Yurtdışı nasil altın alınır, kuyumcular nasıldır bilmiyorum. Ben tr deki durumu bildiğim kadar yazayım. Üç aşağı beş yukarı genelde çeyrek, yarim, tam gibi altınların fiyatı aynı oluyor. Yani 1500 işe çeyrek en ucuz veren eski yeni tarihli diye değişmekle birlikte 10 lira oynuyor benim gördüğüm. Bilecikte de söyle bir durum var. Öncelikle 22 atar mi 14 ayar mi? Bu da fiyatı çok değiştiriyor. Eğer ilerde satmayı düşünüyorsanız 22 ayar alın. Bir de adana vurması gibi, dux lazer kesim gibi bileziklerin işçiliği daha az oluyor diye biliyorum. Eğer bilezik ne kadar janjanliysa işçilik o kadar fazla oluyor. Satarkende o kadar zarar ediyorsunuz. Internetten harem altın sayfası var. Kuyumcuların oradan baktığını görmüştüm.Kızlar bana bir el atıverin
yurtdışında yaşadığım için altın nasıl “alınır” pek bilmiyorum, bu sebeplede çekiniyorum beni kandırırlarsa daha doğrusu tabiri caizse “kazıklarlarsa” diye, adamlar ellerine hesap makinesi alıp şak şak şak tuşlara basıyorlar pat diye bir fiyat söylüyorlar, yok işçilikmiş yok bilmem neymiş,
İşçilik heryerde aynımı oluyor, birde cumhuriyet falan hariç her takının işçiliği oluyormu?
Bu ara Altının fiyatı durmadan değişiyor mesela almak istediğim gün altının gram fiyatının ne olduğunu nerden öğrenebilirim.