Benim.alt komsu benim.ev sahibime şikayete gitmis mesela ve bu evde cekmedigim.sıkıntı kalmadığı halde benim.ev sahibi normal.oran yuzde 11ken bana 12 zam yapti ve kurus dusmedi ustelik 2 ay kombisiz yasadim indirim istedim vermedi o derece de cimri ve beni magdur etti. Sikayet de ben onlara gece cok ses geliyor uyuyamiyorum dikkat eder misiniz demem. Ev sahibi beğenmiyorsaniz cikin diyor her lafinda, cikmiyorum kolaysa cikar diyorum ben de :) ugrastirma beni diye suçu yine bana atiyor ama bir sey yapamayacağını da biliyor. Yani anlayissiz komsularla zor. Gerci komsu da hata yaptığını farketti arayi duzelttik ama iste ev sahibi oyle düşünmüyor dediğin gibikesinlikle bitti ve rahatsızlık dile getirince insanlar direkt düşman kesiliyorlar.
ev sahibi olunca insanlarda şu düşünce de oluşuyor sanırım, burası benim tapulu malım, bana en fazla ne yapabilir ki? diye düşünüyorlar. çünkü kiracı olmakla kıyaslandığı zaman ben mesela ev sahibime şikayet gitsin istemiyorum benimle alakalı. sizin kiracınız gürültü yapıyor tarzı bir şeyle uğraşmak istemiyorum. çünkü ne kadar düzgün olursam zam zamanı pazarlık etmeye yüzüm olur, misal. kiracı olunca ev sahibine karşı sorumlu da olmuş oluyoruz. ama ev sahibi olunca o sorumluluk ortadan kalkıyor. aslında sahibi de olsak kiracı da olsak komşularımıza karşı her zaman sorumluyuz ama anlayana.
ilk taşındığımız zamanlar alt komşu terlik sesi ve kapıları sert kapatıyormuşuz vs diye uyardı. ben inkar edebilirdim zira bahsettiği terlikler topuklu falan değildi ve söyleyene kadar farkında bile değildim gürültü gidebileceğinin çünkü yeni taşınmışım daha binayı bilmiyorum vs. ya da kafa tutabilirdim, evin içinde yürümeyelim uçalım mı diyebilirdim, git müstakilde yaşa diyebilirdim. ya da he he der geçerdim ama yapmadım, insanca karşıladım ve gittim para verdim sapasağlam terliklerim dururken sessiz taban terlik aldım. zengin bir insan da değilim. kapılara dikkat ettim vs. 15 cm döşeme var aramızda tabii ki her ses duyulur yani. ve insanlar daha yüksek sesli gürültüleri bile inkar ediyorken hakikaten kaç kişi benim yaptığımı yapar merak ediyorum şu devirde.
daha sonraki zamanlarda bu komşunun birkaç kez ufak çocuklu misafirleri geldi kalmalı ve o çocuk koşmaları resmen binayı yıktı. evden çalışıyorum günlerce baş ağrısı çektim işime odaklanamadım abuk sabuk gümbürtüler yüzünden. terlikten şikayet eden insan, çocukların sırf kudurmaları sebebiyle sabahtan gece 12lere kadar ortalığı inletmesine engel olmadı. ve bu çocuklar okul çağında yani öyle 2-3 yaş her yere koşarak gitme yaşını çoktan geçmişlerdi. yani karşılıklı olmalı bazı şeyler. bu tarz konular temelden aşılanmalı çocuklara. babanız çok iyi yapmış zamanında sizi uyararak. nasıl alışırsa öyle gider.