Merhaba,dün Yazını okuyamadım sayfa sürekli hata verdi. Bu yüzden cevapta yazamadım ama şimdi sayfada sorun yok kendi fikrimi yazabilirim
Yaşadığın kafa karışıklığı çok normal. Kim olsa bu durumda kafası karışır. Buna benzer olayları forumda birçok kişi yaşadı. Biliyorsun benimde 400 cc kas zarı altında protezlerim var. Zaman sonra ama ne kadar zaman sonra Bilemiyoruz tabi ama dikleştirme artı protezlerin kad altına koyulması gereken bir ameliyata ihtiyaç duyacağımı söylüyor kendi doktorumda. 2011 de ameliyat oldum,ama henüz göğüslerimde sarkma belirtisi yok. Yaşla birlikte deri de sarkıyor,göğüste protezde olsa birlikte sarkma olacağı söyleniyor bu normal birşey. Sporla kendime dikkat etmekle bu Süreci uzatmaya çalışıyorum..
Uzun kadın kıssası en güvenli ve uzun vadeli şey protezlerin kad altına alınması ve fazla olan deri ve dokunun alınıp küçültme yapılması.
Benimde meme dokum vardı,seninde var. Dikleştirme ihtiyacı olmayınca protez kas üstüne koyulur,arkadaşımızında dediği gibi duble bubble olayı olmasın diye. Kas zarı altıda kas üstü yöntemlerden biri sonuçta. Ama dikleştimenin gerekli olduğu durumlarda en güvenli protezler kas alına koyulur! Uzun vadede sıkıntısız süreçler olması için. Bunu doktorumda demişti,bende öyle biliyorum.
Şimdi senin büyük bir protez cebin var kas üstünde. Ufak bir protez koyulacaksa ve aynı cene koyulacaksa ! O cebin önce onarılması,küçültülmesi gerekiyor bence. Buda o doktorun dediği şekilde oluyor yani önce protez çıkarılacak,cep dikilecek. Altı at ir sene sonra dikişler tutup oynama olduktan sonra tekrar ameliyatla protez koyulacak. Kas üstünden kas altına protez yer değişecekse buna ihtiyaç yok diye biliyprum. Çünkü neticede kas altına yeni protez cebi açılacak. Aynı cebe protez koyulacaksa arada çok fark olan bir protez boyutu kullanılamaz. Çünkü içeride büyük cepte küçük protez oyar yet değiştirir. Hem cep onarımı yapılıp hemde hemen protez koyulursada dikişler en ufak bir şeyde atar,tutmaz..
Doktorun aynı cebe o kadar ufak bir protezi nasıl yapıp koyacak bilemiyorum tatlım. 400 cc ile senin protezlerin arasında tabiki fark var. Sen fazla değmeyeceğini düşünüyorsun ama bence
Çok değişecek. Üstelik dikleştirmede yapılacak yani fazlamızdan doku ve deri alınacak.
Şahsi fikrim dikleştirme artı protezin kas altına alınması..
Yada illaki yine kas üstü olacaksa dikleştirme artı 400 cc gbi bir boyutun kas üstüne koyulması..
Ön ödemeyi yapmışsın,bence artık düşünmeyi bırak kendini doktoruna emanet et. Ameliyat esnasında senin için en iyisini yapmaya çalışacaktır zaten. Bazı şeylerde çok ısrarcı olma,küçük protez gibi. Sonra sonuçtan memnun olmazsan doktorun sen ısrar ettin bende yaptım diyebilir. 400 cc aşşagısı seni şok edecek bir sonuca götürür söyliyim..
Ameliyatın çok daha rahat geçecektir muhakkak. Sadece mide bulantıların için birşey diyemem tabi .. Umarım en hafif biçimde ameliyat olup aramıza gelirsin tatlım :*