- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.395
- 373
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
eee o zaman araba almak yerine altınları bozdur borçlarını ödeBen çalışıyorum zaten, maaşım memur maaşı çok şükür bana yetiyor, ama kiramız çok, ne bileyim tadilat v s çok çıktı
eşyalarınız almışlar daha ne istiyorsunuz eşya borcunuz yok sıkıntınız varsa sizde çalışın para için evliliğin ilk günlerinizi böylemi geciriyorsunuz araba lüks bir yatırım değil ayrıca sizmi uyanıksınız kaynananızmı ??Yeni gelinim, yatak odam ve çeyizim dışındaki her bütün eşyalarımı görümcelerim aldı. Kv 3 bilezik taktı. Ailem 5 bilezik. Altın delisi biri değilim ama yaşım var ve çocuk düşünüyoruz. Eşimin maaşı çok düşük, evimiz yok kiradayız. Kayınvalide erkek kınasında takılan altınların hepsini harcamış bana hiç bir şey vermedi. Sonradan öğrendim ki erkek kınası yapma sebebi altınların kendisine gelmesiymiş, çünkü düğünde eşimin iş yeri haricinde ona kimse bir şey takmadı.
Eşime ısrarla kınada takılanları sormasını istedim, ben onları harcadım borcum vardı, sonra veririm size demiş. Ne kadar olduğunu da bilmiyorum. Eşim de çok borçlandılar dedi ki kv hiç bir şey yapmadı. Şu an biz annemden alıp yiyoruz ayın 15 ine kadar sigara paramız bile yok. Eşime dün sert çıktım, yeni evliyiz, eksideyiz, ihtiyacımız var neden böyle yapıyor diye. Düğünde takılanlara dokunmak istemiyorum zaten çok az bari arabaya yatıralım, yatırım olsun diye. Eve zaten peşinat bile olmaz.
Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? Konuşmuyorum eşimle...daha 15 günlük evliyiz yaşadığıma bakın..
kredi kartı ile balayına gitmeyin efenim ,,af buyurun adetlerini eşekler tepsin çıkarmasaydınız damat beyi alışverişe ,kendinize takıcaktınız neden bileziği siz aldınız ve aileniz size bilezik takacaksa bunu neden siz ödediniz..aslına bakarsanız işin temeli basit gereksiz masraf olmayacak beklentiler minimize edilecek ve mutluluklar artacak ,ama yine bir düğün masrafı bilezik takı balayı alışveriş beşlemeleri ile yine mutsuz bir hanımefendi var maalesef.Bir yorumda yazdım tekrar yazayım, birikimimle yatak odamı, mutfak beyaz eşyamı, çeyizimi, ailemin bana taktığı bilezikleri aldım. Onların isteği üzerine yemekli bir nişan ve organizasyonlu kına yaptım. Ayrıca şu an bir sürü masraf çıkıyor, 5000 kredi çektim, evin tadilatını yaptırıyorum. Çok mu az görünüyor karşıdan? Balayına da kredi kartımla gittik.
yaşın kaç bilmiyorum ama ekonomiyi düzeltmeden evliliği yoluna koymadan çocuk düşünmeyin en az bir sene bekleyin. 15 günde para kavgası çıktıysa çocuk doğmadan boşanırsınız.Yeni gelinim, yatak odam ve çeyizim dışındaki her bütün eşyalarımı görümcelerim aldı. Kv 3 bilezik taktı. Ailem 5 bilezik. Altın delisi biri değilim ama yaşım var ve çocuk düşünüyoruz. Eşimin maaşı çok düşük, evimiz yok kiradayız. Kayınvalide erkek kınasında takılan altınların hepsini harcamış bana hiç bir şey vermedi. Sonradan öğrendim ki erkek kınası yapma sebebi altınların kendisine gelmesiymiş, çünkü düğünde eşimin iş yeri haricinde ona kimse bir şey takmadı.
Eşime ısrarla kınada takılanları sormasını istedim, ben onları harcadım borcum vardı, sonra veririm size demiş. Ne kadar olduğunu da bilmiyorum. Eşim de çok borçlandılar dedi ki kv hiç bir şey yapmadı. Şu an biz annemden alıp yiyoruz ayın 15 ine kadar sigara paramız bile yok. Eşime dün sert çıktım, yeni evliyiz, eksideyiz, ihtiyacımız var neden böyle yapıyor diye. Düğünde takılanlara dokunmak istemiyorum zaten çok az bari arabaya yatıralım, yatırım olsun diye. Eve zaten peşinat bile olmaz.
Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? Konuşmuyorum eşimle...daha 15 günlük evliyiz yaşadığıma bakın..
Arkadaşlar ben bunu sorun etmeliyim, hata mı ettim tartışarak diye fikir almak için yazdım. Rahatımı düşündüğüm için değil araba mevzusu. Geçmiş konularıma bakarsanız otobüs, metro bana işkence gibi. Depresyon ve anksiyete tedavisi görüyorum. İlaçlarla durağan haldeyim şu an, işe gidip gelebiliyorum. Dün altın yüzünden tartışırken de ilk söylediğim; 2 aydır terapiye gidemiyorumdu. Çünkü benim için açıkçası yemekten, sigaradan, evden de önemlisi terapilerim. Geçmiş konumu okursanız, psikolojik olarak yıkımdaydım, artık yapılan hiç bir şeye tahammülüm yok. Ve bu aile adetten farklı yaptıklarımızı aylarca yüzümüze vurdu. Annemle 1 senedir sadece düğünde görüştüler. Kv nin yapacağı hiç bir şeye tahammülüm kalmadı. Altın gelse beni depresyondan çıkarmayacak ondan eminim yani
Çünkü annesine gücü yetmiyor kırmaya korkuyor ve çekiniyor ...altinlari unutun geri gelmeyecek eşinizle aranizi iyi tutun olan olmuşBiz de 2 gündür ayrı yatıyoruz. Nişanlıyken anneme hiç güvenmiyorum, gel memlekette kına yapalım altınlar bize gelsin diyen adam şimdi annemin borcu var diyor.
Kirada oturduğunuz eve yüksek miktarda tadilat yaptınız bir de yüksek kira mı veriyorsunuz? Siz yazdıklarınızda ciddi misiniz? Bu kafa ile borçtan kurtulamazsınız kvnin size vereceği altınlarda gözünüz kalır hep.altınlar bitti gitti üstüne bir bardak soğuk su için yolunuza devam edinBen çalışıyorum zaten, maaşım memur maaşı çok şükür bana yetiyor, ama kiramız çok, ne bileyim tadilat v s çok çıktı
Araba alırsanız o da değer kaybedecek bankaya atın ya da altın alıp bankaya koyun yine. Araba çocuk gibi bir ton masrafı var. Araba aldık gezelim diyeceksiniz. Benzini vergisi sigortası ... otoparkta tutsan bile masrafı var yani.Yeni gelinim, yatak odam ve çeyizim dışındaki her bütün eşyalarımı görümcelerim aldı. Kv 3 bilezik taktı. Ailem 5 bilezik. Altın delisi biri değilim ama yaşım var ve çocuk düşünüyoruz. Eşimin maaşı çok düşük, evimiz yok kiradayız. Kayınvalide erkek kınasında takılan altınların hepsini harcamış bana hiç bir şey vermedi. Sonradan öğrendim ki erkek kınası yapma sebebi altınların kendisine gelmesiymiş, çünkü düğünde eşimin iş yeri haricinde ona kimse bir şey takmadı.
Ahh!! Dinlese!! Bulduğum ucuz evleri pinapen camı yok diye benden habersiz iptal edip, kontrat yırttı! Lord ya ! Zaten düğün oldu hala yerleşemedik, onun tamirat sevdası yüzünden....Kirada oturduğunuz eve yüksek miktarda tadilat yaptınız bir de yüksek kira mı veriyorsunuz? Siz yazdıklarınızda ciddi misiniz? Bu kafa ile borçtan kurtulamazsınız kvnin size vereceği altınlarda gözünüz kalır hep.altınlar bitti gitti üstüne bir bardak soğuk su için yolunuza devam edin
Bence gereksiz masraflarınızı kısın
Kusura bakmayında hem para yok diyorsunuz hem sigara yok diyorsunuz. Madem öyle çalışın. Çalışıyorsanız ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Kv erkek kınası yapmış, onun konukları ona vermişler. Bu durumsa kv isterse verir isterse vermez. Size takılmış olsa ve sizden alsa haklısınız. Hem bilemezsiniz ki görümceler aldı belki ailesinden borç alarak aldılar.Yeni gelinim, yatak odam ve çeyizim dışındaki her bütün eşyalarımı görümcelerim aldı. Kv 3 bilezik taktı. Ailem 5 bilezik. Altın delisi biri değilim ama yaşım var ve çocuk düşünüyoruz. Eşimin maaşı çok düşük, evimiz yok kiradayız. Kayınvalide erkek kınasında takılan altınların hepsini harcamış bana hiç bir şey vermedi. Sonradan öğrendim ki erkek kınası yapma sebebi altınların kendisine gelmesiymiş, çünkü düğünde eşimin iş yeri haricinde ona kimse bir şey takmadı.
Aslında önümüzdeki ay kendimizi gayet toplayıp, düzene gireceğiz..Ama biliyor musunuz, ben para altın değil de, önce beni düşünmesini istedim sadece, bana bu kadar yapılandan sonra..Onu kaldıramadım. Yoksa çok şükür her ay maaş geliyor.Ilk zamanlar giderlerden dolayı oluyor böyle şeyler. Kvdeniz tam bir kurnaz. Haklısınız ne deseniz. Ama eşinize kızıp tartışmayın daha yeni evlisiniz ve annesinin suçu eşinizle alakalı bir durum deģil.
Ilk evlendiğimizde 200 300 lira gibi bir parayla geçindik ilk aylarda borçtan dolayı. Bir kaç altın sattık idare ettik. Şimdi 7 ay oldu ve allaha şükür düzeldi borçları hallettik. Sizde bu günlerin tadını çıkarın yeni evlisiniz. Biraz sıkın dişinizi herşey güzel olur allahın izniyle.
Benim kınamda takılanları istemek için görümcem annemi arayıp sesini yükseltiyorsa, ki annem ben görmeden daha dışarda eşime vermiş, toplu da değil, her gelene damada verin, kız içerde oynuyor şimdi diye!!! Ben de bunları isterim.Kusura bakmayında hem para yok diyorsunuz hem sigara yok diyorsunuz. Madem öyle çalışın. Çalışıyorsanız ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Kv erkek kınası yapmış, onun konukları ona vermişler. Bu durumsa kv isterse verir isterse vermez. Size takılmış olsa ve sizden alsa haklısınız. Hem bilemezsiniz ki görümceler aldı belki ailesinden borç alarak aldılar.
Her şeyi annemi arayıp başına kalkmalarından olabilir mi? Ne takacaksın bir tane kızın diye annem açmadığı halde başka numaralardan arayan kadın! Seviyesiz! Ben de annemi bir daha üzmesinler diye her şeyin en iyisini yapmaya çalıştım, utandılar mı? Hayırkredi kartı ile balayına gitmeyin efenim ,,af buyurun adetlerini eşekler tepsin çıkarmasaydınız damat beyi alışverişe ,kendinize takıcaktınız neden bileziği siz aldınız ve aileniz size bilezik takacaksa bunu neden siz ödediniz..aslına bakarsanız işin temeli basit gereksiz masraf olmayacak beklentiler minimize edilecek ve mutluluklar artacak ,ama yine bir düğün masrafı bilezik takı balayı alışveriş beşlemeleri ile yine mutsuz bir hanımefendi var maalesef.
Eşim çoktan belirlemiş bile alacağı arabayı. Benim gibi 4 tekeri olsun mantığı da yok. Evlenmeyi beklemiş araba almak için resmen, can atıyor. Tek taraflı değil yani.eşyalarınız almışlar daha ne istiyorsunuz eşya borcunuz yok sıkıntınız varsa sizde çalışın para için evliliğin ilk günlerinizi böylemi geciriyorsunuz araba lüks bir yatırım değil ayrıca sizmi uyanıksınız kaynananızmı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?