Almanya'ya yerleşebilmek?

O kadar haklısın ki ben eşimden dolayı gidebilirim, onun hayali gitmek ve engellemek istemiyorum, hayırlısı hakkimizda. Umarım senin için de güzel seyler olur :)

Valla canım ara ara benimde aklıma geliyor , ama napmam lazım bilmiyorum..
Yurt dışının Şuan ki buradaki şartlardan daha iyi olduğu kesin..

Son düzenleme:

Yer degismekten korkmayan insanlari seviyirum ben de yer degiştirmekten korkmuyorum eşim tam tersi. Yok o ulkenin kanunu ogrenmeliyiz, yok kurali bilmem neyi yok başimiza şu gelirse bu olursa türlü türlü gereksiz senaryolar. Yani istiyor ki gidecegi ulkeyi sanki orada dogmuş buyumuş gibi bilmeli, dili bilmeli...
Yurtdisi gormemiş biri de degil gezme iş geregi de cok cok cikti.

Ben Ab vatandasiyim, eşim yuksek seviye ingilizce biliyor, mesleği her ülkede aranan, en kolay yapabilecegi gorecek meslek. Baskasi olsa bir dakika durmazdi senelerdir beni oyaliyor.
Ama son 1-2 sene daha zaman verdim bazi işlerimiz var. Sonra iş bakacaksin diyorum. zorla goturecegim adami

Artik her yerin zorlugu ve eksisi olmaya basladi zaten bu bir gercek, gocmen sorununu sadece biz yasamiyoruz.Geliriniz yuksek olmayacaksa siz de ilk etapta gocmenlerin tercih ettigi bolgelerde olursunuz ki bu kulturel dalgalanma zor bişi. Almanya eger gurbetci aileniz yoksa kultur şoku, enteresan millet. Cocugum olduktan sonra bu yaz biraz Avrupa'da gezdim. Ben yillar sonra her seye yeni bir gozle baktim. Eskiden gezerken eglencemize bakardik, simdi neresi yasanabilir diyerek geziyorum gercekten. Bu İzmir olabilir, Munih olur Milano olur hic fark etmez, bakiyorum nerede trafik kurallarini kutsal kitap gibi benimsemisler, nerede cocuklar sokakta mutlu geziyor, nerede cocuklar ve cocuklular icin kolayliklar saglanmis vs. Almanya tum bunlar icin cennet vatan ama mesela ben Almanlarin davranisina, kendini ifade edisindeki nezaketsizlige dayanamiyorum bir gulun be mubarek! Yasamak istedigim bir yer degil ama o kadar duzenli ve kuralli ki bazen ruyamda Alamanya goruyorum oyle de bagimlilik yaratan bir yani var. Cunku ben İstanbulun gobeginde her gun kaldirimlarda kufur ederek bebek arabasi surmeye calisiyorum, daha dogrusu ben yoldan gidiyorum, arabalar kaldirimda. TR'de konforlu yasayan asiri zengin elit kitle haricinde herkes bir seyin anksiyetisini yasiyor, Almanyada bunlar yasanmaz ama gelir durumuna bagli daha agir seyler de tecrube edilebilir. O yuzden firsati olan kacsin gibi jenerik laflar edemiyorum

e o zaman oy kullanma, senede bir ay kaldığın yer için bana ahkam kesme diyorsun hain diyorlar.

oy kullanma hakkımız sadece o ülkede yaşadığımızda mı olmalı sizce?
Ben Avrupa'da herhangi bir ülkede yaşıyorsam da halen TC pasaportu taşıyorum ve beni birey olarak değerlendiren her ülke bende evvela o TC etiketini görüyorlar. Her türlü evlilik, doğum, ölüm, boşanma ve miras işleri için tine TC ile mahatap oluyorum. Acaba bu gibi durumlar yüzünden oy kullanıyor olabilir miyiz? Bu konuda biraz düşebilir misiniz?

Gelmiyorsa bırak kaç
Bugüne kadar kanunlara uyduk da noldu kendi ülkemizde allasen. Kuralcı adam olunca böyle oluyor işte.

Eşit oy hakkına sahibiz ve euro 29 tl?? Bu durumda kim oy vermez ki…

hanımefendi, euroyu ben mi 29TL yaptım ki ceza alarak anayasanın bana tanınmış olduğu haklar elimden alınsın? biraz mantığa davet etsem sizi gelir msiniz?
Sizi suçlayan yok zaten. Asıl ben sizi empatiye davet etsem iştirak edebilecek misiniz?

ben almanyada 1 sene yaşadım erasmusa gittiim uzattım. munihteydim. muhteşemdi tek kelimeyle hayatımın en güzel yılı orada geçti. bana hibe çıkmadı ama okuldan aldığım burs vardı. ondan aldığım burs 350 Euro ve yetiyordu barınma harici. sevgilimin çifte vatandaşlığı olduğu için ilerde biz de gitmeyi düşünüyoruz.

İşte benim demek istediğim bu mesela erkek arkadaşım yabancı kendi memleketinde şuan iş için ben diyorumki burası çok pahalı evler şöyle böyle o da diyorki burasıda pahalı sonra diyorum burası kadar olamaz yani aynen dediğiniz gibi herkesin kendi derdi vardır kendine büyüktür ama mesela afrikada açlık çeken günü kurtarmaya çalışan birine et yiyemiyoruz falan deseniz söver size buda o hesap.

Evet öyle olmalı. Yaşamadığım ülkenin yürütmesine bu kadar karışma, söz sahibi olma hakkını kendimde görmüyorum. Bahsettiğiniz şeylerin çoğu anayasa ile güvence altına alınan, popülist siyasetle alakası olmayan temel hususlar. Savunduğum şeyle çok alakasız o yüzden

Eşinden boşanmış 7 yaşında bir çocuk annesiyim, 2 dil biliyorum. Bu ülkeden çok bunaldım, haksızlıklarından çok bunaldım, işinde çok iyi olduğun halde yalakalık yapmadığın için işini kaybedenlerden olmaktan çok bunaldım. Yalnız yaşadığın için senden faydalanmaya çalışıp reddedince adını cıkaran bu adi insanlardan tiksindim, bunaldım. Bu ülkeden çekip gitmek istiyorum. Bir fikri olan var mı?
Amerika, bulgaristan veya almanya. Biraz almancam da var bu arada, beginner.

aslında pratikte çok önce yazdığım şeyle aynı şeyleri yazmışsınız. gurbetçi olarak adlandırılan grubun içindeki net şekilde göze çarpan grup var. "highly skilled" olarak birkaç sene önce gittim. acaba 3. kuşaktır yurtdışında yaşayan , yani sırf şartlar öyle geliştiği için ülkede bulunan, eğitim almak aklının ucundan dahi geçmemiş, Türkiye'de ancak ucuz tatil için tepeleme yüklediği arabası ile bulunan bir gurbetçi ile ben denk miyim bu durumda? evet, gurbetçi profilinin büyük kısmını asla okutulmamış ve bu yüzden ancak tezgahtarlık gibi işler yapan kadınlar ya da berberlik yapan erkekler oluşturuyor gibi bi sahne var ortada.
ama biz de varız.
ama bu oy hakkı meselesi karışık. doğduğundan beri orada yaşamış ve her nedense yaşadığı ülke değil de TC pasaportuna sahip gurbetçinin oy hakkı üzerinde konuşursak otuzlu yaşlarının ortasına kadar Türkiye'yi pratik etmiş benim gibi insanların da oy hakkını tartışmaya açmış oluruz. Zaten bu gibi itirazlar yüzünden yurtdışı için çok farklı bir teşkilatlanma içerisindeler. Önümüzdeki seçime bu durum yansır mı bilemem ama artık dağdaki çoban ile benim oyumun bir olmayacağı kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…