Amh düşüklüğü ve tüp bebek

mariaaapuderr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2024
13
0
26
Merhaba arkadaşlar
26 yaşımdayım ve nişanlıyım. 8ay sonra evlenicem. Regllerim çok düzenli fakat evlenmeden bi jinekolog muayenesi olayım diye hastaneye gittim. Hormon testi sonuçlarım çok iyi geldi fakat doktor fshın biraz yüksek takip edelim deyince benim içime bi kurt düştü. Sonra birkaç ay sonra tekrar hormon testi verdim. Sonuçlarım şöyle:
Fsh:10.70
E2:45
Prolaktin:21
Lh:2.32
Tsh:1.40
Amh:0.91

Amh testimin çok düşük olduğunu ve hemen tüp bebek için yumurta dondurmam gerektiğini bekar olduğum içinde karından girerek bi ameliyat olmam gerektiğini falan söyledi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Evet ailemde erken menapoz var 41-42 yaşında annem menapoza girdi. Ama ben daha 26 yaşındayım ne rezervin azalması ne menapoz. Şok oldum. Ne yapıcam bilmiyorum. Nişanlımla konuştum birkaç ay sonra tekrar test vereceğim. Ne değişir bilmiyorum ve şuanda yumurta dondurma gibi büyük maaliyetli ve çok yorucu bi süreci de kaldırabileceğimi sanmıyorum. Buraya yazıp dertleşmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim

Reglinin 3. Günü yapıldı ise yaşına göre yüksek.

Ama ultrasonsa yumurtalar sağlıklı ise çocuğun olur.
Önemli olan ultrason görüntüsü.

Evlenince çocuk istiyor isen hemen yap. Bekleme.

Amh testi değil de ultrasonda sayılan yumurta sayısı çok daha önemli. Daha yaşın çok genç evlendikten sonra denersin bir kaç sene olmazsa tüp bebek yaparsın.
bu ne acele doktorun yangından mal kaçırır gibi zaten evlenceksin ne gerek var karından girecek yumurta toplicak dondurcak onlar embriyo olacak mı bakalım garantisi yok.
Benim yaşım 36 amh 4 senede 0,85 den 0,28 lere kadar düştü ama ultrasonda görülen yumurta sayısı 5 adeti geçmedi en az 2-3 tane görülüyordu.

Ultrasonla baktılar ama sayım yapmadılar ben normal görüyorum dedi doktor sadece. Toplanan yumurtaları bir spermle döllemeden dondurmuyorlar mı? Amhniz çok yavaş düşmüş ben öyle şeyler okudum ki bir yılda ne düşüşler oluyor bende korktum açıkcası acaba benimde öyle düşerse ve tamamen yumurtasız kalırsam diye. Çok bilgisizim bu konularda belki böyle ilerlemiyordur

Öncelikle çok geçmiş olsun ben bundan bir yıl önce bir gebelik yaşadım düşükle sonuçlandı. Tüp bebek tedavisi gördüm amh 1.4 gibi bir rakamdı. Onda da bebeğimin kalbi durdu. Kürtaj oldum. Kürtaj sonrası yapışıklık oldu histeroskopi yapıldı. Doktorum yumurta rezervi düşük gördüm bir bakalım dedi test verdim 1.02 gibi bir sonuç geldi. Aklımda tekrar tüp bebek yokken bence tüp bebek yaptırmalısın riske atma bu sayı birinde altına düşerse tüp bebek şansın çok azalıyor dedi. Riske atmak istemedim çok kararsız kaldım kasım ayında tüp bebek tedavisine başladım iyi ki de öyle yapmışım çünkü on gün önce tekrar amh baktırdım ve 0.45 geldi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü iki test arasında sadece 1 buçuk ay kadar az bir zamanvar. Ben ileride keşke demek istemedim. Yumurta rezervinin neden bir anda düştüğünü hiçbir açıklaması yok. Bilmiyorum belki benim yaşadığım düşükler sonucu böyle oldu. Benim yaşım 27. Aile erken menopoz öyküsü yok. Sadece fikir olsun diye söylüyorum. Eğer imkanın varsa bence riske atma. Çünkü geri dönüşü olmayan bir şey bu.. tekrar geçmiş olsun inşallah gönlünce olur her şey

Evliysen spermle birleştirip embriyo yapıp, bekarsan sadece yumurta donduruyorlar.
Benim amh düşsede sayılan over sayısı hep aynıydı bencr amh takılma stres boşuna evlen önce sonra bakarsınız seçeneklerinize.
Şimdi düğün heyecanı mutluluğunuzu bu gölgelemesin her şeyin çaresi var yaşında çok genç şanslısın adetlerin düzenli midir ?

Gerçekten o kadar önüne geçti ki herşeyin. Düğüne falan hevesim dahi kalmadı. Adetlerim çok düzenli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…