ben 1 yıl önce evlendim. ne ailem ne ben adet gram istek ağırlık pahalılık belirtmedik. ben gittim desen beğendim. Dikkatinizi çekerim DESEN beğendim. Oğlanevinin bütçesi ya da eş adayının bütçesi neye yetiyorsa o desenden gider gramajlarını ayarlatır bilezik hazırlanır.
Ben deseni beğendim, eşim 24'er gramdan bilezikleri sipariş vermiş oldu bitti. gramına adetine karışmadık bile. 24 gram olduğunu sarrafa teslim almaya gidene kadar sormadım bile. sarraf teslim ederken tartıya koydu tek tek, ''abi istediğin ağırlıkta ayarlattık' dedi eşime.
Kendine insan nasıl paha/değer biçer ya? hele aileler.. hele kız aileleri. nasıl isteyebiliyorlar karşıdan anlamakta güçlük çekiyorum. Çok şey istemedik o yüzden ağır olsun pahalı olsun diyorsun, ama bu bana göre çok ayıp birşey. Toplumda bazı yargılar ve önyargılar var ya hani; bu altın salkım işide onlardan biri. aileler kızları için 10 adet olsun 10 gram olsun burma olsun diye paha biçer, kız takılarıyla sağda solda ay şu kadar taktılar diye gösteriş yapar, sanki çok takılınca ağır olunca değeri artıyor. Kumaş mı bu ya :) içler acısı...
Konunun içersinde fikrimi belirtiyorum ama sırf şahsına değil arkadaşım, bunu yapan çok var. ama konuyu açtığın için fikrimi paylaşmak istedim.