Bende de makatta ağrı, cam kırığı tarzında dışkılama hissi mevcuttu. Bu şikayetler ile internette yaptığım araştırmalar sonucu Gazi Üniv. Tıp Fak. den Doç. Dr. Sezai Leventoğlu'nun muayenehanesine başvurdum. Kendisi beni konu hakkında detaylı olarak bilgilendirdi. Muayenemi yaptıktan sonra makatta yırtık, anal fissür tanısını koydu. Muayeneyi özel bir masada yaptı. Muayenenin her aşamasında bana bilgi vererek güvenimi kazandı. Muayene sırasında ağrım olmadı. Makatta yırtığıma bağlı makat kaslarında kasılma yani spazm olduğunu ifade etti. Tedavi seçeneklerini basitten zora doğru anlattı. Başlangıçta diet(sebze meyve ağılıklı beslenme), tuvalet alışkanlığını düzenleme ve her dışkılama sonrası makata sıcak duş uygulanmasını önerdi. Makat çapının sağlıklı kişilerde 3cm olduğunu çatlağı olan kişilerde bunun 1-1.5cme gerilediğini ve dar alandan dışkılamaya bağlı yırtığın daha da derinleşip kronikleştiğini ilk defa ondan duydum. Tedavide nitratlı krem, botoks ve cerrahi yöntemlerini anlattı. Benimki botoks için uygunmuş. Ancak %60 iyileşme ihtimali olduğun söyledi. Cerrahi ile ilgili olara basınç ayarlı, kalibrasyon yapılarak kas kesilmesi ile hastalığın iyileşmeme ya da tekrar etmesi, gaz kaçırma gibi olayların hemen hemen hiç yaşanmadığını anlattı. Bana tam güven verdi. Ameliyatı kabul ettim. Ameliyatımı Memoroial hastenesinde Dr.Leventoğlu'na oldum. Ameliyat sabahı hastaneye yattım. Ameliyattan 3 saat sonra da eve gittim. Gece hafif ağrım oldu ama ağrı kesici ile tamamen geçti. Ve de ilk büyük abdestimi yaptığımda yeniden doğmuş gibi kendimi hissettim. Ağrım ve kanamam yok denecek kadar azdı. Bütün bunları neden mi anlatıyorum. Bu sıkıntıları sadece yaşayan bildiği için. Arkadaşlar doktorunuzun seçimi burada çok önemli. Sizi anlaması ve de konusunda uzman olması. Hepinize iyi geceler.