Amh 0,80 ilk deneme opu:3 yumurta, döllenen 1 tane, 5. güne gitmedi sonuç: iptal.
İlk deneme öncesinde 3-4 ay Koenzim Q10, balık yağı, biosteron vb. Dünya kadar takviye kullanmıştım. Doktor 3 tane toplayabilince çok canım sıkıldı ve 2. deneme için hiç bir takviye kullanmadım. Sadece her zamanki gibi dengeli beslenip spor yaptım. Bir de D vitaminim düşük çıktığı için başka bir uzman doktor D vitaminine başlattı.
İlk denememde ultrason kontrollerimde maksimum 9 (4'ü 10 mm altında) folikül görülmüştü.
İkinci deneme öncesinde 2 adet döngüsünde ultrason bakıldı. Sırasıyla 11 ve 17 folikül sayıldı. 17'yi görünce apar topar gonalf başladı doktor. E2 değerlerini de beğenince çok uzatmadı. İğnelerin 10. günü Opu'ya aldı ve 8 tane topladı. 6'sı olgun, 4'ü döllendi, 3'ü 5. güne ulaştı ve biyopsileri alınıp donduruldular. PGT için bekliyorum şimdi. Umarım temiz gelirlerse transfer olacağım.
Doktorumun söylediğine göre bazen çevresel etkilerden baskılanmış olan AMH değeri ilk tüp bebek tedavisiyle açılabiliyormuş. Bu geçici bir yükselme de olabilir o yüzden fazla beklemeden yapmamız gerekti dedi. Sonuçtan memnun gibi. Yani amh düşük diye umutsuz olmaya gerek yok. Geçici de olabiliyor. İlk tedavide bir fayda görmedim sanıyorsunuz ama sonrası için o tedavinin etkisini görebiliyorsunuz. Ancak bana kalırsa o takviyeler falan biraz anlamsız. Kafayı rahatlatın, beklentiyi düşürün ve vücudunuzda neyin eksik olduğunu testlerle anlamaya çalışın (Bende D vitamini mesela). O eksikliği gidermek haybeye 10 çeşit takviye almaktan daha etkili olabiliyor.