Alt Komşumu Kıskanıyorum :D

Bahçede görünce alın bebişinizi inin aşağı tavırlarından istenip istenmediğinizi anlarsınız zaten istemiyorlarsa bir daha gitmezsiniz yanlarına

Selam Hanımlar,

İtiraf köşesi gibi olacak şimdi. . .
Kendime hayret ediyorum ama ciddi kıskanıyorum ya.

Durumu anlatayım.

Alt komşumun oğlumla yaşıt oğlu var.
Onun hemen karşı komşusunun da aynı yaş bir kızı ve biraz büyük oğlu var.

Ben bu alt komşuyla tanıştım.
Oğullarımız oynar vs. diye.
Bir kez o geldi, bir kez ben gittim.
Sonra biz kış boyu hasta olduk. Hiç gidemedim çağıramadım.
Aylar geçti. Tabi samimiyet gitti.

Bu sürede o karşı komşuyla kanka oldu :KK70:
Sürekli bir aradalar ve ben kıskanıyorum.
Allahım çok saçma

Aslında kıskançlık da değil.
Onlar yan komşuyla bahçede kahve içerken bebekleri oynuyor
Ben yukarıdan görüyorum veya seslerini duyuyorum.
Böyle kıskanç bakışlar atan Burhan Altıntop gibi hissediyorum. :KK70:

2 hafta önce kahveye çağırdım.
Başka yerdeyim, sonra inşallah dedi.
Mesela bir daha çağırayım mı?
İnsanlara yapışmaktan hoşlanmam ama benim sorunum komşuluk kuramamakla ilgili.

Ben şimdiye kadar çok evcimendim ve komşu hiç sevmezdim.
Ama şimdi 2 yaşında oğlum var ve istiyorum ki bebekli annelerle arkadaş olalım.
Sitenin parkında karşılaşıyoruz.
Adın ne, nerede oturuyorsun, benim oğlum şu yaşında..
Eee devamı yok..
Ben hariç tüm bebekli anneler arkadaş çünkü ben nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kışın sorun yok ama yazın evde tıkılıp kalıyoruz.
Eşim diyor ki takma seneye kreşe gidecek zaten.
Oradaki annelerle arkadaş olursun.
Ama ben kendimi biliyorum.
Bu beceriksizlikle onlarla da arkadaş olamam.
Ben hariç tüm sınıf arkadaş olur.

Mesela bana önerileriniz ne olur?
Geçen bir kadın bebeğini gezdiriyordu. Aynı yaş o da oğlumla.
Tanıştık ama kaldı sonra.
Mesela ben çat diye arayıp sana kahveye gelmek istiyorum diyemiyorum.
Zaten o aşamaya da gelemiyorum (telefon isteme vs.)
Açıkcası oğlumun sosyalleşmesi yazın arkadaşlarıyla oynaması için istiyorum daha çok.

Alt komşumu bir daha kahveye çağırayım mı?
Yoksa onu artık salayım mı? :KK70:

Bu konuyu açtığıma utanıyorum hihih
Bu asosyal anneye öneri verir misiniz lütfen

Not: Çok sevdiğim en yakın 3 arkadaşım var çocuklu. Ama en yakını bana 1.5 saat uzaklıkta. Burada tek kaldım. O yüzden arkadaş edinmek istiyorum.

Ne kadar da bana yakın bir konu. Tek farkı benim komşularım çok rahat ben iletişim kurmak istemiyorum :KK14::KK53:

Bizim site dallas gibi ya. Hangisini anlatayım biri ile sık görüştük asıl erkek ev sahibi idi nişanlı idi, kıza daha gelmeden neler dediler bir tek ben dik durdum evime aldım psikopat çıktı başka bir komşunun kocasında gözü olduğunu düşünüyordu ama dipdibeler hep vakit geciriyorlardi
O kiskandigi kisi kocasını birakti başkasına kacti çocukları perişan oldu. Hala aynı şeyi söylüyor demiyor ki gözü olsa benimkine satasir niye başkasına kaçsın
Öteki alt komsusu için su faturası az gelir der
Beri ki manyak gibi sürekli tabak taşır evde yemek takımı kurmuştum geri vermeyince getirmiyordu mecbur 6 ay vermiyorum tum site ile kotu birtek bana iyi, evde oglunun oturdugunu söylemeden kaç tane işlerini eşime hallettirdi sonra ben keşfedince açık açık yapamaz bu ara vakti yok ztn oğlun yapsın bak evde dedim yine kusmedi yine kusmedi :KK70:
gecen baktim bana getirmemis karsi bl
oga goturuyor şükür kurtuldum dedim :KK70:
hayır birde kötü birde tatsız şeyler
Bütün bunların içinde sadece 1 kişi ile ara ara görüşüyorum kendimi çok zor korudum hepsine bir cemkirme hali oldu
:KK70:
Tavsiyem bahçeye inin hersey bahçede başlıyor emin olun

Ay evet dimi
Ama bahçede gördükçe kıskanıyorum :KK70: :KK70:
Yazın onların oğlu ve kızı oynarken biz bebeğimle bakacağız uzaktan gibi senaryolar kalbimi darlıyor :KK70:
Yazın parkta bahçede daha kolay olur, yanlarına uğrarsiniz, çocuklar oynar zaten siz de sohbet edersiniz.
Yalnız bu arkadaşlık ilişkilerinde sanırım biraz kendini öne atmak gerekiyor. Ben dışardan hemen arkadaş olabilecek biri gibi görünürum ama çok zor arkadaş olurum.
Bizim apartmanda oğlumdan biraz büyük arkadaşı var. 2-2,5 sene annesi çabaladı baya. Biz bahcedeyken oğlunu indirdi, birgün bize gelin oturmaya falan dedi. ben gecistirdim falan. Ama o sağolsun tekrar davet etti falan. İyi ki yapmış. Hem bana arkadaş oldu hem de çocuklar oynuyor.
Benim oğlum 5 yaşında sayılır. Artık ben de onun sosyallesme ihtiyacı için biraz daha adım atmaya karar verdim. Okuldan sevdiği arkadaşlarinin annesini cagiracagim.
Yani bence biraz üstüne düşün. Çünkü çocuk büyüdükçe çocuğun arkadaş isteği artıyor

Bizim site dallas gibi ya. Hangisini anlatayım biri ile sık görüştük asıl erkek ev sahibi idi nişanlı idi, kıza daha gelmeden neler dediler bir tek ben dik durdum evime aldım psikopat çıktı başka bir komşunun kocasında gözü olduğunu düşünüyordu ama dipdibeler hep vakit geciriyorlardi
O kiskandigi kisi kocasını birakti başkasına kacti çocukları perişan oldu. Hala aynı şeyi söylüyor demiyor ki gözü olsa benimkine satasir niye başkasına kaçsın
Öteki alt komsusu için su faturası az gelir der
Beri ki manyak gibi sürekli tabak taşır evde yemek takımı kurmuştum geri vermeyince getirmiyordu mecbur 6 ay vermiyorum tum site ile kotu birtek bana iyi, evde oglunun oturdugunu söylemeden kaç tane işlerini eşime hallettirdi sonra ben keşfedince açık açık yapamaz bu ara vakti yok ztn oğlun yapsın bak evde dedim yine kusmedi yine kusmedi :KK70:
gecen baktim bana getirmemis karsi bl
oga goturuyor şükür kurtuldum dedim :KK70:
hayır birde kötü birde tatsız şeyler
Bütün bunların içinde sadece 1 kişi ile ara ara görüşüyorum kendimi çok zor korudum hepsine bir cemkirme hali oldu
:KK70:
Tavsiyem bahçeye inin hersey bahçede başlıyor emin olun

Ayy benimde bir komşum, diğeri için “kocamda gözü var” demişti. Açıkçası sürekli kadının kocasını soruyordu, gelip gittiği saati takip ediyordu. Olabilir de yani ama epey samimiler, yedikleri içtikleri ayrı gitmez dkfkfkf

Bende böyleyim. Karsıdaki adım atacak. Kahveye geliyorum desem oda kabul etmese ölsem bidaha aramam yapıştı buda derse die. Üst komşum vardı kız çok ısrar etti çokda hoşsohbet biriydi arkadaş olabildik. O öyle yapmasa asla olamazdık

Bazı insanların duruşu soğuk oluyor.
Karşı taraf çekiniyor.
Bende arkadaş muhabbet çok severim ama başta kimseye geleyim vs diyemem.
Bu durumda siz cagiracaksiniz.
Çünkü çocuk varken iş başka.
Çocuk sosyallik isteyen bir varlik.
Kendi kendine hem insan daralıyor hem çocuk bunaliyor.
Şuan başka ilde arkadaşım var oda asosyal boyutta.
Kimse ile arkadaşlık kurmayı sevmez şimdi çocuğu var ben onu kendim katıyorum.
Çünkü ben de sosyalligi çok seviyorum.
Hem çocuk daha sağlıklı büyüyor.
O yüzden siz ilk adımı atin.
Bir kere daha çağırın.
Öyle öyle girersiniz.

Ayy benimde bir komşum, diğeri için “kocamda gözü var” demişti. Açıkçası sürekli kadının kocasını soruyordu, gelip gittiği saati takip ediyordu. Olabilir de yani ama epey samimiler, yedikleri içtikleri ayrı gitmez dkfkfkf

Yok bu direk kıskançlık vakası
O dönem tek işsiz onun kocası idi, sitede durumu iyi çok kişi var. Kıskandığı kişi çok güzeldi gerçekten dikkat çekerdi ben hala aklından bile gecmediğine eminim ama ona sorsan :KK70:

ben çok samimi olmak istemem o yüzden biri buluşmak numara vermek isterse
ben şu saatlerde şu günlerde geliyorum parka diyorum.
aynı taktikle yavaşça tavlayabilirsiniz. sessizce annelere yaklaşın biz hep şu saatlerde iniyoruz sizin bi duzeniniz var mi diye sorun. hem çocuğun da düzeni olursa parka git gel saatlerinde rahat edersiniz.
binada komşum var benim gibi iki çocuklu hem dedikoducu hem negatif o yüzden ayaküstü konuşup geçiyorum.
oğlanın okulunda herkes wp grubu ya da buluşma evlere gidip gelme istiyo ama ben yanaşmıyorum.
onun dışında bazen de parkta anneler teklifte bulunuyor reddediyorum :deli: :deli:
niye reddediyorsun ben olsam kabul ederim. çocuğunu ve kendini yalnız bırakıyorsun böyle yaparak

Yok bu direk kıskançlık vakası
O dönem tek işsiz onun kocası idi, sitede durumu iyi çok kişi var. Kıskandığı kişi çok güzeldi gerçekten dikkat çekerdi ben hala aklından bile gecmediğine eminim ama ona sorsan :KK70:

Heeee “kocam da kocam” sendromu fkgkgkg

Ay evet dimi
Ama bahçede gördükçe kıskanıyorum :KK70: :KK70:
Yazın onların oğlu ve kızı oynarken biz bebeğimle bakacağız uzaktan gibi senaryolar kalbimi darlıyor :KK70:
Yaa ben de sizin gibiyim aslında ve şimdi yazacağım öneriyi muhtemelen kendim yapamam ama, onları öyle gördüğünüzde siz de gitseniz yanlarına olmaz mı? Gerçi soğuk bir ortam olursa tekrar iletişim kurmak sorun olur mu bilemiyorum. 🙈

niye reddediyorsun ben olsam kabul ederim. çocuğunu ve kendini yalnız bırakıyorsun böyle yaparak

zaten 4 yıldır 8 5 kreşe gidiyo. çalışıyorum ve bi haftasonu bize kaliyo. 2 yaşını doldurmadan başlatmak zorunda kaldım çalıştığım için.

arkadaş çevrem de oğlumun arkadaş çevresi de geniş ama çekirdek aile olarak zaman geçirebilmek için program yapmıyorum kimseyle. pişman değilim yine olsa yine mesafeli olurum.

okul çıkışı denk geldiği arkadaşlarıyla parkta oynuyor. biz de anne babalarla muhabbet ediyoruz ayaküstü

Ya ben itici sevilmeyen bir insanım sanırım :KK70:
Ben hariç herkes arkadaş gibi geliyor..
Bende çağırmaya çekiniyorum.
Bence artık ondan adım gelmeli..

Mesela sitede biri var tanıdığım.
Herkesle istisnasız arkadaş
Çünkü direkt arayıp sana yarın kahveye geleyim mi diyor.
Ben yapamıyorum.
Yan komşum da böyle iyi hoş konuşuyoruz kendi diyor görüşelim sen pek kimseyle komşuluk yapmıyorsun diye davet ettim 2 kere hepsine bir şey buldu.Sonrasında da ses etmiyor. bence artık herkes de var bi haller. Tek taraflı değil. salın gitsin. Aşağı inin eskiden merhaba dediğim demiyorsa hiç yokmuş gibi aynı ortamda duruyorum. siz de boşverin.

Ben samimi ilişkiler kurup çok çabuk kaynaşan biri olarak yorum yapacağım. Kıskançlık olarak algılamadım ben açıkcası. Öncelikle karşı tarafla arkadaş olmak için vakit geçirmek için yaydığınız enerji direk olarak geçer. Bunu hissederler ve ondan kaynaklı ilerlemiyor olabilir. Bende birinin sırf vakit geçirmek ya da kaynaşmak yalnız kalmamak için teklif ettiğini hisssetsem kaynaşmam öyle düşünün.
Öncelikle kendiniz gibi olun ve yüklenmeyin. Güleryüzlü ve sıcak olmanızı öneririm insanlar sevdikleri ve samimi insanların evine giderler yakınlık kurarlar. Tekrardan teklif etmeyin konuşup muhabbet ettikçe zaten kaynaşıp davet ediceklerdir. Herkesin enerjisi birbiriyle tutmayabilir üzülmeyin :)

Ben de bir sey sorayım.
Çocuklu arkadaşlar cidden cocuklu analar bir araya gelince geldiğinizden bir şey anliyor musunuz?

Ben iki nefes alırım onun bebesiyle oynar bizimki diye ne zaman düşünsem kendimi pişman ve daha yorgun buluyorum.

Yaşça büyük olan kizimi kucaklamış döndürmeye çalışıyor yakalarim misal. "Güzelim o daha küçük düşer kucaklamak yok. "

Normalde yiyen çocuklar birbirini görüp yemem diye inatlaşır. Uykusu olan uyumam diye ağlar. Açlık, uykusuzluk, huysuzluk baş gösterir.
Benim kız yüzüne bakmadığı oyuncak için kıyamet koparir, otur onu dinle.

Kahvemi yudumlamaya çalışırken patırtı, bammmm güm kesin biri düştü diye zıplayan koşan ben.

Sonuç: Soğuyan kahve, dağılan ev, konuşulamayan bir dünya mevzu, unutuyor insan yahu!

Yeminle sonrasında ulan tek benimkini dinlesem daha iyiydi, s.cayim sosyalligine derken buluyorum kendimi:KK43:
Yok ben çok rahatlıyorum
Dün 1ç5 saat uzaktaki arkadaşıma gittim
Onun da oğlu 4 yaşında
Çok iyiydi

bende şaşırıyorum öyle iki ayak üstü sohbetle okul kapısında parkta bahçede bir iki denk gelmeyle sosyal medya takipleri tel no falan isteyenlere..
benim birinden bunları isteyebilmem için 30 kere muhabbet etmiş olmam lazım😅
tuhaf yada rahatsız edici bulmuyorum ama şaşırıyorum bu kadar girişken insanlara.
Ay aynı ben.
Ayıp olur diye isteyemiyorum

X