Selam yavrular
Benim tam alt katımda oturan evli bir çift, 2.5 yaşlarında da dünyalar tatlısı da bir yavruları var. iyi insanlar, çok muhabbetimiz olmasa da bir kötülüklerini görmedim. Bazen denk gelip ayaküstü laflıyoruz, gayet düzgün diksiyona sahip, efendi tavırları var. Okumuş etmiş, işinde gücünde insanlar. Hiç geliş gidişimiz olmadı, apartmanda da pek kimseyle öyle samimi değiller.
Sorun şu: Biz bu komşularımızın seslerinden bıktık. Çocuk bu, elbette koşacak, zıplayacak, oynayacak. Eyvallah, burada hiçbir problem yok. Gel gelelim istisnasız her gün "ooooooooooo, aaaaaaaaaa, bravooooooooooooo, afeeriiiiiiiiiinnnnnnnnn, koş kızıııım, hooopppaaaa" nidalarından ve sürekli bir alkış tepkisinden kafam şişti. Karı koca olarak sesleri acayip yüksek. Çocukta da sürekli bir ağlama söz konusu. İstediği olmayınca şımarıyor mu, yoksa 2 yaş sendromu mu yaşıyor bilmiyorum; her türlü ihtimali düşünüp sinir olmamaya çalışıyorum. Bir de çocuk kaçta yatar kalkar? Bu yavrucak gece 01.00'de, 02.00'de ayakta, sabah 08.00'de de lap lap koşarak ayakta. Duvarlar da han duvarı değil ki, her ses olduğu gibi yukarıda. Keza sabah 6.00'da sanki bizim yatağın içindeymişçesine çalan ve en az yarım saat susturmadıkları alarmlarını, gece 23.00'te çalıştırdıkları çamaşır makinesi seslerini ve duvarlarda yankılanan matkap seslerini, hiç saymıyorum. En altta otursalar vallahi diyeceğim ki bu kadar inşaat sesine herhalde hazine arıyorlar. Gerçekten abartmadan söylüyorum, ya çekiç ya matkap sesi her gün var. Bir alt kat komşuya sordum, onlar da rahatsızlar sesten. Şu an başka kimseyle görüşmedim bu durumu.
Kısacası çok gürültülü bir aile.
Ne yapmalı? Apartman toplantısında mı söylesem, yöneticiye mi gitsem, ses yaptıklarında yere mi vursam, kapılarına mi gitsem, apartman grubundan mı yazsam? Kalp de kırmak istemiyorum ama gerçekten kafamız şişti. Çocuğumuz olmadığı için mi acaba böyle düşünüyoruz diyorum ama yan komşumun çocuk odası bizim yatak odasına dayalı, onlarda sadece çocuk çok çok ağlarsa ses duyuyoruz. Her çocuklu aile böyle sesli mi? Biz mi tahammül edemiyoruz acaba?
Siz olsanız n'apardınız?