Alt Kat Komşum

alsem

Diva
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Aralık 2019
17.478
54.146
598
Selam yavrular

Benim tam alt katımda oturan evli bir çift, 2.5 yaşlarında da dünyalar tatlısı da bir yavruları var. iyi insanlar, çok muhabbetimiz olmasa da bir kötülüklerini görmedim. Bazen denk gelip ayaküstü laflıyoruz, gayet düzgün diksiyona sahip, efendi tavırları var. Okumuş etmiş, işinde gücünde insanlar. Hiç geliş gidişimiz olmadı, apartmanda da pek kimseyle öyle samimi değiller.

Sorun şu: Biz bu komşularımızın seslerinden bıktık. Çocuk bu, elbette koşacak, zıplayacak, oynayacak. Eyvallah, burada hiçbir problem yok. Gel gelelim istisnasız her gün "ooooooooooo, aaaaaaaaaa, bravooooooooooooo, afeeriiiiiiiiiinnnnnnnnn, koş kızıııım, hooopppaaaa" nidalarından ve sürekli bir alkış tepkisinden kafam şişti. Karı koca olarak sesleri acayip yüksek. Çocukta da sürekli bir ağlama söz konusu. İstediği olmayınca şımarıyor mu, yoksa 2 yaş sendromu mu yaşıyor bilmiyorum; her türlü ihtimali düşünüp sinir olmamaya çalışıyorum. Bir de çocuk kaçta yatar kalkar? Bu yavrucak gece 01.00'de, 02.00'de ayakta, sabah 08.00'de de lap lap koşarak ayakta. Duvarlar da han duvarı değil ki, her ses olduğu gibi yukarıda. Keza sabah 6.00'da sanki bizim yatağın içindeymişçesine çalan ve en az yarım saat susturmadıkları alarmlarını, gece 23.00'te çalıştırdıkları çamaşır makinesi seslerini ve duvarlarda yankılanan matkap seslerini, hiç saymıyorum. En altta otursalar vallahi diyeceğim ki bu kadar inşaat sesine herhalde hazine arıyorlar. Gerçekten abartmadan söylüyorum, ya çekiç ya matkap sesi her gün var. Bir alt kat komşuya sordum, onlar da rahatsızlar sesten. Şu an başka kimseyle görüşmedim bu durumu.

Kısacası çok gürültülü bir aile.

Ne yapmalı? Apartman toplantısında mı söylesem, yöneticiye mi gitsem, ses yaptıklarında yere mi vursam, kapılarına mi gitsem, apartman grubundan mı yazsam? Kalp de kırmak istemiyorum ama gerçekten kafamız şişti. Çocuğumuz olmadığı için mi acaba böyle düşünüyoruz diyorum ama yan komşumun çocuk odası bizim yatak odasına dayalı, onlarda sadece çocuk çok çok ağlarsa ses duyuyoruz. Her çocuklu aile böyle sesli mi? Biz mi tahammül edemiyoruz acaba?

Siz olsanız n'apardınız?

Konuyu takipteyim. Biz de yan dairemizdeki komşularımızdan şikayetçiyiz. Yöneticiye defalarca kez söylememize rağmen asla düzelme olmadı. Gece uykumuz yok. Uykusuzluktan zombi gibi geziyoruz evin içinde.
Tamam evet bebek veya çocuk ağlıyor, aileler bizim elimizde değil diyorlar fakat sürekli sürekli çığlıklar atan bir çocuğu hiç mi susturmaya çalışmaz bir insan? Üstelik annesi çocuktan çok bağırıyor. Bıktık gerçekten ya keşke bir çözüm olsa ama yok. Evi yakasım geliyor bazen. Gecenin köründe yatakta ağlıyorum uykusuzluktan. Çok sinirliyim çoook.

Çocuklu ev illa ki bir miktar ses olacaktır. Bir kısmı tolere edilebilir fakat her gün matkap ve çekiç sesi pek normal değil. Alt kat komşunuzdan geldiğine emin misiniz? Açıkçası diğer bahsettiğiniz sesler de normal sesler, konuşma sesi, alarm sesi. Hiçbir binada yalıtım yok ki, bu seslerin hiçbirinin gelmemesi lazım aslında. Fakat apartmanda gece 12’de 1’de ses yüksekliğine, çamaşır makinesi çalıştırmamaya özen gösterilmesi lazım bunlar da genel geçer kurallar. Anlattığınız gibi bir aile ise anlayışla karşılayabileceklerini düşünüyorum, kibarca rahatsızlığınızı dile getirebilirsiniz karşılaştığınızda.

Durumu başkalarına taşımadan önce bence kibar bir dille derdinizi doğrudan komşunuza anlatın. Kibar iyi insanlar olabilirler ama belki kendi seslerinin bu kadar gittiğini fark etmiyorlardir. Ya da kendi seslerinden apartmandan gelen sesi duymadıkları için size de gitmediğini dusunuyorlardir.

Ben bu yoruma katılıyorum. Maktap makine sesi konusunda haklısınız ama alarm ve çocuk sesini nasıl çözebilir insanlar diye bir düşündüm konuyu okuyunca doğrusu

Ayaküstü olsa bile sonuçta muhabbetiniz var direkt apartman yöneticisine sikayet etmeniz hoş olmaz. Bence ilk olarak komşunuzla iletişim kurun çare bulunmazsa apartman yöneticisine başvurursunuz.

Bende yan evden şikayetçiydim nihayet taşındılar. Bende 3 cocuk buyutuyorum ama ınanın onların 1 cocugu benım 3 cocugumla esdeger. Boyle bır gurultu ve ses olamaz. Bahçelerimizi ayıran çamlar var sadece çocuk gecenin yarısında bahçeye çıkıp köpekle oynuyor çamları koparıp yemek yediriyormuş köpeğe bir bir duyuluyor evin içinden. İnanın sitedeki en cılız çamlar bizim sınırdakiler. Diğer komşulara bakıyorum dikildiği gibi kalmış bizimkiler yolunmuş tavuğa dönmüş. Yapma kızım zarar verilmez canlılara demeyip üstüne alkış tutuyorlar ve gecenin yarısı. Allaha şükür başka ile taşınmışlar. Çocuğun ne yatış ne kalkış saati vardı. Banyolarımızın camları neredeyse bitişik.anne wc deyken yada banyodayken cocuk ıcerı gırıyor anneeeee senin dötünü gördüm diyor anne bagırıyor senin dötünü yeğğrriiiim gel seni de yıkıyayım dıye böyle iğrenç bir ebeveynlik görmedim. 5 yaşında çocuğa mahrem sınırları bıle ogretmemısler. Her wc ye kalktıgımda benzer muhabbetler. Havalansın dıye actıgım camı hep kapalı tutmak zorunda kalıyordum. Bence guzel bır dılle uyarın baskarının rahatsız oldugu seyler bızım ozgur alanımız olamaz olmamalı da

Valla bende aynı durumu yaşadım üst kat komşunun çocuğu akşam 9 da evde ip atlıyor Ben kadına kibarca bi sorun mu var ses geliyor diye mesaj atıyorum bana hafta sonu normaldir diyor. Üstelik bunu msj attığımı falan komşulara söylemiş ve demişki beni idare etmiyor eşim çocuğun elindeki ipi alıp inadına atlayacaktı zor tuttum demiş. Uğraşmak istemedim muhatap olmuyorum hala evin içinde at koşturuyorlar. Bunu yapanlar okumuş etmiş bilgili insanlar yaşını başını almış insanlar. Siz yinede kibarca uyarın belki halden anlayan insanlardır.

Tek tek alıntılayamadım kızlar cevaplarınızı, kusura bakmayın.

Alarm sesini bilerek kapatmıyorlar diye düşünüyorum artık. çünkü aralıksız olarak çalıyor alarmları. yani erteleyip tekrar çalma yok. alarm çalar şekilde ebeveyn banyosundan duş sesi geliyor. matkap sesi için de bir ara (yazın) "ev sahibi karışmıyor, biz de istediğimizi yapıyoruz" tarzında bir şeyler söylemişti kadın.

Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, nasıl bir yol izlenir bilemiyorum. bundan önceki apartmanda hiç ses yoktu. bekarken de aile apartmanımız vardı. yani ses problemi hiç yaşamadım.

şey mi yapsam acaba? kadınla konuşayım güzelce, yöneticiye de şikayet amaçlı değil ama kural konması adına "gece 22.00'den sonra ev aleti çalıştırılmasın, yüksek sesle tv izlenmesin" vb. karar almak için toplantı mı yaptırsak?

Muhabbetiniz varmış bence güzelce konuşun eğer sorun çıkarırsa yöneticiye gidin derim.

Matkap sesinden rahatsız ola bilirsiniz ama çocuk çocuğa değişiyor işte. Benim çocuklar mesala ağlayan ve mızırdiyan çocuk değilerdi. Ben kendi çocuklarımdan değil komşuların çocukların ağlama sesleriyle gecirdim senelerimi. Onlarda büyüdüler, şuan etrafımda küçük yaş çocuk yok.

Zaten apartmanın yazılı kuralları konulup gırıse asılmalıydı dıye dusunuyorum

Ben bu yoruma katılıyorum. Maktap makine sesi konusunda haklısınız ama alarm ve çocuk sesini nasıl çözebilir insanlar diye bir düşündüm konuyu okuyunca doğrusu
Alarmla cocuk sesi tamam da ondan cok bagiran oooo , aaaa eee gbi garip sesler cikaran anne baba hic mi dusunmez azcik sessiz konusayim apartmandayiz diye. Bu kadar galeyana getirmenin ne geregi var?anne baba bunu yapıyorsa cocuk daha ses çıkarir adi ustunde cocuk ama koca koca insanlarin koca sesleriyle arayıp tepkilerini azaltabilmeleri gerek.

Benim de alt komşum var, dört çocuğu var ve bazen seslerini duyuyorum. Dördü de ufak hatta ama çok terbiyeliler, ağladıklarını duyuyorum bazen çok normal bu tabi, ama vahşi bir şekilde çığlık atma olsun tuhaf tuhaf sesler olsun evi kırıp geçirmek olsun yok çok şükür. Ne münasebet her şey çocuktur denilerek mazur görülemez. Aileden ve eğitimden kaynaklı bence, bazen alttaki zıpırlar abartıyorlar sesleri çok geliyor, ben içimden kardeşim noluyoruz derken bakıyorum anneleri bir emirle hizaya getiriyor. Hepsi susuyor. Tekrar sükunet sağlanıyor. Her şey ailede bitiyor.

inanın çocuğun sesinde değilim. çocuk bu kızsan da ağlar, acısa da ağlar, ilgi gösterilsin diye de ağlar. zaten gülme sesi gelmiyor ama avazı çıktığı kadar ağlıyor, yine de eyvallah. o masuma bir şey demem. mesele komşuların gürültülü davranması. bu kadar yüksek sesle sevmeye, çocukla oynamaya gerek var mı bilmiyorum. çocuğum yok, acaba onlarınki normal de ben mi anormal düşünüyorum diye tereddütteyim.

Valla taşlanırım taşlanmam umrumda değil çocuğu 7/24 at gibi koşacak, haftasonu/ gece yarısı demeden benim odamda şarkı söylemesi yankılanacak, tepemde gece yarısı elektrik süpürgesi çalıştıracak, afedersiz sığır gibi yaşayacak olan buyursun dağ başında villaya gitsin. Bu arada bunlar benim komşularım söyledim olmadı, sövdüm olmadı, rica ettim olmadı en derin sevgilerim hep kendileriyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…