- 26 Temmuz 2015
- 2.306
- 5.822
- 73
- Konu Sahibi meral asya
-
tesekkur edrım keske herks sızın gıbı sadece fıkır verseydı on yargılı olmadan
El işlemesi olmayanlardan al hemen satacaksan. İşçilik ücreti alınmasın.kızlar ya butun kadınlar altından anlıyor ben tek mı analamıyorum ya haftaya altın almaya gıdcz nısanlımın aılesıyle be secıcem altınalrı ıstedgm hangısıyse onu alcaklar ama ben sadece goruntusune bakıyorum ama pahalı olmasını da ıstyorum altın yuzuk alırken nasıl ve nelere bakmam gerekıyor onerılerınız beklıyorum pahalı parcalar secmek ıstyoorum dugunden sonr satcm hemn cunku
Cnm sen kendine değer vermezsen el hiiç vermiyor şahsen çook ucuza gittim. Kv kızına takılanları heryerde överken kendi yapmadığını hiç düsünmedi. Hiç tenezzül edip bişely istemedim..ben 1 yıl önce evlendim. ne ailem ne ben adet gram istek ağırlık pahalılık belirtmedik. ben gittim desen beğendim. Dikkatinizi çekerim DESEN beğendim. Oğlanevinin bütçesi ya da eş adayının bütçesi neye yetiyorsa o desenden gider gramajlarını ayarlatır bilezik hazırlanır.
Ben deseni beğendim, eşim 24'er gramdan bilezikleri sipariş vermiş oldu bitti. gramına adetine karışmadık bile. 24 gram olduğunu sarrafa teslim almaya gidene kadar sormadım bile. sarraf teslim ederken tartıya koydu tek tek, ''abi istediğin ağırlıkta ayarlattık' dedi eşime.
Kendine insan nasıl paha/değer biçer ya? hele aileler.. hele kız aileleri. nasıl isteyebiliyorlar karşıdan anlamakta güçlük çekiyorum. Çok şey istemedik o yüzden ağır olsun pahalı olsun diyorsun, ama bu bana göre çok ayıp birşey. Toplumda bazı yargılar ve önyargılar var ya hani; bu altın salkım işide onlardan biri. aileler kızları için 10 adet olsun 10 gram olsun burma olsun diye paha biçer, kız takılarıyla sağda solda ay şu kadar taktılar diye gösteriş yapar, sanki çok takılınca ağır olunca değeri artıyor. Kumaş mı bu ya :) içler acısı...
Konunun içersinde fikrimi belirtiyorum ama sırf şahsına değil arkadaşım, bunu yapan çok var. ama konuyu açtığın için fikrimi paylaşmak istedim.
Hı hı ben burma bilezikleri çok seviyorum düğünde ondan alacağım deyin ce milleten iyisi burma bilezik
benim değerim para pulla ölçülebilcek kadar ucuz değil :)Cnm sen kendine değer vermezsen el hiiç vermiyor şahsen çook ucuza gittim. Kv kızına takılanları heryerde överken kendi yapmadığını hiç düsünmedi. Hiç tenezzül edip bişely istemedim..
Size nişanda takilanın hatırası yokmu? Bu kadar mı ihtiyaç sahibisiniz de kuyumcudan fiyat alıyorsunuz,hemde yüzük için?zaten alınıcak yanlıs anlamayın sadece altın kalcak bıze ve ben hıc anlamam nısanda aldıgım yuzuk yıne bana bırakıld ve cok ucuz bırsey aldım bask kuyumcuya sordum fıyatını cok nerdeyse yarı yarıya dustu altın konusunda hıc bılgım yok sadece bu
Bende altından anlamam söz yüzüğümüzü secerken kv adayım altın bir şey seç sana alayım dedi ağzım dilim tutuldukızlar ya butun kadınlar altından anlıyor ben tek mı analamıyorum ya haftaya altın almaya gıdcz nısanlımın aılesıyle be secıcem altınalrı ıstedgm hangısıyse onu alcaklar ama ben sadece goruntusune bakıyorum ama pahalı olmasını da ıstyorum altın yuzuk alırken nasıl ve nelere bakmam gerekıyor onerılerınız beklıyorum pahalı parcalar secmek ıstyoorum dugunden sonr satcm hemn cunku
Kilonuz kaç para? Bir de toplu alımda indirim var mı?şahsen çook ucuza gittim
niye millet şok oluyo ki, gayet zarar edilmicek bilezik tarzı. benim dugunde burma bilezikler takılmıştı ve zarar etmemiştik o yuzden yaniiHı hı ben burma bilezikleri çok seviyorum düğünde ondan alacağım deyin ce millet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?