- Konu Sahibi DeLiBoNCuK
-
bugün baktıklarımdan güzeller vardı bizim belli bir bütcemiz var 3000 tl.Bende alırsam yüksek ve en az 30 karat düşünüyrum. En son baktığım hoşuma gitti 32 karattı zen pırlanta yüksek tırnaklı yuvarlak kısımı üste doğru inceliyor baya hoş bir modeldi 3500 civarıydı 3000 yaptılar düz .Benim parmaklarım küçük ve ince olduğu için hoş gözüküyordu bayaa insan heycanlanıyor yaawww :))
canım bizimde aynı durum sizin gbi max 3000. ya bende baktım zen,atasay gibi markalar acıkcası marka satıyor ben gecen hafta izmir kemeraltına gittim ve aynı 0.40 karat pırlantalar 2400 dediler. insan inaanamıyor. belgeli falan bunlarda. sonra bi an dusundum cidden zen gibi markaya 0.30karata 3000 vermektense 0.50 karata 3000 veririrm. belgeyse aynı belgeler bunlarda da mevcut... bi dısarıya da bakın derm canım o kadar para veriyoruz bi kere alınıyor neden markası icin hem düsük karat hemde daha cok parayı vereyim??
Aynen bende baktım senin dediğin gibi canım ama insan yinede kararsız kalıyor bende emin olamıyorum tabi birde beraklıklarıda vs zımbırtıları var bunun mesela zendeki bana dediki eğer istiyorsan taşı büyük olsun 50 karatlık bulurum sana ama değeri düşük olur dedi
canım ben coooook arastırdım sonucta az para degıl sahtesı var bılmem rengı var berraklıgı var dıye... bak kısaca anlatayım. satıcılar hepsı kendı malını övme derdinde sen en azından kabataslak bilirsen kandıramayacaklarını anlıyorlar... renk: D den baslıyor alfabetk sira ile devam ediyor. D zaten dünyada cooook nadir bulunan taslarmıs yani bize nasip olmaz :) mesela G renk pırlanta F renkten kötü. türkiyede genellikle H renk satılıyormus zaten bakılınca fark anlasılmıyor.... sonra berraklık var. VS cok kucuk lekeleri var demek VVS cok cok kucuk lekeleri var demek. VVS , VS den daha iyi. tabi VS1 ve VS2 diye de ayırmıslar. VS1 i tercih edebilirsin... Allah korusun satmak ıcın kımse almıyor tabıkı ama insanız hersey bizler icin... ben kemeraltında konustum satıcıların hepsı dio ki satıs da yüzde 10 zararla geri alırız. ee cok iyi benm icin... sahsen 0.30 karat G renk VS pırlantaya 3000vermektense 0.40 karat H renk VS pırlantaya 3000 verme taraftarıyım :)
aynı şeyleri canım bende araştırdım banada aynısını söylediler :))
demekki satıcı her yerde aynııbüyük olsun benm olsuuunnn
Canım çok güzel alyansında pırlantanda.Rabbim musmutlu etsin siziii.Eğer sorun değilse nekadara nerden ve kaç karat olduğunu yazabilrmisin malum bende araştırma içerisindeyim hatta şuan zenden geldim :))
Tektaş'ta Alyansta aynı benimki ile
Ben çok memnunum severek beğenerek takıyorum darısı sana cnm güle güle kullan.
Bu arada ben favoriden almıştım her ikisini senindemi öyle
canım kusura bakma geç cevap veriyorum. benim alyansım 1000 tl atasaydan aldım. atasayın sevgılıler günü kampanyası vardı pırlantalarında o sıra aldık bızde pırlantayı. yalnız benım pırlanta 6 küçük taştan oluşuyor 0,50 karatlık görüntüsü verilmiş. onuda 1090 a aldık. kampanya harıcınde 2500 dü galiba. seninkide hayırlı olsun bu arada:)
ben ikisinide atasaydan aldım. alyanstan kullanan arkadaşların olması güzel beğeniliyor gerçekten demekki :)gülegüle kullan canım. bu arada alyans solma yapıyor mu acaba?
Kızlar 0.21 karat çok mu ufak sizce...
evet canım çok ufak
0.40 tan küçükler görünmüyo bile alyansın yanında kayboluyo
Ya 0.40ta nohut gibi diiil mi benim elleirm ufak ve ince yakıstırdım kendime zarif geldi ama bilmiyoeum almıs erkek arkadasm sözde takıcak.. Değiştirsin mi?
Tektaştan anlamıyorum desene şunaValla benimki 0.21 ama erkek arkadasım üsteğmen olduğu için abartmaya gerek yok görgüsüzlük olur diye düşünüyorum şu an.. Acaba ya düştüm ama hakkaten benimki cok zarifmiş.. Sadelik her zaman güzeldir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?