Alt Komşumu Kıskanıyorum :D

Yaa ben de sizin gibiyim aslında ve şimdi yazacağım öneriyi muhtemelen kendim yapamam ama, onları öyle gördüğünüzde siz de gitseniz yanlarına olmaz mı? Gerçi soğuk bir ortam olursa tekrar iletişim kurmak sorun olur mu bilemiyorum. 🙈

ay inin sizde onları görünce aşağıya, baktınız soğuk yapıyolar denemezsiniz bi daha şansınızı.

Kendi evinin bahçesi hanımlar
Öyle çat diye gidemem😏

Kahveye geleyim mi diye kendinizi zorla davet ettirmeyin. Bana çok itici geliyor. Siz onları davet edebilirsiniz.

Onlar aşağıda otururlarken siz de çocuğunuzu alıp çıkın haberiniz yokmuş gibi. Genel bir selam verirsiniz. Çocuklar oynayınca siz de yavaştan yanaşırsınız. Soğuk değillerse onlar davet ederler sizi zaten.

Biriyle zaten önceden muhabbetiniz olmuş. Kış oldu hastalandık, mesafe girdi vs diye konuyu açabilirsiniz.

Zor işler ama önceden sohbetiniz ve çocuğunuz olduğu için işiniz daha kolay. Kokaylıklar dilerim 😁

Tekrar davet edemezdim karşıdan beklerdim sanırım. Yani 2 kez ben adım attıysam karşıdan adım gelmezse istemiyor diye düşünüyorum elimde olmadan :) ama kolay yakınlık kurabilen insanlar da buna takılmayan insanlar oluyor bir yandan da. Ama evet dışarda kalmışlık hissi çok kalp yaralayıcı 🥲☺️ olmadı bi kez daha teklif edin içinizde kalmasın. Ama çocuk için değil de gerçekten kendisiyle görüşmek için. Diğer türlü o enerjiyi aldıysam, çocuğunu sosyalleştirmek amaçlı görüştüğü enerjisi, görüşmek istemem ben de.

Merhaba, bence 1 kez daha kahve teklifinde bulunun ama bu kez iki komşuyu da davet edin, karşısıyla birlikte gelsin.
Eğer yine reddederse o zaman anlarsınız ki, istemiyor.
Çocuklar da oynar kaynaşır diyin.
Çekinmeyin, bir kez daha derseniz birşey kaybetmezsiniz.

Ben de girişken değilim ama çocuklarım sayesinde sitede 2 arkadaş edindim.
Böyle hem mesafeli hem samimi çok güzel bir ilişki gelişti aramızda. 3 kişilik grup olduk.
Çocuklar oynuyor biz sohbet ediyoruz. Güzel oldu.Sıkça bir araya geliyoruz evlerde. Yaz gelsin parklara kafelere de gideriz.

Geçen yıl sınıfa yeni gelen bir kızın annesi beni aradı numaramı wp gruptan almış.
Kızlarımız arkadaş olmuş, çocuk evde sıkılıyor, tanışalım, okul dışında da görüşelim mi, bize gelin buyrun dedi😲
Bayıldım bu özgüvene.
2 veli daha çağırmış.
Çocuklar oynadı biz kaynaştık.
Şimdi ara ara görüşüyoruz mesela.
Bence bazen insan adım atmalı.
Musallat olmak gibi değil de, nazik birkaç davet...
İlle de olmuyorsa zorlanmaz zaten.
Hadi rastgele 😉

bu aralar kimseyle arkadaş olasım gelmiyor... iş yerinde de odadan çıkmamaya başladım. hava almaya tek başıma yürüyorum felan. siz bana bakmayın...

gelin buyurun diye tekrar çağırın. ikisini de çağırın.

Selam Hanımlar,

İtiraf köşesi gibi olacak şimdi. . .
Kendime hayret ediyorum ama ciddi kıskanıyorum ya.

Durumu anlatayım.

Alt komşumun oğlumla yaşıt oğlu var.
Onun hemen karşı komşusunun da aynı yaş bir kızı ve biraz büyük oğlu var.

Ben bu alt komşuyla tanıştım.
Oğullarımız oynar vs. diye.
Bir kez o geldi, bir kez ben gittim.
Sonra biz kış boyu hasta olduk. Hiç gidemedim çağıramadım.
Aylar geçti. Tabi samimiyet gitti.

Bu sürede o karşı komşuyla kanka oldu :KK70:
Sürekli bir aradalar ve ben kıskanıyorum.
Allahım çok saçma

Aslında kıskançlık da değil.
Onlar yan komşuyla bahçede kahve içerken bebekleri oynuyor
Ben yukarıdan görüyorum veya seslerini duyuyorum.
Böyle kıskanç bakışlar atan Burhan Altıntop gibi hissediyorum. :KK70:

2 hafta önce kahveye çağırdım.
Başka yerdeyim, sonra inşallah dedi.
Mesela bir daha çağırayım mı?
İnsanlara yapışmaktan hoşlanmam ama benim sorunum komşuluk kuramamakla ilgili.

Ben şimdiye kadar çok evcimendim ve komşu hiç sevmezdim.
Ama şimdi 2 yaşında oğlum var ve istiyorum ki bebekli annelerle arkadaş olalım.
Sitenin parkında karşılaşıyoruz.
Adın ne, nerede oturuyorsun, benim oğlum şu yaşında..
Eee devamı yok..
Ben hariç tüm bebekli anneler arkadaş çünkü ben nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kışın sorun yok ama yazın evde tıkılıp kalıyoruz.
Eşim diyor ki takma seneye kreşe gidecek zaten.
Oradaki annelerle arkadaş olursun.
Ama ben kendimi biliyorum.
Bu beceriksizlikle onlarla da arkadaş olamam.
Ben hariç tüm sınıf arkadaş olur.

Mesela bana önerileriniz ne olur?
Geçen bir kadın bebeğini gezdiriyordu. Aynı yaş o da oğlumla.
Tanıştık ama kaldı sonra.
Mesela ben çat diye arayıp sana kahveye gelmek istiyorum diyemiyorum.
Zaten o aşamaya da gelemiyorum (telefon isteme vs.)
Açıkcası oğlumun sosyalleşmesi yazın arkadaşlarıyla oynaması için istiyorum daha çok.

Alt komşumu bir daha kahveye çağırayım mı?
Yoksa onu artık salayım mı? :KK70:

Bu konuyu açtığıma utanıyorum hihih
Bu asosyal anneye öneri verir misiniz lütfen

Not: Çok sevdiğim en yakın 3 arkadaşım var çocuklu. Ama en yakını bana 1.5 saat uzaklıkta. Burada tek kaldım. O yüzden arkadaş edinmek istiyorum.
Komşuluk olsum istiyorsanız arayın çağırın bence. Onlar da sıcak atım atarsa güzel olur. Olmazsa da olmaz hiç dert değil. Balkonda gördüğümde bende çıkıp, uğrardım sanırım.. Karşıdakilerin tepkileirne göre de devam ederdim. Kendiznizi çok kasıp stese sokmayın. Ufak adımlar iyidir 🤗

Onlar çocukları oynatırken inebilirdiniz yanlarına. Çocuklar oynarken sizde dahil olurdunuz ufaktan sohbete.
Bir kaç görüşmeden sonra ,telefon numaralarını alırsıniz çocukları buluşturalım diye.
Bende sizin gibiydim,kızım anaokuluna giderken okulda cok sevdiği bir arkadaşı vardi ama ailesini tanımiyordum. Bir gün arabayi park ederken,kadının biri arabayı cekti yanıma (bizim yandaki sitede oturuyorlarmış) ben x'in annesiyim x çok seviyor kızınızı görüşelim falan dedi. Numaramı aldı ve sonraki gün aradı buluştuk.
Çok tuhafıma gitmişti ama o kadınla öyle arkadaş olduk biz. Cok severim onu bu arada.
Başka bir gün kızımın okulundan aradılar baska bir kızın annesi sizin numaranızı istiyor,kız ağlıyor sizin kızınızla buluşmak icin vs diye. Hatta lobide oturmuş annesiyle kavga ediyormuş annesini ara bizi buluştur yoksa eve gitmiyorum diye.
Dedim verin,aradı kadın,sonraki gün okul çıkışı avm'de buluştuk,oynadılar yemek yediler vs. Neyse ki benim kız tutturmuyordu bu şekilde. Ama görustüruyordum bende insanlar arayınca.
Hatta evin uzağındaki büyük bir parkta tanışıp yarin gelecekmisiniz,kacta gelelim buluşsunlar vb diyaloglara girip cocuklari buluşturduğumuz insanlar da oldu kızım küçükken.
Sevdiklerimle hala görüşüyorum,çok hoşlanmadıklarımla mecbur kaldıkca.
Artık büyüdü 10.5 yaşında kızım anne şu gün arkadaşlarla sinemaya gidicez,gotürürmüsun diyor planını kendi yapiyor,sevmediğim bir grupsa ben oglani alip ayrıliyorum oyun parki vs (kızlar sinemadan çıkana kadar)ama sevdigim,sohbetinden hoşlandıgım insanlarsa onlarla kahve icmeye falan gidiyorum.
Şimdi oğlum küçük 4.5 yasında simdi aynı süreci onunla yasıyorum.
Onun sevdigi arkadaşlari var sitede,numara aldık verdik,çıkarken arıyoruz birbirimizi,hatta anne arkadaşımı cağirırmısin diyor. Eve gelme gitme yok. Sitede buluşuyoruz,büyükce bir park var oraya gidelim dedim bir gün mesela,anlaştık oraya götürdüm ben. Baska bir gün avm'ye gideceğiz şehir dışındalar,dönünce annesi arar beni.
Utanacak cekinilecek bir durum yok. İşler böyle ilerliyor. Zamanla olur. Okul zamanı zaten çocuklar tutturuyor paşa paşa ulasıyorsunuz diğer cocugun ailesine buluşalım diye.
Eskiden söyleseler bana yok canım derdim ama bende tanışıyorum, buluşuyorum insanlarla cocuklar icin.
Bu işin doğası bu.
Cekinmeyin,disarda gördüğünüzde alin çocuğu gidin yanlarina.

Ben de bir sey sorayım.
Çocuklu arkadaşlar cidden cocuklu analar bir araya gelince geldiğinizden bir şey anliyor musunuz?

Ben iki nefes alırım onun bebesiyle oynar bizimki diye ne zaman düşünsem kendimi pişman ve daha yorgun buluyorum.

Yaşça büyük olan kizimi kucaklamış döndürmeye çalışıyor yakalarim misal. "Güzelim o daha küçük düşer kucaklamak yok. "

Normalde yiyen çocuklar birbirini görüp yemem diye inatlaşır. Uykusu olan uyumam diye ağlar. Açlık, uykusuzluk, huysuzluk baş gösterir.
Benim kız yüzüne bakmadığı oyuncak için kıyamet koparir, otur onu dinle.

Kahvemi yudumlamaya çalışırken patırtı, bammmm güm kesin biri düştü diye zıplayan koşan ben.

Sonuç: Soğuyan kahve, dağılan ev, konuşulamayan bir dünya mevzu, unutuyor insan yahu!

Yeminle sonrasında ulan tek benimkini dinlesem daha iyiydi, s.cayim sosyalligine derken buluyorum kendimi:KK43:
Evde buluşmayın ,çocuk oyun alanı olan bir cafe olur,avm olur çocuklar oyun parkına girer sizde kahvenizi içersiniz.
Ben evde buluşmayı sevmiyorum, hele 2 çocuktan fazlaysa sayı,dediğiniz gibi oluyor ama dışarda daha rahat oluyor kalabalık çocuk grubuyla ama çocuklara uygun alan olmalı muhakkak. Aksi halde degişen birşey olmuyor zaten koşuyorsunuz çocuğun peşinden illaki.

Götürdüm geçen hafta
O da bana bu hafta geri verdi.
Ama kaldı öyle :KK43:
gelsene deseydiniz ya
oda yok gelmiyim derdi muhtemelen
yarın evdeyim ben hiç görüşemedik hastalıklardan yarın ne zaman uygun olursun o saatte gel bekliyorum diyebilirdiniz

onlar bahçedeyken sizde alın çocuğunuzu inin. merhaba vs başlar tekrar öyle

arkadaş canlısıyımdır ben kızım 4 yıl kreşe gitti bir Allah kuluyla arkadaş olamadım
kreşte öyle şeyler çok daha zor maalesef

Utanıyor muyum çekiniyor muyum anlamadımç.
O zaman daha bol sohbet.
Sohbet iyiyse bir süre sonra telefon isteme
Sonra davet etme diye gideyim
yalnızlığı sevmii ve hala seviyorsunuz aslında çünkü
kendi yapınız bu
o yüzden çok da arkadaşlık kurmak istemiyorsunuz
bunu oğlunuz için istiyorsunuz kendiniz için olmadığından zor geliyor olabilir

Takmayın kafaya, çağırmayın da artuk bence. Yazın inin aşağıya birbirlerinin peşine takılıp oynuyolar zaten, sizde oğlunuz küçükse koşyurursunuz arkasından değilse oturup bi köşede izleyin. Mutlaka sohbet edecek birilerini bulacaksınız. Sonra kafa dengi biri olursa ev oturmasıda yaparsınız. Brn öyle yapıyorum. Bi yaştan sonra öyle herkesle arkadaş olunmuyo ya zor benim için.

Belki gerçekten işi vardı. istiyorsanız çağırın bir daha ya da bir arkadaşımızın önerdiği gibi pasta börek alıp gidin.

Selam Hanımlar,

İtiraf köşesi gibi olacak şimdi. . .
Kendime hayret ediyorum ama ciddi kıskanıyorum ya.

Durumu anlatayım.

Alt komşumun oğlumla yaşıt oğlu var.
Onun hemen karşı komşusunun da aynı yaş bir kızı ve biraz büyük oğlu var.

Ben bu alt komşuyla tanıştım.
Oğullarımız oynar vs. diye.
Bir kez o geldi, bir kez ben gittim.
Sonra biz kış boyu hasta olduk. Hiç gidemedim çağıramadım.
Aylar geçti. Tabi samimiyet gitti.

Bu sürede o karşı komşuyla kanka oldu :KK70:
Sürekli bir aradalar ve ben kıskanıyorum.
Allahım çok saçma

Aslında kıskançlık da değil.
Onlar yan komşuyla bahçede kahve içerken bebekleri oynuyor
Ben yukarıdan görüyorum veya seslerini duyuyorum.
Böyle kıskanç bakışlar atan Burhan Altıntop gibi hissediyorum. :KK70:

2 hafta önce kahveye çağırdım.
Başka yerdeyim, sonra inşallah dedi.
Mesela bir daha çağırayım mı?
İnsanlara yapışmaktan hoşlanmam ama benim sorunum komşuluk kuramamakla ilgili.

Ben şimdiye kadar çok evcimendim ve komşu hiç sevmezdim.
Ama şimdi 2 yaşında oğlum var ve istiyorum ki bebekli annelerle arkadaş olalım.
Sitenin parkında karşılaşıyoruz.
Adın ne, nerede oturuyorsun, benim oğlum şu yaşında..
Eee devamı yok..
Ben hariç tüm bebekli anneler arkadaş çünkü ben nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kışın sorun yok ama yazın evde tıkılıp kalıyoruz.
Eşim diyor ki takma seneye kreşe gidecek zaten.
Oradaki annelerle arkadaş olursun.
Ama ben kendimi biliyorum.
Bu beceriksizlikle onlarla da arkadaş olamam.
Ben hariç tüm sınıf arkadaş olur.

Mesela bana önerileriniz ne olur?
Geçen bir kadın bebeğini gezdiriyordu. Aynı yaş o da oğlumla.
Tanıştık ama kaldı sonra.
Mesela ben çat diye arayıp sana kahveye gelmek istiyorum diyemiyorum.
Zaten o aşamaya da gelemiyorum (telefon isteme vs.)
Açıkcası oğlumun sosyalleşmesi yazın arkadaşlarıyla oynaması için istiyorum daha çok.

Alt komşumu bir daha kahveye çağırayım mı?
Yoksa onu artık salayım mı? :KK70:

Bu konuyu açtığıma utanıyorum hihih
Bu asosyal anneye öneri verir misiniz lütfen

Not: Çok sevdiğim en yakın 3 arkadaşım var çocuklu. Ama en yakını bana 1.5 saat uzaklıkta. Burada tek kaldım. O yüzden arkadaş edinmek istiyorum.
Ya gerçekten çok haklısınız ben de önceden çok evcimendim dizi film kitap yeterdi ama çocuktan sonra ruhum yine evcimen ama dışarı çıkmayı bir yerlere gitmeyi birilerinin gelmesini daha çok seviyorum normalde de insan ilişkilerini yeni insanlar tanımayı severim.Bence siz elinizden geleni yapmışsınız alt komşunuz görüşmek istediğinde sizinle iletişime geçecektir veya yazın bahçede onlar otururken siz de inersiniz yanlarına hem karşı komşuyla da tanışırsınız bu arada hangi semttesiniz :)

X