Alt Komşumu Kıskanıyorum :D

Selam Hanımlar,

İtiraf köşesi gibi olacak şimdi. . .
Kendime hayret ediyorum ama ciddi kıskanıyorum ya.

Durumu anlatayım.

Alt komşumun oğlumla yaşıt oğlu var.
Onun hemen karşı komşusunun da aynı yaş bir kızı ve biraz büyük oğlu var.

Ben bu alt komşuyla tanıştım.
Oğullarımız oynar vs. diye.
Bir kez o geldi, bir kez ben gittim.
Sonra biz kış boyu hasta olduk. Hiç gidemedim çağıramadım.
Aylar geçti. Tabi samimiyet gitti.

Bu sürede o karşı komşuyla kanka oldu :KK70:
Sürekli bir aradalar ve ben kıskanıyorum.
Allahım çok saçma

Aslında kıskançlık da değil.
Onlar yan komşuyla bahçede kahve içerken bebekleri oynuyor
Ben yukarıdan görüyorum veya seslerini duyuyorum.
Böyle kıskanç bakışlar atan Burhan Altıntop gibi hissediyorum. :KK70:

2 hafta önce kahveye çağırdım.
Başka yerdeyim, sonra inşallah dedi.
Mesela bir daha çağırayım mı?
İnsanlara yapışmaktan hoşlanmam ama benim sorunum komşuluk kuramamakla ilgili.

Ben şimdiye kadar çok evcimendim ve komşu hiç sevmezdim.
Ama şimdi 2 yaşında oğlum var ve istiyorum ki bebekli annelerle arkadaş olalım.
Sitenin parkında karşılaşıyoruz.
Adın ne, nerede oturuyorsun, benim oğlum şu yaşında..
Eee devamı yok..
Ben hariç tüm bebekli anneler arkadaş çünkü ben nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kışın sorun yok ama yazın evde tıkılıp kalıyoruz.
Eşim diyor ki takma seneye kreşe gidecek zaten.
Oradaki annelerle arkadaş olursun.
Ama ben kendimi biliyorum.
Bu beceriksizlikle onlarla da arkadaş olamam.
Ben hariç tüm sınıf arkadaş olur.

Mesela bana önerileriniz ne olur?
Geçen bir kadın bebeğini gezdiriyordu. Aynı yaş o da oğlumla.
Tanıştık ama kaldı sonra.
Mesela ben çat diye arayıp sana kahveye gelmek istiyorum diyemiyorum.
Zaten o aşamaya da gelemiyorum (telefon isteme vs.)
Açıkcası oğlumun sosyalleşmesi yazın arkadaşlarıyla oynaması için istiyorum daha çok.

Alt komşumu bir daha kahveye çağırayım mı?
Yoksa onu artık salayım mı? :KK70:

Bu konuyu açtığıma utanıyorum hihih
Bu asosyal anneye öneri verir misiniz lütfen

Not: Çok sevdiğim en yakın 3 arkadaşım var çocuklu. Ama en yakını bana 1.5 saat uzaklıkta. Burada tek kaldım. O yüzden arkadaş edinmek istiyorum.
Site bahçesinde gördüğünüzde sizde inin aşağı.
Çocukların peşinde dolanmakla kaynaşır gidersiniz

Ya ben itici sevilmeyen bir insanım sanırım :KK70:
Ben hariç herkes arkadaş gibi geliyor..
Bende çağırmaya çekiniyorum.
Bence artık ondan adım gelmeli..

Mesela sitede biri var tanıdığım.
Herkesle istisnasız arkadaş
Çünkü direkt arayıp sana yarın kahveye geleyim mi diyor.
Ben yapamıyorum.
Bende sana geleyim mi demem, onun yerine davet ederim.
Ama parkta oynuyolar ya zaten, evde oynamalarindan daha iyi değil mi 🥰
Onun dışında yazım dilinizden anladığım kadarıyla gayet sosyal bir insansınız, sadece denginize denk gelmemissinizdir.
Mesela ben herkesle sohbet ederim, hemen hemen herkes 😄
Anaokulunda ki arkadaşlarla hala görüşüyoruz, toplanıyoruz, sağolsun çok şeker insanlar.
Gel gelelim birinci sınıfta 30 tane velinin hiç biriyle mi samimi olmaz insan, yok olamadım, bende bir ilk 🙈😁
Çocuğunuz daha küçük, bence ha gayret devam, elbet bir çevre edinirsiniz 🤗

Dün burada yazılanlara yorum yapıp hiç komşum yok diye üzülürken, akşam saatlerinde karşı komşum sac böreği getirdi. Çok güzel yapmış. 😻
Artık benim de komşum var.
Bence komşunuza bir şeyler pişirip götürmek harika bir fikir. Şahsen ben ikramı alan kişi olarak aşırı memnun oldum. 😍

Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau yalnız değilsin benim de komşularla pek ilişkim yok. kızımla çıkardık bahçeye o arkadaşları ile oynar ben bankta oturur onu izlerdim ya da daha küçükken peşimde koşardım arkadaşlarının anneleri ile muhabbetim yoktu. Kimse de benle muhabbet etmezdi. Ben komşularım soğuk diye düşünürdüm.. Bir gün annem çıktı bahçeye iki komşum kahveye davet etmiş onu🤣 demek ki soğuk olan benmişim 😂

Ay evet dimi
Ama bahçede gördükçe kıskanıyorum :KK70: :KK70:
Yazın onların oğlu ve kızı oynarken biz bebeğimle bakacağız uzaktan gibi senaryolar kalbimi darlıyor
Onlar bahçede otururken aç camııııı,,,,,,, ben sizi kıskanıyoreeeeeeee,, hemen yanınıza geliyoreeeeeeee,,,,

Ama hazırlıklı ol bir kek kurabiye yap bari🥰

bu asosyallikse bende asosyalim komşu sevmem kendi aklım ve mantığım yetiyor kimseye ihtiyacım yok yalnizligi severim binadaki kimseyi tanımıyorum desem yeridir zaten çabuk hasta olan biriyim işten gelip dinlenecek yerde niye birilerine hafta sonumu harcayıp gövde gösterisi yapayım ki saçmalık. ayrıca niye elin kadınına evime gel kahve içmeye diyeyim ki tövbe date e çıkar gibi lezbiyen hareketler ya ben zaten kuşağı insanı olarak anormal görüyorum ya da turk kadını kafası bana çok uzak.

Son düzenleme:
Bence sırf çocuk yüzünden muhabbet kurmaya çalıştığınızı anlıyorlardır o yüzden olmuyodur. Ben de sitede oturuyorum çok insanla tanıştım ama 1 kişi hariç kimseyle kafa ve aile yapım uyuşmadı. Uyuşanla da komşuluk yapmak için fazla üşengecim.

Bende komşuluk konusunda tutturamiyorum aile apartmanindayiz 4 eltiyiz benimle ve kaynanam var biz altta çift daire 2 gelin, 2 ve 3. katta 2 gelin en üstte de kaynanam üstteki eltiler kankayiz biz dediler çok samimiler yandaki bana ben seninle onlar gibi olamam dedi bende meraklı değilim zaten yakın olmaya üstteki eltimle gurultu sebebiyle kavgamız oldu binaca ben kötü gelin ilan edildim mahallede samimi oldum dediğim birisi vardı yandaki eltimle samimi yalanını yakaladim çektim kendimi bir komsum daha var 5 aylık bebeği var 3 kez gittim bebek var sen gel dedi yazın ancak çıkarım dedi hep arayan mesaj çeken ben olunca bir yerde tıkanıyor bende düşünüyorum acaba sorunlu benmiyim diye :KK76::KK76:

Onlar çocukları oynatırken inebilirdiniz yanlarına. Çocuklar oynarken sizde dahil olurdunuz ufaktan sohbete.
Bir kaç görüşmeden sonra ,telefon numaralarını alırsıniz çocukları buluşturalım diye.
Bende sizin gibiydim,kızım anaokuluna giderken okulda cok sevdiği bir arkadaşı vardi ama ailesini tanımiyordum. Bir gün arabayi park ederken,kadının biri arabayı cekti yanıma (bizim yandaki sitede oturuyorlarmış) ben x'in annesiyim x çok seviyor kızınızı görüşelim falan dedi. Numaramı aldı ve sonraki gün aradı buluştuk.
Çok tuhafıma gitmişti ama o kadınla öyle arkadaş olduk biz. Cok severim onu bu arada.
Başka bir gün kızımın okulundan aradılar baska bir kızın annesi sizin numaranızı istiyor,kız ağlıyor sizin kızınızla buluşmak icin vs diye. Hatta lobide oturmuş annesiyle kavga ediyormuş annesini ara bizi buluştur yoksa eve gitmiyorum diye.
Dedim verin,aradı kadın,sonraki gün okul çıkışı avm'de buluştuk,oynadılar yemek yediler vs. Neyse ki benim kız tutturmuyordu bu şekilde. Ama görustüruyordum bende insanlar arayınca.
Hatta evin uzağındaki büyük bir parkta tanışıp yarin gelecekmisiniz,kacta gelelim buluşsunlar vb diyaloglara girip cocuklari buluşturduğumuz insanlar da oldu kızım küçükken.
Sevdiklerimle hala görüşüyorum,çok hoşlanmadıklarımla mecbur kaldıkca.
Artık büyüdü 10.5 yaşında kızım anne şu gün arkadaşlarla sinemaya gidicez,gotürürmüsun diyor planını kendi yapiyor,sevmediğim bir grupsa ben oglani alip ayrıliyorum oyun parki vs (kızlar sinemadan çıkana kadar)ama sevdigim,sohbetinden hoşlandıgım insanlarsa onlarla kahve icmeye falan gidiyorum.
Şimdi oğlum küçük 4.5 yasında simdi aynı süreci onunla yasıyorum.
Onun sevdigi arkadaşlari var sitede,numara aldık verdik,çıkarken arıyoruz birbirimizi,hatta anne arkadaşımı cağirırmısin diyor. Eve gelme gitme yok. Sitede buluşuyoruz,büyükce bir park var oraya gidelim dedim bir gün mesela,anlaştık oraya götürdüm ben. Baska bir gün avm'ye gideceğiz şehir dışındalar,dönünce annesi arar beni.
Utanacak cekinilecek bir durum yok. İşler böyle ilerliyor. Zamanla olur. Okul zamanı zaten çocuklar tutturuyor paşa paşa ulasıyorsunuz diğer cocugun ailesine buluşalım diye.
Eskiden söyleseler bana yok canım derdim ama bende tanışıyorum, buluşuyorum insanlarla cocuklar icin.
Bu işin doğası bu.
Cekinmeyin,disarda gördüğünüzde alin çocuğu gidin yanlarina.
Benimde kızım anaokuluna gidiyor sınıfında çok iyi anlaştığı bir arkadaşı vardı bir gün cikista babası almaya gelmiş arabayla kizimsiz gitmem diyor benim kızımda tutturdu gideceğim onlara diye babası dedi kızım anneleriniz görüşür gider gelirsiniz diye annesine anlattım daha sonra numaramı aldı bizim kız herkese aynı kimi görürse eve davet eder dedi aramadı bende aramadım kaldı öyle bizim anasifinda konuştuğum bir kaç veli var diğer sınıftan da öyle veliler var ama sadece ayak üstü bir tanesi kahveye çağırdı hatta hediye falan almış bana bende ona hediye almayı düşünüyorum şimdi ama göremiyorum 1 haftadır numarası da var aslında ama aramadım

Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau yalnız değilsin benim de komşularla pek ilişkim yok. kızımla çıkardık bahçeye o arkadaşları ile oynar ben bankta oturur onu izlerdim ya da daha küçükken peşimde koşardım arkadaşlarının anneleri ile muhabbetim yoktu. Kimse de benle muhabbet etmezdi. Ben komşularım soğuk diye düşünürdüm.. Bir gün annem çıktı bahçeye iki komşum kahveye davet etmiş onu🤣 demek ki soğuk olan benmişim 😂
Annem annen gibi
Sen de ben gibi😁

Takmayın kafaya, çağırmayın da artuk bence. Yazın inin aşağıya birbirlerinin peşine takılıp oynuyolar zaten, sizde oğlunuz küçükse koşyurursunuz arkasından değilse oturup bi köşede izleyin. Mutlaka sohbet edecek birilerini bulacaksınız. Sonra kafa dengi biri olursa ev oturmasıda yaparsınız. Brn öyle yapıyorum. Bi yaştan sonra öyle herkesle arkadaş olunmuyo ya zor benim için.
AŞIRI AYNI BENSİN

Kendi özel bahçesi..
Yani dışarıdan kapıdan giriliyor.
Öyle sitenin bahçesi olsa giderdim.
Ama hal evine gitmişsin ha bahçesine aynı :KK43:

Yazın bu konuyu bir daha açar sorarım :KK70:

Ben işte anneniz gibi olmak isterdim oğlum için.
Kiz olsun al kurabiyeni kahveni, çok özendim kizlar, sizi yukardan gördüm, hava da güzel, biraz hava alalim diye ciktik, size de kurabiye getirdik de. Ay de ayol baktin sohbet güzelse devami gelir zaten, mirin kirina dönüyorlarsa da anlarsin ki zaten senlik degiller, yeni avlarin peşine düşersin vxvxvb

zaten 4 yıldır 8 5 kreşe gidiyo. çalışıyorum ve bi haftasonu bize kaliyo. 2 yaşını doldurmadan başlatmak zorunda kaldım çalıştığım için.

arkadaş çevrem de oğlumun arkadaş çevresi de geniş ama çekirdek aile olarak zaman geçirebilmek için program yapmıyorum kimseyle. pişman değilim yine olsa yine mesafeli olurum.

okul çıkışı denk geldiği arkadaşlarıyla parkta oynuyor. biz de anne babalarla muhabbet ediyoruz ayaküstü
anladim. Senin yerinde olmak isterdim ne yalan soyliyim. Çünkü benim kimsem yok. 29 yasindayim. Cocukluk arkadaşım dahi evine istemiyor kimseyi,bulusmak istemiyor. Bende bıraktım. Kızım anaokuluna gidiyor orada 1 kişiyle tanışıp yakın olduk sadece. Diğerleri kafama uymadı Çünkü benim düz mantık bir kafa yapım var. Sohbetimi sevmiyorlar. Onların muhabbeti bana uymuyor zaten. Fazla laylaylom geliyorlar bana. Kızım var 4 yasinda onun için bazı annelere mesaj attim kanım isinanlara hafta davet ettim. Biri ile akraba çıktık Allahtan ama kadının çevresi var zaten,beni ne yapsın. 😔

Bende komşuluk konusunda tutturamiyorum aile apartmanindayiz 4 eltiyiz benimle ve kaynanam var biz altta çift daire 2 gelin, 2 ve 3. katta 2 gelin en üstte de kaynanam üstteki eltiler kankayiz biz dediler çok samimiler yandaki bana ben seninle onlar gibi olamam dedi bende meraklı değilim zaten yakın olmaya üstteki eltimle gurultu sebebiyle kavgamız oldu binaca ben kötü gelin ilan edildim mahallede samimi oldum dediğim birisi vardı yandaki eltimle samimi yalanını yakaladim çektim kendimi bir komsum daha var 5 aylık bebeği var 3 kez gittim bebek var sen gel dedi yazın ancak çıkarım dedi hep arayan mesaj çeken ben olunca bir yerde tıkanıyor bende düşünüyorum acaba sorunlu benmiyim diye :KK76::KK76:
Aboooov apartmanı eltiler basmış bir de kaynana geçim oluyor mu acaba?

X