• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt Kat Komşum

benimkiler altimda gece 12 den sonra esya cekip temizlige başlıyor onlar cekiyor ben cekiyorum bazen vuruyorum ama her gece bu tantanayi yasiyoruz. Sesleri o kadar gur ki yandakiler cocugu yanımda seviyor sanki cocuktan cok bagirip garip garip sesler cikariyorlar çocuğum olunca korkar resmen böğürtulerinden alttaki bir telefonla konusuyor ben tum detayi duyuyorum evet duvarlar ince tamam da az insaf be kardesim 7 24 normal konusma gelmiyor ki boguruyorsun geliyor iste. Uyarsan da yok fayda he he deyip duruyorlar
Merdiven ayağında bile onlarin sesi. İnsan insandan tiksinir mi tiksiniyorum artik

Valla taşlanırım taşlanmam umrumda değil çocuğu 7/24 at gibi koşacak, haftasonu/ gece yarısı demeden benim odamda şarkı söylemesi yankılanacak, tepemde gece yarısı elektrik süpürgesi çalıştıracak, afedersiz sığır gibi yaşayacak olan buyursun dağ başında villaya gitsin. Bu arada bunlar benim komşularım söyledim olmadı, sövdüm olmadı, rica ettim olmadı en derin sevgilerim hep kendileriyle...
Aynen öyle valla bu yaşımda sanki çocuğu ben doğurmuşum da anne benmişim gibi uykusuzum geceleri. Çocuk kendini yırtıyor hanımefendi kalkıp yanına gitmeye tenezzül etmiyor. Ağlar ağlar susar diyor yani şaka gibi.

Valla taşlanırım taşlanmam umrumda değil çocuğu 7/24 at gibi koşacak, haftasonu/ gece yarısı demeden benim odamda şarkı söylemesi yankılanacak, tepemde gece yarısı elektrik süpürgesi çalıştıracak, afedersiz sığır gibi yaşayacak olan buyursun dağ başında villaya gitsin. Bu arada bunlar benim komşularım söyledim olmadı, sövdüm olmadı, rica ettim olmadı en derin sevgilerim hep kendileriyle...
O kadar haklısınız ki, toplu yaşama kültürü yok bu insanlarda. Hem suçlu hem güçlüler. Bir de bunun sokak versiyonu var. Ben de o şekilde çekiyorum. Bulunduğum yer alışveriş merkezi arkası e5’e 800 mt merkezi bir yer olmasına rağmen sokağım ağzına kadar çocuk dolu. Keşke sadece onlar olsa anneleri de sokaklarda merdivenlerde oturup bağıra çağıra dedikodu yapıyor. Çingene mahallesine çevirdiler sokağı. Günde 10 12 saat kavga gürültü kıyamet top sesi hiç bitmiyor, kapı baca açamıyoruz. Ki en üst katlardayım düşünün. Çocuklar yemek içme uyku ihtiyacı olmasa sokaklarda yaşıyorlar. Bir ara cinnet geçirme kıvamına geldim. Konuşmak da çare olmuyor kavga etmek de dalga geçiyor gibiler, bu yaşamları onlara normal geliyor. Özellikle İstanbul koskoca bir getto oldu çıktı çok bozdu her yer:/

Bızde alt komşudan çekmiştik. Sızınkıler çocuk bunun bırı üniversite öğrencisi biri lise son sınıf çocuklardan çıkan sesleri duysaydınız ödünüz kopardı. Sabah akşam karı koca kavgası, çocukları afedersınız üç harfli filmler var ya o sesleri bıldığınız anırarak çıkartıyorlardı. Küfür seslerı koca çocuklar tartışıp odalarının kapılarını ust uste her gun peş peşe tekmelemelerı duvar yumruklamaları vardı. Aılelerının yanında bıldiğiniz bağırış çağrış oluyor anne babaları gülüyor. Ve ne oldu bılın bızım teras açıktı su bastı evı ama oyle boyle değil alt salınun duvarlarından nasıl akıyor ust odaların çatıların sular akıp parkeler şişti. Bızde beledıyeden ıznı aldık yonetımdende terası kapattırdık diğer ust odaların tavanlarını mecbur yıkıp dıbıne özel şeyler yaptırdık. Sen gıt durmadan şikayet et ee bız su ıcınde mı kalalım evde ses yok ustalar ellerınde zımpara yapıyor yonetıcıyı arıyor ses var alttanda anama babama bıze küfür ediyor pis şekilde . Yonetıcı kapıya geliyor ses yok bu ne iş dıyor ınada düşünün ses ılla kı oluyor ama ses çıkmayan işlerde bıle aynı mecbursun yanı bırde napcaz başka. Bırde terasın altı yıne bız ıkı kat alttasın komık yanı zımpara sesı mı gıder ustte gelmıyor. Neyse ki taşındılarda seslerınden kurtulduk

Sevişme sesleri bize kadar geliyor diyen bir üye vardı benzer bir konuda :deli: o çözüm bulduysa herkes bulur nerdeyse çıksın ortaya:KK53:

Bızde alt komşudan çekmiştik. Sızınkıler çocuk bunun bırı üniversite öğrencisi biri lise son sınıf çocuklardan çıkan sesleri duysaydınız ödünüz kopardı. Sabah akşam karı koca kavgası, çocukları afedersınız üç harfli filmler var ya o sesleri bıldığınız anırarak çıkartıyorlardı. Küfür seslerı koca çocuklar tartışıp odalarının kapılarını ust uste her gun peş peşe tekmelemelerı duvar yumruklamaları vardı. Aılelerının yanında bıldiğiniz bağırış çağrış oluyor anne babaları gülüyor. Ve ne oldu bılın bızım teras açıktı su bastı evı ama oyle boyle değil alt salınun duvarlarından nasıl akıyor ust odaların çatıların sular akıp parkeler şişti. Bızde beledıyeden ıznı aldık yonetımdende terası kapattırdık diğer ust odaların tavanlarını mecbur yıkıp dıbıne özel şeyler yaptırdık. Sen gıt durmadan şikayet et ee bız su ıcınde mı kalalım evde ses yok ustalar ellerınde zımpara yapıyor yonetıcıyı arıyor ses var alttanda anama babama bıze küfür ediyor pis şekilde . Yonetıcı kapıya geliyor ses yok bu ne iş dıyor ınada düşünün ses ılla kı oluyor ama ses çıkmayan işlerde bıle aynı mecbursun yanı bırde napcaz başka. Bırde terasın altı yıne bız ıkı kat alttasın komık yanı zımpara sesı mı gıder ustte gelmıyor. Neyse ki taşındılarda seslerınden kurtulduk
geçmiş olsun, kurtulmuşsunuz 🙏

O matkap sesi blender sesi olmasın. Bizim üst kattaki komşudan geliyordu o ses. Eşimle biz her akşam bunlar ne yapıyor diye şaşırıyorduk yani. Bi gün konuşma arasında öğrendik ki muzlu süt yapıyorlarmış her akşam 🙄 çekiç sesi de ceviz kırıyor olabilirler.

O matkap sesi blender sesi olmasın. Bizim üst kattaki komşudan geliyordu o ses. Eşimle biz her akşam bunlar ne yapıyor diye şaşırıyorduk yani. Bi gün konuşma arasında öğrendik ki muzlu süt yapıyorlarmış her akşam 🙄 çekiç sesi de ceviz kırıyor olabilirler.
muzlu süt mü :KK70:ay nolur kusura bakmayın, sinirlerim bozuldu :KK70: yok yok bizim bayağı bildiğiniz duvardan matkap sesi geliyor salondan. mutfaktan blender sesi ayrı geliyor canım, onu da duyuyorum 😂

Selam yavrular :dondurma:

Benim tam alt katımda oturan evli bir çift, 2.5 yaşlarında da dünyalar tatlısı da bir yavruları var. iyi insanlar, çok muhabbetimiz olmasa da bir kötülüklerini görmedim. Bazen denk gelip ayaküstü laflıyoruz, gayet düzgün diksiyona sahip, efendi tavırları var. Okumuş etmiş, işinde gücünde insanlar. Hiç geliş gidişimiz olmadı, apartmanda da pek kimseyle öyle samimi değiller.

Sorun şu: Biz bu komşularımızın seslerinden bıktık. Çocuk bu, elbette koşacak, zıplayacak, oynayacak. Eyvallah, burada hiçbir problem yok. Gel gelelim istisnasız her gün "ooooooooooo, aaaaaaaaaa, bravooooooooooooo, afeeriiiiiiiiiinnnnnnnnn, koş kızıııım, hooopppaaaa" nidalarından ve sürekli bir alkış tepkisinden kafam şişti. Karı koca olarak sesleri acayip yüksek. Çocukta da sürekli bir ağlama söz konusu. İstediği olmayınca şımarıyor mu, yoksa 2 yaş sendromu mu yaşıyor bilmiyorum; her türlü ihtimali düşünüp sinir olmamaya çalışıyorum. Bir de çocuk kaçta yatar kalkar? Bu yavrucak gece 01.00'de, 02.00'de ayakta, sabah 08.00'de de lap lap koşarak ayakta. Duvarlar da han duvarı değil ki, her ses olduğu gibi yukarıda. Keza sabah 6.00'da sanki bizim yatağın içindeymişçesine çalan ve en az yarım saat susturmadıkları alarmlarını, gece 23.00'te çalıştırdıkları çamaşır makinesi seslerini ve duvarlarda yankılanan matkap seslerini, hiç saymıyorum. En altta otursalar vallahi diyeceğim ki bu kadar inşaat sesine herhalde hazine arıyorlar. Gerçekten abartmadan söylüyorum, ya çekiç ya matkap sesi her gün var. Bir alt kat komşuya sordum, onlar da rahatsızlar sesten. Şu an başka kimseyle görüşmedim bu durumu.

Kısacası çok gürültülü bir aile.

Ne yapmalı? Apartman toplantısında mı söylesem, yöneticiye mi gitsem, ses yaptıklarında yere mi vursam, kapılarına mi gitsem, apartman grubundan mı yazsam? Kalp de kırmak istemiyorum ama gerçekten kafamız şişti. Çocuğumuz olmadığı için mi acaba böyle düşünüyoruz diyorum ama yan komşumun çocuk odası bizim yatak odasına dayalı, onlarda sadece çocuk çok çok ağlarsa ses duyuyoruz. Her çocuklu aile böyle sesli mi? Biz mi tahammül edemiyoruz acaba?

Siz olsanız n'apardınız?
Ben iki yıl evim yaşanmaz hale gelene kadar tahammül ettim bir anlima gerizekalı yazmadigim kaldı. Meğer suistimal edilmiş iyi niyetim. Apartmanda başka biri başka birinden şikayetçi oldu giriş kapısına bi uyarı yazısı astılar ve ses kesildi .
Size diyeceğim kadına kibarca söyleyin belli bir saatten sonra makine caliatirmasin seslere dikkat etsin. Bundan sonraki adiminiz onun tavrına göre olur. Baktınız hoş olmayan tavırlar sergiliyor hemen apartman toplantısında dile getirin , şikayetçi olanlar da varsa toplu olarak şikayetçi olun. Kaçıncı uyarı olduğunu bilmiyorum ama belli sayıdaki yazılı uyarıdan sonra kendi evleri bile olsa taşınmak zorunda kalırlar

Matkap ve gece calisan camasir makinesi sesimiz yok ama gunde 463456321 kere aglayan ve bagiran bir oglum var 3 yasinda. Sesi hem apartmanda hem komsularin evinde yankilaniyor biliyorum cunku ses yalitimi pek iyi degil. Apartmana her girdigimizde yada ciktigimizda oglan mutlaka atak gecirircesine aglar. Sagolsunlar hepsi ayri anlayis gosteriyor. Cocuk sahibi olunca ister istemez gurultu oluyor ama anne ve baba kendi adina daha dikkatli olmali. Futbol sahasinda taraftarin takimina seslendigi gibi cocukarina seslenmeleri hos degil.

Tek tek alıntılayamadım kızlar cevaplarınızı, kusura bakmayın.

Alarm sesini bilerek kapatmıyorlar diye düşünüyorum artık. çünkü aralıksız olarak çalıyor alarmları. yani erteleyip tekrar çalma yok. alarm çalar şekilde ebeveyn banyosundan duş sesi geliyor. matkap sesi için de bir ara (yazın) "ev sahibi karışmıyor, biz de istediğimizi yapıyoruz" tarzında bir şeyler söylemişti kadın.

Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, nasıl bir yol izlenir bilemiyorum. bundan önceki apartmanda hiç ses yoktu. bekarken de aile apartmanımız vardı. yani ses problemi hiç yaşamadım.
Ben ses problemi yüzünden iki sefer taşındım. Şuan ki evime taşınırken herşeyi konuştum daha taşınır taşınmaz sabahın körlerinde evi tepemize indirmeye başladılar. Ben en alt kattayım birde üstüm var. Koridorları yatak odamın üzerindeymiş ama evleri tripleks yukarı bunları anlatmak için tanışma bahanesiyle çıktım. Ses geliyor mu diye sordu evet aslında o yüzden geldim uykusuzluktan perişan durumdayım zaten yeni taşındım işler yığınla dedim esim uyanmasın diye asagı indim dedi daha bi sinir oldum. Sonra bir ara sırf ses yapmasınlar dikkat etsinler diye mesaj yazdım abla çocuk hiç uyumadı şimdi yeni uyudu diye ve gerçektende öyleydi sabah yedide. Buna rağmen zerre kadar sesleri kesilmedi abla artık dayanamiyorum uyuyamiyoruz dedim saat 10.30 a kadar kriz gecirecektim artik pes ettim ciktim yatakdan. Beni once bi engelledi sonra engeli kaldirip benimkide çocuk anca bu kadar oluyor dedi. Tamam da ben kimsenin uyku saatinin içine etmiyorum benim çocugumun eziyeti bana kimseye degil. Hem girerken konuşmuşum hem evleri iki kaltlı çatlamayi verde biz uyanana kadar saat on bucuga kadar yukarda oyalaniver madem evi başımıza indireceksiniz degil mi. Ben girerken saat öğlen 12 dedim çocuk geceleri uyumuyor sürekli emzirip salliyorum dedim tamam canim iyiki söyledin ona göre dikkat ederiz dedi. Daha ilk günden psikolojimi bozdular beceremeyeceğiniz bir işe neden söz veriyorsunuz değil mi?? Girmeden açık açık konuşuyoruz. Benim kesinlikle uyuma saatlerimizde tepinmeye tahammülüm yok. Aşırı saygısızca. Kimse kimsenin yatak odasının tepesinde tepinmeye eşya dökmeye hakkı yok. Ayy ne yazdım bende. Kesinlikle konuşmalısınız. Bu böyle olmaz sizde insansınız. Ben insanların bu berbat huylarına anlam veremiyorum gece ve sabah erken saatlerde inanın eşimle ben uyanık dahi olsam neredeyse fısırtıyla konuşuyoruz ki insanlar uyanmasın. Herkesde aynı anlayış yok işte. Rabbim anlayış nasib etsin ya da bir şekilde bunun idrakine vardırsın. Rabbim hayırlı komşu versin dünya ahiret afiyet versin aamin. İçimi mi boşalttım daha çok mu stres oldum bilmiyorum ama yazasım geldi.

Matkap ve gece calisan camasir makinesi sesimiz yok ama gunde 463456321 kere aglayan ve bagiran bir oglum var 3 yasinda. Sesi hem apartmanda hem komsularin evinde yankilaniyor biliyorum cunku ses yalitimi pek iyi degil. Apartmana her girdigimizde yada ciktigimizda oglan mutlaka atak gecirircesine aglar. Sagolsunlar hepsi ayri anlayis gosteriyor. Cocuk sahibi olunca ister istemez gurultu oluyor ama anne ve baba kendi adina daha dikkatli olmali. Futbol sahasinda taraftarin takimina seslendigi gibi cocukarina seslenmeleri hos degil.
Bizim bir önceki evde futbol oynuyorlardı üç çocuk ve anne babanın gürültüsü inanın duysanız kapıları bacaları nasıl kirilmiyor derdiniz carpiyorlardida carpiyorlardi. Sürekli koşmaca. Bir gün dayanamayıp asagi vurduk gece. Kadin yukarı dogru vurdu yirtila yirtila laf saydi. Bir günde kocasi ayni şekilde. Ya çıkın ya katlanın dediler. Yeni doğmus bebeğimide benide, eşimide alt üst ettiler. Beddua ede ede çıktım evden. İnsan var insan var. Rabbim şerli anlayışsız insanlardan uzak etsin hepimizi.

işte aslında beklentim bu yönde. çocuk bu, sessiz sedasız durmaz ki ama anası babası sessiz değil ve bence durumun da farkında değil.

Ben ses problemi yüzünden iki sefer taşındım. Şuan ki evime taşınırken herşeyi konuştum daha taşınır taşınmaz sabahın körlerinde evi tepemize indirmeye başladılar. Ben en alt kattayım birde üstüm var. Koridorları yatak odamın üzerindeymiş ama evleri tripleks yukarı bunları anlatmak için tanışma bahanesiyle çıktım. Ses geliyor mu diye sordu evet aslında o yüzden geldim uykusuzluktan perişan durumdayım zaten yeni taşındım işler yığınla dedim esim uyanmasın diye asagı indim dedi daha bi sinir oldum. Sonra bir ara sırf ses yapmasınlar dikkat etsinler diye mesaj yazdım abla çocuk hiç uyumadı şimdi yeni uyudu diye ve gerçektende öyleydi sabah yedide. Buna rağmen zerre kadar sesleri kesilmedi abla artık dayanamiyorum uyuyamiyoruz dedim saat 10.30 a kadar kriz gecirecektim artik pes ettim ciktim yatakdan. Beni once bi engelledi sonra engeli kaldirip benimkide çocuk anca bu kadar oluyor dedi. Tamam da ben kimsenin uyku saatinin içine etmiyorum benim çocugumun eziyeti bana kimseye degil. Hem girerken konuşmuşum hem evleri iki kaltlı çatlamayi verde biz uyanana kadar saat on bucuga kadar yukarda oyalaniver madem evi başımıza indireceksiniz degil mi. Ben girerken saat öğlen 12 dedim çocuk geceleri uyumuyor sürekli emzirip salliyorum dedim tamam canim iyiki söyledin ona göre dikkat ederiz dedi. Daha ilk günden psikolojimi bozdular beceremeyeceğiniz bir işe neden söz veriyorsunuz değil mi?? Girmeden açık açık konuşuyoruz. Benim kesinlikle uyuma saatlerimizde tepinmeye tahammülüm yok. Aşırı saygısızca. Kimse kimsenin yatak odasının tepesinde tepinmeye eşya dökmeye hakkı yok. Ayy ne yazdım bende. Kesinlikle konuşmalısınız. Bu böyle olmaz sizde insansınız. Ben insanların bu berbat huylarına anlam veremiyorum gece ve sabah erken saatlerde inanın eşimle ben uyanık dahi olsam neredeyse fısırtıyla konuşuyoruz ki insanlar uyanmasın. Herkesde aynı anlayış yok işte. Rabbim anlayış nasib etsin ya da bir şekilde bunun idrakine vardırsın. Rabbim hayırlı komşu versin dünya ahiret afiyet versin aamin. İçimi mi boşalttım daha çok mu stres oldum bilmiyorum ama yazasım geldi.

Bizim bir önceki evde futbol oynuyorlardı üç çocuk ve anne babanın gürültüsü inanın duysanız kapıları bacaları nasıl kirilmiyor derdiniz carpiyorlardida carpiyorlardi. Sürekli koşmaca. Bir gün dayanamayıp asagi vurduk gece. Kadin yukarı dogru vurdu yirtila yirtila laf saydi. Bir günde kocasi ayni şekilde. Ya çıkın ya katlanın dediler. Yeni doğmus bebeğimide benide, eşimide alt üst ettiler. Beddua ede ede çıktım evden. İnsan var insan var. Rabbim şerli anlayışsız insanlardan uzak etsin hepimizi.
olsun, içini döktün ne güzel. güzel dileklerin için teşekkür ederim 😊

Alarmla cocuk sesi tamam da ondan cok bagiran oooo , aaaa eee gbi garip sesler cikaran anne baba hic mi dusunmez azcik sessiz konusayim apartmandayiz diye. Bu kadar galeyana getirmenin ne geregi var?anne baba bunu yapıyorsa cocuk daha ses çıkarir adi ustunde cocuk ama koca koca insanlarin koca sesleriyle arayıp tepkilerini azaltabilmeleri gerek.
Benim valla çocuğum yok 😂

Bende yan evden şikayetçiydim nihayet taşındılar. Bende 3 cocuk buyutuyorum ama ınanın onların 1 cocugu benım 3 cocugumla esdeger. Boyle bır gurultu ve ses olamaz. Bahçelerimizi ayıran çamlar var sadece çocuk gecenin yarısında bahçeye çıkıp köpekle oynuyor çamları koparıp yemek yediriyormuş köpeğe bir bir duyuluyor evin içinden. İnanın sitedeki en cılız çamlar bizim sınırdakiler. Diğer komşulara bakıyorum dikildiği gibi kalmış bizimkiler yolunmuş tavuğa dönmüş. Yapma kızım zarar verilmez canlılara demeyip üstüne alkış tutuyorlar ve gecenin yarısı. Allaha şükür başka ile taşınmışlar. Çocuğun ne yatış ne kalkış saati vardı. Banyolarımızın camları neredeyse bitişik.anne wc deyken yada banyodayken cocuk ıcerı gırıyor anneeeee senin dötünü gördüm diyor anne bagırıyor senin dötünü yeğğrriiiim gel seni de yıkıyayım dıye böyle iğrenç bir ebeveynlik görmedim. 5 yaşında çocuğa mahrem sınırları bıle ogretmemısler. Her wc ye kalktıgımda benzer muhabbetler. Havalansın dıye actıgım camı hep kapalı tutmak zorunda kalıyordum. Bence guzel bır dılle uyarın baskarının rahatsız oldugu seyler bızım ozgur alanımız olamaz olmamalı da
Aaahhaaa 😀

Hiç bir çözüm yok sanırım burda okuduğum konulardan kiraciysaniz taşının
Ben kiracıyım ama alt kattaki de kiracı. Ben 3 sene bitecek bu eve gireli, onlar ise herhalde 1 sene olmadı. Ne zaman girdiklerimi bile hatırlamıyorum, o kadar muhabbetimiz yok 😅 ayak üstü bazen laflıyoruz, işten mi işten, kolay gelsin gibilerinden, bazen de kızı için fıstık napıyorsun filan diye uzaktan kızı seviyorum. Bir de apartman toplantılarında eşini gördüm 1-2 kez. Kadın toplantılara da katılmıyor.

biz Başka eve çıkmayı düşündük, hatta konu da açmıştım işe yakın bir ev var diye ama astarı yüzünü geçti. Nerden baksan 10 bin TL’yi bulacak taşınma işi. Ondan da vazgeçtik.
Sanırım tahammül sınırlarını aştığında kapılarını tıklatacağım 🤔

Back