• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlar ve kv

kusura bakmayın da o zaman böyle bir kadının ailesine dahil olmamalıydınız ,göstere göstere çaçaronluk etmiş...

boş beleş oğullarına memur gelin almışlar.. maaşlı! ümüğüne kadarda kurutmuşlar.
konu sahibesi aşık olmuş ve hala aşık göremiyor ama görecek ..
eşiyle ailesi danışıklı dövüş değilse ben bir şey bilmiyorum.

boş beleş oğullarına memur gelin almışlar.. maaşlı! ümüğüne kadarda kurutmuşlar.
konu sahibesi aşık olmuş ve hala aşık göremiyor ama görecek ..
eşiyle ailesi danışıklı dövüş değilse ben bir şey bilmiyorum.
bak yeminle şunla karşılaştım ben ;annem aradı ,
dediki burada bir teyzen oğluna kız arıyormuş ama öğretmen olacakmış
dedim aaa ne güzel ,annem dediki ama çalıştırmayacaklarmış
dedim aaaa sebep ,atanmamış öğretmen kızlar var orada baksınlar o zaman..
dediki yoooo çalışan öğretmen istiyorlar onu işten çıkaracaklarmış:D
dedim anne oğlan ne iş yapıyor
SANAYİ de çırakmış
:D:D:D:D:D:D:D:D

edit:aşağılama konusu değildir..

akıl sağlığı noksan aile sanayideki çırak oğullarına kesinlikle atanmış bir öğretmen istiyorlarmış ve işten çıkartacaklarmış

anne telefonu hoparlöre ver dedim..

sonrada hooooşt diye bağırdım

annemin kahkalarını duymanız lazımdı

benim adamlara ağızlarının payını vereceğimi bildiğinden beni aramış

gidin kendinizi akıl hastanesine kapatın dedim

vakkoya giderken bir sigara parasına muhtaç kalacağınızı nasıl öngörmediniz durumlar bu haldeyken. durumunuz yokken ne adeti ne örfü? 3 defa alışverişmiş. 45 dakikaya düşmesin yol tabi ki durum bu haldeyken! araba yatırım değildir. kilometre yapacak, eskiyecek modeli geçecek masrafı vergisi de cabası. ayrıca ihtiyaçlarını karşılayamayacağınız bir çocuğu dünyaya getirmek bencillik. yaşınız önemli değil Allah nasip edecekse her yaşta olur. önce durumunuzu düzeltip zemin hazırlamanız gerekir çocuğa.

vakkoya giderken bir sigara parasına muhtaç kalacağınızı nasıl öngörmediniz durumlar bu haldeyken. durumunuz yokken ne adeti ne örfü? 3 defa alışverişmiş. 45 dakikaya düşmesin yol tabi ki durum bu haldeyken! araba yatırım değildir. kilometre yapacak, eskiyecek modeli geçecek masrafı vergisi de cabası. ayrıca ihtiyaçlarını karşılayamayacağınız bir çocuğu dünyaya getirmek bencillik. yaşınız önemli değil Allah nasip edecekse her yaşta olur. önce durumunuzu düzeltip zemin hazırlamanız gerekir çocuğa.
vakkodan mı alışveriş yapmışlar ben o kısmı kaçırmışım
param yok diye sızlanıp vakkodan alışveriş yapmak sigara içmek araba istemek var bu işte bu tutarsızlık acaba ne?????

Yeni gelinim, yatak odam ve çeyizim dışındaki her bütün eşyalarımı görümcelerim aldı. Kv 3 bilezik taktı. Ailem 5 bilezik. Altın delisi biri değilim ama yaşım var ve çocuk düşünüyoruz. Eşimin maaşı çok düşük, evimiz yok kiradayız. Kayınvalide erkek kınasında takılan altınların hepsini harcamış bana hiç bir şey vermedi. Sonradan öğrendim ki erkek kınası yapma sebebi altınların kendisine gelmesiymiş, çünkü düğünde eşimin iş yeri haricinde ona kimse bir şey takmadı.
Eşime ısrarla kınada takılanları sormasını istedim, ben onları harcadım borcum vardı, sonra veririm size demiş. Ne kadar olduğunu da bilmiyorum. Eşim de çok borçlandılar dedi ki kv hiç bir şey yapmadı. Şu an biz annemden alıp yiyoruz ayın 15 ine kadar sigara paramız bile yok. Eşime dün sert çıktım, yeni evliyiz, eksideyiz, ihtiyacımız var neden böyle yapıyor diye. Düğünde takılanlara dokunmak istemiyorum zaten çok az bari arabaya yatıralım, yatırım olsun diye. Eve zaten peşinat bile olmaz.

Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? Konuşmuyorum eşimle...daha 15 günlük evliyiz yaşadığıma bakın..
yasınız kaç?
kv den çok kurnazmış ,altınların üzerine su iç

34 yaşındayım, memurum, eşimin geliri çok düşük yeni işe girdi. Arabayı 3 vesaitle işe gittiğim için istiyorum. 2 saatlik yol arabayla bana 45 dk olacak. Bütün birikimime nişan, kına yaptım bana düşen eşyaları, ailemin takacağı altınları aldım. Ailemde sağlık sorunları vardı bütün birikimleri hastanelere gitti
ben de 3 vesaitle gideceğim yolu aracımla yarım saatte alıyorum
otobusle gtsem ıkı saatı bulur

aracım benzinli iken ayda 900 tl yakıt verıyordum
şuanda aracım dizel ve aylık sadece işe gidip gelmek için 500 tl yakıt veriyorum

bunu karsılayabılecek mısınız

ve gecen ay kaskomu yenıledım, mtv ye arac sigortamı odedım hepsi 3500 tl tuttu

kış gelince de kış lastiği almanız gerekli, nerden baksan en kötüsü 1000 tl.

ve araban km yapacak , bakımlarını da ıhmal etmemen gerek, bu arac senede bir bakıma girer ve en uyduruk yere götürsen bir bakım 400 tl olur ki,yenı arac alacak servisine götüreceksen 1000 tl den asagı cıkamazsın

Ben mi yanlış biliyorum bilmiyorum ama bizde düğünü erkek tarafı yapar takılan altin,para ailenindir.Geline takılacak takılar önceden söylenir 5 bilezik,set vs.Ekstradan takmak isteyen olursa yine takar ama düğünde gelenler ailenindir,düğünde yapılan borçlara harcanır sizin kv nin yaptığı kınaya gelen altının kavgasını etmeniz saçma ve haksız bence.Cunku kv den daha önce kime ne taktiysa kendi düğününde o geri gelmiştir.

Dügünde gelen takilar, gelinle damadindir. Neden ailenin olsun?

Sirf yasiniz büyük diye, asla bir an önce cocuk sahibi olmaya calismayin. Rbabim verecekse OL Deyince oluverir. O yuzden siz sabredin. Biraz daha zaman taniyin kendinize ve evliliginize. Sonradan pişman olmamak adina...

Sizin yaşınız 34 olduğuna göre eşiniz de o yaşlar civarındadır, nasıl daha yeni iş güç sahibi oluyor anlayamadım?

Bu yaşa kadar birikim yapabileceği düzgün bir işi olmamış mı?

Tüm bu kısıtlılıklara rağmen Vakko'dan 10000 TL'ye yakın alışveriş yapmak, yemekli nişan yapmak gerçekten çok tuhaf.

Görümce ve kv kızmanız saçma düğünüzü yapmışlar, haliyle altınların kendi hakları olduğunu düşünüyorlardır.

Sorunun kaynağı eşiniz.. Düğün yapacak maddi güce sahip oluncaya kadar evlenmeyecekti.

15 günlük evlisin ve şuan annenden mı alıp yiyorsunuz? 15 günlük evlilikte annemden para isteyeceğime gider düğünde takılan bı iki parayı harcarım.
Kaynananızla da siz konusun daha önceden altın verilemeyecek diye konuşulmuşsa alın altınlarınızı.

Hakkinizda hayirlisi olsun

Hangi sehirdesiniz bilmem ama bence bir an evvel belediyenin ucretsiz ev ekonomisi kurslarina katilin.

Acil hastalik kaza bela durumu disinda ne olursa olsun cebinde yemek parasi kalmamasi, bu durumda var olan altinlarla araba almayi planlamak pek normal durumlar degil. Arabanin masrafini kim karsilayacak?

Gorumceler almis esyalari da... ikiniz de calisiyorsunuz nasil yemeklik paraniz olmaz? Gidin 200 lira nakit avans cekin. Kredi kartinizda mi yok veya dolu mu? Ne biliym masrafiniz da pek olmamis evlenirken. Nasil yine de denklesmez 1 corba parasi? Bu yokken insan nasil araba hayal eder?

Kv.niz zaten yapacağını yapmış, almış eşyaları. Ha o ha kızı fark etmez. Sizin cebinizden çıkmamış.

Ikinciis erkek kınası altınları zaten size ait değil, vermek zorunda değil yani.

" Sigara paramız bile yok " bu parasızlik değil, israf.
Madem yok, bırakın.
Bebek tedavisinde zaten bırakmak zorundasınız.

34 yaşındayım, memurum, eşimin geliri çok düşük yeni işe girdi. Arabayı 3 vesaitle işe gittiğim için istiyorum. 2 saatlik yol arabayla bana 45 dk olacak. Bütün birikimime nişan, kına yaptım bana düşen eşyaları, ailemin takacağı altınları aldım. Ailemde sağlık sorunları vardı bütün birikimleri hastanelere gitti

Aileniz almamış siz alıp sıfıra düşmüşsünüz. Ee madem neden kv. değil görümcem aldı diye altını çiziyorsunuz ?

Daha 15 günlük evliyken altın meselesinden dolayi ayrı mi yatılır yahu ?

Back