• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın çilek meyvesini kullanan var mı?

kuxsxadalxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
46
1
86
50
Aydın
Arkadaşlar tv de sıkça duymaya başladım.Saba tümer in programında izledim altın çilek anlatılıyordu.Yemeklerden yarım saat önce 3- 4 tane çiğniyorsun üzerine su içiyorsun.Altın çilek miğdede şişip tokluk hissi veriyormuş bağırsakları çalıştırıyormuş.kullanan varmı acaba aranızda .ne dersiniz?

tövbe tövbeeeeeee oda nesi ya ilk kez duyuyorum çileği anladımda altını ne oluyor acaba bu bizim bildiğimiz çilel değil herhalde valla bilemedim

tadı nasıl peki arkadaşlar ne kadara satılıyor bir bilgisi olan varmı gerçekten faydalımı bir ayda ne kadar zayıflatıyor

bende yeni duydum madem aktardasatılıyor alıp deneyebilirsiniz az miktarda
çörek otuda iştah kesiyo hatta iştah kalmıo ben yiyememiştim iğrenç

bende saba tümerde görmüstüm, tazesini yemistim ama kurusunu ilk kez denedim eksi tatli tadi var valla yedikce yiyesi geliyor insanin, ben c vitamini cok yüksek diye almak istemistim ve daha su faydalari varmis :
KıLO VERMEYE YARDIMCIDIR

DıYABET ( ŞEKER) HASTALARINA FAYDALIDIR.

SıNDıRıM SıSTEMıNDEKı PARAZıTLERı YOK EDER.

DÜNYANIN EN ZENGıN LıF ORANINA SAHıP MEYVESıDıR.

C VıTAMıNı ORANI YÜKSEKTıR.

ANTıOKSıDAN ıHTıVA EDER.

AYNI ZAMANDA BU MUCıZEVı MEYVE KANI ARINDIRIR.

GÖRME SıNıRLERıNı YAPILANDIRIR.

PROSTAT VE BOĞAZ HASTALIKLARININ TEDAVıSıNDE OLUMLU ETKıLERı VARDIR.

bende kullanıyorum. Kilosu 50 TL. 5 Liralık aldım denemek için. Beğendim. Tadı güzel. En yüksek lif altın çilekteymiş.

altin-cilek-faydalari-533x231.jpg

Altın çilek Meyvesinin Faydaları
Etiketler : altın çilek, altın çilek faydaları, seda sayan altın çilek, Seda Sayan proğramında altın çilek yiyorum sizde yiyin diyerek meyvenin adını bir çoğumuz ondan duymuştuk Pek de bilinmeyen bu altın renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barındıran ve kilo verdirmeye yardımcı olan bir meyve.

Altın çilek pürüzsüz, kolay şekil alan, parlak ve turuncu-sarı bir dış yüzeye sahiptir. Özü sulu ve içerisinde çok ufak açık sarı çekirdekleri vardır. Dinlendirildiğinde tadı tatlılaşır.

Altın çilek, yuvarlak bir meyve olup ağırlığı 5-7 gram arasındadır. Çapı yaklaşık olarak 2 cm'dir. Altın çilek taze iken doğal, kağıtımsı, sarımsı, bir kabuk ile kaplıdır ve yenilebilmesi için çıkarılması gerekmektedir.

Altın çilek taze olarak, kurutulmuş olarak tek başına veya meyve ve sebze salatalarında diğer ürünlerle beraber de tüketilebilir. Ayrıca çikolata ile kaplanıp tatlılarda da kullanılabilir. Reçellerde, soslarda keklerde vs. kullanılabilir. Altın çilek karışımlarda yada tek başına kullanılabilir. Bu egzotik meyve aynı zamanda çok sağlıklı ve tıbbi olarak birçok faydaya sahiptir.​

kainatweb.blogcu.com

bende duyduğumdan beri yiyorum kızlar baya bi zaman oldu iştah kesmesi tırişka sadece biraz barsak çalıştırdığı doğru oda çok değil öyle biraz en azından bende böyle

evet bencede abartmışlar.15 gündür kullanıyorum.iştahımı kesmedi.biraz bağırsaklarımı çalıştırdı.ben çok etkili olucağını düşünmüyorum.

altın çilek dünyada antioksidan kapasitesi ve lif içeriği en yüksek kuru meyvelerden biri. Ancak bağırsaklarınızın çalışabilmesi için aç karnıa 6-7 adet yiyip üzerine büyük bir bardak su içmeniz ve yaklaşık yarım saat sonra yemek yemeniz lazım. Zayıflama üzerine etkisi sadece budur. Kısacasıİ bağırsaklarınızı çalıştırır. Onun dışında hişçbir besin veya destek mucizevi olup yağları eritmez. Bence ülkemizde bu kadar sebze-meyve varken Amerika'dan ithal altın çilek tüketmenin henüz bir anlamı yok. Yaban mersini bile Karadeniz'de yıllardır yetişiyordu, daha yeni keşfedildi..

Ben yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorum. Sabahları aç, 5-7 adet çiğniyorum ve yarım saat sonra kahvaltı ediyorum. Zaten görünüşü kuru üzüm gibi ve hafifi mayhoş , güzel bir tadı var. Faydasını gördüm (kilo için) daha doğrusu zayıflama değil ama karın bölgesinde yağlarda azalma oldu. İştahı kapatıyor, bağırsakları çalıştırıyor. Kilosu 70 TL den aldım ama şimdi bir aktarda 50 TL ye olduğunu öğrendim. Oradan alacağım bundan sonra.Bir arkadaşımın tanıdığı bu meyveyi düzenli kullanarak çok güzel zayıflamış.

bende bu sabah başladım kızlar. dün aktardan 100 gr. aldım denemek için tadı çok güzel.. sabahleyin 7-8 adet aç karnına yedim ve üzerine bir büyük bardak su içtim bakalım faydası olacakmı? daha önceden kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi sizlerde paylaşırsanız güzel olur...

kızlar bu sadece bagırsak çalıştırıyorsa kıuru kayısı gün kuruusu ve yeşil elmada bol suyla tüketilince inanılmaz bagırsak çalıştırıyor ve benim tatlı ihtiyacımıda gideriyor açıkçası

Back
X