Amh testi yaptıranlar

ocelike senin proloktanin yuksek gorunuyor. Doktoruna danış.

Arkadaşlar AMH testi ne zaman yapılmalı? Bilen var mı? Belli bir günü var mı? ben yumurta çatladıktan sonraki hafta yaptırdım. 0,25 cıktı. Ne dersiniz?

Her hangi bir zamanda yapılıyor amh testi canımm..Maalesef düşük çıkmış seninkidee.Benimde 0,2 Hormon değerlerin normal mi peki..Fsh ne durumdaa..Tüp bebek için mi uğraş verenlerdensinn.Kaç deneme yaptınn?? Doktorunmu istedi amh değerinii..Ayyy delimi bu kızz demeee ne kadar çok sorrdum ama daha da sorasım varrrrr

Daha nelerr görüp duayacağız acabaaaa Canım Allah şifanı versinn..Neden adet olamıyormuşsun pekiiii?? prolaktin dışında herşey mükemmle görünüyorr.. amh süperrr fsh lh e2 süperrrr..Anlamadımmmm..

almanyanin neresindesin canim bende almayadayimda sen hangi kilinige gidiyorsun...............

Amin hepimize. işte her gitmemde farklı bir şey söylüyorlar git gel git gel. en son prolaktin yüksekliği nedeni ile endokrinolojiye görün düşerse düzene girebilir dedi. randevu alabilirsim görüneceğim endokr. YAzz7*24 kulnadım 7 ay. ozman yaptırdığım tahlilde prolak.97 idi. ekim ayında yani. onu saymadılar hap içip adet olduğum için.(bunu da sonraki gitmelerimde farkettiler :X ) progestan verdiler ben hemen içmedim 5 ay kadar bekledim olurum diye olmayınca mecbur içtim progestanı ama olmadım. 15 gün sonra gtttim bu şekilde alalım dediler. işte değerler yazdığım gibi. erken menopoz olabilirmi dedim. değerlerin düşmüş öyle birşey diyemeyiz. prolaktinin düşmesi lazım dedi doktor.
tşk ederim cevap yazdığın için :)

Son düzenleme:

Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

canım merak etme menapoza girmiyorsun tek sorun prolaktin hormonun yüksek onuda düşürürsün işallah... genelde diğer hormonlar fsh falan normalse tüp tedavisine alıyorlar işallah tedavin hayırlı olsun allah tamamına erdirsin hepimzizn allah yar ve yardımcımız oolsun..hemen tedaviye başlıyormusun eğer biraz bekliyceksen prolaktin düşürmeye çalış canım ne tür kürler var bilemiyorum ama hayıt tohumu bütün hormonları dengeliyor diye biliyorum...

Bu gebelik aşısını bende duydum ama sanırım yaygın degil şu anda. Umarım hemencecik yaygınlaşır.
Bu arada ben 3 aşılama denedm. olumsuz du ama olumsuzlugu birazda doktorlar yarattı. Benim yumurtalar erken buyuyor . Doktorlar takip aralıgını duzgun yapmayınca 2 seferde de 22 cm yumurta ile acil hcg yapıldı. eşim 34 saat sonrası sperm verdi. ileri hızlılar sıfır cıktı. 2 aşılama ozelde Yakup Erata'da oldu ama boş.. Hocada umursamaz davranıyor sonunda. Tatlı konusuyor ama bu hataları yapmamalı. Ayrıca klomen kullandırttı. gonal f yapmış gibi yazarız gecerli olur dedi. aşılamayı devlet ancak ve ancak resmi kurumdan rapor cıkartılırsa kabul ediyor. Yani artık ne diyim her şey para olmuş. biz mecburi koyunlar boyun eğiyoruz.
Henüz tup denemedim. Mayıs ayında deneyeceğiz. folukul sayısı 6 çıktı aslında bu fena değil ama fsh ocak 'ta 29 <<<<<<<şubat'da 22.6 çıktı bu ay nisan'da düştü ama yuksek degerler alarm zillerinin çaldıgını gosteriyor. Bakalım umarım bende çocuk sahibi olurum her isteyen gibi

BU araada doktor dhea verdi. yumurtalıkları iyileştirebiliyormuş. bakalım 20 gunluk ilaç 90 kagıt. 2 ay daha kullanacagım

BU araada doktor dhea verdi. yumurtalıkları iyileştirebiliyormuş. bakalım 20 gunluk ilaç 90 kagıt. 2 ay daha kullanacagım

Canım en azından dediğin gibi alarm çalmaya başlayarak haber vermiş sendee.Vee vakit kaybetmeden olan yumoşların ile tüp yaptırabilir gibi görünüyorsunn..Çoğumuz on aşamaya bile gelemeyebiliyorr maaleseff..Dhea 5 ay kullandımmm 1,5 ay ara verdim şimdi gene başladımmm.İnş sana şifa olurrr...Kaliteyi ve sayıyı arttırdığı söyleniyorrr..Benim fsh yüksek olduğundan 1 tane bile yumoş uyarılamadıı 2 tedavimdedeee..Nasibb bakalım uğraşıp görücez sonuçlarıı..Ama senden hayırlı haberler duayacağız ben inanıyorumm..

merhaba ummuseleme :) Amin . ben bekarım. şu anda tek problemim düzenli regl olmamak. 6 ay olacak . hayıt suyu içitim 1 aya yakın, sonra hayıt tohumuna geçtim iki hafta oldu. günde 2 bardak içmeye çalışıyorum. yarında gideceğim endokrine. teşekürler canım.

benimde amh 0.84 çıktı 25 yasındayım.adetim azaldığı için gitmiştim doktora erken menopoza girecegimi hemen tüp bebek yapmam gerektiğini öğrendim fsh:12.56 çıkmıstı bir buçuk aydır hayatım mahvoldu ne yapacagımı bilmiyorum öğretmen olduğum içinde yazı beklemek zorundayım kayseride tavsiye edeceğiniz biri var mııı???????yardımmm

Millstone,
Yaşın ve fsh ın kaç? doktorlar başka tedavi seçenekleri tavsiye etmediler mi? ne diyorlar?
Olmadı bak sana ne diyecegim. Benim çok vefekar ve bana başlı bir kardeşim var. canımın içi bana çocuğum olmazsa eşimin spermleriyle onunkini dolleriz ve boylece benimde çocugum olur dedi. hatta kendisi bile taşıyabilecegini soyledi. sonuçta bebek kocamın ve kardeşimden dolayı benim genetik yapımı taşıyacak. neden olmasın. bildigim kadarıyla kıbrısta boyle şeyler yapılabiliyor. çevreye de başka bir yere gittiğimizi soyleriz olur biter. dogumdan sonra geldik deriz. bir şekilde hallour. bizden başka kimse bilmez. bu tip şeyler dunyada hatta gizli kapaklı Turkiye'de bile çok yaygın. Umutsuz olmayalım . tabiki bu son seçenek umarım hepimizin saglıklı bebekleri olur. Başbakan 3 çocuık yapın diyor ama devlet tup bebek masraflarını bile dogru duzgun karşılamıyor. Eskiden gerekli yumurta transfer edilirken şimdi bu sayıyı 35 yaş altı 2, 35 yaş ustu 2 ile sınırladı. ustelik bazı ulkelerde tup bebek yapma hakkı sınırsızken!

Genetiği degiştirilmiş urunler turkiye de yasal, avrupada kesinlikle yasak. ondan sonra kısırlık oluyor. burası sozun bittiği yer!!! genetiği degiştirişmiş soya ve mısırla beslenen hayvanların eti sutu peynirini yiyoruz içiyoruz. gdo lu ayçiçek yagını ucuz diye tuketiyoruz ve çocukluktan beri gdo lu soya içeren bisküvi ve çukalatalar da cabası...

aed cim yaş 27 fsh 39-57-30 olarak seyretti bu durum başıma geldiğinden berii..Donasyonu düşünmüyorum canımmm..Doktorlarda zaten biraz daha deneyelim diyorlarr..Gerçi son doktorum boşuna uğraşma kendi sağlığına bak gibi bir imada bulundu ama olsunn..Ben olacağına inanıyorumm..Fsh çok yükselmedenn kii bu zaten sadece yumurtalıklar çalışmadığı için şu anda yükseliyorrr onuda aku bitkisel kürler vb halletmeye çalışarakk birde yanlarına sabır ve duayı sade ve sadece Allahtan dilemeyi ekleyince işler kolaylaşacak biliyorummm..Ne kadar sabrederim ne kadar normal olurum onu şimdili bilmiyorum ama inşş Rabbim yoluna koymuştur herşeyi ve bir gün hepimizin hamiş haberlerini okuruzz buralardann..

tatlım yumurtalık sorunununa goz atmak için sanırım laparoskopi yapılıyor. Bir de histereroskopi rahim için. Yaptırdın mı? Yaşın çok genç niye vazgeçecekmişsin. Yumurtalı fonk bozukkluk varsada bunu teşhis etmeliler. lap. sor. universite hastanesine git. Ege 9 eyluldeen daha ilgili gorunuyor. bakalım ne olacak.

9 Eylul'de eski tup bebek başkanı prof Bulent Gulekli 9 yıllık evlilik ve denemenin ardından tam 19. denemelerinde ikiz sahibi olmuşlar. Düşün aşılamalar yazılmamış bile. Tabii buna maddiyat da gerekli.
dayanılmaz zor bir süreç. Hepimize sabır

Anlamiyorum vallahi anlamiyorum billahi anlamiyorum...

Zamanini tam bilmiyorum ama gecen sene 4. 5 aylardaydi sanirim amh 0,08 fsh 27 gelmistj
burdada defalarca yazmistim cocugun olmaz git yunanistana kibrisa döner ile hamile kal ona bile garanti veremeyiz tuo bebek sansiiniz bile yok deyip geri yollamislardi gozyaslari icinde aytilmistim klinikten.

Sonra 3-4 ay sonra fln endrokilinkum ozel hormon hastahanesinde bakildi hormonlarima ve 0,08 olan amh 2,0 olmustu.yumurta rezervin var hamile kalabilirsin demisti endrokilinkumda doktor sonra aradan bir iki ay gecti baska tup bebek klinigine gittik o sonuclarla iyi demisti 27 olan fsh 6 cikmisti.
Sadece pap testlerim surekli 3 yada 3D geliyor bu riskli diye tekrar kanser muayenesi yaptilar yeni gittigim yerde.

Bugun gittim gidisimle doktor yumurta rezervin cok az dedi eliyle isaretle bur cm kadar birsey gosterdi
amh kac dedim 0,1 dedi sok oldum nasil olur daha 4-5 ay once 2,0 di ne cabuk bitti bu yumurtalar surekli kontrollerdeyim hic yumurtada gorunmedi ama bana endrokilinikumda 2,0 cikti rezervin iyi dediler dedim.
Bu amh surekli degisiyormu dedim doktor yas ilerledikce azaliyor dusuyor dedi.
Eee kac ay yaslandimki vallahi anlamiyorum billahi anlamiyorumm cabalatim bosa cikmaz insaallah

hangi doktora inanayimm 4-5 hadi bilemedin 5-6 ay icinde bukadar amh yumurta rezervi duser mi biriniz birsey desin allah askina kime inanayimm.

Bana bugun doktor hangi ilaci aliyorsun adet olmak icin dedi hamdolsun ben heray adet oluyorum hatta guatr az calisiyor diye hap verdiler o hapi iceli 2-3 gunde biten adetim 4-5 gunde bitiyor iki aydir anlamadim vallahi

doktor adet olunca haberver dedi iki igne birde 90 tane hap yazdi ne icin olduklarini bilmiyorum bile hapa simdimi badliyacam adetten sonra mi birde surekli kist oluyor gidiyor tekrar geliyor hasta kagidimda prämire infertile birseyler yaziyor 31 yasindayim 10 yildir evliyim ve kendimii cok yalniz cok mutsuz hissediyorum

hamile kalanlari duydukca gordukce kiskanmaya basladim bir iki yetmez gibi 3.4. Doguranlara gicik olmaya basladimm hayirlisi olsun vardir rabbimin bir bildigi allah bilinmedik dert hastalik vermesin yeterki ama güzel allahim insaniz kulunuz üzülmeden yapamiyoruz bagisla affet bizi cabalarimizi bosa cikarma nolur.

benim amh değerim de 0.4 çıktı,öncelikle dr bana dhea diye bir ilaç verdi,onu kullnaıyorum,ama ben zaten tüp bebek süreci çindeyim,şimdi pgt li denenecek...sanırım bizim içi başka çare yok gibi..
ama burda 0.3 amh ile doğal yoldan hmile kalan arkadaşlar da var....benm farklı bir durumum var,bence umudunu yitirme,tek sorun amh ise herşey olabilir,amh ya fazla takılma derim ben...

Doktor yumurtalik rezervin az dedi adetin ilk gunu ara dedi iki igne bir hap yazdi daha almadim
anlamadigim amh bir iyi bir kotu geliyor bu nasil oluyor ebdrokilinkum hormon hastahanesinde 4-5 ay once 2,0 grlmisti simdi cocuk klinigi 0,1 diyor ne ara bukadar dustu var olan rezerve ne ara azaldi anlamadim yarin tekrar ariyacagim doktoru bugece uyuyabilirim insaallah keyfim kacti hayirli artik biz yolunda bulalim allaha tevekkuledelim o vermiyorsa ya zamani var yada vardir bir sebebii uzulmemekte elde olmuyorr bazenn maalesef

merhaba arkadaşım forumda dolaşırken senin bu msjını gördüm bende cerrahpaşa tüp bebeğe yeni başladım tahlillerimi yaptırıyorum daha senin tedavin nasıl gitti sonuçun ne oldu merak ettim tabi uzun zaman olmuş ama umarım mesajımı görürsün cevap yazarsan sevinirim....

bende 1 hafta önce öğrendim sıkıntımı. o günden beri ağlıyorum.inanın bir tesadüfle öğrendim.epilasyon lazere gidiyordum tüylerim bitmeyince hormon testine yönlendirdiler ve sonuç malesef çok üzücü.doktor yazz diye bir doğum kontrol hapı önerdi.o biraz da olsa faydalı olacakmış.acil kilo verip sağlıklı beslenmem ve hiç üzülmemem gerekiyormuş ve bu durumdayken üzülmemek çok mümkün gözükmüyor. LH 13.30 FSH 19.10 muş.doktor şuan için bir umut olduğunu söyledi.ama ben bekarım henüz.seneye evlenmeyi düşündüğüm erkek arkadaşımla düğünü biraz hızlandırıp bu sene evlenicem.bugünde amh testi yaptırıcam.umarım bir umut vardır.kızlar bana yardımcı olurmusunuz ?

Sizce umut varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…