Derdim alt komşu.2.5 yaşında oğlum var.Sabah 8.30 da uyanır 21.00 de gece uykusuna yatar.Gun içerisinde oyuncaklarıyla oynar bize sataşır üstümüze cikar,arada da oturduğu yerde etkinlik filan yapariz.Arada tabiki koştuğu oluyor fakat dikkatini başka yöne çekiyoruz hemen.Bu arada ses yalıtımı yok bina eski, yürürken salon sallanıyor.
Alt komşular yaşını başını almış emekli olmuş evden çıkmayan,büyük ihtimalle TV bile açmayan tipler.Her hareketimizde tavana sopa ile vuruyorlar,kapıya da geliyorlar.Gecenlerde kapımıza zabıta dayadılar.O gün çocuğun ne kadar oyuncağı varsa kaldırdık bol bol çizgi film açıyoruz (oysaki TV ye çok karşıyım ) Oğlumun gelişimine balta vuruyoruz böylelikle,sırf problem olmasın artık diye..
Gelelim bugünkü olaya ..Zil çaldı,oğlum kapıyı açmaya koştu ve anında dan dan dan sopa !
Başka bir komsum gelmiş oğlumu evine götürmeye.Cocugu evine götürdü ben de hemen arkasından süpürge açtım,2 dk geçmedi dan dan dann !
Çıldırdım ama sakin kalmaya çalışıyorum.Ne yapsam ne etsem yöneticiyi aradım böyle böyle,biz bunlardan bıktık evde hareket edemez olduk bir toplantı yapalım üçümüz,kavga etmek istemiyorum.Ben çok söyledim dedi bu apartmanda ne bebekler büyüdü de hiç şikayete gelen olmadı sizden başka diye,gerekçesi biz hastayız.Bu arada kendileri üç bina ötedeki inşaat gürültüsüne müdahale eden,yan binadaki horozu kestiren şahıslar bunlar, neyse.Yoneticiden istediğim şey üçümüzun toplantı yapmasıydi ama ben onlarla konuşurum demekle yetindi.İse yarayacağını sanmıyorum.
Şimdi sorum şu: Ben bu kişileri yasal yollardan nereye nasıl şikayet etmeliyim, bunaldık,çocuğum için üzülüyorum.Su pandemi ortamında ve soğuk havada zaten eve kapandı,oyuncakları da ortada yok,ben de onunla oturarak bir yere kadar etkinlik yapabilirim, çalışıyorum ve dediğim gibi çocuk evde yokken de süpürge sesine sopa vuran insanlar bunlsr.Cocugu boşa tutuyormusum onu anladım.İyilikle çok defa anlattım izah ettim olmadı,ne yapmalıyım ?
Dipnot : Taşın demeyin 5000 e mal oluor en az ve bütçem yok eşimden ayriyim