• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amh 0.1'in altında olanlar için tüp bebek merkezi önerisi

Hayyal Hayyal merhaba siz hamilesiniz galiba değilmi allah tamamına erdirsin inşallah. Bende 4 kez tüp bebek yaptırdım ve hepsi olumsuz çok yoruldum tükendim 😔
Hep Yüksek doz iğneler kullandırdılar ben olumsuz olmasını buna yoruyorum. Sizin doktor nasıl bir tedavi uyguladı biraz anlatırmısınız. Ne kadar harcama yaptınız ilaçlar ve hastane toplam. Birde kaç gününüzü aldı bu tedavi. Ben şehir dışındayım o yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkürler. Beni aydınlatırsanız sevinirim çok yoruldum çünkü son kez daha iyi bir yerde denemek istiyorum

Teşekkür ederim ♥️ sen naptın başladın mı tedavviye
Ben bugün gittim doktora ilk muayene için sonunda. Adeimin 2. günü tedavi başlayacak. İlaçların reçetesini aldım ve tüm Taksim'de, Çapa'da aradım ama eczanelerde tüp bebek ilaçları yok :( Pazartesi tekrar başka eczanelerde deneyeceğim şansımı.

Ben bugün gittim doktora ilk muayene için sonunda. Adeimin 2. günü tedavi başlayacak. İlaçların reçetesini aldım ve tüm Taksim'de, Çapa'da aradım ama eczanelerde tüp bebek ilaçları yok :KK43: Pazartesi tekrar başka eczanelerde deneyeceğim şansımı.
Hayırlı olsun inşallah canm
Aret bey de mi başladın
Hangi ilaçları verdi

Hayırlı olsun inşallah canm
Aret bey de mi başladın
Hangi ilaçları verdi
Evet Aret bey'de başladım. İlaçlar rapor çıkarılırken Çapa'da rapora yazılan ilaçlar. Gonalf f, ovitrelle hatırladıklarım. Ama adetin 2. günü duruma bakılacak gonalf iğneler için. Raporu reçete ettiler şimdilik.
Onun dışında şimdi kullanmaya başlamam için bir folik asit hapı ve bir de multivitamin verdi.

Hayyal Hayyal merhaba siz hamilesiniz galiba değilmi allah tamamına erdirsin inşallah. Bende 4 kez tüp bebek yaptırdım ve hepsi olumsuz çok yoruldum tükendim 😔
Hep Yüksek doz iğneler kullandırdılar ben olumsuz olmasını buna yoruyorum. Sizin doktor nasıl bir tedavi uyguladı biraz anlatırmısınız. Ne kadar harcama yaptınız ilaçlar ve hastane toplam. Birde kaç gününüzü aldı bu tedavi. Ben şehir dışındayım o yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkürler. Beni aydınlatırsanız sevinirim çok yoruldum çünkü son kez daha iyi bir yerde denemek istiyorum
Merhaba. Evet hamileyim çok şükür. Ben yaptırdığımda 20bini geçmişti ama şu an 30 bin net paranız olması lazım. Tedavi için 10 gün karar klomen ve merional kullanımı önerdi doktorum. 3. Gün embriyosu olarak donduruldu embriyolarım. Bir ay sonra da transfer oldum, 2 embriyo birden.
Aret Kamar benim doktorum. Allah ondan bin kere razı olsun. Muhakkak görüşün kendisiyle.

Merhaba. Evet hamileyim çok şükür. Ben yaptırdığımda 20bini geçmişti ama şu an 30 bin net paranız olması lazım. Tedavi için 10 gün karar klomen ve merional kullanımı önerdi doktorum. 3. Gün embriyosu olarak donduruldu embriyolarım. Bir ay sonra da transfer oldum, 2 embriyo birden.
Aret Kamar benim doktorum. Allah ondan bin kere razı olsun. Muhakkak görüşün kendisiyle.
Çok güzel yaa çok mutlu oldum 👏👏 merional ilk defa duydum iğnemi bu? Gonal-f kullanıyordum hep ve çok pahalıydı. Senin kullandığın merionalde onlar gibi pahalımı.
Birde siz daha önceki tedavilerinizde yüksek dozdan şikayetçiydinizya bende aynı şeyden Şikayetçiyim. Bu doktor size yüksek doz uygulamadımı

Merhaba Arkadaşlar,
Bu ay adetim çok az lekelenme oldu sonra kesildi çok korkuyorum menopoza girmemişimdir inşallah. böyle bir durum yaşayan oldu mu.
önümüzdeki ay tüp bebeğe başlayacaktım şuanda gelen giden yok bende de düşük amh var.

Çok güzel yaa çok mutlu oldum 👏👏 merional ilk defa duydum iğnemi bu? Gonal-f kullanıyordum hep ve çok pahalıydı. Senin kullandığın merionalde onlar gibi pahalımı.
Birde siz daha önceki tedavilerinizde yüksek dozdan şikayetçiydinizya bende aynı şeyden Şikayetçiyim. Bu doktor size yüksek doz uygulamadımı
Çok teşekkür ederim.
Merional Gonal f e göre çok daha uygun bir iğne. Zaten çok kaliteli olmayan yumurtamı iyice bozuyordu yüksek doz iğneler. Eğer imkanınız varsa hocayla gidip görüşün.

Merhaba Arkadaşlar,
Bu ay adetim çok az lekelenme oldu sonra kesildi çok korkuyorum menopoza girmemişimdir inşallah. böyle bir durum yaşayan oldu mu.
önümüzdeki ay tüp bebeğe başlayacaktım şuanda gelen giden yok bende de düşük amh var.
Ben hayır tohumu kullanıyorum o kadar iyi geliyorki bana adetlerim hep düzene girdi kullandığımdan beri. Bana iyi geldi belki sanada iyi gelir

Yok durumum ayni fakat amh degerim 0.01 cikiyordu hep gecen ay tahlil verdim 0.07 cikti hala yumurta yok ama bi degisiklik yok alt yapida gozukmeyen yumurtalarda olabilir mi aklima takildi 🤔
Alttan muayenede yumurta hiç gözükmüyor mu?

Değerim artmış az da olsa amh de.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğin :) Ben de Aret Kamar'da başladım. Bana da sadece klomen kullandırdı. Ancak şöyle bir şey yaşadım: İlk muayenede yumurtalardan biri 20 mm idi, kolmenle 30'a kadar çıkıp çatladı. O çatlayınca diğer yumurtalarım 10-11 mm'de kaldı, tekrar Klomen de vermedi. Bugün adetimin 17. günü. 21. günü doktor yine çağırdı, ama benim adet zamanım olacak zaten 25. günü. Bu kadar doğal akışına bırakması iyi mi sizce? Ben sanki zaman kaybediyormuşum gibi hissettim bugün. 4 tane yumurta var ama büyümediler. Bu saatten sonra onları beklemem zaten de diğeri çatlayınca Klomen'e devam etsem büyümezler miydi şimdiye kadar? Kafam çok karıştı.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğin :) Ben de Aret Kamar'da başladım. Bana da sadece klomen kullandırdı. Ancak şöyle bir şey yaşadım: İlk muayenede yumurtalardan biri 20 mm idi, kolmenle 30'a kadar çıkıp çatladı. O çatlayınca diğer yumurtalarım 10-11 mm'de kaldı, tekrar Klomen de vermedi. Bugün adetimin 17. günü. 21. günü doktor yine çağırdı, ama benim adet zamanım olacak zaten 25. günü. Bu kadar doğal akışına bırakması iyi mi sizce? Ben sanki zaman kaybediyormuşum gibi hissettim bugün. 4 tane yumurta var ama büyümediler. Bu saatten sonra onları beklemem zaten de diğeri çatlayınca Klomen'e devam etsem büyümezler miydi şimdiye kadar? Kafam çok karıştı.
Şu an bu yoruma yanıt yazıyorum ki insanlar bunu okuyup yanlış fikre kapılmasın. Aret hoca, benim panik halindeki saçmalamama rağmen temkinli ilerleyip yumurtalarımın kaliteli büyümesini sağladı ve şu an embriyolarım donduruldu çok şükür :) Bundan sonraki süreç Allah'ın takdiri, ama şu ana kadar hep doktor haklı çıktı. Bunu paylaşmak istedim :)

Merhaba..peki okuduuklariniza göre FSH nasıl dusurulebilirmis
FSH oranına tek başına aslında çok takılmamak lazım. 90 dkda bir salgılanan bir hormon olduğu için değerler farklılaşabilir. Benim FSH oranım ilk tahlilde yüksekti, sonra hayıt suyu içince düştü diye sevinmiştim ama meğer hayıt suyu östrojeni artırdığı için ve östrojen de FSH'yi baskıladığı için FSH düşük çıkmış. O artan östrojen yüzünden yumurtalarımın kalitesi bozuluyormuş hep. O yüzden FSH yüksek diye endişelenmek yerine tüm diğer hormonlarla ilişki içinde değerlendirmek lazım. Düşük FSH de yüksek östrojenden kaynaklanıyor olabilir, bütün halinde bakmadan bilemezsiniz. Ve en iyisi doktorlara güvenmekmiş, ben bu süreçte onu öğrendim deneyimlerimden.

Cevapladiginiz için çok teşekkürler .ben de malesef düşük amh yüksek FSH grubundayim..memoriale gorstugum doktor fshi dusurup öyle tupbebege başlamak gerek dedi .başka bir prof.fsh yüksekse rezerv azdır düşmesini beklemek zaman kaybı dedi..kafam çok karışık🙄🙄

Cevapladiginiz için çok teşekkürler .ben de malesef düşük amh yüksek FSH grubundayim..memoriale gorstugum doktor fshi dusurup öyle tupbebege başlamak gerek dedi .başka bir prof.fsh yüksekse rezerv azdır düşmesini beklemek zaman kaybı dedi..kafam çok karışık🙄🙄
Bence aslında her ikisinin de bakışı doğru. Yalnızca biri hormonu kontrol almayı, diğeri zamanı önceliklendiriyor. Kendi durumumu anlatırsam belki bir fikriniz olur:
1. Benim amh 0.1 ve düşük yumurtalık rezervim var.
2. Tahlil sonuçlarımda FSH (aşılama zamanından itibaren) şöyle:
20 Şubat 2020'de 12,28
30 Ekim 2021'de 8,78
24 Kasım 2021'de 7,66

Sizin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorum tabii. Benim gördüğünüz gibi FSH kritik seviyeden 7'ye kadar bir yılda düşmüş doğal olarak. Benim durumumda geçen bir yıl aşılama süresiydi. FSH düşürmek için özel bir şey yapmadım. Doktora sizinkinin düşmesinin ne kadar zaman alacağını sorabilirsiniz belki karar vermek için. Yaşınız da müsaitse belki ilk seçeneği değerlendirirsiniz garanti olsun diye ama rezerviniz ciddi oranda azsa o zaman vakit kaybetmeden tedaviye başlamak da isteyebilirsiniz. Ben rezervimin azlığından korkup doğrudan tedaviye başlamıştım çünkü yaşım 36 ve maalesef annem 38 yaşında menapoza girmeye başladığını ve ilaçlarla 40'a uzattığını benimle yeni paylaştı :) Annenizin ve varsa teyzenizin menapoza girme yaşı sizin için bir gösterge olabilir.

Bu arada FSH'nin düşük çıkmasına aldanmayın benim tahlillerimde, 20 Şubat'takinde E2 sonucum normal iken Kasım ayındakinde E2 tavan yapmıştı. Dediğim gibi östrojen FSH'yi baskılıyor ama gerekmediği zaman yükselince yumurta kalitesini bozuyor. Ben yumurta takibine başladığımda FSH düşmüştü ama E2 300'lerdeydi ve yumurtalarım yavaş büyüdü.

Son düzenleme:
Çok guzel ozetlemissiniz.ben de dört yıldır anne olmaya çalışıyorum..şu an 40 yaşındayım ve rezervim cokkk az.fshta 32 olmuştu en son..😔

Back
X