Altin Meselesi...

Zaten artik oyle olacak ams ben esimin tavrinin degismesini cok istiyorum. Hakkimi savunmasini istiyorum

Ayrılık fikri için çok çok erken bence. Ortada ayrılığa gerekçe olacak konu da yok. Hem kırılmış hemde kızmış olmak bunu düşündürdü sanırım size, ama bu fikri kaldırın rafa. Siz bunu eşinizle çözüme kavuşturamıyorsanız tek basınıza, akıllıca yapacaksınız. Kavga etmeyin, ama tak tak verin cevabı. Burada en önemli unsur da mesafe. O mesafeyi acilen koyun araya. Taşınma imkânı nedir bilmem ama bundan sonraki süreçte ev arama durumu olursa öncelik uzaklaşmak olsun.

Kendini savunması konusunda haklisiniz ama boşanma konusunda konu sahibi haklı. Burda yazamadığı bi çok sebebi de var. O saygıda kusur etmemiş ama sindirmişler bi şekilde. Olayların içinde olmadan çok ta bilemeyiz. Ama ben bu kadarına tahammül edemezdim onu biliyorum. Bi de biz sessiz kalmadığımız için mi böyle sorunlar görmüyoruz onu düşünmeye başladım son zamanlarda.

sen kendı kendını savunmadıgın sürece bu böyle devam edecek ,
ben evliliğim nezaman oturdu biliyormusun , kocamdan beni savunmasını beklemeyi bıraktıgımdan beri ,
sınırını koyacaksın ve sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle davranacaksın .

Ablacim senin iyi niyetini,güçsüzlüğün gibi goruyorlar,ondan seni eziyorlar öyle,keşke baştan tavır koysaydin hepsine....bu tür tipler(gorumcen,kv vs gibi), onlarla kavga yapmadan,onlara bagirmadan insana saygi duymazlar,insan yerine koymazlar,ne kadar fazla susarsan o kadar fazla tepene çıkarlar...keşke o gorumce yastigi elinden aldığı zaman bagirsaydin ustune "hosst noluyo"filan deseydin kovsaydin odadan...nasil olsa fesatsin onlar için,ne diye alttan aliyon sabrediyon...o kacana da çok yuz veriyorsun

neden saydınız ki

ayak altında olmasın diye odaya götürdünüz anlarım kapıyı kilitleyin anlarım da neden sayasınız ki

düğünde de saymadım başka zaman da saymam ne olacak iki taraftan şahitler önünde altın sayılınca

çok çirkin

görümcem böyle bir şey dese sayacağım kardeşime atacağım diye sana ne derim

bu arada babanızın olmaması ile konunun ilgisi yok

yine aynı ifadelerle bir konu okumuştum aynı kişi misiniz bilmem ama

babanızın olup olmaması önemli değil

sizi o bu değil kendiniz savunacaksınız

babam var çok şükür ama ağzını açıp eşime bir şey diyemez haddine değil zira

eşimi ben seçtim bir cevap verilecekse birine karşı çemkirilecekse de ben yeterince çemkiririm

aile işlerinize ananızı babanızı karıştırmaz yahut işte olsaydı şöyle olurdu demezseniz daha huzurlu yaşarsınız

iki taraf da yok artık aile dediğiniz eşiniz siz ve çocuğunuz

Nasıl yani? Bu sebepten boşanması mı gerekiyor? Bilmediğim şeyler elbette vardır ama bu konu genelinde bana görümcem çirkeflik yaptı diye boşanmak saçma geldi.
Elbette kadın kendini savunacak eşinizden pohpohlayacak ortalığı karıştırmaya çalışan kuyruklu farelerde kuyruklarını kıstırıp çekilecek aradan.benim dediğim bu.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

Amin. Konu tek görümce değil ki. Şöyle diyeyim görümce bana böyle davranamaz zaten davransa o benim için o gün biter. Ama bu bayan bitiremiyor. Kaynanam herşeye müdahale etse ben tepki koyarım sınır koyarım ama konu sahibi koyamıyor. Eşim sürekli annesini haklı görüp beni ezmeye çalışırsa kendi annesi ile 24 saat görüşüp benim annem benim evime gelemiyorsa bu durumda ben bile boşanmayı düşünürüm. Kimse kimseyi bu şekilde çekmek zorunda değil

Ha başta bende çok yenisiniz boşanma diyordum da sonra fikrim değişti değmez

Haa öyle sorunları olduğunu elbette bilmiyordum.şimdi baktım biraz eski konularına..zor bile hayat.
Konu sahibi arkadaş kendine güven kendini sev azıcıkda sen bencil ve saldırgan olmayı dene! Çünkü böyle giderse kızınada sana da yazık olacak.Aslında eşinde çok çok marjinal değil klasik türk erkeği.Biraz pohpohlayacak biraz da her konuda sen bilirsin tabi aşkım ama bence böyle olsun diyeceksin.
"Sen bilirsin tabiki ama...." diyerek isteğinizi yumuşak bir üslupla söylemek iletişimin anahtarıdır.Bir iletişim prof.kitabında okumuştum bu bilgiyi.benim kocamdan işe yarıyor çok şükür.Basit bir konuda deneyin bence.Kocanız 5olaydan 4ünde sizin dediğinizi yapacaktır!

Evet bazen kendin bazı şeyleri deneyeceksin çözüm yolunu farklı yönden bulmaya çalışacaksın ki genelde bi süre sonra sorun çözülüyor. Ama bunu herkes yapamıyor bu da bi gerçek

Aynen öyle, çok yakınlar takar bizde de, onun dışında veren olursa da tek tük olur.
Hem fasfakir, hem fusfukaraymışız.

en büyük suçlu eşin. bence onunla kavga etmeden bir konuş..
eğer seni anlamıyorsa yapacak bir şey yok..

son cümleye kadar okuyamadım tek ve yek en hakiki suçlu sizsiniz.kimseye laf etmeyin bence.bu kadar basiretsizlik,o altınları görümcenin suratına çarpıp saçından tutup kapıya koyamadıysan kimseye laf etme.

Zaten artik dediginiz gibi ipler koptu ben de eski ben olmayacagim ve bundan sonra devam etse bile eski saygimi korumayacagim esimide karistirmayip cevaplarini verecegim. Sirf evimin huzuru bozulmasin diye sustum sustum ama artik canıma tak etti
"Babam yok diye mi oluyor bunlar? Babam olsaydi beni boyle sahipsiz sanmazlardi diyorum " ağlattınız, Allah yardımcınız olsun.
Amin cok tesekkur ederim
Haklısınız artik benim tavir koymam lazim. Onceleri kendim savunurdum kendimi ama baktim yine ben suclu oluyorum esimden bekledim o da beceremedi ama artik ya herro ya merro kivamina getirdiler. Ya ben agizlarinin payini verip hadlerini bildirecegim ya da bosanacagiz kspilarina kina koyacagim

Daha onceleri ben savunurdum kendimi ama baktim olmuyor esimden bekledim bu da olmadi. Ya bosanacagiz ya da benim eski halimi mumla aratacagim
Emin olun yine yalanci fesat ben olurum. Terbiyesizler yaptijlarindan utanmayip birde bir altin daha vardi diyor kendisi kocasindan altin sakliyor benimdr oyle oldugumu dusunuyor gerzek

Eskiden ben savunurdum hakkimi ama baktim saygisiz damgasi yiyorum hep esime soyler oldum ama o da olmadi iste adam ailesi mutluysa mutlu ben onemli degilmisim onun icin...

Haklisiniz gercekten bende ayni sekilde birakin baskasinin malini mulkunu saymayi goz ucuyla bakamam. Esim benim fesat oldugumu dusunuyor ablasi iyilik etmis. Dudunceside sabit kalaca eminim birde utanmadan uste ciktilar

Cok haklisiniz dogru tespit bunlar hep benim hatam ... ama artik eski halimi cok arayacaklar
Artik inanin bosanmayi dort gozle bekliyorum ya da bosanmasam bile bu aileye eskisi kadar iyi olmayacagima emjnim. Umarim buraya kurtuldum diye konu acacagim gunlerde gelecek diyorum. Sadece biraz daha dusnup bundan sonraki hayatimda neler yapacağımı planlayacagim

Evet bende esimin yaptirdigini dusunuyorum

Aynen oyle. Benim annem butun eziyetimizi cekti annesi geldi bi tabak kaldirdi cok degerli old. allah bu anaci adamlardan korusun bizi
Altını ablası çalmış olabilir. Yastığı kaçırdığına göre.
Biraz daha ustelerlerse eger ablan almistir diyecegim gercekten
Amin cok tesekkur ederim. Zaten artik kapimin yanindan gecirmeyecegim onlari
ay konu yarıda kaldı. bitiremedim. utandım okurken...
Birde bana sorun yasarken cok kirildim....

Haklisiniz artik bu raddeye geldim. Umarim sorunsuz kurtulurum bu aileden

Aynen oyle. Birde sadece onlara haklisiniz dese yine iyi birde bana gelip tavir koyuyor
Ben gorumceme cantaya altin koy desem ortaligi ayaga kaldirir emjnim allah herkesi sizin gibi naif insanlarla karsilastirsin ne diyeyim...

ben olsam altinlar eksik cikar benden bulurlar diye tobe dokunmam ..hicmi allah korkusu yok sizin aranizi bozuyorlar
Birde daha bir altin eksik diye kiyameti koparttilar daha birsey demiyorum ne kadar çig insanlarmis ya

Aynen oyle yolda gorsem selam vermem bu pisliklere yuvam icin katlandim yeterince artik acacagim agzjmi yumacagim gozumu
Haklisiniz bu insanlarla markete bile gidilmez benim yaptigim da is gercekten

sen kim köpeksin benim evladımın olan şeyi benden sakınıyosun..
Aynen oyle kendinde o hakki nereden bulduysa terbiyesiz

Biz senden böyle birsey istemedik senin üstüne vazife degil demeliydin.Seyretmişsin onu bir de.Harıl harıl sana lafta yetistirmis.
Birdaha sözünü esirgeme.
Artik zaten fazlasiyla alacaklar cevaplarini
+1 . kesinlikle katılıyorum. madem çevre bu kadar sorunlu elden geldiğince topluluk gerektiren şeylerden kaçının. mesela evliliğiniz devam ederse inş doğum gününde bile olay patlak verir.
Zaten butun ozel gunlerimizin icine ediyorlar sagolsunlar. Cok hayatimizin icindeler biktim usandim

Yanlis anlasilmasin bizim baskalarjnin bebeklerine taktiklarimiz geldi oyle cok da zengin bir cevremiz yok tabiki bizimde

Aynen benim esimde oyle ama artik yemiyorum bu magdur ayaklarini hic suratina bile bakmadan yok sayiyorum evde

Zaten bu konu uzayacak ve bunlar bu konuy tartismaaya muhakkak gelecek ozaman kocasinjn yaninda solucem
Bilmiyorum artik bitecek galiba bu yuzden esimden bir beklentim kalmadi

Off boyle gorgusuz insanlarla ne yapilir ki ya
Hayat enerjim kalmadi yasamak istemiyorum inanin
Senin o kocayi at cope. Olmaz canim. Bu sekilde olmaz. Senin daha eş problemin bitmediki kv gorumceye gelsin sira. Ben pismanim degistim diyecek 1ay degisecek hopaaaaaa tekrar don basa..
Aynen oyle bunlardan uzağa tasinmadan duzelmez de

unlu bir sozluk var ya ...konu acmislar "anneni sileceksin diyen kadin " gidip bir okuyun erkekler ne dusunuyormus diye ...şok gecirdim
Bir bakayim tesekkur ederim
Bu çok doğru gerekli yerde gerekli cevap verilmeli. Verilmiyorsa insanlar nasılsa bize cevap vermeye cesareti yok deyip eziyorlar.
Evet saygi gostereyim diye ezildim hep

Sizinki daha betermis grrcekten cok gecmis olsun unarim duzelir eliniz...artik pohpohlamakta ise yaramiyor adamin gozunde perde var resmen adalet duygusunu yitirmis
Haklisiniz edepsiz birine edepsiz olmak sart. Ama bunlar ailevek cingen bi tepki koysam hepsi ustume geliyor terbiyesiz pisler. Ama sadece bu ssbep yok ortada esimin beni sevdigini zaten dusunmuyorum umrunda ddgilim mutsuzlugum onu ilgilendirmiyor varsa yoksa ailesi ve kendi mutlulugu. Ben sadece aracim ona gore... bana saygısı bile olmayan bir adamla bir omur cok zor inanin hepsini yazsam cok uzayacak sadece tukettik evliligi
Bu sadece bardagi tasiran son damlaydi. Oncesi de cok zor. Zaten esimin akillandigini düşünürsem kar kis demeden tasinacagim
Tesekkur ederim ...

Cok haklisiniz benimde artik ona inancim kalmadi
Artik zaten eski beni cok aratacagim onlara. İstedikleri kadar uzulsunler hicbiri umrumda ddgil

Ben saymayip kaldiracaktim ama artik esim mi tembihledi neyse hemen altin derdine dustu terbiyesiz kadin
Aminnnn

Ha başta bende çok yenisiniz boşanma diyordum da sonra fikrim değişti değmez

Haklisiniz ben kendimden cok ödün vermisim yeni yeni anliyorum....

Evet bazen kendin bazı şeyleri deneyeceksin çözüm yolunu farklı yönden bulmaya çalışacaksın ki genelde bi süre sonra sorun çözülüyor. Ama bunu herkes yapamıyor bu da bi gerçek

Aynen öyle, çok yakınlar takar bizde de, onun dışında veren olursa da tek tük olur.
Hem fasfakir, hem fusfukaraymışız.
Estafirullah bizim taktiklarimiz geldi sadece oyle cok zengin bir cevremiz yok tabiki...

en büyük suçlu eşin. bence onunla kavga etmeden bir konuş..
eğer seni anlamıyorsa yapacak bir şey yok..
Konustum anliyo ama ailesine kiyamiyor...
Allahım ne boş işler

Ablasının görgüsüzlüğünü eşinden çıkarmışsın
Esimin tembihledigini dudunuyorum...
son cümleye kadar okuyamadım tek ve yek en hakiki suçlu sizsiniz.kimseye laf etmeyin bence.bu kadar basiretsizlik,o altınları görümcenin suratına çarpıp saçından tutup kapıya koyamadıysan kimseye laf etme.
Haklisiniz milleti tepeme cikardim cok haklisiniz

Hanimlar son gelismeyi yaziyorum....
Sabah annem ile temizlik yapiyorduk geldi yine kavgaya tutustu neymis ablasi iyilik etmis ne varmis saydıysa. Sayanaz canim o altinlari birtek sen ve ben sayabiliriz ablan cok iyilik etmek isteseydi kapiyi tutardi sen altinlari sakla aksam esinle bakarsiniz derdi dedim. Benim yaram varmis gocunmusum. Yok benim yaram falan senin o terbiyesiz ablan kendi esinden altin sakladigi icin herkesi kendi gibi goruyor sadece utanmadan bana hirsiz damgasi yapistiriyor ve sende beni savunmuyorsun dedim annemde duydu hep . Anneme donup bagirdi bunlar senin sucun bizi bu hale sen getirdin diye bagirdi annemde ona bagirdi sen ne diyosun agzini topla diye resmen annemin ustube yuruyup el kol hareketi yapti ittim bende onu noluyoruz diye. Anneme dediki zamanında borc odetip bu kiza sahip cikmadiniz vs dedi. Annemin durumu olsa bana ödetmezdi o odedigimde ceyizimden 5000 tl falan. Anneme defol git dedi bebek kucagindaydi ver bebegimi dedi bende sen defol git dedim. Sonra odaya cekti beni sen ne bicim nankorsun bilmem ne diye saydirdi. Bende dogru ya saygida kusur etmedigim icin nankörüm dedim sen ailemin arkasindan konustun millete ozellerini actin dedi bende senin annen benim carsafimi gormedigini butun dulalesine anlatti senin teyzen ne hakla bana carsaf sordu zamaninda nerdeydin dedim. Allah sana kalbinin ekmegini yedirsib dedim tam cikarken bitti artik dedi. Gunaydin bende coktan bittin sen dedim annesi gile gitti. Canim annem okadar uzulduki ona ragmen evimi temizleyip oyle gitti... allah bu adami bildigi gibi yapsin

Bende sanmiyorum artik benim ailem esime bunu yapsa duydugum an hepsine tepkimi koyardim ve zannediyorum esim tembihledi ablasıni bence... Allah herkesin kalbinden geceni yasatsin ya..
Kendinizi boş yere doldurup durmayın, mesafenizi koyun, o sizin eşiniz adamdan yapamayacağı şeyleri bekleyip durmayın derim, ailene tepki koy diye söylenmeyin siz tepkinizi belli edin, birebir karşı tarafa söyleyin sizi şikayet ederlerse eşinize, ama ben bu yuvayı korumak zorundaydım diye üste çıkın

Bende kovdum zaten ne hali varsa gorsun pislik. Annemin yuzundeki o ifade beni kahretti. Zaten elinde avucunda yok cok zor durumda evinin kirasini bile ödeyemedi isyeri uzun zamandir para vermedigi icin evde yiyecek yemegi yok yuruyerek gelmis bana da . Bunlara ragmen girdugu muameleye bakin. Ben bu adamdan kurtulup canim annemle yeni hayat kurmak istiyorum...

Son mesajınız için yazıyorum çok yüz göz olunmus birde esin çok saygısız ne demek annenin üzerine yürümek laf saymak Allahım nasıl insanlar bir altın meselesinden konu nerelere geldi bundan sonra ne yapacaksın peki ShellShock

Calisiyormusun sen?
Allah annenize yardimci olsun. Icim gitti kadincagiza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…