• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh testi yaptıranlar

Merhaba ben amh testimin sonucunu yeni öğrendim sonuç kısmında 11,51 yazıyor bu iyi bir sonuç mu henüz doktora göstermedim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Canım bu testin normal değerleri 1 ile 5 arasında olması gerekiyor.1 küçük 5 den büyükse anormal diyorlar.seninkini anlamadım acaba değerin 1.51 olmasın .

Herkese merhabalar,
Oyle gezerken gozume takildi bir bakayim dedim :)))
Arkadaslar amh tabiki cok onemli bizim kalan rezervimizi gosteriyor ama tek basinada hic bir sey ifade etmiyor doktorumun dedigi gibi , onemli olan diger degerlerinde uygun olmasi, dusuk amh ile ile bile hamile kalabiliyorsunuz.
Onemli olan hala kaliteli yumurtanizin olmasi , buda diger degerler ile alakali.
Neredenmi biliyorum 44 yasindayim ( 10 gun sonra 45 olacagim ) 0,24 amh ile ikinci tup denemesinde hamile kaldim , bir cok doktor ugrasma derken.
Unutmayin onemli olan dusuk amh degil az ama kaliteli yumurta, insallah bu yolda amaciniza ulasirsiniz :49:

Bir üniversite yetmez iki tane okuyalım, sonra yükseklisans yapalım, o kadar okuduk birde doktora yapalım derken evliliğe 30'umdan sonra sıra geldi. 2-3 sene evliliğin tadını çıkaralım gezelim, yurt dışında seminerlere katılalım kongrelerde boy gösterelim derken ne ara 34 oldum anlamadım. Kendime 35 yaşında çocuğunu kucağına almalısın diye sınır koymuştum, çalışmalara başladık dolayısıyla. Eşimle hemen doktora gidip iğneden ipliğe kontrollerimizi yaptırdık. Sıgarayı bıraktım, kilo vermeye, folikasit tabletlerini düzenli olarak almaya başladım. İyi bir doktor ile bu yola çıkmak önemliydi tabiki. Aldığım referanslar sonucu Hiz..et Hastanesinde çok yoğun olduğu bilinen bir bayan doktora gitmeye başladım. Tanıyanlar bilir kendisinin adını merak edenlere verebilirim ayrıca. Yaptığı ilk muyanede sende polip var bunu alacağız dedi ve beni ameliyat etti. Operasyon sonrası sadece polipi almayıp komple rahmin içini temizlediğini yani kürtaj işlemi gerçekleştirdiğini şok içinde öğrendim. Hemen başka bir doktora transfer oldum tabiki. Denemeye devam... Bir sıkıntı yok... Ama sonuçta yok. Aradan bir 10-11 ay geçti. Sürekli kontroller de gördük ki düzenli kist oluşumu var sol yumurtalığımda. Tedavi olmaya başlayıp temiz bir ay yakaladık. Aşılama yapalım dedik. Dört tane sağlıklı yumurta gelişti. İlkinde tutacak diye hiç umutlanmadım zaten tutanı da pek duymadım. Tutmadı... Zaman kalmadı yaş 35. Geçen ay doktora gittim tekrar, tüp bebek deneyelim dedim beklemeden iki tane olsun daha iyi programda olmayan gecikmeyi karşılarız... Hayır dedi doktor önce rahim filmi çekeceğiz, bir sürü test verdi. Hayatımda yaşamadığım bir travma ile rahim filmi çekildi sonuç "rahim yapışıklığı". Kürtaj olanlarda görülür dedi doktorum. Eski doktoruma lanet okudum. Sorun değil zaten küçük bir operasyonla düzeltilebiliyor. Sorun anlaşıldı, çözüm var... Sonra verdiğim kanlar ile yapılan testlerin sonuçları geldi ikisi negatif yani iyi, diğeri, AMH denen şey 0.13. Ne ki bu diye araştırdım internette, insanların yazdıklarını normal sınırların ne olduğunu okudum, şok oldum. Ben daha 35 yaşında üniversitede öğretim üyeliği yapan, bilim ödülleri almış, herşeyi programlı, düzenli, haftada 3 kez yoga yapan, imanlı, inançlı biri olarak başıma gelen şeye inanamıyorum. Tabi hemen testi başka bir merkezde tekrarlattım. Sonuç biraz önce maille geldi. Yine aynı. AMH 0.13 - postmenepoz. Ne menepozu ya! Anneme söyleyemedim üzülmesin diye. Ağlamaktan gözlerim şiş geziyorum 7/24. Arkadaşlarım sağolsun kapımdan ayrılmıyorlar. Eşimle sanki hiç bişey olmamış gibi davranıyoruz. Hiç konuşmuyoruz bu konu hakkında. Sadece doktora beraber gidip ona soru sorarken bu konuyu tartışıyoruz. Şimdi benim çocuğum olmayacak mı? İki tane asistanım var ikisi de hamile. Biri doğum iznine bile çıktı. Hiç bu kadar çağresiz hissetmemiştim. Çok çağresizim...

Bir üniversite yetmez iki tane okuyalım, sonra yükseklisans yapalım, o kadar okuduk birde doktora yapalım derken evliliğe 30'umdan sonra sıra geldi. 2-3 sene evliliğin tadını çıkaralım gezelim, yurt dışında seminerlere katılalım kongrelerde boy gösterelim derken ne ara 34 oldum anlamadım. Kendime 35 yaşında çocuğunu kucağına almalısın diye sınır koymuştum, çalışmalara başladık dolayısıyla. Eşimle hemen doktora gidip iğneden ipliğe kontrollerimizi yaptırdık. Sıgarayı bıraktım, kilo vermeye, folikasit tabletlerini düzenli olarak almaya başladım. İyi bir doktor ile bu yola çıkmak önemliydi tabiki. Aldığım referanslar sonucu Hiz..et Hastanesinde çok yoğun olduğu bilinen bir bayan doktora gitmeye başladım. Tanıyanlar bilir kendisinin adını merak edenlere verebilirim ayrıca. Yaptığı ilk muyanede sende polip var bunu alacağız dedi ve beni ameliyat etti. Operasyon sonrası sadece polipi almayıp komple rahmin içini temizlediğini yani kürtaj işlemi gerçekleştirdiğini şok içinde öğrendim. Hemen başka bir doktora transfer oldum tabiki. Denemeye devam... Bir sıkıntı yok... Ama sonuçta yok. Aradan bir 10-11 ay geçti. Sürekli kontroller de gördük ki düzenli kist oluşumu var sol yumurtalığımda. Tedavi olmaya başlayıp temiz bir ay yakaladık. Aşılama yapalım dedik. Dört tane sağlıklı yumurta gelişti. İlkinde tutacak diye hiç umutlanmadım zaten tutanı da pek duymadım. Tutmadı... Zaman kalmadı yaş 35. Geçen ay doktora gittim tekrar, tüp bebek deneyelim dedim beklemeden iki tane olsun daha iyi programda olmayan gecikmeyi karşılarız... Hayır dedi doktor önce rahim filmi çekeceğiz, bir sürü test verdi. Hayatımda yaşamadığım bir travma ile rahim filmi çekildi sonuç "rahim yapışıklığı". Kürtaj olanlarda görülür dedi doktorum. Eski doktoruma lanet okudum. Sorun değil zaten küçük bir operasyonla düzeltilebiliyor. Sorun anlaşıldı, çözüm var... Sonra verdiğim kanlar ile yapılan testlerin sonuçları geldi ikisi negatif yani iyi, diğeri, AMH denen şey 0.13. Ne ki bu diye araştırdım internette, insanların yazdıklarını normal sınırların ne olduğunu okudum, şok oldum. Ben daha 35 yaşında üniversitede öğretim üyeliği yapan, bilim ödülleri almış, herşeyi programlı, düzenli, haftada 3 kez yoga yapan, imanlı, inançlı biri olarak başıma gelen şeye inanamıyorum. Tabi hemen testi başka bir merkezde tekrarlattım. Sonuç biraz önce maille geldi. Yine aynı. AMH 0.13 - postmenepoz. Ne menepozu ya! Anneme söyleyemedim üzülmesin diye. Ağlamaktan gözlerim şiş geziyorum 7/24. Arkadaşlarım sağolsun kapımdan ayrılmıyorlar. Eşimle sanki hiç bişey olmamış gibi davranıyoruz. Hiç konuşmuyoruz bu konu hakkında. Sadece doktora beraber gidip ona soru sorarken bu konuyu tartışıyoruz. Şimdi benim çocuğum olmayacak mı? İki tane asistanım var ikisi de hamile. Biri doğum iznine bile çıktı. Hiç bu kadar çağresiz hissetmemiştim. Çok çağresizim...

İyi akşamlar arkadaşım Rabbim hepimizi bi şekilde sınıyor ben 31 yaşında 10 senelik evliyim evlendikten 10 ay sonra hamile kaldım herşey yolunda sanıyordum falat 8 aylık hamileyken bebegimi kaybettim ölü dogum yaptım nedenini bulamadılar biopsi temiz çıktı daha sonra hamile kalmak istedim kalamadım çok ilginç Rabbim 1 kez nasip eeti ama bi daha kalamadım suan 3. tüp bebek tedavisindayim dün opu oldum yumurtalarımı topladılar aynı senin gibi arkadaşım amh düşük fakat olmaz diye bişey yok bu sitede çokkk kişiler tanıdım amh düşük olupda hamiş kalanlar canım rahat tut içini :16::16::16:

inan süreçlerimiz çok benzer..çok bilip çok yanılmak bu..
meğer hayatın formülü çoook basitmiş...benimde yaşım 37 oldu bilee,çok bilip kaybettiğim zamana acıyorum ve tabi kendimi çoook suçluyorum :(

İyi akşamlar arkadaşım Rabbim hepimizi bi şekilde sınıyor ben 31 yaşında 10 senelik evliyim evlendikten 10 ay sonra hamile kaldım herşey yolunda sanıyordum falat 8 aylık hamileyken bebegimi kaybettim ölü dogum yaptım nedenini bulamadılar biopsi temiz çıktı daha sonra hamile kalmak istedim kalamadım çok ilginç Rabbim 1 kez nasip eeti ama bi daha kalamadım suan 3. tüp bebek tedavisindayim dün opu oldum yumurtalarımı topladılar aynı senin gibi arkadaşım amh düşük fakat olmaz diye bişey yok bu sitede çokkk kişiler tanıdım amh düşük olupda hamiş kalanlar canım rahat tut içini :16::16::16:

Merhaba Mehtap Hanım,
Yaşadağınız travmayı sadece tahmin edebiliyorum. Pek empati yapılabilecek bir durum değil, insan başına gelmeden bilemez tabi neler hissettiğinizi. İnşallah bu sefer tüp bebek denemeniz başarı ile sonuçlanır ve sağlıklı bir bebek verir allahım kucağınıza. Ben de en kısa sürede, eğer yaparlarsa bu AMH değeri ile, tüp bebek denemeye başlayacağım. İnanın hiç bir bilgim yok nasıl bir süreç içine girdiğim ile ilgili. Eğer vaktiniz varsa bana deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Merhaba Mehtap Hanım,
Yaşadağınız travmayı sadece tahmin edebiliyorum. Pek empati yapılabilecek bir durum değil, insan başına gelmeden bilemez tabi neler hissettiğinizi. İnşallah bu sefer tüp bebek denemeniz başarı ile sonuçlanır ve sağlıklı bir bebek verir allahım kucağınıza. Ben de en kısa sürede, eğer yaparlarsa bu AMH değeri ile, tüp bebek denemeye başlayacağım. İnanın hiç bir bilgim yok nasıl bir süreç içine girdiğim ile ilgili. Eğer vaktiniz varsa bana deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

merhabalar
benimde amh değerim düşük çıktı,bende çok üzüldüm ama henüz deneme yapmadan olumsuzluğa kapılmayın,bir arkadaşın söylediği gibi tek kriter amh değil...tüp bebek sürecine yeni başlayacaksınız anladığım kadarıyla karyotip analizi yaptırdınız mı?bu da önemli testlerden bir tanesi...genellikle 2 negatif denemenin arkasından doktorlar istiyor ama bence kesinlikle en başta yapılmalı..aklınızda bulunsun benim 2 denemem boşa gitti bu yüzden,inşallah birşey çıkmaz ama çıkarsa yolunuza ona göre devam edersiniz...

castetul cnm yaşadıklarını okuyunca ahh dedim..

Ama bu durumla yani postmenopoz ile yaklaşık 1,5 senedir uğraşan biri olarak bana inan eğer nasibimizde var ise oluyor..Benim amh 0,2..Yaşım 28 oldu..Genrtik vb şeylerde sorun çıkmadı..Benim kk da bir çok yazım var sana en baştan anlatmak isterim yaşadıklarımı ama inan bu bile yoruyor bazen beniii.

İstanbuldamısın önce hangi şehirdesin sana onu sorayım..Bu konuda seni anlayacak ve durumu iyi değerlendirip yola güvenerek devam edeceğin doktor ve merkezden başlayalım..

Bu arada şimdi sen doktora yğksek falan diyince yazarken biraz tedirgin oluyorum:9::9::9::9: Kusuruma bakma:9::9:

Bana özelden veya buradan her türlü şeyisorabilirsin..Seni bekleyenn süreci anlatabilirim..Ama dediğim gibi 1,5 senedir o kadar forum vb şeyde bulundum insanlar ile tanıştımkii amh si 0,1 olan ama hamile kalıp meleğini kucağına alan arkadaşlarım oldu..Kadınlar kulübünde hamilelik ve yumurta rezervi topiğinede bir göz atmanı tavsiye edebilirim..wanna ,mehtap, ben hepimiz benzer süreçlerden geçtik ve sanalda da olsa güzel dostluklarımız oluştu..

Soracağın tüm sorulara samimiyetle cevap vermek isterim..

Seni öpüyorumm:16::16::16::16::16::16::16:

merhabalar
benimde amh değerim düşük çıktı,bende çok üzüldüm ama henüz deneme yapmadan olumsuzluğa kapılmayın,bir arkadaşın söylediği gibi tek kriter amh değil...tüp bebek sürecine yeni başlayacaksınız anladığım kadarıyla karyotip analizi yaptırdınız mı?bu da önemli testlerden bir tanesi...genellikle 2 negatif denemenin arkasından doktorlar istiyor ama bence kesinlikle en başta yapılmalı..aklınızda bulunsun benim 2 denemem boşa gitti bu yüzden,inşallah birşey çıkmaz ama çıkarsa yolunuza ona göre devam edersiniz...

tatlım sana tecrübelerimden şunu söyleyebilirimm karyotipinde muhtemel hiç bişey çıkmayacak inşallah..

Zaten şöyle düşün rezerv tükenmişş bitiklerde ise birde genetikte problem çıkarsa yandıkkk..Neden mi?? Çünkü genetik problem demek pgt yapılması demektir tüp bebekte..Hiç bir ilaç vb şey ile tedavi edilemez..Bunun içnde yani pgt için çok yumi gerekir..Çünkü pgt oluşan embriyoları genetik açıdan incelerken zaten fireler vermketedir..rezervi az olan benim gibi hastalarda zaten en fazlaaa 5 yumi toplanırr..Bunların pgt ye gidip dönmeme olasılığı çok yüksektir..Yani demem o kiii..Dua edelim genetikte birşey çıkmasın zaten..çıkmayacakta inşallah..
Bana karyotip+frajilx baktılar hiç birşey çıkmadı ailemde yok ..Şimdi hiç bir prof yada doç yada uzman açıklayamıyor.

Bizim bu süreçlerde yapmamız gereken en önemli şey kalan rezervimizi güzel kullanmamızz..Kaliteli yumi çıkması için dua etmeliyiz..

Arkadaslar hepimizin hikayesi farkli ama amacı ayni :))))
Ben 25 yıllık calisma hayatımi buyuk bir kurumda yonetici olarak tamamlamış yeni emekliyim , malesef hayatımın neşesini 40 li yaslarda tanıdım , yani esimi.
Biz mutluyduk ama mutluluğu paylasmak istedik, normal yollardan bastan bebek sahibi olamayacağımız belli oldu , maddi durumumuz iyi oldugu icin basta kendimize cok güvendik , ama her seyin maddiyat olmadıgını istanbulda bu konuda isim yapms 5 merkezi gezdiğimizde anladık, %5 ihtimal verdiler hamile kalmama , hatta hic ugrasma yıpratma kendini dediler.esim bu %5 i kullanmak istedi , sadece bir merkez beni kabul etti , o kadar maddiyata ragmen beni kabul bile etmediler. Sadece bir merkez deneyelim dedi , hatta kan tahlilleri disinda hic bir seyde yapmadılar , o kadar umutsuzlardaki herhalde nasılsa hamie kalmaz yapalım gitsin dediler, hatta burada 3-5 yumurtadan bahsediyorsunuz ben tek yumurtayla basladim , bir tek yumurta ne Pgt si , yumurta bir tane , altin yumurtam beni hamileliğe taşıdı , Aralık'ta basliyan tedavi maceram 21 Şubat'ta bhcg 209 ile devam etti.
Meşhur amh 0,24 , yas 44 , tek yumurta , birde rahimde etkisi olmaz diye tedavi basinda alinmayan meshur myonlarim , butun bunlara ragmen cuma kontrolum vardi doktorum genc bir hamilede bu haftada durum neyse senin durumunda o dedi , insallah saglikla bebeğimi kucagima alirim.
Sözün ozu ; dusuk amh hic bir şeydir onemli olan azda olsa yumurta olmasıdır , sakin kendiniz yumurtam az diye üzmeyin hic olmayabilirdi , az da olsa var onemli olan kaliteli olmasi bundan sonrasi olanın kalitesini arttırmak , calışmalarınız buna yönlendirin kaliteye, ben oyle yapmistim.
Bir de iyi bir tedavi merkezi seçin cunku sizin icin en kıymetli sey zaman
Allah yardimcimiz olsun...

ben 34 yaşında 5 yıllık evliyim evliliğimin 1. yılı dolunca çocuk istedik ve hemen hamile kaldım. malesef boş gebelik geçiriyormuşum ve kürtajla kese alındı. 2 yıl boyunca bulunduğum ildeki dr. gittik herşey yolunda dediler hamile kalamadım 1 aşılama oldum tutmadı. 1 yıl önce kayseri acıbademe gittik AMH testi yaptılar değerim 0,51 çıktı dr kötü dedi hemen tüp bebek yaptırdık tutmadı.pisikolojim bozuldu. uzun bir ara verdim tedaviye hiçbir kadın doğumcuya gitmedim. 2 ay önce Prof. İbrahim SARAÇOĞLU' nu aradım değerlerimi telefonda bildirdim, değerin kötü ama çok kötü değil dedi. bana 3 defa tekrarlayacağım kürleri verdi. bu süre zarfında sakın tüp bebek deneme dedi. beni tedavi edeceğini ve çocuk sahibi olabileceğimi söyledi. bir umutla kürleri uyguluyorum. sonuç inşallah iyi olur ve sizinle paylaşırım. benim için dua edin

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Allah hepimize şifa versin benim de durumum aynı ben de yaklaşık 5 yıldır uğraşıyorum 4 defa tüp bebek denemem oldu hiç biri tutmadı gerçi ben tedaviye başladığımdan beri yumurta rezervimin düşük olduğunu biliyordum lakin anlamadığım bir şey var haziran 2012 de yaptırdığım amh testi sonucum 0.17 iken 30 mart 2013 de yaptırdığım amh testim 0.6 çıktı bu ne anlama geliyor bilen var mı?Bir de doktorlar çok ümitsiz konuştular donasyona yönlendiren de oldu.Ama insan kabullenmek istemiyor daha 34 yaşındayım.bitkisel şeylere başladım bir de bu mart ayında yaptırdığım amh testinden bir ay önce bal polen arı sütü karışımı kullanmaya başlamıştım o yüzden belki biraz yükselmiştir.Şimdi yine devam ediyorum bir de hayıt tohumu aldım içmeye başladım Allah'tan ümit kesilmiyor doktorlar ne derse desin umursamıyorum artık her şeyin en iyisini Allah bilir çocuğum olmayacaksa bile vardır bir bildiği Rabbimin..

Arkadaslar hepimizin hikayesi farkli ama amacı ayni :))))
Ben 25 yıllık calisma hayatımi buyuk bir kurumda yonetici olarak tamamlamış yeni emekliyim , malesef hayatımın neşesini 40 li yaslarda tanıdım , yani esimi.
Biz mutluyduk ama mutluluğu paylasmak istedik, normal yollardan bastan bebek sahibi olamayacağımız belli oldu , maddi durumumuz iyi oldugu icin basta kendimize cok güvendik , ama her seyin maddiyat olmadıgını istanbulda bu konuda isim yapms 5 merkezi gezdiğimizde anladık, %5 ihtimal verdiler hamile kalmama , hatta hic ugrasma yıpratma kendini dediler.esim bu %5 i kullanmak istedi , sadece bir merkez beni kabul etti , o kadar maddiyata ragmen beni kabul bile etmediler. Sadece bir merkez deneyelim dedi , hatta kan tahlilleri disinda hic bir seyde yapmadılar , o kadar umutsuzlardaki herhalde nasılsa hamie kalmaz yapalım gitsin dediler, hatta burada 3-5 yumurtadan bahsediyorsunuz ben tek yumurtayla basladim , bir tek yumurta ne Pgt si , yumurta bir tane , altin yumurtam beni hamileliğe taşıdı , Aralık'ta basliyan tedavi maceram 21 Şubat'ta bhcg 209 ile devam etti.
Meşhur amh 0,24 , yas 44 , tek yumurta , birde rahimde etkisi olmaz diye tedavi basinda alinmayan meshur myonlarim , butun bunlara ragmen cuma kontrolum vardi doktorum genc bir hamilede bu haftada durum neyse senin durumunda o dedi , insallah saglikla bebeğimi kucagima alirim.
Sözün ozu ; dusuk amh hic bir şeydir onemli olan azda olsa yumurta olmasıdır , sakin kendiniz yumurtam az diye üzmeyin hic olmayabilirdi , az da olsa var onemli olan kaliteli olmasi bundan sonrasi olanın kalitesini arttırmak , calışmalarınız buna yönlendirin kaliteye, ben oyle yapmistim.
Bir de iyi bir tedavi merkezi seçin cunku sizin icin en kıymetli sey zaman
Allah yardimcimiz olsun...

tebrik ederim, doğacak bebeğinizle mutlu bir hayat dilerim. ben de geri çevrilenlerdenim. hevesimi kıranlar çok oldu. doktorunuzu öğrenebilir miyim?

az once ogrendim ve dunyam basima yikildi desem yeridir: amh degerim 0.3 ve daha 34 yaşındayım:2:

Herkese merhaba,

arkadaşlar 43 yaşındayım..

toplamda 4 tüp bebek denemesi..

ilkinde 7 haftalık ikiz düşük..

diğerleri olumsuz..

ancak 5.denemeden önce amh değerine baklıdı ve 0.36 çıktı.. iki gün sabahlara kadar ağladım...

bir doktor yüzde 5 diğeri yüzde 10 şansın var dedi..

neyse uzatmayayım yine de denemeye karar verdik...

7 yumurta toplandı..ilk gün 6 tane embriyo oluştu...

3.gün geldiğinde 6 sı da iyi durumdaydı..

doktor 5.günü beklemeyi önerdi..

5.gün 2si iyi kalite 1i orta kalite 3 embriyo kalmıştı..

5.gün transfer yapıldı..

yarın sonucum belli olacak..

daha önceki 4 denememde bu kadar yumurta elde edememiştik..

ki muhtemelen o zamanlar değerlerim daha iyiydi..

haa..bu yumurtalarla yolun sonuna kadar gidebilirmiyiz o henüz belli değil ama,

yani özetle...0.36 amh değeriyle de yeterli sayıda embriyo toplanabiliyo demek ki...

kendinizi benim gibi en baştan perişan etmeyin...her üzüntü belki durumu daha da kötüleştiriyor..

üzülenlere faydam olur diyerek yazdım...yarın için debana şans dileyin.. :)

lejana bılgıler ıcın tesekkurler benım daha cok yasıtım olup aynı durumda olan ve bebek saıbı olmus annelerın destegıne ıhtıyacım var aslında :(

Back