Amh düşüklüğü ve tüp bebek

Ne yapabilir ki mesela ama düşüklüğü için iyi bir doktor sadece tedaviyi yürütür. Alternatif tıpta var mu yeri
Canım bu durumda değerleri çok yüksek biri olarak söylüyorum, zaten yapması gereken tedaviye başlamak alternatif tıp iyice araştırılması gerek şifa bulmak isterken daha kötüleşmesin

Çok sevindimm teşekkür ederim benimde bir profla görüşmem lazım. Devlet hastanesinde bana hemen bitecek gibi davrandılar daha evli bile değilim psikolojimi mahvettiler.
Evet canım karından bakıyorlar vajinal muayene kadar net görünmese bile tahlil sonuçlarıyla beraber en uygun sonucu doktor söyler ama lüften farklı görüşler al ayrıca doktorun erken menepoz alanında bilgili olması gerekiyor ben bütün zamanımı tek bir doktora bağladım zaman kaybı oldu bazı doktorlar gerçekten çok karamsar ben her doktordan çıktığımda 1 hafta kendime gelemezdim

Bence moralinizi bozmayin ve dugununuze odaklanin🙏🏼 ben alti ay deneyip de hamile kalamayinca doktora gitmistim, rahmimde hem sekil bozuklugu hem de kistimin oldugunu ogrendim ve zamanla yarisim baslamis oldu malesef. 28 yasindaydim denemeye basladigimizda, 31 oldum tup bebek tedavisine basladik. Bazen simdiki aklim olsa cok daha once bu surece girerdim diyorum cunku fiziksel olarak cok cok zorlu degil tedavi. Mental kismi yorucu olan en cok. Evlendiginiz gibi hic korunmadan bir alti ay deneyip yolunuzu cizebilirsiniz bence nacizene onerim😊 muhakkak birden fazla hekimle gorusun ama, malesef cok fazla doktor var hemen tup yanitini veren gunumuzde

Bence moralinizi bozmayin ve dugununuze odaklanin🙏🏼 ben alti ay deneyip de hamile kalamayinca doktora gitmistim, rahmimde hem sekil bozuklugu hem de kistimin oldugunu ogrendim ve zamanla yarisim baslamis oldu malesef. 28 yasindaydim denemeye basladigimizda, 31 oldum tup bebek tedavisine basladik. Bazen simdiki aklim olsa cok daha once bu surece girerdim diyorum cunku fiziksel olarak cok cok zorlu degil tedavi. Mental kismi yorucu olan en cok. Evlendiginiz gibi hic korunmadan bir alti ay deneyip yolunuzu cizebilirsiniz bence nacizene onerim😊 muhakkak birden fazla hekimle gorusun ama, malesef cok fazla doktor var hemen tup yanitini veren gunumuzde
Anne baba olmaya henüz hazır mıyız bilmiyoruz bile o kadar ani oldu ki her şey daha evlilik sürecine alışamamışken hem maddi hem manevi çocuğa kendimizi nasıl hazırlayacağız bilmiyorum ama tabi ki çocuk rızkıyla gelir derler hayırlısı olsun hepimizin hakkında. Sizin adınıza da dua edicem anne olmak isteyen herkes için. Umarım her şey gönlünüzce olur 🥰🤲🏻

Anne baba olmaya henüz hazır mıyız bilmiyoruz bile o kadar ani oldu ki her şey daha evlilik sürecine alışamamışken hem maddi hem manevi çocuğa kendimizi nasıl hazırlayacağız bilmiyorum ama tabi ki çocuk rızkıyla gelir derler hayırlısı olsun hepimizin hakkında. Sizin adınıza da dua edicem anne olmak isteyen herkes için. Umarım her şey gönlünüzce olur 🥰🤲🏻
Amin tesekkur ederim ❤️🙏🏼 bizim de ilk bir senemiz korunarak gecmisti, haklisiniz hemen istememekte. Isin maddi boyutu zaten yorucu malesef. Mucizeler hep var lutfen olumsuzcdusunup simdiden karalar baglamayin demek istiyorum size 🎈

Merhaba arkadaşlar 👋🏼
26 yaşımdayım ve nişanlıyım. 8ay sonra evlenicem. Regllerim çok düzenli fakat evlenmeden bi jinekolog muayenesi olayım diye hastaneye gittim. Hormon testi sonuçlarım çok iyi geldi fakat doktor fshın biraz yüksek takip edelim deyince benim içime bi kurt düştü. Sonra birkaç ay sonra tekrar hormon testi verdim. Sonuçlarım şöyle:
Fsh:10.70
E2:45
Prolaktin:21
Lh:2.32
Tsh:1.40
Amh:0.91

Amh testimin çok düşük olduğunu ve hemen tüp bebek için yumurta dondurmam gerektiğini bekar olduğum içinde karından girerek bi ameliyat olmam gerektiğini falan söyledi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Evet ailemde erken menapoz var 41-42 yaşında annem menapoza girdi. Ama ben daha 26 yaşındayım ne rezervin azalması ne menapoz. Şok oldum. Ne yapıcam bilmiyorum. Nişanlımla konuştum birkaç ay sonra tekrar test vereceğim. Ne değişir bilmiyorum ve şuanda yumurta dondurma gibi büyük maaliyetli ve çok yorucu bi süreci de kaldırabileceğimi sanmıyorum. Buraya yazıp dertleşmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim ☺️
Yok artık daha neler. Öncelikle amh değerin öyle koş tüp bebek yaptır denecek kadar düşük değil. Bana sorarsan başka doktor ile mutlaka görüşmelisin. 0.80 amh değerim vardı. 30 yaşındayım. Doktorum yumurta 1 tane bile olsa sağlıklı olması yeterli en az 1 sene deneyeceksin dedi. Ve Allah’a çok şükür 1 evladım var. Yumurta kalitesini arttırmak için birçok vitamin vs var. Kesinlikle karamsarlığa kapılma.

Yok artık daha neler. Öncelikle amh değerin öyle koş tüp bebek yaptır denecek kadar düşük değil. Bana sorarsan başka doktor ile mutlaka görüşmelisin. 0.80 amh değerim vardı. 30 yaşındayım. Doktorum yumurta 1 tane bile olsa sağlıklı olması yeterli en az 1 sene deneyeceksin dedi. Ve Allah’a çok şükür 1 evladım var. Yumurta kalitesini arttırmak için birçok vitamin vs var. Kesinlikle karamsarlığa kapılma.
Çook sevindim sizin adınıza da Rabbim hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Doktora 8ay sonra evlenicem dediğimde çok geç olabilir dedi 8ayda nasıl bu kadar yumurta kaybedebilir ki insan şok olmuştum. Hala da bir şey yapmadık açıkcası evlenmeyi bekleyelim diye anlaştık. Umarım her şey yolunda gider.

Çook sevindim sizin adınıza da Rabbim hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Doktora 8ay sonra evlenicem dediğimde çok geç olabilir dedi 8ayda nasıl bu kadar yumurta kaybedebilir ki insan şok olmuştum. Hala da bir şey yapmadık açıkcası evlenmeyi bekleyelim diye anlaştık. Umarım her şey yolunda gider.
Bana sorarsan 1 doktor ile daha görüş. Birde inanırmısın bilmem ama kuru incir tüket günde bir iki tane. Bana doktorum söylemişti. Kuru incir yumurta sağlığı için önemliymiş.

Back
X