Anahtar ve hırsızlık iftirası

Şu dünyada en aģır imtihanlardan biri iftira..
dik durun ve aglamayın.siz yapmadınız madem eğilip bükülmeyin...onlardan haber gelecek herkesle iletisimi kesip önünüze bakmak en güzeli ama anneniz ićin zor.
babanız ne diyor?babaniz gidince başladığına göre babadan cekiniyorlar.babaniz konuşsa..yok mu biri şunların ağzını kapatacak? konu komşu seyre bakar tatlım bosuna üzülme onlarda inanmış diye düşünüp.
belli ki biri parayı digerinden saklıyor...ve size iftira ediyor..o para her ne mebla ise birinin üzerine ya bi hesapta birikir ya da hala evde.

aman uzak durun ya..valla..çok üzücü anlıyorum.belki de sırf siz çıkın diye planlı yaptılar..

Çok haklısınız. Çok ağır. Hele ki annem için. Ev sahibimiz bize babanıza saygısızlık ettiniz,neden gönderdiniz falan dediği için babamın gurur okşanmış olacak ki abimin arkasında durmadı. Onları alttan alın falan diyor. Doğru mu değil mi bilemem diyor. Abim onun için hep kötüdür zaten, her şeyi ona yıkar. Ben şaşırmadım. Para da nerede bilmiyorum. Bu lafı ortaya X attı. Ve onun kocası bu mevzuyla ilgili hiçbir şey demedi. Hatta bir gün abime "ben o konuyu hiç bilmiyorum" falan demiş. Hayatsız insanlar, para harcayacak bir aktiviteleri yok. Tersi olsaydı adam aldı diye düşünürdüm. Ama yine de olabilir. Herkesin alacası kendi içinde saklı, biz bilemiyoruz.

ahh canim.. cok gecmis olsun.. hayatta her sey insanlar icin. iftira benim de deneyimledigim en agir imtihanlardan biri. Kul hakkina girdilerse, iftiraysa asli yoksa o da onlarin kaybi. obur dunyada Allah soracak illaki.. yasadiklarinizdan ders cikarip onunuze bakin derim.. insanlara kayitsiz sartsiz inanmamak gerek demek ki.. 35 sene az mi.. soylemene bile gerek yok. neler neler yasanmistir.. dogup buyudugunuzu gormusler bir aile olmussunuz.. Allah bildigi gibi yapsin onlari.

insallah isin asli ortaya cikar da kapiniza gele gele helallik isterler..

zaten bili pbilmeden babani evden yolladiniz soyle boyle laflar cok cirkin.. iftira konusulsun istedikleri kadar. ama aile meseleleri vs neden katiliyor.

Amin. Annem asla beddua etmez, biz etsek çok kızar. Ona rağmen zaman zaman dertleniyor, yaşattıklarını yaşasınlar diye. Ben de kendimi gamsız sanırdım ama hiç hazmedemedim. Anne baba gibi gördüğümüz insanlar. İftira çok zor, hele de suçsuzluğunu kanıtlayamayınca için içini yiyor. Allah kimseye yaşatmasın.

amin canim. bu arada mesajimi biraz degistirdim tekrar oku lutfen. artik geride birakmaya calisin. demek boyle bitecekmis ahbapliginiz..

amin canim. bu arada mesajimi biraz degistirdim tekrar oku lutfen. artik geride birakmaya calisin. demek boyle bitecekmis ahbapliginiz..
kendileri bize maddi olarak zaman zaman destek oldukları ve ev sahibi oldukları için sahibimiz olduklarını düşünüyorlar. sanki biz kira vermeden oturmuşuz, karnımızı da onlar doyurmuş gibi havalardalar. Halbuki kendileri pintilikten yemek bile pişirmez. Haftanın en az 5 günü sadece zeytin peynir domates yerler. Evde çoluk çocuk olmadığı için bu X dediğim kişi kaç kez gelip bizden yemek istemiştir. Biz asla bunları düşünmedik. Evimize gelenden hiçbir şey sakınmayız her şeyi yesinler. Ama sonra bize aç karnımızı onlar doyurmuş muamelesi yaptılar. Zoruma gitti. Annemi bilmemi benim hakkım asla helal değil. Atlatmaya çalışıyoruz ama her akşam bi kez lafları geçer. Belli ki hiçbirimiz hazmedememişiz. Abim yıllarca it gibi çalıştı, borç ödüyor, beni okutuyor vs. Bu adam bu yaşta bu iftirayı da kaldıramaz.

Tasinmakla cok iyi etmissiniz. Her gun bu pislik insanlarla ugrasip sinir hastasi olacaktiniz. Muhtemelen abinizi gunah kecisi ilan etmisler. Ortada baska mevzular var. Aile ici hirsizlik var belli ki azar azar para gittigine gore...artik hiic umursamayin. Anneniz icin zordur insanin 35 yillik evinden komsularindan ayrilmasi kolay ddgil. Ben 4 yil oturdugum ilk evimi unutamiyorum evim diye orayi ne cok benimsemistim. Ama annenize siz dsstek olacaksiniz. O manyaklara karsi da dik durun artik korkmaya gerek yok. Ispat edebilecekleri bi durum olsa coktan ederlerdi. Polise gidin daha da aramayin hadi isinize deyip kapatin bi sekildr ulasirlarsa. Babaniza da sert cikin hala onlarin lafini tasimasin.

Evet. O sokaktan taksiyle çıkarken içim ferahladı. kurtuldum dedim adeta. Ve evet babama dediğiniz şekilde tepki vemeyi düşünüyorum şayet laf getirirse. Başka türlü baş edemicem. O üzülmesin bu kırılmasın diye diye ben gerçekten hasta oldum...

Ortalık dağılmamış ama giysi dolabına sıkıştırılmış paralara kadar abiniz eliyle koymuş gibi bulmuş öyle mi?
Konuyu baştan sona okudum ama kısa yazıcam, bu insanlar kendi kendilerini soydu size bok atıyorlar.
Aklı nerdeymiş kaç aydır evi defalarca soyulan insan ağzını açıp yaygarayı koparmaz mı?

Abim de aynen böyle demiş. Kendi kendinizi soymuşsunuzdur diye. Ve bu tepkisizlik, önlemsizlik çok kafa karıştırıyor. Ama keşke bi şeyleri kanıtlayabilsem. Hala da çok özgüvenliler ve değer görmeyi falan bekliyorlar.

Birini kendi safınıza çekip o iftiracıların ağzını aratın, bunu da ses kaydına aldırın belki bir şeyler dökülürler diyeceğim ama herkesle görüşmeyi kesmişsiniz. Allah yardımcınız olsun

Bu insanları niye dert ediyorsunuz? Siz kendinizi biliyorsunuz. Yeni eviniz size mutluluk, bereket getirsin.
Hazmedemiyoruz. Ve üzülüyoruz. 35 sene silinip atılmış gibi sanki geriye hiçbir şey kalmadı. Onlar için değer mi? Asla değmez. Ama ben oradan başka bi ev ve ortam görmedim. Evin boş hali gözümün önünden gitmiyor, 3 hafta oldu yeni eve alışamadım ve hala uyuyamıyorum. Bu kadar samimi olduğmuz insanlardan iftira işittik, kendimizi de kanıtlayamadık... Bir sürü şey dönüyor kafada. Elbet geçecek her şey ama o süreçte umarım yıpranmayız daha çok. Güzel diekleriniz için çok çok teşekkürler. Yanımda olan birileri olduğunu görünce içime su serpildi.

Babanızı da arasalar, ki muhtemel. Siz bu konuları düşünmeyin. Güzel duygulara, geleceğinize odaklanın.

Belki de anneniz boşanınca ev kirasını ödeyemeyeceğinizi düşündüler. (Paraya düşkünler demiştiniz) yani bol anında birden size tavır almalarının altında başka bir mana bulamadım.
Bir kez daha şunu anladım: kimseyle fazla içli dışlı olmayacaksın.sorunlarına çok ortak olmayacaksın.gerektiği kadar yardım edip, gerektiği kadar oturup ,konuşacaksın. vıcvıc olunca ileride illa sorun oluyor.küçük bir olayda kimse yapılan iyilikleri düşünmüyor.hatır saymıyor.tavsiyem herkesle mesafeli olun

Hayat bize bunu kafamıza vurarak öğretti resmen. Aslında başkalarıyla böyle bir samimiyetimiz yoktu. Açıkçası kendimde güven problemi ve paranoya yaratmamak için de çok kendimizi suçlamak istemiyorum. Birine güvenmek ayıp değil ki. Bu onların ayıbı. Ama yine yanan biz olduk. Bize evden çıkın dense biz yine çıkardık, zorla mı kalacağız sanki? Böyle iftirayla olacak iş değil. İçinden çıkamıyorum. Diken üstünde yaşıyorum resmen. Çok etkilendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…