anal fissür belası ne olur yardım edin

Fistül ayri fissür ayri basur dahada ayri.bende fistül var.1 sene önce apse ameliyati oldum fistüle çevirdi dediler daha olmadim pandemi var diye bekliyorum.ama şunu diyeyim apsede çok zor heleki ameliyattan sonra 15 gün pansuman yaptirdim onun acısi hiç bir şeye benzemiyor.bilin diye söyledim

bundan büyük dert yok , lazerle operasyon yaptıranlar memnunmusnuz ? yoksa klasik ameliyat mı ne olur tecrüblerinizi paylaşın (
Kroniklesmemisse kurtulma sansiniz var. Bagirsak duzenine uygun beslenme sekli,gunde 45 dk yuruyus bol su..
Fazla kati beslenmeden..
Sabahlari kayisi kuru erik, zeytinyaginda bekletilmis incir yeyin. Birde kimyon tohumu, rezene,meyan koku karisimli cay icin gunluk..

Ben bu derdi uzun yıllar çektim ama ameliyat vs olmadan kendi kendime iyi ettim. Tabii kabızlık vs olduğunda yine tekrar etmeye meyilli ama çok şükür asla o eski zamanlardaki gibi değil. Ben resmen oturamaz bir vaziyetteydim.
Ben günde birkaç kez sıcak suya oturdum kaynar suyun önce buharına oturabilecek seviyeye gelince de içine. Bu süreçte bol sıvı aldım ve kesinlikle kabız olmamaya çalıştım. Bir süre sonra da iyileşti. Bir daha da o eski rahatsız haline hiç gelmedi. Doktora da gittim tabi ameliyat dedi kabul etmedim sonra bir krem verdi ama o çok işe yaramadı. Sıcak sudan en büyük faydayı gördüm diyebilirim.

Basur hemoroid füssür vs her neyse işte ... öncelikle ilaçlı tedavi + beslenme şekli değiştirilmeli . Örnegin kabızlıgı önleyen ilaçlar ve beslenme şekli . Ayrıca rektumdan alınan fitil ve krem kullanılır . Buna rağmen hiç iyileşme olmadığı takdirde cerrahi operasyon uygulanıyor . Lazer burda pek yaygın degil , o açıkçası onun hakkında pek bilgim yok ... rektoskopi oldunuz mu ? Hastalık kesinleşti mi ?

Bu arada anal fissurun hemoroidle alakası yok. Fissurde büyük tuvaletinizi yaparken cam çıkıyormuş gibi olur. Acı tarifi resmen budur benim için. Korkunç.

Bizim ailede bir çok kişide var anal fissür yani makatta çatlak yırtık ameliyat olanlarda tekrar nüksetti.
Daha iki ay önce doktora gittim basur var çok acıyor diye muayeneden sonra anal fissür makat çatlağı olduğunu basurla karıştırmamam gerektiğini söyledi. Yani basur ayrı bu ayrı.
Kantaron yağı beni çok rahatlatıyor jer tuvaletten sonra güzelce sürüyorum hatta hafifçe parmağımı sokup içe de sürüyorum, internete oturma banyosu yazarsanız 40 50 tl gibi bir rakama klozette kullanbileceğiniz oturma banyosu aparatı çıkıyor aşırı fayda gördüğüm diğer şey de bu.

Kanataron yagi ve aloe vera denediniz mi?
Benim kizimda bebekken vardi 2 gunde kurtardi aloe vera ile.

Bu ne iddia? Fistül de var fissür de ikisinin kendi arasında bazı farkları var. Hemoroidle bile karışıyor. Hepsinin ortak özelliği sıkça geyik konusu olmaları ama.
Fistül ise lazeri tercih etme..
Fissur ise bilmiyorum demek bu..
Burada iddia yok.
Öyle bir şey olsaydi yekten yazar geçerdim...
Size fazla iddialı gelmiş olabilir.Ona da saygı duyarım ..

Fistül ise lazeri tercih etme..
Fissur ise bilmiyorum demek bu..
Burada iddia yok.
Öyle bir şey olsaydi yekten yazar geçerdim...
Size fazla iddialı gelmiş olabilir.Ona da saygı duyarım ..
O zaman kendinizi yanlış ifade ettiniz diyelim çünkü fistül diye üzerine basıp fissür sonradan literatüre dahil olduysa bilmiyorum diye kinaye gibi anladık biz topluca.

Konu sahibi bu arada ben de yıllardır aynı dertten muzdaribim bu hafta bu konuda karar aşamasındayım, konunu takipteyim.

O zaman kendinizi yanlış ifade ettiniz diyelim çünkü fistül diye üzerine basıp fissür sonradan literatüre dahil olduysa bilmiyorum diye kinaye gibi anladık biz topluca.
Fissur'u unutmuşum bile hep çatlak olarak kalmış bende..
Kinayeler,laf sokmalar bana göre değil zaten.
Milleti de germek değildi amacım.Helal et kuzum kizdiysan.

Kanataron yagi ve aloe vera denediniz mi?
Benim kizimda bebekken vardi 2 gunde kurtardi aloe vera ile.

Canım bendeki aynayla baktığım da resmen bir cm boyutunda yarılmış öyle bir çatlak (( kan revan içinde kalıyorum her gün, boş boş ekrana bakıyorum şuan. Okuduğum çoğu şey kafama girmiyor kansızlıktan ameliyat desen bütçem yok o kadar zor durumdayım ki. (( he lazer, iğne tarzı şeyler kesşn çözüm olucağına bilsem borç harç bulur tedavim olunca çalışır öderim. Ama bir de operasyon olup iyileşemeyrn daha beter olanlar gibi olursam nasıl 2. Operasyonu olurum nsdıl çalışır borcumu öderim aklımı kaçıracağım sürekli ağlıyorum.

Sizin ki kanamalı mı
Dönem dönem oluyor kanamam hiç belli olmuyor bazen uzunca süre iyiyim bazen günlerce ağrılı ve kanamalı geçiyor. Ancak kanama olmasa da şişlik hep var. Bekçi meme denilen oluşum da olduğu için bende ameliyat tek çözümüm.

Fistül..
Anal fistül..
Fissur' sonradan literatüre dahil olmuşsa onu bilemiyorum.
Eğer fistül ise lazeri tercih etme.
İkisi farklı hastalık. Fissür dışarı açılmamış çatlak gibi düşünün. Fistül ise açıklığı bulunan bir hat gibi anal bölgede

Bende yaklaşık 3.5 sene önce anal fissürden ameliyat oldum. Berbat bi hastalıktı. Beslenmeme dikkat ettim, bol sıvı içtim, spor yaptım. Fakat 6 ay boyunca geçmedi. Hatta son zamanlarda tuvalete çıktıktan sonra gün boyu o ağrısı geçmezdi. Sıcak sulara oturdum. Defne yaprağı, defne tohumu çayları içtim. Ama iyiki ameliyat olmuşum diyorum. 3.5 yıldır çok şükür bi sıkıntım olmadı. Herkese de tavsiye ederim. Ameliyat süreci de gayet rahattı. İlk tuvaletinde acı olur dediler sadece ben onda bile acı hissetmedim. Kendi ameliyat olduğum doktora daha önce kuzenimde ameliyat olmuştu. O ameliyat olalı 11 sene oldu. Onunda hiç bi sıkıntısı yok. Bu arada hemoroid ve anal fissür farklı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…