Anal fissür Ve Botox tedavisi

Merhaba benimde doğum sonrası oldu 5 aydır çekiyorum..gece fitil koyup sabah bildiğiniz beyaz vazelini popişime sürüyorum rahat çıkıyorum wc ye.ne zamana kadar böyle sürer bilmiyorum

Merhaba benimde doğum sonrası oldu 5 aydır çekiyorum..gece fitil koyup sabah bildiğiniz beyaz vazelini popişime sürüyorum rahat çıkıyorum wc ye.ne zamana kadar böyle sürer bilmiyorum
Ben senelerdir çekiyorum hamileyken daha çok artti hem hemoroid hem anal Fissür geçmek bilmiyor doktor ameliyat diyor ama ameliyattan sonra da tekrar tekrarladigi için yaptırmak istemiyorum. Tabi çareyi her zaman rectoderm de buluyorum..

anal fissür derdiyle uğraşan arkadaşlarım , çalışma hayatınız var mı, iş yerinizde wc ve yemek sorununu nasıl hallediyorsunuz??
şahsen wc de kanama ve acıma soruum olduğundan iş yaşamımı erteliyorum:KK43:

Öğretmenim öğleci oluyorum sabah wc ye gidebileyim diye.çok şükürler olsun ki hazirandan bu yana ağrı yok ama 10 güne bir kanar

Doğum yapalı 50 gün oluyor. Anal fissürüm var kronikmiş. Kabız olmasam bile her dışkılamadan sonra saatlerce ağrı çekiyorum oturamıyorum. Bebeğimi emziriyorum işkence gibi oluyor. Neyse 2 hafta önce Dr a gittim ameliyat önerdi şuan için düşünmüyorum bebeğim çok küçük. Neyse bugün başka bir Dr a daha gittim. Hemoroit de varmış bu yeni oluştu sanırım. Ameliyatsız geçmez dedi. Fissür için botoks yapalım ameliyatı sonra olursun dedi (emziriyorum. botoks yapılır, sadece o bölgede kalıyor vücuda karışmıyor dedi Dr güvendim) Ve ben botoks yaptırdım geldim (1200 TL) , iğne acı verdi oturmakta zorlandım. Ağrı kesici içtim şuan rahatım. 1 hafta içinde etkisini görmeye başlarmışım sevindim kurtulacağım işkenceden diye . Ama ben burayı okuyunca olumsuzluğa Kapıldım. botoks olmasına rağmen hala acı çekenler varmış. Botoks oldum rahatladım diyen yok mu hiç allah aşkına bi yazın yorum yapın.

bende yumurtlakta kist vardi çok buyuk oldugu icin baski yapiyordu bir gun cok müthiş bir agri ile wc ye kostum kabiz falan degildim gunluk cikan bir insanim zorladim kendimi agrim gecsin diye olmayan birseyi cikarmak icin olanlar oldu oyle bir kan geldiki adet olur gibi dr gitttim genel cerrah muayene etti parmakla hemoroid yok dedi zorlamadan dolayi dikkat et yediklerine ictiklerine benimki zatem beslenme ile degildi kistin varligindan dolayiydi krem verdi hemoroid kremiymis basta catlak icin rectoderm verseydi belki 10 gun icinde gececekti catlagin tek ilaci o oda ilk baslarda cok etki ediyor ilerleyen safalarda basari orani dusuyor cok mucadele ettim kremler sicak sular yeme icme yok normal cikiyorum yok her ciktigimda cam kesigi gibi agri ve peceteye kan dort bes ay gibi artik dayanamadim protolog bulup gorustum kronik dedi senin krem fayda etmez botoks veya ameliyat dedi ameliyat riskli dedi kas kesilip aliniyor diskive gaz kacirma riski var bunu duyunca botoks oldum nisan ayinda

botoks olmama ragmen ara ara yasiyordum cok dikkat ettim yuruyus surekli sebze meyve ozellikle kuru kayisi gunde on onbes adet yesem can kurtaranimdi benim ama ara ara botoksun etkisi varken yasiyordum sorun sonra bir gun vajinal enfeksiyon gecirdim antibiyotik kullandim ilacin etkisi ile gunde iki kez tuvalette cikiyordum 10 gun boyunca ne agri ne kanama ilac bitti ben tuvalete ciktim agri kan sonra niye boyle oldu diye dusunurken aklima doktorun dedigi geldi isterr botoks ol ister ameliyat ol icerde bekleyen kaka varsa yine tekrar eder dedi ben sabahlari alarmi kuruyorum yediye hergun ayni saatte cikiyorum ona ragmen arada yasiyordum simdi gunde iki kez cikinca sorun ortadan kalkti beslenme de mutlaka onemli asla makarna pilav patates yemem bir sene oldu uzagim onlardan cok ozlesemde

suan bunu uygulayali 15 gun oldu sorun hic yok krem surmuyorum artik yuruyus cok onemli yediklerimizde ve en onemlisi tuvalet terbiyesi bagirsaklarimiz egitebiliriz her zaman ayni zamanda cikip ve hicbir zaman ertelemememiz gerekiyor botoks varken sorun yasiyordum etkisi bitti yukaridakileri uygulanyinca sorun kalmadi

suan bunu uygulayali 15 gun oldu sorun hic yok krem surmuyorum artik yuruyus cok onemli yediklerimizde ve en onemlisi tuvalet terbiyesi bagirsaklarimiz egitebiliriz her zaman ayni zamanda cikip ve hicbir zaman ertelemememiz gerekiyor botoks varken sorun yasiyordum etkisi bitti yukaridakileri uygulanyinca sorun kalmadi
Ben botoks olalı 11 gün oluyor. Bi kaç gün rahatlamıştım şimdi yine başladı. Etki etmedi mi ki?

botoksun etkisi giderek artiyor son donemlerde de giderek azaliyor 6 aylik bu surecte iyilesmesi bekleniyor kas kismi felc ediliyor bu demek degilki botoks etkisi varken sorunsuz gecirecegim artik kabizlik varsa botoks durumunda bile yasarsiniz bende botoks surecinde ara ara yasadim hatalarim yuzunden botoks daha yeni etkisini gostermeye baslamis dikkat et sonuc alirsin mutlaka hersey kendi elimizde

Bugün kontrole gittim. Çatlak iyileşmeye başlamış bana ağrı veren çatlağın oluşturduğu hemoroidal şişlikmiş. Resmen kabus gibi biri geçiyo diğeri başlıyor. Çok canım yanıyor oturamıyorum. O şişlik cerrahi operasyon ile alınmalı dedi. Kafayı yicem başka çaresi yok mu.

Merhabalar bende bir yıldır anal fissür sorunu var doktor 2 yerden çatlak var dedi, oturma banyosu ve bi krem verdi. Kremi bitirdim ama oturma banyosu yapıcak vakit bulamıyorum. Yoğun bir hayatım var başta iki üç gün uyguladım hiçbir yararı da olmadı. Bir yıldır acısına alıştım bile bu konuda çünkü çok umursamaz davranıyorum. Ama bu aralar çok kanama yapmaya başladı artık kalıcı bir çözüm istiyorum. 21 yaşındayım ameliyat olmak da istemiyorum. Ne önerirsiniz tedavi yöntemi olarak bu hastalığı yaşayanlardan yorum almak istiyorum.

Bugün kontrole gittim. Çatlak iyileşmeye başlamış bana ağrı veren çatlağın oluşturduğu hemoroidal şişlikmiş. Resmen kabus gibi biri geçiyo diğeri başlıyor. Çok canım yanıyor oturamıyorum. O şişlik cerrahi operasyon ile alınmalı dedi. Kafayı yicem başka çaresi yok mu.

makat catlagi sonucunda bazen nobetci meme olusabiliyor bu agri yapmaz hasta rahatsizlik duyuyorsa bu cerrahi islem ile alınabiliyor sendeki hemeroid memesi ise kacinci derece 4. derecede ameliyat genelde ongoruluyor makattan disari cikip elle itmene ragmen girmez ise bu 4ncu evredir dige durumlardaameliyat dusunme alternatif cozumler var

makat catlagi sonucunda bazen nobetci meme olusabiliyor bu agri yapmaz hasta rahatsizlik duyuyorsa bu cerrahi islem ile alınabiliyor sendeki hemeroid memesi ise kacinci derece 4. derecede ameliyat genelde ongoruluyor makattan disari cikip elle itmene ragmen girmez ise bu 4ncu evredir dige durumlardaameliyat dusunme alternatif cozumler var
Rahatlattın beni. Şişlik bazen dışarda bazen içerde. Şuan içerde ama ara sıra sızı hissediyorum. Napabilirim onun için? Dr a kalırsa ameliyattan başka çaresi yok diyor. Kortos fitil aldım onu kullancm bugün. Kantaron Yağı sürüyorum, içiyorum. Kabız olmamaya çalışıyorum.

benim esimde de hemoroid vardi 3ncu derece disari cikmisti dr iceri itti ilac tedavisi sicak sular derken gercirdi dr gecmezse ameliyat dedi gerek kalmadi hemoroid daha cabuk iyilesiyor makat catlagi daha gec iyilesiyor kullanacagun fitil yuvasatir iyi gelecektir dikkatte ederse sorun çözülür

Daha önce bir kaç yere yazdım ama sıkıntılı bir hastalık ve bilgilerini paylaşanlar konuları genelde yarım bırakmışlar,insanlardan tam beni tatmin edecek bir haber alamadığım için bende konuyu kendim açıp deneyimlerimi yazmaya ama sonuna kadar yazmaya karar verdim. Çocukluğumdan bu yana kabızlık problemim var ortaokul dönemlerimde fitil dahi kullanmıştım. Ara ara rahatsız ederdi.
Ama son bir kaç aydır hiç kesilmeyen ağrılarla hayat çekilmez bir ızdırap oldu. Doktora gitmemde maalesef mecburiyettendi. Gittiğimde bayan bir intern görünce hiç asistanını beklemeden muayene oldum, bayan bulduğum için havalara uçmuştum, bana hemaroid dedi.Sonraki gelen asistan intern doktorun söylemlerine göre hareket edip tekrar muayene etmek istemedi açıkcası bu da benim işime geldi. İlaç verdiler beslenmene dikkat et, suya otur deyip gönderdiler. Birazcık rahatladım ama ağrılarım kat kat artarak eskisinden çok daha beter bir hale geldi, 1ay sonra tekrar hastanenin yolunu tuttum ,başka bir asistan muayene etti ama elle ve hemaroid değil anal fissür dedi. Bir karışımdan bahsetti doktor hazırlattım eczanede... beslenme, sıcak su, spor bunları zaten yapıyordum ki. İlaca güvenip evime döndüm. Herşeye dikkat etmeme rağmen. Sabahları kayısılı, incirli, bademli keten tohumlu müsli, bol su egzersizime yürüyüşü de ekledim vs vs vs. Ve 1.5ay sonra yine dayanamayıp doktorun kapısını çaldım,artık iyice bunalmıştım ağrılardan ne huzurum kaldı nede neşem, asistan doktor bu kadar yetmez 1ay daha kullanmalısın dedi yemek ,spor,sıcak su üçlemesini tekrar söyledi. Bende bunun üzerine tanıdığım bir prof.Dr aradım baktı çatlak çok derin botox olmazsa ameliyat dedi ve ben o gün botox yaptırdım.
27.OCAK.2014
Yapılırken çok acıdı ama sonra yürüyerek eve döndüm. Gecem çok kötü geçti ilaçtan mı? Yoksa artık çatlağın son evresi mi? Bilmiyorum ama hiç uyumadım, oturmadım, uzanamadım bile sabahı ayakta karşıladım. Sonraki günler kısım kısım iyi geçmeye başladı. Ama ben araştırmalarımı hiç bırakmadım, botox kaslarımı gevşetiyorsa yarayı bu gevşemenin olduğu dönemde nasıl iyi ederim diye sürekli internette geçirdim vaktimi. Okuduğum bir çok yazı tuvalet alışkanlığını düzenlemekle başlıyordu bende öncelikle bunu yoluna koymaya karar verdim.
31.Ocak.2014
Yine bir sitede okuduğum egzersizi yapmaya başladım birçok yerde yazdım ama gözden kaçanlar için yine buraya ayrıca yazmak istiyorum. Sabah kalkıp sıcak su koyuyorum ocağa (ilk günler anestol pomad sürdüm ama artık ağrım kalmayınca onu bıraktım ve doktorun verdiği kaslarımı gevşeten vazelinli kremi sürdüm bunu kimse söylemedi ama ben onu yapınca kasların daha rahatladığını düşündüğüm için ki gerçekten genişliyor orası, su kaynayana kadar bekliyorum ki 15dk buluyor). Sonra sıcağa yakın ılık su içiyorum 3-4dk evin içinde yürüyorum 3dk sıcak suda oturuyorum (sıcak suyun içindeyken kegel egzersizi yapıyorum bu egzersizinde kasları güçlendirmek için olduğunu bir yerde okumuştum, daha çok rahim için diyorlar ama okuduğum sitedeki doktor makat içinde yapılabileceğini yazmıştı) sonra kalkıp 5dk tuvalete oturuyorum ihtiyacımı giderirsem tekrar sıcak suya oturuyorum 3dk sonra kalkıp kurulandıktan sonra yine vazelinli karışımı (ilk günler anestol pomaddı bunu unutmayalım) sürüyorum. (İhtiyacımı gideremezsen birkaç saat sonra tekrar sıcak suyu deniyorum ama çalıştığım için bunu yapamadığım hafta içlerinde orayı bolca kremleyerek travmasını hafifletmeye çalışıyorum) Bu bana 3.günde fayda verdi, ama şimdi düzenli yapıyorum.Birde o kas gevşeten vazelinli ilaçtan sonra, kendi yaptığım çinko oksitli vazelinli bir karışımı kas gevşetici karışımımdan bir saat sonra sürüyorum günde 3kere... Çinkonun çatlaklara iyi geldiğini okumuştum. Birde zeytinyağı içmeye başladım geceleri yatmadan önce 1yemek kaşığı, ve bağırsaklarımı için hergün kefir. Okuduğum bir çok yerde bağırsak florasını yerine getirmenin öneminden bahsediliyordu, çünkü botox’un etkisi geçmeden kabızlık problemimi halletmem lazım. Pırasa(yemeğini mutlaka bulgurla yapın), lahana turşusu (acısız),şalgam,yoğurt suyu (ayran değil yoğurdun özellikle evde yapılmış yoğurdun suyu) bunlar bağırsaklar için faydalı bakterilerin oluşmasını sağlıyormuş. Önceliklerim yarayı iyileştirmek ve tuvalet eğitimini tamamlamak :)
Botox yaptıralı 19 gün oldu :) iyiyim ama sabahları lavabodan sonra yinede 1-2saat süren belli belirsiz bir sızı var. Hergün sıcak su içmeye başladım. Sebze ağırlıklı besleniyorum, her öğlen ya ayva ya da elma bol lifli bir meyve tüketmeye çalışıyorum ama her şeyi de kesmedim abartmamak kaydıyla çok acı hariç dilediğimi yiyorum ama ne yersem yiyeyim herşeyin yanında yeşillik yemeye özen gösteriyorum... Gelişmeleri ve yaptıklarımı buradan yazmaya devam edeceğim. Umarım birilerine faydası olur...

Merhaba yelser ve diğerleri .. Çok önceden yazılmış bu yazışmalar fakat bana şuanda bi Ümit verdi .. Umarım görür ve cevaplarsınız .. 2 buçuk aylık bebeğim var .. Doğumdan sonra kabız olup zorladım kendimi ve sonrasında tam iyileşmeye başlarken bebeğimi hastaneye yatırmaları sonucu hem üzüntü hem düzensiz yemek ve düzensiz lavoboya çıkıp çatlağımı iyice mahvettim .. Şuanda 4 günde bir eczaneden alınan doğum sonrası lavmanla wc ye çıkıyorum .. Doktor protoloc ve fito verdi 3 hafta sonra geçmezse ameliyat Dedi .. Üstelik ameliyat olursam bebeğimi sütten kesmek zorundayım .. Bu yüzden sürekli doğal yollar arıyorum .. Okuduğum kadarıyla Defne yaptığı kürü ve İbrahim saraçoğlunun kürünü denemek istiyorum .. Çünkü bendede sarı akıntı oluyor sürekli .. İnanılmaz bir acı çekiyorum ve artık çok bunaldım .. Hayattan zevk alamaz oldum Lütfen bana yardımcı olun sizce bunları uygulamalı mıyım ..

Benimde bebeğim 67 günlük. Bana da ameliyat dediler ama sütten kesmek istemediğim ve ameliyat sonrası zorlu süreç olduğu İçin göze alamadım erteledim. Dayanacak gibi değildi 5-6 saat ağrılarım vardı kremler işe yaramadı. Yaklaşık 18 gün önce botoks oldum. Şuan rahatım. Botoks 5-6 ay etkili bu süreçte iyileşme olursa ameliyata gerek kalmayacak inş umudum o yönde. Botoks u deneyebilirsin.

Merhaba yelser ve diğerleri .. Çok önceden yazılmış bu yazışmalar fakat bana şuanda bi Ümit verdi .. Umarım görür ve cevaplarsınız .. 2 buçuk aylık bebeğim var .. Doğumdan sonra kabız olup zorladım kendimi ve sonrasında tam iyileşmeye başlarken bebeğimi hastaneye yatırmaları sonucu hem üzüntü hem düzensiz yemek ve düzensiz lavoboya çıkıp çatlağımı iyice mahvettim .. Şuanda 4 günde bir eczaneden alınan doğum sonrası lavmanla wc ye çıkıyorum .. Doktor protoloc ve fito verdi 3 hafta sonra geçmezse ameliyat Dedi .. Üstelik ameliyat olursam bebeğimi sütten kesmek zorundayım .. Bu yüzden sürekli doğal yollar arıyorum .. Okuduğum kadarıyla Defne yaptığı kürü ve İbrahim saraçoğlunun kürünü denemek istiyorum .. Çünkü bendede sarı akıntı oluyor sürekli .. İnanılmaz bir acı çekiyorum ve artık çok bunaldım .. Hayattan zevk alamaz oldum Lütfen bana yardımcı olun sizce bunları uygulamalı mıyım ..
Kabızlığı çözmek lazım her sabah içebileeğin sıcaklıkta sıcak su iç aç karnına 1-2 su bardağı. Kuş burnu çayı, hünnap çayı iç. Günde 2-3 fincan. Dere otu kürü dene. Ben hergün bu çayları içiyorum bağırsakları çalıştırıyor . Normal çay kahve içmiyorum.

X