• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altınnnn:))

tesekkur edrım keske herks sızın gıbı sadece fıkır verseydı on yargılı olmadan

En pahalısından demeseydiniz de sadece bozdururken zarar etmeyeyim deseydiniz biz de önyargılı olmayabilirdik..
Sizin sorduğunuz en pahalısını nasıl seçerim olduğu için (kendi adıma) rahatsız olarak yorum yaptım..

kızlar ya butun kadınlar altından anlıyor ben tek mı analamıyorum ya haftaya altın almaya gıdcz nısanlımın aılesıyle be secıcem altınalrı ıstedgm hangısıyse onu alcaklar ama ben sadece goruntusune bakıyorum ama pahalı olmasını da ıstyorum altın yuzuk alırken nasıl ve nelere bakmam gerekıyor onerılerınız beklıyorum pahalı parcalar secmek ıstyoorum dugunden sonr satcm hemn cunku :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
El işlemesi olmayanlardan al hemen satacaksan. İşçilik ücreti alınmasın.
Ne alırsan al ama alyansın güzel zevkine uygun olsun. Ben çok begenerek aldım alyansımı.

Ne gerek var boyle seylere? Cok garipsedim sizi. Acik soyleyecegim, ileride gun gelir de kardesim evlenirse, bizim icin boyle dusunen biri ile evlensin asla istemem. Darilmayin, buradan bakinca cok maddiyatci gorunuyorsunuz. Ev bile alacak olsaniz bu sekilde uc bes kurusun derdine dusmemeliydiniz. Garipsedim.

ben 1 yıl önce evlendim. ne ailem ne ben adet gram istek ağırlık pahalılık belirtmedik. ben gittim desen beğendim. Dikkatinizi çekerim DESEN beğendim. Oğlanevinin bütçesi ya da eş adayının bütçesi neye yetiyorsa o desenden gider gramajlarını ayarlatır bilezik hazırlanır.
Ben deseni beğendim, eşim 24'er gramdan bilezikleri sipariş vermiş oldu bitti. gramına adetine karışmadık bile. 24 gram olduğunu sarrafa teslim almaya gidene kadar sormadım bile. sarraf teslim ederken tartıya koydu tek tek, ''abi istediğin ağırlıkta ayarlattık' dedi eşime.

Kendine insan nasıl paha/değer biçer ya? hele aileler.. hele kız aileleri. nasıl isteyebiliyorlar karşıdan anlamakta güçlük çekiyorum. Çok şey istemedik o yüzden ağır olsun pahalı olsun diyorsun, ama bu bana göre çok ayıp birşey. Toplumda bazı yargılar ve önyargılar var ya hani; bu altın salkım işide onlardan biri. aileler kızları için 10 adet olsun 10 gram olsun burma olsun diye paha biçer, kız takılarıyla sağda solda ay şu kadar taktılar diye gösteriş yapar, sanki çok takılınca ağır olunca değeri artıyor. Kumaş mı bu ya :) içler acısı...
Konunun içersinde fikrimi belirtiyorum ama sırf şahsına değil arkadaşım, bunu yapan çok var. ama konuyu açtığın için fikrimi paylaşmak istedim.

İsçilikten düsmeyecek seyler istiyorum deyin kalın bilezikler mesela..aman ucuza gitmeyn

Altının maddi değeri için kendi değerinizi düşürmeyin :cool:
Yarın öbürgün alay konusu olursunuz
Nişanlıyken her yaptığınızın evlenince size geri geri dönüşü olacağını da asla aklınızdan çıkarmayın

Bu sözüm tek size değil bu kafada olan herkes için
Neden bu kadar net konuştuğuma gelince
Burada tecrübe konuşuyo :KK59:

Set,yüzük vb parçaları satmanın bir mantığı yok,satacaksanız kesin,burma tarzı bilezikleri tercih edin. Hem güzel görünüp hemde satıp kâr edeceğiniz altın alternatifi fazla yok yani.

ben 1 yıl önce evlendim. ne ailem ne ben adet gram istek ağırlık pahalılık belirtmedik. ben gittim desen beğendim. Dikkatinizi çekerim DESEN beğendim. Oğlanevinin bütçesi ya da eş adayının bütçesi neye yetiyorsa o desenden gider gramajlarını ayarlatır bilezik hazırlanır.
Ben deseni beğendim, eşim 24'er gramdan bilezikleri sipariş vermiş oldu bitti. gramına adetine karışmadık bile. 24 gram olduğunu sarrafa teslim almaya gidene kadar sormadım bile. sarraf teslim ederken tartıya koydu tek tek, ''abi istediğin ağırlıkta ayarlattık' dedi eşime.

Kendine insan nasıl paha/değer biçer ya? hele aileler.. hele kız aileleri. nasıl isteyebiliyorlar karşıdan anlamakta güçlük çekiyorum. Çok şey istemedik o yüzden ağır olsun pahalı olsun diyorsun, ama bu bana göre çok ayıp birşey. Toplumda bazı yargılar ve önyargılar var ya hani; bu altın salkım işide onlardan biri. aileler kızları için 10 adet olsun 10 gram olsun burma olsun diye paha biçer, kız takılarıyla sağda solda ay şu kadar taktılar diye gösteriş yapar, sanki çok takılınca ağır olunca değeri artıyor. Kumaş mı bu ya :) içler acısı...
Konunun içersinde fikrimi belirtiyorum ama sırf şahsına değil arkadaşım, bunu yapan çok var. ama konuyu açtığın için fikrimi paylaşmak istedim.
Cnm sen kendine değer vermezsen el hiiç vermiyor şahsen çook ucuza gittim. Kv kızına takılanları heryerde överken kendi yapmadığını hiç düsünmedi. Hiç tenezzül edip bişely istemedim..

Cnm sen kendine değer vermezsen el hiiç vermiyor şahsen çook ucuza gittim. Kv kızına takılanları heryerde överken kendi yapmadığını hiç düsünmedi. Hiç tenezzül edip bişely istemedim..
benim değerim para pulla ölçülebilcek kadar ucuz değil :)

zaten alınıcak yanlıs anlamayın sadece altın kalcak bıze ve ben hıc anlamam nısanda aldıgım yuzuk yıne bana bırakıld ve cok ucuz bırsey aldım bask kuyumcuya sordum fıyatını cok nerdeyse yarı yarıya dustu altın konusunda hıc bılgım yok sadece bu
Size nişanda takilanın hatırası yokmu? Bu kadar mı ihtiyaç sahibisiniz de kuyumcudan fiyat alıyorsunuz,hemde yüzük için?

kızlar ya butun kadınlar altından anlıyor ben tek mı analamıyorum ya haftaya altın almaya gıdcz nısanlımın aılesıyle be secıcem altınalrı ıstedgm hangısıyse onu alcaklar ama ben sadece goruntusune bakıyorum ama pahalı olmasını da ıstyorum altın yuzuk alırken nasıl ve nelere bakmam gerekıyor onerılerınız beklıyorum pahalı parcalar secmek ıstyoorum dugunden sonr satcm hemn cunku :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Bende altından anlamam söz yüzüğümüzü secerken kv adayım altın bir şey seç sana alayım dedi ağzım dilim tutuldu o_O aslında altın bileklikler de hoş duruyor onlardan anlamaya başlasam iyi olacak :KK53:

Ya dusunmeyin boyle valla. Icim aciyo sonra. Ben dugunde butun altinlarimi aldilar diye pisligine altinlarin parasiyla bi set daha aldirmistim nasil pismanim o kadar para dokuldu o setlere bitek dugununde taktim. Icim fesatmis cekmecede yatiyo iki yildir satsam para etmez..

Öyle olmuyorkuzum, ben de bbaktım taşsız olsun 24 ayar falan ama hepsi 14 ayar bazıları sadece 18 ayar ki o bile yok, taşlılar ve satarken yüzde 40 ı gidiyor kaybediyor.
Taşsızset de zor bulunuyor yine iişçilik var yani kaybediceksin, ikna olurlarsa kiralık al bir tane kiraliyorlar tanıdık kuyumcular kullan parasını kendine iste ama kabul edeceklerini sanmam.

Satmayacaginiz seylerin goruntusune onem verin. Alyans soz yuzugu gibi. Set alacaksanizda kullanabileceginiz severek takacaginiz birsey alin cunku setlerde 14 ayar oluyor ve bozdurunca cok deger kaybediyor o yuzden onuda evlendikten sonra bozdurmazsiniz. Ben boyle seyler hic kullanmam diyorsaniz set aldirmayin. Cunku hem siz kullanmayacaksiniz hemde bozdurunca para etmeyecek bosuna para verilmis olacak.

Bilezikleri kullanmayacaksiniz buyuk ihtimal onlarin goruntusune hic onem vermeyin yatirim olarak dusunun. 22 ayar isciliksiz bilezik alin deger kaybi olmasin diye.

Kullanmayacaksaniz soz kelepcesi felan sakin almayin. Gosterisli kalin olabiliyorlar ama 14 ayar olduklari icin satarken para etmiyorlar. Soz kelepcesi yerine yine bilezik aldirabilirsiniz.

Bana kalirsa bileziginde sadece 22 ayar olmasina ve isciliksiz olmasina dikkat edin geri kalanina karismayin kac gram olacagina sayisinin kac tane olacgina karsi taraf karar versin sonucta onlarinda bir butcesi var ve ona gore davranirlar. Anlayisli olun karsi tarafi zor durumda birakmayin.

konu sahibi epey tepki almışsın ama hala, evet üslubum yanlıştı, kendimi doğru ifade edememişim demeyi düşünemiyorsun. ben sorunu kendimce şöyle düzenledim, ona göre cevap vereyim. nişanlımın ailesinin HEDİYE olarak takacağı takıları, hangi ayar, hangi model alırsam düğün sonrası bozdurduğumda en az zarar ederim? işçiliği düşük bilezik alırsan az zarar edersin. mesela burgulu bilezikler. ama set alınacaksa ve bozdurmayı düşünüyorsan hiç alma. bunun yerine küçük altınlara çerçeve yapılıp otantik kolyeler yapılıyor. öyle bir şey alabilirsin. veya ne kadarlık bütçeleri varsa, hepsini işçiliksiz bilezik alabilirler.

Back