Doğuma Hazırlık 26+2 Erken doğum riski ile yatış

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba. Benim şuanki durumuma çok benziyor. Ben 25. Haftamda acile gittim kasılmalardan. Kontrol edildiğinde rahim uzunluğun 22mm olduğunu öğrendim ve açılmam olduğunu söyledi doktor. Beni Üniversite hastaneye yönlendirdi ve 4 gün kadar yatış yapıldı. Sıfır harektle ertesi gün tekrar bakıp rahim uzunluğu 15mm düştüğünü söylediler. Baya bir canım sıkılmıştı çünkü hiç hateket etmeden düşüyorsa hareket edersem direk doğum başlar diye düşünüyordum. Çok şükür bebek de bir sıkıntı yok suyum da gayet yeterli. Taburcu olup evde sadece yatmamı ve WC ihtiyacımı görebileceğimi söylediler. Dikiş atmak da imkansızdı kesenin delinme ihtimali çok yüksekti. 26. Ve 27. Haftamda tekrardan doktora gittiğimde 15mm den 24mm yükselmiş. Şuan 28+3 haftadayım ve yatıyorum. Progestan fitili, nidicard ilaç ve bebek asperini kullanıyorum. 30. Haftamda tekrardan çiğer geliştirici yapılcak. Allahım sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin İnşallah. Ama diyeceğim şu ki Rahim ağzı uzunluğu değişebilen birşey. Ben çok karalara bağlamıştım, çok ağlamıştım, modumu çok düşürmüştüm. Yapmak istediğim çok şey vardı ama artık çok üzülmüyorum bebeğim sağlıklı olsun başka birsey istemiyorum. Sakın moralini bozma 💕

Merhaba. Benim şuanki durumuma çok benziyor. Ben 25. Haftamda acile gittim kasılmalardan. Kontrol edildiğinde rahim uzunluğun 22mm olduğunu öğrendim ve açılmam olduğunu söyledi doktor. Beni Üniversite hastaneye yönlendirdi ve 4 gün kadar yatış yapıldı. Sıfır harektle ertesi gün tekrar bakıp rahim uzunluğu 15mm düştüğünü söylediler. Baya bir canım sıkılmıştı çünkü hiç hateket etmeden düşüyorsa hareket edersem direk doğum başlar diye düşünüyordum. Çok şükür bebek de bir sıkıntı yok suyum da gayet yeterli. Taburcu olup evde sadece yatmamı ve WC ihtiyacımı görebileceğimi söylediler. Dikiş atmak da imkansızdı kesenin delinme ihtimali çok yüksekti. 26. Ve 27. Haftamda tekrardan doktora gittiğimde 15mm den 24mm yükselmiş. Şuan 28+3 haftadayım ve yatıyorum. Progestan fitili, nidicard ilaç ve bebek asperini kullanıyorum. 30. Haftamda tekrardan çiğer geliştirici yapılcak. Allahım sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin İnşallah. Ama diyeceğim şu ki Rahim ağzı uzunluğu değişebilen birşey. Ben çok karalara bağlamıştım, çok ağlamıştım, modumu çok düşürmüştüm. Yapmak istediğim çok şey vardı ama artık çok üzülmüyorum bebeğim sağlıklı olsun başka birsey istemiyorum. Sakın moralini bozma 💕
Ben de sizinle aynı şeyleri yaşadım. En Son kontrolde 22mm den 17 mm ye düştü. İnşallah benimki de yükselir. Bende de açılma hunileşme var. İnşallah zamanını doldurup gelir bebişler. 🤲💗

Merhaba nasıl oldunuz merak ettim

Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alabilirsiniz bir an önce taburcu olur inşallah, çok geçmiş olsun.
Ben de 2 gün önce 26+2'de doktor kontrolüne gittim ve doktorum "rahim ağzı kısalığı var daha önce söylemiştik zaten. 1.5cm'e düşmüş her an kanaman olabilir ağrın olabilir" dedi ve şimdiye kadar hiç böyle bir konudan bahsetmemişti ilk defa dile getirdi ve şok içinde "hiç kanamam olmadı" dedim ve karşılık olarak "bir anda kanaman gelir çok fazla gelir doğum olduğunu anlarsın zaten. 1 ay sonra kontrolde görüşürüz" dedi ve gönderdi. Duvara çarpmış gibiydim odadan çıktığımda. Ne birşey sorabildim ne cevap verebildim. Araştırıyorum 1.5 cm çok tehlikeli bir ölçü ve böyle ölçülen kişiler genelde hastaneye yatırılıyor ve hiç kalkmamaları konusunda uyarılıyorlar. Benimki hem ilk defa kısalıktan bahsetti hem erken doğum yapacaksın dedi hem de birşey yokmuş gibi gönderdi hiçbir şey söylemeden. Apar topar farklı bir doktora gittim aynı gün. Vajinal ultrason ile mesafeyi 2 cm ölçtü. Risk var ama ne zaman olacağını bilemeyiz kendini yorma dedi ve o da haftaya kontrole gel diyip gönderdi. Ne yapmam gerekiyor kafam karma karışık. 2 aydır bacak kökü ve vajina kısmındaki kemiklerimde kırılırcasına ağrı var ve doktorum süt içme meyve yeme yersen tabi ağrır diyerek geçiştirmişti hep anlamsızca. O zaman umursamadığı gibi şimdi de kimsenin umrunda değil bir önlem alınmadı bir tedavi önerilmedi. İnternete bakıyorum hareket etmeden yatmam gerek, doktorlara bakıyorum normal hayatıma devam etmem gerekiyormuş gibi. Doktorun odasından çıktığım an stresten karnım taş gibi oldu ve aşağı baskı olmaya başladı. Şimdi 2 gündür ara ara sancı giriyor ve baskı daha da arttı. Kemik ağrılarım da daha şiddetlendi. Zaten hareketli bir bebek ama göbek üstünde hareket etmeye başlamıştı artık. Şimdi hareketleri tamamen aşağıda vajinaya çok yakın. Ne yapmam lazım farklı doktora mı gözükmeliyim yoksa doktorların rahatlığına aldanıp "amaan ne zaman olursa olur" kafasına mı girmeliyim?

Back
X