Alttan kalan dersler ve mezuniyet

88li

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
1.580
2.445
Kızlar merhaba. Bu sene mezun olmam gerekiyor alttan iki dersim kaldı. İkisi de seçmeli.
Bu derslerden biri bu dönem. Bütünlemesi daha yapılmadı 1 haftası var. Yalnız dersin vize notu 8. Sınıf ortalaması 23. Çan eğrisi var yani ortalamayı geçersem geçiyorum dersten.
Finaline girmedim dersin çünkü geçme umudum yoktu. Yaz okuluna kaldım dedim geçti gitti. Ama şimdi farkediyorum ki ben bu dersin bütünden geçersem diğerini tek ders sınavında verir, yaz okuluna kalmam.
Yalnız şöyle bi problem var ki derslere hiç girmedim ve giren birini tanımıyorum, bulamadım da.
Ayrıca hoca derste belki 100 sayfa nottan ezber kanun yönetmelik soruyor, ki okuldaki en geçilmez denen derslerden bile derslere girmeden bute kalmadan geçen ben, bu dersten 8 aldım ve umutsuz vaziyetteyim.
Yaz okuluna bırakmak, evet çok mantıklı ama bu seferde yaz okulu finaller doğuma denk geliyor ve annem doğumda yurt dışında olacak. Eşim evde çocuklara mi baksın benimle mi gelsin? O da ayrı konu. Ayrıca bi de okulda ya da yolda doğum fikri var ki çok korkunç. Ya da en iyi ihtimalle doğumdan sonra bütünlemeye girerim eşim benimle gelip bebeğe bakar, çocukları uygun bi yere bırakırım. Ya da onlarla gideriz okula. Alıştı zaten okuldakiler. Ama bu durumda da bebeğin tam vaktinde gelmesi gerekiyor. Doğum yapicam deyip finallere gitmezsem ve bute kadar doğum yapmazsam da sıkıntı. O zaman okul bir yıl uzayacak ve bunu hiç istemiyorum.
Ama bu kadar aksiyona gerek var mı hemen mezun olamak varken diye düşünmeden edemiyorum. Dersi alan birine sorabilsem hiç düşünmeden çalışacağım ama yok yok yok.
Sizce ne yapayım. Bugün okula gidip ders notlarını alıp bi hafta çalışabildigim kadar çalışıp sınava mı gireyim ( normalde sınavdan önce dersine göre 1 ya da 2 saat çalışıp giriyorum sınava) yoksa direkt yaz okuluna mı bırakayım. Kafam çok karışık.

Ders notlarını alıp çalışanildiğiniz kadar çalışın, belli olmaz belki kolay sorar, çok çalıştığınız yerdn çıkar falan. Şansa bırakmayın.

Ders notlarını alıp çalışanildiğiniz kadar çalışın, belli olmaz belki kolay sorar, çok çalıştığınız yerdn çıkar falan. Şansa bırakmayın.
Ne kadar kolay sorarsa sorsun yine ezber soracak uzun uzun. Bi de ben hiç yapabileceğime emin olmadığım bi işin altına girmem. Ne biliyim ders hakkında çok umutsuzum. Bi de şu var ki hocanın cep telefonu var bizde eşimle samimiler ama eşim aramak istemiyor. Derse hiç girmediğim için yüzü yokmuş. Tamam da 1.5-9 yaş arası 5 çocukla okul derslerine nasıl gidebilirim ki üstelik hamileyken. Hoca sadece küçüğü biliyor ama bu da birşey bebekle okula gelemem ya. Eşimi mi ikna etsem arayıp sormaya. Şimdi aklıma geldi

Bence siz çalışıp sınava girin, duruma göre eşiniz arasın hocanızı.
Seçmeli dersten bırakma olayını da hiçbir zaman anlayamayacağım zaten.

Ama eşin ne yapacak ki? Sorularımı isteyecek, nereden çıkar mı diyecek? Aramasında ki amaç ne yani?

Sonuçta 5 değil de 15 çocuk ta olsa, günlerce çalışıp sınava girene haksızlık yapılmış olur böyle bir durumda.

Bence siz çalışıp sınava girin, duruma göre eşiniz arasın hocanızı.
Seçmeli dersten bırakma olayını da hiçbir zaman anlayamayacağım zaten.
Bizim son sene tüm dersler seçmeli. O hocayı neden seçtin dersen. Eşim. ..

Yok sadece derslere giremediğim için nerden nereye kadar olduğunu söylese yeter bunu herhangi birisinden de öğrenebilirim ama bulamıyorum. Dersi alan çok az kişi var

Finaline girmedigin sinavin butunlemesinede giremiyorsun cogu okulda ve ayni sekilde cogu okulda çanı gecmenin disinda finalden minimum almaniz gereken notlar var 45 gibi 50 gibi okulun yonetmeliginde yazar. Arastirdiniz mi bunlari?

Butunlemeye girme hakkiniz varsa girin. Olmadi mecburen yaz okulu.

O zaman siz de arayabilirsiniz bence. Hem durumunuzu kısaca bir çıtlatır, bir fiil derslere giremediğiniz için bir nevi özür sunmuş olursunuz. :)

Okudugunuz bolumun ya da sinifinizin muhtemelen facebook grubu vardir. Oradanda sorabilirsiniz

Daha önce çok girdim finale girmeden Büte. Zaten ortalamayı geçmek için de 40 falan almam lazım. Şimdi okula gidip not alıp bir hafta çalışıp kalırsam moralim çok bozulur onu düşünüyorum

Daha önce çok girdim finale girmeden Büte. Zaten ortalamayı geçmek için de 40 falan almam lazım. Şimdi okula gidip not alıp bir hafta çalışıp kalırsam moralim çok bozulur onu düşünüyorum

En azından denemis olursunuz. Bende bir ogrenciyim. Bute girmeden kesinlikle yaz okulunu dusunmezdim

çocuklarınız olması szin karaırınız değil mi? hocayı ilgilendiren bi durum yok. sizin gbi zor durumda olan bi sürü kişi vardır, hepsi hocayı mı arasın?

ayrıca eşiniz arayıp ne soracak ki? geçirmesini mi rica edecek? saçma olur bence. sonuçta derse girmemiş olmak sizin tasarrufunuz.

ben olsam notları alır, çalışıp sınava girerdim.

Evet olabilir öyle de ama ters tepmez di mi

Dersi alan çok az öğrenci var diyorsunuz; her halükarda sınav kağıdınızı okurken, hiç derse girmediğinizi hatırlayacak.

Hem arkadaşının eşi, hem de öğrencisi olarak kendinizi tanıtır; 5 çocuk özrünü de sunmuş olursunuz bence. Böylece sadece tembellikten ders kaçırmadığınızı bilir.

Hayır asla geçirmesini rica etmesini istemem. 4 yıl oldu aldığım ders sayısı 80 in üzerinde. Hiç birine çocuğum var geçmem lazım demedim. Eşimin tanıdığı çok Hoca var hiç bir zaman yardım istemedim. Sadece sınav nerden nereye kadar diye arasın dedim çünkü dersi alan birine ulaşamıyorum.

Okula gidip hocayla veya asistaniyla görüşün. Derslere gelemediğinizi kimseden de not bulamadığınızi anlatın. Yardımcı olurlar

Herkes yazokulına kalmamak için çaba gösterir siz özellikle yaz okuluna kalmak için uğraşıyo gibisiniz.geçen sene üstten ders aldığım için yazokulına gittim.hiç tavsiye etmem o sıcakta ne ders dinlenir ne çalışılır.çıkmış soru faln araştırın siz. Bir de ortalama 23 dediniz 100 üzerinden mi bu puan merak ettim.

Dediğiniz gibi en mantıklısı hocaya sormak. Teşekkür ederim :)

Okula gidip hocayla veya asistaniyla görüşün. Derslere gelemediğinizi kimseden de not bulamadığınızi anlatın. Yardımcı olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…