Eyvahlar olsun yakmissiniz başınızı3 sene önce evlendik. bir sene icinde. Annesi düğün zamanları hep problemler cıkardı, eşim annesine aşırı bagımlı, cok dominat bi kadın, kocasına bile saldırıyor. Nikahımıza siyah gözlüklerle geldi agladı, tebrik etmedi yanına yanaştırmadı, eşim annesi kızdı diye agladı dedim gidelim aradık gelmemizi istemedi.. hic bi sucum yokken suclu hissettirdiler bana kendimi sırf kocam uzulmesın diye alttan aldım, istemeye gelince yuzukler bendeydi nasıl kız tarafında olucakmıs diye yine tavır yapmıstı ondan kızmış bize. Sonra kına elbisemi kiralık al yada sen ode dedi. Bunun gibi devamlı problem cıkardı. Dügüne bir iki gün kala tutabildik kira bana kimse nerde yaşıcamı söylemiyor.. Kendileri benim şehrime bi sehir uzakta yaşıyorşar bir katlı evleri var bana orda bi göz oda yapmıslar eşim yapmıs orada yaşayacakmıs. Bizim işimiz benim şehrimde. Her neyse düğün alşamı biz bizim kirada kalmaya karar verdik kadın bizi mahvetti hayır onun o bir göz odasına gidecekmişik. Sonunda ikna ettik balayına gidicez erken falan diye. Getirdiler beni düğünden gitmiyor. Gerdekte bizle kalacak. kozkardeşleri zor ikna ettiler.
Yasadim aynilarini.Bu aile iflah olmaz gibi olsa da sen senden gecmis bitmis olursun.Son olarak saglam rest cek git onu da dene istersen.Baslarim sana da anana da danana da diye.evet, nasıl bildiniz. En kötü ben oldum. Gizli gizli eşim üstünden yapacaklarını yine yapmaya devam etti ama beni kötü ilan etti. Madur tolü oynadı acındırdı
resti cektim bikez.. geldim babamlara. Benle konusmaya gelmiyor eve ben bikere cıkmışım o evden tekrar giremezmişim.. cıkacakmışım sokaga. Babamı aramıs babamda dedi cık evin önüne.. cıktım.. eşim sözler veriyor hetşey değişicek... söz aldım 1 cinsel problemleri icin doktora gidecek 2 arabamı bana geri verecek kendine başka alıcak 3 o kiradan cıkıcaz 4 kendimize daire alıcaz 5 kimseyi ailemize karıstırmıcaz. Bu 1 sene önceydi. Bu dediklerinin hic ama hic biri bi sene icinde olmadı, olmuyor.. değişmedi değişmiyorYasadim aynilarini.Bu aile iflah olmaz gibi olsa da sen senden gecmis bitmis olursun.Son olarak saglam rest cek git onu da dene istersen.Baslarim sana da anana da danana da diye.
Mesela napmalıydım. Yada şu an napmalıyım. Şimdi ailemin evindeyim, sınavıma calısıyorım. Sınavı alınca kendime yeni bir hayat kurmayı düşünüyorum.Konu dv'de ki 19-20 yaşında eğitimlerini yarım bırakıp evlenen üstüne eş ailesi sorunlarınin alasını yaşayanlara karşılık açılmış bi konu sanki
32 yaşında doktor bir kadının yaşadıklarını bakın.
Bazı insanlara eğitim, yaş hiçbir anlam ifade etmiyor onu anladım birkez daha.
Hala doktor olduğunuza inanmıyorum ama neyse.
Kendinizi ezdirmemeliydiniz.Mesela napmalıydım. Yada şu an napmalıyım. Şimdi ailemin evindeyim, sınavıma calısıyorım. Sınavı alınca kendime yeni bir hayat kurmayı düşünüyorum.
Doktor musunuz? Hemen avukattan gun aldirin :)resti cektim bikez.. geldim babamlara. Benle konusmaya gelmiyor eve ben bikere cıkmışım o evden tekrar giremezmişim.. cıkacakmışım sokaga. Babamı aramıs babamda dedi cık evin önüne.. cıktım.. eşim sözler veriyor hetşey değişicek... söz aldım 1 cinsel problemleri icin doktora gidecek 2 arabamı bana geri verecek kendine başka alıcak 3 o kiradan cıkıcaz 4 kendimize daire alıcaz 5 kimseyi ailemize karıstırmıcaz. Bu 1 sene önceydi. Bu dediklerinin hic ama hic biri bi sene icinde olmadı, olmuyor.. değişmedi değişmiyor
Ne acı demi?Konu dv'de ki 19-20 yaşında eğitimlerini yarım bırakıp evlenen üstüne eş ailesi sorunlarınin alasını yaşayanlara karşılık açılmış bi konu sanki
32 yaşında doktor bir kadının yaşadıklarını bakın.
Bazı insanlara eğitim, yaş hiçbir anlam ifade etmiyor onu anladım birkez daha.
Hala doktor olduğunuza inanmıyorum ama neyse.
Mesela napmalıydım. Yada şu an napmalıyım. Şimdi ailemin evindeyim, sınavıma calısıyorım. Sınavı alınca kendime yeni bir
Kendinizi ezdirmemeliydiniz.
İstemediğiniz evde oturmamaliydiniz.
Arabanızı eşinize istemediğiniz halde vermemeliydiniz.
Baktınız olmuyor, 3 sene beklemek yerine, kendinizi hiç yerine koymak yerine baştan ayrilmaliydiniz eşinizden.
Konunun başları hep ev almak üzerine. Evlilikle ilgili vizyonunuz bu mu yani? Eşinizi sizi insan yerine koymuyor ev diyorsunuz şaka gibi.
Onların ne dediği, ne düşündüğü önemli değil.evet takmıyor. Dedim hic bi şeyi yapmadı. Ona anasına sorsak rahatım iyi kim bana ne yapıyor. Annesi gelin aldını anlamamış, gitmiyormuluk falan gilan.. herkez kendini haklı cıkarma derdinde.. Eşime sorsan ben ne yapayım der. Kendine kurmuş bi hayat.. benim arabamla işe gider hafta sonu ava hobisini aksatmaz yada annesine. Kirayı ortak parayla ödetiz. Herşey ortak. Ama onlara sorsan o taviz veren...madurlar
Şaka gibi daha çok.Ne acı demi?
Benim imkanım var kendimi gecindetmeye her türlü. Benim problemim sonra pişman olmaktan korkmak. Görmezlikten görmeye calıstım annesin yaptıklarını tüm kaynanalar böyle diye. Eşimde erkek işte odun falan.. Dedim evimiz olsa evlendini anlar, bu evin babası oldunu düşünür meraklanır, heveslenir.. Yoksa ev degilki problemOnların ne dediği, ne düşündüğü önemli değil.
Kendinizi düşünün artık.
Bunları yaşamaya mi layık görüyorsunuz kendinizi?
Hiç mağdur edebiyatı da yapmayın, aciz değilsiniz, çaresiz değilsiniz.
izin vermeseydiniz yaşadıklarıniza.
3 yıl.az bir süre değil çünkü.
Aklınızı başınıza alırsınız umarım.
Aileme kac kere dedim, sorsanıza hesap, memnun olmadınızı belli etsenize arkamda olsanıza.. Bali degerim kalkar gözlerinde. Siz beni attınız ne olursa olsun. Tamam yaşım buyuk ama anne babanın arkasında olması başkaOnların ne dediği, ne düşündüğü önemli değil.
Kendinizi düşünün artık.
Bunları yaşamaya mi layık görüyorsunuz kendinizi?
Hiç mağdur edebiyatı da yapmayın, aciz değilsiniz, çaresiz değilsiniz.
izin vermeseydiniz yaşadıklarıniza.
3 yıl.az bir süre değil çünkü.
Aklınızı başınıza alırsınız umarım.
korkuyorlar kadındanAileme kac kere dedim, sorsanıza hesap, memnun olmadınızı belli etsenize arkamda olsanıza.. Bali degerim kalkar gözlerinde. Siz beni attınız ne olursa olsun. Tamam yaşım buyuk ama anne babanın arkasında olması başka. Sahipsiz gibi.
Sabrınıza hayran kaldım inanın.Şaka gibi daha çok.
İnanasim gelmedi konuya.
Doktor olduğuna inanmasamda eğitimli olup hiç ummayacagimiz şeyleri yaşayıp sineye çeken kadınların olduğunu biliyorum. O yüzden yazdım tek tek.Sabrınıza hayran kaldım inanın.
Geceden beri hepsini okudum. Dönüp dolaşıp ısıtıp aynı şeyler.
Sırf yazım hataları ve ifade ediş şekli bile kişi ve konu hakkında yanıltıcı bilgiler olduğu fikrini uyandırıyor.
Tamam drların el yazıları kötüdür de klavye yazısı bu ya..
Ha bir de önlisans okuyup dr olanını görmedim duymadım.
Valla helal olsun azimle yol gösterme çabanıza..
Kendini olduğu gibi kabul edip gösteren herkese saygım sonsuz. Ama bu kadar tutarsızlığa enerji harcamam açıkçası. O yüzden takdir ettim sizi.Doktor olduğuna inanmasamda eğitimli olup hiç ummayacagimiz şeyleri yaşayıp sineye çeken kadınların olduğunu biliyorum. O yüzden yazdım tek tek.
Ama ailesinin de kayinvalideden korktuğunu falan yazmış en son, bıraktım cevap vermeyi :)
hızlı yazdıgım icin yalnıs yazmdım icin özür dilerim. Yalan söylemekten hiç bir cıkarım yok. Yurt dısında yasadıgım icin türkcem kötü olabilir. Yazdım herşey doğru.Kendini olduğu gibi kabul edip gösteren herkese saygım sonsuz. Ama bu kadar tutarsızlığa enerji harcamam açıkçası. O yüzden takdir ettim sizi.