Amh düşük az yumurta

ecmel06

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2024
270
76
34
Kızlarrr bugün yumurtam toplandı Amh 0.48 en son dört ay önce neyse benim ultrasonda dört beş görünüyor ama iğnelerle iki tane. Büyüyor en fazla çok üzülüyorum doktor da 8 10 yumurtası olanın da hepsi büyümüyor dedi . Biri 15 mm biri 20 mm olmuş şimdi de döllenme süreci başlıyor ikinci tüp bebek yoruldum ama vazgeçmek istemiyorum beni üzen bu Amh dusuklugunun tüp bebekte bile şansının az olması aynı durumda olup olumlu sonuç alan var mı

Merhaba yasiniz kac esinizin durumu nasil bilmiyorum ama bana biraz doktorlar bu ise ticari bakiyor gibi geliyor. Benim is arkadasim da yumurtasi azken dogal denedi oldu simdi dogurmak uzere. Ben hala ilk transferimi olmadim Mayis ayindan beri tedavi goruyorum.

Ben esimde sorun olmasa tup bebek yaptirana kadar yumurta takipli iliski, asilama vs kesin denerdim cunku dediginiz gibi tup bebekle dogal sansi bizler icin ayni es faktorunu bir kenara koyarsak.

Diger yandan esimin problemleri denkleme girince tup bebek bizim sansimizi %4ten %30a belki %50ye cikariyor.

Burada tup bebekle ya da dogal gebe kalanlarin hikayelerini ben de cok dinlemek isterim.

Bildigim bir edahandro var konu acmis daha once. Baska umut hikayelerini de lutfen paylasin.

Ekleyelim o halde topiğimizi ❤

E ecmel06 canım topğin ilk sayfası ilk yorumda bilgiler ve sürecim var ve devamında da arkadaşlarla yaptığımız yazışmaları görebilirsin.

Canım yaş 34 dört seneye yakın evliyim eşimin cid problemi yok sayı az sadece morfoloji hareketlilik iyi önce 11 milyondu ona iyi dediler ben ilaç tedavisi oldum olmadı sonra tüp bebeğe ikna edemedim eşimi beni hep menopozla korkuttular çok çabaladım eşim normalden olacak diye oyaladı beni üç sene sonra bir baktık eşimin 6 ya düşmüş dna hasarı da vardı o düzelmiş biraz vitaminler takviye derken tekrar 12 oldu ilk tüp bebek tutmadı doktorum olgun olgun yumurtalar demişti ama bence yumurtalarım kalitesizdi sigara içiyordum tek tek. Bıraktım tamamen vitamin alıyorum düzenli kilom da yok ama yumurta sayısının az olması şansımı çok düşürüyor sonra diyorum ki dediğiniz gibi eşimde problem.ç olmasa aynı şekilde şansım . Geçen fsh aniden yükselince korktum zamanla yarışıyorsun Kübra dddim tekrar tüp bebek yaptırdım üstelik bilmediğim bir ülkede kimsem yok çok zor Allah hepimize karsııdlgınj versin. Sizin durumunuz nasıl yasınız kaç eşinizin problemi ne ama düzelir emin olun çok ciddi bir sıkıntı yoksa erkekte kadında problem yoksa daha kolay bence daha çok yumurtam olmasını çok isterdim

Tamam canım teşekkür ederim bakıyorum hemen

E ecmel06 yaş 31 .
1,5 senedir uğraşıyorum. sebep amh çok düşüktü geçen sene baktırdım en son. eşte varikosel var sayı düşük 2 milyonu gördük en iyi. ameliyat önerilmedi olunca değişmeme ihtimali var dediler kadın doğumcular önemsemedi bende eş durumunu hiçbi zaman. dna hasarına bakılamıyo bu arada sayıdan dolayı ama 1.5 senedir biz hep tekviye kullanıyoruz. varsa da sanırım düşer bu kadar vitaminle.

saymakta da biraz zorlanıyorum bazılarını tedaviden bile sayamayacağım için aslında ama 5-6 başarısız tedavim oldu.

1. sinde 2 yumurta toplandı , tek 3. gün embriyosu kaldı. transfer oldum negatif.
2.sinde aynı doktorla başladık gelişim olmadı . iptal oldu
3. sünde başka doktor iptal olan tedavideki yumurtaları almak istedi ve boş çıktı
4.sünde tek yumurta 5. gün taze yapılacaktı 5. gün sabahı transfer iptal oldu
5.sinde tek yumurta toplandı olgun değildi
6. sında 2 yumurta toplandı biri döllenmedi diğeri de gelişmedi.

yoruldum açıkcası çok zor zamanlardan geçtim hala geçiyorum ne yalan söyliyim. 29 yaşında 0,11 amh ile karşılaşmak ve sonra böyle acı tecrübeler.
çok tedavi görünüyo ama yanlış tedavilerden yanlış protokolden olduğunu düşünüyorum.
çok fazla hormon aldım biraz panik haliyle de yapıldı diye düşünüyorum artık.
şimdi başka doktorda tedavideyim. hapla tedavi yapıyo. çok güveniyorum havuz yapıcaz sabır edicem. nasibimde varsa bebeğim bulacak beni. kendimi sakinleştirmekte de aşırı zorlanıyorum bi yandan ağlamak kronik oldu gerçekten acı bi şey.
allahım hepimizin yardımcısı olsun.
inşallah hepimiz kolaylıkla yavrularımıza kavuşup acıları en derinlere gömeriz.

Canım hiç canını sıkma. Benim de düşük. 4. Denemede tek yumurta ile bebeğim şimdi 3 aylık. Önceki denemelerde 4-5 yumurta olurdu. Ama hep 1 tane kalırdı. Oda tutunmadi. Şimdi tek yumurta tek embriyo şükür bugünüme bu arada hiç bur vitamin kullanmadım.

Merhaba aynı durumdayız. Ben 33 yaşındayım amh değerim 0.33 ,fsh dönem dönem yükseliyor, bi de cikolata kisti de var bende. Bugün transfer sonucumu öğrendim negatif maalesef. Eşimde bi sorun yok. Bende 5 yumurta toplandı 3ü 3.gune gidip donduruldu. 2 si transfer edildi ama negatif işte.
Haklısınız zaman bizim aleyhimize işliyor. Benim ilk transferdi ama çok büyük hayal kırıklığına uğradım hiç olmuycak düşüncesi var kafamda.
Sonuç tarihiniz ne zaman inşallah güzel haberler alırsınız

Eninde sonunda olacak kuzum ❤ birlikte takip edicez gebeliğini

Canım anladığım kadarıyla bu kadsr genç bir yaşa altı tüp bebek sığdırmışsın rabbim sna mükâfatını versin çünkü daha ikincisinde ben yoruldum bırakayım mı diyorum olmazsa hatta çünkü psikolojisi de çok zor evlat hasreti beni itiyor buna hepimizi inşallah yaşın daha. Çok genç vazgeçme her yolu dene olacaktır duayı bırakma bol bol dua et kaderi dua değiştirir hep iste takviye al eşinle vücuduna bak kendine bak bizim gibi çok insan var bunları yaşayan ben bunu yaşadıktan sonra artık hiçbir şey bana imtihan gibi gelmiyor maddiyat ekonomi vs dünyalık şeyler .

Yasınız çok genç sakın üzülmeyin ilk denemede benim de dünyam başıma yıkıldı ama vazgeçmeyenler güzel sonuçlar alıyor unutmayalım. Negatif olma nedenini doktorla konuştunuz mu dondurulmuş embryo varsa sizin çok güzel bir daha yapmazsınız tüp bebek transfer ederler benim de sorunum Amh 0.4 ama bende beş yumurta görmek imkansız toplamak yani o da beni üzüyor inşallah haber vereceğim size aranacağız durum ne olacak dollenecek mi gibi bakalım ne olacak bende hiç olmayacakmış hissine kapılıyorum bazen ama bunu kabullenmek istemiyorum eşinizde sorun yoksa olması lazım aslında sizin sonuçta adet düzenliyse tek yumurtaya ihtiyaç yok mu kistten mi olmuyor normalden acaba kuzenimin 0.3 normalden kaldı üç ayda kader nasip işte

Canım çok teşekkür ederim kadere iman ediyoruz yapacak bir şey yok elimizden geleni yaptık bakalım ne olacak Allah bebeğinizi bağışlasın size insaaallaaah isteyen herkese nasip etsin Takviye almadınız mı beslenmeniz nasıldı kilonuz vs ve yasınız kaçtı

Ne güzel destek olmuşsunuz teşekkür ederim Doktorla henüz görüşmedim hemşireye mesaj attım bakalım ne zaman çağırırlarsa o zaman gideceğim. Son 1 embriyomuz kaldı inşallah onun transferi yapıldığında güzel sonuçlar alırım. Şuan için biraz ümitsizliğe kapıldım ama toparlanacagim inşallah. Bende kist olduğu için o da olumsuz etki etmiştir belki bilemiyorum ,rezervin düşük olmasında bir etken de oymuş zaten. İnşallah güzel sonuçlarınızı duyarız, kendimizi güçlü tutacak toparlayacak olan yine biziz. Dualarım sizinle güzel haberleriniz yakındır inşallah, Allahim bekletmeden sağlıkla nasip etsin isteyen herkese.

İnanın benim yakınımda iki kişiye şahit oldum kuzenlerim biri çikolata kisti vardı diğeri Amh 0.3 kolaylıkla hamile kaldılar. Normalden bir kere şuna inanmalıyız yaratan Allah ol deyince oluyor imkansız dediğimiz insanlar hamile kalıyor ama inanın şu an herkesi motive edebilirim ama kendimi hiç ben asla isyan edemem daha ikinci tüp bebek benden çok daha zor durumlarda olanlar var şükretmek zorundayız her şeye her zaman. Yolun sonunda bebişimiz olsun her şeye değer inanın altınlarımı sattım bu ikinci tedavi içim çünkü eşime çok üzüldüm çok yıprandı ilkinde gram içim acımadı evlat hasreti varken ne altın ne ev ne araba gözüme gelmiyor . Ben de çok dua ediyorum evlat isteyen her kadın için inanın dualarıma hepinizi katacağım Allah. Bizi mahsun. Bırakmasın inanıyorum çabalayanı Allah eli boş döndürmez ama olumlama çok önemli olacak diyelim ilk tüp bebekte olmayacak dedim o kadar olumsuzdum olacak demek zorundayız yolun sonunda negatif de olacak olsa biz hep olumlu olmak zorundayız zorlayın siz de kendinizi ben de sizin güzel haberlerinizi bekliyorum

Ben de sizin gibiyim, aslında insan kendisine karşı da çok şefkatli olmalı fakat kendimi yiyip bitiririm, karşımdaki insan mutsuzsa elimden geldiğince destek olurum motive etmeye çalışırım. Ama şu süreçte kendimize karşı şefkatli olmaya da çok ihtiyacımız var ne kadar zor olsa da. Biz eşimle Hemen bebek düşünmedik açıkçası. Bu esnada ben düzenli doktor kontrollerimi yaptırdım hic bir sorunum yoktu amh ya da kist gibi. Ne zaman ki kovid oldum ciğerlerimde sorun oluştu, reglim gün sayısı olarak azaldı, bir sorun oluştuğunu anladım yumurtaliklarimda fakat 2 sene kortizon tedavisi gördüğüm için o esnada bebek dusunemezdim, cigerlerim çok kötüydü,halim yoktu ,nefes alamıyordum. Çok şükür ciğerlerim iyileşti ama yumurtalikta hasar bırakmış kovid. Akciger tedavim bitince 6 ay denedik olmayınca 2 olumsuz catlatma iğnesi denemesi ve sonrasında tüp bebek süreci. Çok uzun yazdım başınızı şisirdim kusura bakmayın. Neticede şimdi istiyorum ama bakalım Allahim sağlıkla hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize ,çok da beklemeden ,beklemek de acı veriyor güçlü olmaya çalışalım, güzel haberleri aldığımız gün de haberleşelim bu sefer mutlulukla

İnanın ben de şüpheleniyorum ya aşılardan ya covidden çok arttı bu sorunlar. Çok zor bir durum ama Allaha sığınacağız ne uzatması Estağfirullah inşallah hepimiz buraya müjdeli haberi veririz herpimiz dua edelim birbirimize vazgeçmeyelim

Bende aşılardan şüpheleniyorum benim ailemde Erken Menapoz yok herkesin dolu dolu çocuğu var benim başıma geldi 32 yaşımda. Bir evlâdım var doğal yolla olan o yüzden ben covid veya aşılardan olduğunu düşünüyorum

Canım ben göğüs doktoruma sormuştum, yedikule göğüs hastalıklarında profesör kendisi ,alanında da çok yetkin bir doktor. Aşılarda sorun yok ama kovid herkesin bir yerinde sorun yarattı dedi ,cok pis bir virus dedi,tutulma yapıp böyle şeylere sebep olabiliyormuş benim de pek çok yerimde tutulma yapmış mesela. Zaten kovid olmadan hemen önce tahlillerim yapılmıştı ne amh düşüktü ne kistim vardı. Çok üzgünüm bütün hayatımı etkiledi

bende covid olduktan sonra amh baya düsmüstü. Covid olmadan 2 ay önce kontrolle gitmistim. Doktorum 25 yasinda biri gibisin demisti. Yasim o zaman 32‘di. Yumurtalar vs hersey yolunda demisti. Covid‘ten 6 ay sonra tekrar gittigimde amh 0,5 Bence‘de covid yüzünden oldu bu

Evet canım, ben 33 yaşındayım. Düzenli kontrollerime giderim hep hiç bir sorun yoktu. Doktor sıkıntın yok bebeğin olur diyordu hep. Ama kovidle birlikte adetim de azaldı, anladım zaten bir gariplik olduğunu. Ne diyim yani şanssızlık mi ,bunda da vardır bir hayır mı demeliyim bilemedim. Kötü oldu böyle olmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…