişey söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum bilmiyorsanız açın biraz kitap okuyun neyse burası tartışma ortamı değil tartışmak gibi bi amacım yok mesajıda o amaçla yazmadım verdiğiniz tepkiden dolayı yazma gereği duydum konu sahibi yardım istemiş konu dışı mesajlar yazmak gereksiz ...

Bu nasıl bir ukalalıktır inanamıyorum.
Aç kitap oku falan bu cümleler kocaman bir egonun eseri.
Anne,konu sahibi çocuğu çok sevdiği için birkaç noktayı görmezden geliyor.
Tamamen annelikten belli ki.
Bence çcouğun okulla ilgili olan sorununda başka birşey var.Bunu şimdi çözerse okul hayatı boyunca huzur bulacaktır.
Pedagog olmadığımız söylediğime göre konu sahibi de gerekli zeka seviyesine sahip olduğuna göre neyi nasıl değerlendireceğini bilir.
Bu forumda ne kadar süredir varsınız bilemiyorum ama insan her konuyu gidip uzmanıyla görüşemez.
Dertleşir göremediğini farkedemediği bakış açısını idrak edebilmek için konu açar.
Konu ne yazıp ne yazmayacağım sizin tekelinizde değil.
Rica ediyorum kendi yorumunuzla ilginenin başkasının yorumuna müdahele etme gibi haddini aşan bir cürrete girmeyin
Zira benim yorumum sizi ilgilendirmiyor.

kimsenin yorumuna müdahale etmedim söylediklerinize katılmadıgımı söyledim saldırgan bir tavır içerisine bürünüp tartışma havasını uzatan sizsiniz hakaret ediyorsunuz sözlerinize dikkat edin burda herkes bir diğerinin görüşlerine katılmadıgını söylemekte özgürdür ukala v.b sözcükler hakarete girer tekrar uyarıyorum kelimelerinizi seçerek kullanın bilmiyoranız açıp kitap okuyun diyorum çünkü bir uzman havasında teşhis koyuyor ve çocuktaki psikolojik belirtilerden ötürü sorunlu olarak adlediyorsunuz kimseyi hakir görmek gibi bi niyetim yok haddimde değil söylediklerimden tartışmayı uzatmak için kelimeleri cımbızlayıp onlara cevap veriyorsunuz söylemek istediğimi de hala anlayamamışsınız tabiki her konuya yazan uzman değil bunuda nerden çıkardınız anlamadım burası herkesin yorumuna açık bir forum sadece yardımcı olmaya çalışırken yalnış yönlendiriyorsunuz bundan bahsettim neyse bencede herkes kendi yorumu ile ilgilensin niyetiniz yardımcı olmak değilki sürekli bana cevap verme ihtiyacı hissediyorsunuz görüşünüze katılmadığımı ifade etmem neden bu kadar kızdırdı onuda anlamış değilim konu sahibinden de böyle bir tartışmaya ortak oldugum için özür diliyorum yardımcı olmak adına girdim ama farklı insanlarla karşılaştım durum uzarsa yöneticilere bildirmek zorunda kalacağım...

sizinkine benzer bir durumu bende oğlumda yaşadım.ben çalışmıyorum paylaşmayı öğrensin diye tek çocuk diye yarım günlüğüne bir anaokuluna verdik.1-2 gün gitti.ama okula karşı istekli değil.gitmese memnun olacak yani.3.gün oğlum okuldan çok mutlu geldi.hemen sordum.bugün başka bir öğretmen gelmiş ve bunlara hikayeler anlatmış, oyunlar oynatmış.oğlum yarın ne anlatacak ki öğretmenim ne oynatacakki diye ertesi günü iple çekiyor.sonra kendi öğretmenleri geldi ve oğlum yine isteksiz.okula gittim durumu anlattım..meğer hastalanınca başka öğretmen onlarla ilgilenmiş.müdüre gidip oğlumu o öğretmenin sınıfına alması için rica ettim.öğretmende kabul etti.öğretmenini değiştirince oğlum çok zevkle anaokuluna gitti.iyiki değiştirmişinm dedim.öğretmen arkadaşlar alınmasın ama bazı öğretmenler çok ilgisiz oluyor.çocuklara doğru düzgün oyunlar öğretmiyorlar.çocuklarda sıkılıyor ve gitmek istemiyor.ben sizin yerinizde olsam anaokulunu değiştiririm.birde anaokulunun özellikleride önemli.oğlumun okulunun içindede dışındada çocuk parkı vardı.o bile etkiliyor çocukları.boyamadan sıkılınca kayıyorlar, sallanıyorlardı.öğretmenin güleryüzlü olması bile çok önemli yani.çocuklara gösterdiği güleryüz bile onları mutlu ediyor.öğretmenimiz çocukları kapıda güleryüzle karşılardı çocukları ve hepsine de iltifatlar ederdi.kazağın çok güzel,saçın çok güzel olmuş vb. şeyler söyleyerek onları daha kapıda mutlu ederdi.sizin öğretmende kızınıza hiç iyi davranmamış.hep kızmış hep ceza vermiş.bende kızınızın yerinde olsam gittmem açıkcası.çocuklar övgü,ilgi ister.en azından alışana kadar.

Hanımefendi dilediğim yorumu yazarım size de bana katılın,onaylayın,pohpohlayın diye ricada bulunmadım.Yorumum hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorduğumu da hatırlamıyorum.
Ama siz haddinizi aşarak kendi yorumunuzu yapmaktan ziyade bir başkasının yorumuna müdahale ettiniz.
Ne yazdığım,ne tavsiye ettiğim beni ve muhatap olan konu sahibini bağlar.
İsterse ciddiye alır,isterse almaz vs vs..İsterse komik bulur,isterse zekice bulur isterse aptalca bulur.
"Bilmiyorsanız biraz kitap okuyun" cümlesi bile cımbızlamaya gerek kalmadan egonuzun zirvesinde olduğuzunu gösteriyor. Siz nerede biliyorsunuz ne okuyup ne okumadığımı,burayı sınıf mı sandınız,beni de öğrenci mi..?
Ayrıca henüz ergenliğe girmemiş bir çocuk edasında uzarsa şöyle şöyle yapacağım diyerek beni güldüren tehtidiniz de çok etkileyciydi.
Dilediğiniz yöneticiye şikayet edebilirdiniz uyarmadan,tehtid etmek de neyin nesi..
Dilediğim konuda müsade edin de size sormadan onayınızı almadan keyfinize uygun mu değil mi diye sormadan yorum yazabileyim.
Sizin beğenmediğiniz,onaylamadığınız da benim düşüncelerim.beinm için kıymetli yani bana ait.daha ne kadar açık olabilirim bilmiyorum.
Rica ediyorum sınırınızı bilin.

saldırmaya devam ediyorsunuz tekrar söylüyorum kimsenin yorumuna müdahale etmedim katılmadıgımı söyledim ayrıca savunmanızada çok güldüm cevap verme gereği duymuyorum durumu uzatırsanız yöneticilere bildirecem dedim çünkü kimsenin fikrine müdahale etmediğimi ısrarla yazmama ragmen saldırmaya devam ediyorsunuz forumda uzun süredir bulunuyosunuz sanırım hoş olmayan durumların uzamaması için yöneticilerin haberdar edildiğini de biliyosunuzdur bunu tehdit olarak algılamaznızda ilginç :) burayı sınıf sandım evet seni de öğrenci :9: daha neler yani hey Allahım neyse yazmıyorum ya yorumuna herkes katılmak zorunda değil neden tartışmaya çevirdiğini hala anlamış değilim yöneticileri durumdan haberdar ettim sıkma canını gerisi ile ben ilgilenmiyorum istediğini yazabilirsin yalnız hakarete varan yorumlar yaparsan bununla ben ilgilenmeyecegim ...

canım anladıgım kadarıyla cevaplamaya çalışayım

demişsin öğretmen elinden geleni yaptıktan sonra öğenci ile yakınen ilgilenip onu arkadaşlarına ve ortama alıştırmaya çalıştıktan sonra öğrenci ağlamaya devam ederse öğretmenin çok fazla yapabilecek bişeyi kalmıyor sakinleşmesini bekliyor çünkü üzerine giderse çocugu daha fazla korkutup okuldan uzaklaştırabilir buraya kadar tamam ama öğretmenin kesinlikle ne olursa olsun ses tonunu yükseltmemesi lazım öyle davranmaya devam ederse öğrencileri de korkutup uzaklaştırır çünkü, zaten öğrencilerin okula alışma dönemi tam tersi teşvik edici bişeyler yapması gerekiyordu bence yakınlarda başka bir okul varsa oraya göndermeyi deneyin çocuk bi kere korkmuş öğretmende farklı bir mizaca sahip öğrenciyi tamamen okuldan soğutabilir artı başka sorunlarda yaşabilrisiniz o tür bi insanla, çünkü yıl sonuna kadar muhattap olacaksınız ve çocugunuzu emanet edeceksiniz müdürler velilere karşı genelde öğretmenin yanında olur öyle olmasada öğretmen şikayet ettiğiniz için size antipati duyup daha kötü davranabilir tüm bunları gözönünde bulundurup başka bir öğretmen deneyin bence, bende anaokulu öğretmeniyim açıkcası öğrenciler ağlasa benimde onlarla oturup ağlamak geliyor içimden ama bazı durumlarda çaresiz kaldıgımız oluyor tabi ( o durumlardada anneden yardım istiyoruz genelde 1 hafta gibi bir sürede en çekingen anne bağımlısı çocuk dahi okula alışıyor) okula alışma döneminde bu tür problemler çok sık yaşanıyor öğretmenin bu konuda tecrübeli olması ve sorunu kolaylıkla çözebilmesi gerekiyordu pek bilgisini ve tecrübesini kullanma taraftarı olmamış ve yalnış bir tavır sergilemiş üniv. boyunca biz zaten daha çok öğrenciye nasıl bir yaklaşım sergilenmesi, gerektiğinde ebeveyn yalnış davranışlar sergilediğinde onları nasıl yönlendirip çocugun gelişiminin olumlu seyretmesini sağlayacagımız konusunda eğitim alıyoruz bence daha fazla soğumasın okuldan sevebileceği iyi bir öğretmen araştırıp oraya gönderin ve göndereceğiniz sınıfın öğretmeninin bilgisinin yanında birazda hoşgörülü olmasına dikkat edin çünkü bu dönem çocugunuz için önemli bir dönem okula alışması okulu sevmesi daha sonraki yıllarda okula bağımlılığı bu yıl gelişecek umarım yardımcı olabilmişimdir :16:

yakamozzz33 görüşlerin çok mantıklı, Allah senin gibi öğretmen nasip etsin inşallah. düşünüyorum ben o gün serin kanlı olmayıp kızımın yanında öğretmene çıkışsaydım, kızım daha çok etkilenecekti. benim kızım her ne kadar çok hareketli bir çocuk olsada gürültü sevmiyor, yüksek sesle bağıra bağıra konuşan insanları sevmiyor. Aynı şeyi komşum içinde söylüyor. Onlar bize geldiğinde "anne söyle kafam şişti yavaş konuşsun" diyor. bunu söylediğinde ben tabiki kızımı onaylamıyorum, anlatıyorum bazı insan sakin konuşur bazı insan heyecanlı konuşur filan diyorum her defasında yorulmadan örnekler veriyorum ki, bu tarz durumlara alışsın. ben saçlarımı fönlerken bile gelip banyonun kapısı kapatıyor:) çocuklarda birey ve karekterleri var. onları bizim istediğimiz kalıba sokamayızki.
konuyu dağıttım:)
p.tesi eşimle birlikte gidip okul müdürüyle konuşup okuldan almayı düşünüyoruz.
ikinci yarıyıl için yeni bir okul araştırıcaz
inşallah çocukları seven bir eğitimciye rastlarız.
ben baştan beri hep pozitif düşünmeye çalıştım. ama daha ilk gün baktım öğretmenden fayda yok, hiç çaba yok, çocuk yeni sınıfı yadırgamasın diye yere oturdum çocuklarla diğer arkadaşlarını yanıma çağırdım,
kafalarını okşadım, gülümsedim, isimlerini sordum,
kızımla tanıştırdım,
hepsi nasıl gözümün içine bakıyor anlatamam
sonra legolarla şekiller yaptık,
içlerinden birisi "sen dışarı çık ben sana süpriz bişey yapıcam" filan diyor.
biz bunları yaparken öğretmen bilgisarın içine öyle bir dalmışki
görmüyor, duymuyor.
sanki ben öğretemenim o bayan orda konuk!
bence bu konu oldukça hassas bugün bana bunu yapan yarın başkasına da yapacaktır.
sakin kafayla düşününce kesinlikle sessiz kalmamaya karar verdim.

merhabalar,
ben devlet okulunda çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak veli-öğretmen ilişkisinin önemli olduğunu söylemeliyim.Sizin öğretmeninizle ilişkinizdede sanırım kopukluk olmuş.Bazı çocuklar okula alışmakta diğerlerine göre daha çok zorlanırlar ama sonunda alışırlar. bunun için annenin çocuğunu hem kontrol etmesi hemde yanında olduğunu onu tamamen bırakıp gitmeyeceği hissettirmesi lazım.Yoksa öğretmen tek başına etkili olamaz.ilk yorum yapan hocama bu konuda katılıyorum çünkü sizin öğretmeninizde fazla üstüne gitmek istemediğinden çocuğunuzu biraz kendi haline bırakmış olabilir.tabiki eğer kovma imalı cümleler kurmuşşa hata etmiş ama tekrar gelip sınıfın kapısından çocuğunuzu izlemeinde yanlış.aynı durumu ben yaşadığımda velimle ufak bir işbirliğiyle bu durumu çözmeye çalışırdım.inşallah sorununuzu çabuk aşarsınız.kolay gelsin....

yorumunuz için tşk ederim. kovma ima edilmedi resmen kovulduk

Back