ocelike senin proloktanin yuksek gorunuyor. Doktoruna danış.
Arkadaşlar AMH testi ne zaman yapılmalı? Bilen var mı? Belli bir günü var mı? ben yumurta çatladıktan sonraki hafta yaptırdım. 0,25 cıktı. Ne dersiniz?
kızlar ben de bekarım 30 yaşındayı. adet olmadığım için bu şekilde tahlil yaptık. TSH 1.057 FSH 7.79 LH 5.84 E2 26.7 PROLAKTİN 71.30 AMH 4.97 YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ.
5 AYDIR hap kullanmadığım için adet olmuyorum. progestan verdiler onunlada olmadığım için bu şekilde tahlil yaptılar.
canım evet lıstedeyım ama okuyanlar lıstesınde benım ınfertılıte dıye yazmıslarsa bılmıyorum bu zamana kadar zaten gı sebep bulamadılar sebepsız deıler ama sımdı koca bı sfır evet almayadanım yanı anlıycan gerızekalıların yanında tedavı gordum hep daha yenı bı turk kadın doktoru buldum bılgıc yıldırım belkı tv de gormussundur bu doktorda hersey cıktı napıcak bundan sonra bılmıyorum banada 4 saatlık yol
Daha nelerr görüp duayacağız acabaaaaCanım Allah şifanı versinn..Neden adet olamıyormuşsun pekiiii?? prolaktin dışında herşey mükemmle görünüyorr.. amh süperrr fsh lh e2 süperrrr..Anlamadımmmm..
Amin hepimize. işte her gitmemde farklı bir şey söylüyorlar git gel git gel. en son prolaktin yüksekliği nedeni ile endokrinolojiye görün düşerse düzene girebilir dedi. randevu alabilirsim görüneceğim endokr. YAzz7*24 kulnadım 7 ay. ozman yaptırdığım tahlilde prolak.97 idi. ekim ayında yani. onu saymadılar hap içip adet olduğum için.(bunu da sonraki gitmelerimde farkettiler :X ) progestan verdiler ben hemen içmedim 5 ay kadar bekledim olurum diye olmayınca mecbur içtim progestanı ama olmadım. 15 gün sonra gtttim bu şekilde alalım dediler. işte değerler yazdığım gibi. erken menopoz olabilirmi dedim. değerlerin düşmüş öyle birşey diyemeyiz. prolaktinin düşmesi lazım dedi doktor.
tşk ederim cevap yazdığın için :)
BU araada doktor dhea verdi. yumurtalıkları iyileştirebiliyormuş. bakalım 20 gunluk ilaç 90 kagıt. 2 ay daha kullanacagım
canım merak etme menapoza girmiyorsun tek sorun prolaktin hormonun yüksek onuda düşürürsün işallah... genelde diğer hormonlar fsh falan normalse tüp tedavisine alıyorlar işallah tedavin hayırlı olsun allah tamamına erdirsin hepimzizn allah yar ve yardımcımız oolsun..hemen tedaviye başlıyormusun eğer biraz bekliyceksen prolaktin düşürmeye çalış canım ne tür kürler var bilemiyorum ama hayıt tohumu bütün hormonları dengeliyor diye biliyorum...
Cok ama cok tesekkur ederim bilgilerin icin bende memorila gidicem.Bende yurtdisinda yasiyorum.Burda ilk denememiz free oldugu icin deneyecegiz.Ancak amh degerim 0.84 cikti.Bu degerlere gore 3 yumurtam olustu ama sagda yumurtaligimda olusmadi.3 yumurtanin sadece 1i dollendi.Bende opu ya gecmedim sansim gitmesin diye. Ama bizim Turklerimizin doktorlari kesinlikle daha iyi.Allah tamamini erdirsin cnm insallah saglicakla kucagina alirsin yavrunu...
Millstone,
Yaşın ve fsh ın kaç? doktorlar başka tedavi seçenekleri tavsiye etmediler mi? ne diyorlar?
Olmadı bak sana ne diyecegim. Benim çok vefekar ve bana başlı bir kardeşim var. canımın içi bana çocuğum olmazsa eşimin spermleriyle onunkini dolleriz ve boylece benimde çocugum olur dedi. hatta kendisi bile taşıyabilecegini soyledi. sonuçta bebek kocamın ve kardeşimden dolayı benim genetik yapımı taşıyacak. neden olmasın. bildigim kadarıyla kıbrısta boyle şeyler yapılabiliyor. çevreye de başka bir yere gittiğimizi soyleriz olur biter. dogumdan sonra geldik deriz. bir şekilde hallour. bizden başka kimse bilmez. bu tip şeyler dunyada hatta gizli kapaklı Turkiye'de bile çok yaygın. Umutsuz olmayalım . tabiki bu son seçenek umarım hepimizin saglıklı bebekleri olur. Başbakan 3 çocuık yapın diyor ama devlet tup bebek masraflarını bile dogru duzgun karşılamıyor. Eskiden gerekli yumurta transfer edilirken şimdi bu sayıyı 35 yaş altı 2, 35 yaş ustu 2 ile sınırladı. ustelik bazı ulkelerde tup bebek yapma hakkı sınırsızken!
Genetiği degiştirilmiş urunler turkiye de yasal, avrupada kesinlikle yasak. ondan sonra kısırlık oluyor. burası sozun bittiği yer!!! genetiği degiştirişmiş soya ve mısırla beslenen hayvanların eti sutu peynirini yiyoruz içiyoruz. gdo lu ayçiçek yagını ucuz diye tuketiyoruz ve çocukluktan beri gdo lu soya içeren bisküvi ve çukalatalar da cabası...
Anlamiyorum vallahi anlamiyorum billahi anlamiyorum...
Zamanini tam bilmiyorum ama gecen sene 4. 5 aylardaydi sanirim amh 0,08 fsh 27 gelmistj
burdada defalarca yazmistim cocugun olmaz git yunanistana kibrisa döner ile hamile kal ona bile garanti veremeyiz tuo bebek sansiiniz bile yok deyip geri yollamislardi gozyaslari icinde aytilmistim klinikten.
Sonra 3-4 ay sonra fln endrokilinkum ozel hormon hastahanesinde bakildi hormonlarima ve 0,08 olan amh 2,0 olmustu.yumurta rezervin var hamile kalabilirsin demisti endrokilinkumda doktor sonra aradan bir iki ay gecti baska tup bebek klinigine gittik o sonuclarla iyi demisti 27 olan fsh 6 cikmisti.
Sadece pap testlerim surekli 3 yada 3D geliyor bu riskli diye tekrar kanser muayenesi yaptilar yeni gittigim yerde.
Bugun gittim gidisimle doktor yumurta rezervin cok az dedi eliyle isaretle bur cm kadar birsey gosterdi
amh kac dedim 0,1 dedi sok oldum nasil olur daha 4-5 ay once 2,0 di ne cabuk bitti bu yumurtalar surekli kontrollerdeyim hic yumurtada gorunmedi ama bana endrokilinikumda 2,0 cikti rezervin iyi dediler dedim.
Bu amh surekli degisiyormu dedim doktor yas ilerledikce azaliyor dusuyor dedi.
Eee kac ay yaslandimki vallahi anlamiyorum billahi anlamiyorumm cabalatim bosa cikmaz insaallah
hangi doktora inanayimm 4-5 hadi bilemedin 5-6 ay icinde bukadar amh yumurta rezervi duser mi biriniz birsey desin allah askina kime inanayimm.
Bana bugun doktor hangi ilaci aliyorsun adet olmak icin dedi hamdolsun ben heray adet oluyorum hatta guatr az calisiyor diye hap verdiler o hapi iceli 2-3 gunde biten adetim 4-5 gunde bitiyor iki aydir anlamadim vallahi
doktor adet olunca haberver dedi iki igne birde 90 tane hap yazdi ne icin olduklarini bilmiyorum bile hapa simdimi badliyacam adetten sonra mi birde surekli kist oluyor gidiyor tekrar geliyor hasta kagidimda prämire infertile birseyler yaziyor 31 yasindayim 10 yildir evliyim ve kendimii cok yalniz cok mutsuz hissediyorum
hamile kalanlari duydukca gordukce kiskanmaya basladim bir iki yetmez gibi 3.4. Doguranlara gicik olmaya basladimm hayirlisi olsun vardir rabbimin bir bildigi allah bilinmedik dert hastalik vermesin yeterki ama güzel allahim insaniz kulunuz üzülmeden yapamiyoruz bagisla affet bizi cabalarimizi bosa cikarma nolur.
merhaba arkadaşlar
ben 14 aylık evliyim. Hiç korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Ben Tekirdağ Çorlu da oturuyorum burada hastaneye gittiğimde sadece prolaktin tahlili yapmışlardı. Bu böyle olmayacak dedik. tabi aylar da geçti bu arada yaklaşık 1 ay önce Cerrah Paşa tıp fak. gittik eşimle. orada çok güzel ilgilendiler Allah razı olsun. bütün tahlilleri ve hsg yi orada yaptırdım. amh sonuçlarımı gidip bugün aldım 3,5 çıktı (bu arada sadece amg için 30 tl.) tahlillerimin hepsi iyiymiş eşimin sperm sayısı da öyle, Aklıma takılan tekrar adetimin 3. gününde beni istediler endokrinoloji bölümü sanırım yumurtaların hareketlerine bakacaklarmış. çok yabancıyım bu konulara, aşılama dediler eğer sorun yoksa neden aşılama yapacaklar anlamadım olmazsa tüp bebek... böyle mi yürüyor, çok garipsedim hemen aşılama yapmalarını...cevap yazarsanız sevinirim:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?