Anahtar ve hırsızlık iftirası

eger bır suphelerı sıkayetlerı varsa gıtsın sıkayetcı olsunlar mahkeme karar versın kımın dogru olduguna

ben kendımden emınsem boyle derdım

zaten cıkmıssınız tasınmıssınız bır daha ararlarsa boyle deyıp kapatın telefonu sızden emınlerse veya suphelerı varsa sıkayetcı olsunlar soyleyın . sonra da bırdaha telefonlara cıkmayın

ayrıca kım olursa olsun anne baba bıle olsa komsu o anahtar kapının ustunde bırakılmaz anahtarlar bırbırıne verılmez verılmemelı yanlıs
bızım bır tanıdıgın basına geldı kapının yanında duran anahtarlıktan emanet anahtar calınmıs o anahtarın sahıbı evde hırsızlık olmustu , kısının basına patladı olay . emanet anahtar bıle almayın yanı.

kesinlikle. zaten artık asla.

Hic uzulmeyin allah buyuk bir yerden cikarir buna benzer bir olay karsi komsumuzda olmus birzamanlar kendileri cok zengin kadinin 3 daire alacak kadar altini varmış ve altınları çalınıyor evde calisan aileyi hirsizlikla suçluyorlar. Aile tabi perisan oluyor eski zamanlarda olduğu için parmak izi falan da yok ispat da edemiyorlar ama cok uzak bir yere tasinmak zorunda kalıyorlar. Hırsız o altınları calinan kadinin kendi kocasi çıkıyor. Altinlari bozdurmaya gittiği kuyumcuadami tanıyor ve adamin babasını arıyor oglun cok yuklu miktarda altin bozdurdu haberin var mi diye. Meger adamin sanirim kumar borcu varmis kimseye diyememis karısının da vermeyeceğini düşünüp altinlari kendi almis hirsiz var diye de ortaligi ayağa kaldırmış

Çok kötü. Biz de Allah'a havale ettik zaten. Biz ne kadar olursa olsun para kaybettiğimizde kim çaldı diye sağa sola saldırmak yerine demek ki bi şeyi eksik vermişiz, birine yardım etmemişiz de o çıktı diye düşünür üzerinde durmayız. Bu insanlar nasıl bir şey ben anlamadım. Allahtan tek dileğim bunu yapan ortaya çıksın. Bizden özür dilemeseler bile kendi kendilerine vicdan azapları ve utançlarıyla yaşasınlar. annemi çok üzdüler.

Boşver güzelim it ürur kervan yürür
Öyle böyle değil çok buyuk bir günaha girmişler Allah yanlarına bırakmaz merak etme duyarsınız

Hiç dusunmeyin üzülmeyin Allah'ım sana havale ediyorum deyin Allah kerimdir

Evet. Mesafe en güzeli. Ama insan neredeyse eline doğduğu insanlardan da şüphe etmiyor ki...

İnsanoğlu çiğ süt emmiştir
Arkanızda bırakın artık
Babanıza saygı göstermiyorsunuz demelerinden anladım ki boşanma onlara başka şeyler düşündürmüş
Taşınmakla iyi etmişsiniz, iletişimi tamamen kesin

Suc atan onlar ise ispatlamak zorunda olanlar da onlar siz değilsiniz.
Birdaha kimseyle bukadar samimi olmayın gereksiz.
BirAz daha sert tepkiler vermeyi öğrenin.
Kimse içinde canınızı sıkmayın .
Uzulecek birsey yok iftira eden kendi haline üzülsün bunun günahı çok büyük,en büyük günahlardan. .Yarına kalır belki yanına kalmaz.. başka birşey düşünmeyin ararlarsa bizi birdaha rahatsız ederseniz şikayetci olacağım deyin haklılar herzaman hakkini arar,iftiracilarda hirsizliktan suphelense bile anahtarlarini hala kapıya asili koyarlarki hırsızlık devam etsin iftira atayım der ,benim kafamın taşını attirmayin evinizin içinde kim ne halt ettiyse aranızda halledin aramayın deyin. Ev sahibi ararsa da depozit ücretinin bi kısmını sadaka niyetine bıraktık dir dir edip bizi aramayın evinizde oturmuyoruz ne münasebet ariyorsunuz sapık gibi deyin

Baban yokken sizi daha kolay sindirebileceklerini düşünüp üstünüze gelmişler olay bundan ibaret aslında. Siz evden çıkınca daha yüksek kira almayı planlamışlardır. Attıkları iftiralar zaten korkunç. Gerçek olsaydı her insan gibi şikayetçi olurlardı. Evdeki herkes telefonunundan onları engellesin. Yeni bir sayfa açın ailece. Artık onların konusunu açmayın mesela. Abinle anneni neşelendirmeye çalış. Anneciğine küçük saksılarda seveceği çiçeklerden al, moral olsunİçinde böyle saf kötülük taşıyan insanlar maalesef hepimizin karşısına çıkabiliyor. Onlar yüzünden kısacık ömrümüzü kahrolarak geçirmek olmaz

Bana çok ağır geldi. Hem lafları hem iftiraları hem de bunları onlardan görmek. Normalde ağzım laf yapar ama kitlenip kaldım. Doğru dürüst tepki veremedim. Ve sonra o kadar kötü oldum ki. Günlerce affedersiniz psikolojik olarak ishal,mide bulantısı, kusma gibi şeyler yaşadım. Aileme de çaktırmamaya çalışmak beni yordu. O yüzden tekrar telefonlarını asla açmam. Zaten biz onlara her zaman insanlık yaptığımız için içimiz rahat ama yapılanları hazmedemiyoruz

Çok doğru tespitler. Aynen sizin gibi düşünüyorum ben de. Annemle abimi de mutlu etmeye çalışıyorum ama şu an pek iyi durumda değiller. Hele annemin yüzünde o hüznü görüyorum yani. Kahroluyorum. Yavaş yavaş geçecek artık. İnşallah herhangi bir şekilde bize bir laf getirmezler. Çok teşekkür ediyorum.

Ben babanızdan şüphelendim sürekli ev sahibinin babanızı savunur tarzda lafları falan bana babanızın bu işte parmağı olduğunu düşündürüyor

Ben babanızdan şüphelendim sürekli ev sahibinin babanızı savunur tarzda lafları falan bana babanızın bu işte parmağı olduğunu düşündürüyor
Yok hayır babam kesinlikle öyle biri değil. Ev sahibimiz önce bizim geciken kira borçlarımızı almak için biraz babamı pohpohladı. Sonrasında da bizi evden çıkarıp daha pahalıya kiraya vermek için babamı göndermemizi bahane etti. Babam bu yüzlerini göremediği için onları samimi sandı. zaten bu konu babam gittikten sonra ortaya çıktı, bir ilgisi yok yani.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.
Kesinlikle bir hırsızlık olayı olduğunu düşünmüyorum, varsa da kendi ailesinden biri veya kendisi gerçekleştirdi ve kurban siz oldunuz.
Çünkü iftira atıp bu kadar çirkefleşen insanlar kesinlikle sizden şikayetçi olurlardı, hatır gönül onların işi değil belli ki..

Sizlere gelince onlarla yaşadıklarınızı bir kenara bırakıp hayatınıza devam etmelisiniz.
Sizleri haklı çıkaracak bir durum olsaydı şikayetçi olun derdim ama sanırım çok geç, yine de avukat arkadaşlar varsa bilgilendirir sizi mutlaka.
Telefonlardan engelleyin, zaten taşınmışsınız, sürekli bu stres ve psikoloji ile kendinizi bitirmeyin.
Onca sene aile gibi yaşayıp sonra bu durumun olması çok zor tabi ama bir şekilde bu durumdan kurtulmanız gerek.

Yukarıda arkadaşın çiçek önerisine kesinlikle katılıyorum annenizi mutlu etmekle başlayın kendiniz de mutlu olursunuz zaten.
Bol şans diliyorum

Çok teşekkür ediyorum <3 Annemi de abimi de ben toparlayacağım inşallah.

Artik mark gibi bir para birimi kalmadigi için olabilir mi?

Ilginç bir hikaye. Diyecegim bu kadar.
Annemler oraya taşındıkları zaman mark vardı ama ev sahibimiz o değil annesiydi. Yani o olsaydı belki mark isterdi ama annesi tabiki de türk parası üzerinden aldı. Adam cidden salak, kafası bi şey almıyor. Önce depozito vermediğimizi iddia etti, sonra kardeşi verdiler deyince mevzuyu bunlara çevirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…