• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'ya yerleşebilmek?

Gurbetçilerin bahaneleri çok antipatik ya ne yapsalar olmuyor bence en iyisi sessiz kalsınlar😂
Iyi de gurbetciler sessiz kalirsa o zaman tecrubeler nasil ogrenilecek? Ben bu zamana kadar kimseye yurtdisina cikmayin demedim hatta her zaman tam tersi hep deneyin dedim. Cunku biz de deniyoruz. Ve denerken gorduklerimizi, ogrendiklerimizi burada soruldukca paylasiyoruz. Yani turkiye disinda hic yasamamis insanlara turkiye disinda yasamla ilgili objektif artisiyla eksisiyle degerlendirmeler yazilmazsa hep gazlama mesajlari mi yazilmali?

Neden gercekler sizi boyle bir tepki vermeye yoneltti? Bu zamana kadar nerelerde bizzat yasayip gozlemleme imkaniniz oldu da benim yazdiklarimdan farklisini dusundunuz?
Evet her iki ülkeyi de deneyimleme fırsatım oldu. Boş yapmayın. Türkiyeden ayrılma imkanı olan varsa ayrılsın. Avrupa'da çocuklara eğitim özellikle çok çok iyi. Ülkemin durumu da inş düzelir ama şuan ekonomi adalet eğitim yok. Kacabilen kaçsın.

Almanya’da yaşayan biri olarak söylüyorum dene elinden geleni yap gelmek için. Ama ne vize süreci ne de Almanya’da yaşamak kolay değil. Ama mutlaka denemelisiniz. Almanca şart olmasa dahi Almanca öğrenmeden gelmeyin. İş buldunuz geldiniz diyelim ha deyince eşinizle aynı anda işe başlayamayacaksınız. Burada prosedür süreci okul süreci kreş süreci çok çok uzun. Eşiniz ya da siz Türkiye’den iş bulsanız kontrat yapsanız dil istenecek. Vize sürecinde de istenecek. Geldiğinizde entegrasyon kursu süreci uzun sürüyor. Entegrasyon kursuna gitseniz günde en az 3 saat kursa gitmeniz gerekecek işle bir gitmeyecek zaten. Ev bulmak zor çünkü ev yok olanı da zaten ırkçılık yüzünden size vermeyebilirler. Sosyal yardımlar konusu çok iyi alabileceğiniz yardımlar çok fazla ama süreç sancılı. Ben her Allah’ın günü postacı gözlüyorum camda çünkü burada her iş mektupla ilerliyor. Hiç bir devlet işi elektronik değil. Ve Almanya’da hayatın içine karışıp Almanca konuşmak arkadaş bulup iletişime geçmek kolay değil Almanlar çok bireysel insanlar. Öyle kolay arkadaş olmazlar.

Merhabalar sevgili Lupetta,

Yaşadığınız zorlukları ve bu süreçte hissettiğiniz çaresizliği çok iyi anlıyorum. Böylesine önemli bir dönemde içtenlikle paylaştığınız duygularınıza teşekkür ederim. Sizin ve ailenizin huzuru ve mutluluğu en önemli öncelik olmalı ve bu noktada size destek olmak için buradayım.

Eşinizin Almanya'ya yerleşme hayali, aslında birçok ailenin daha iyi bir yaşam arayışı içinde olduğu bir dönemde, oldukça anlaşılabilir bir hayal. Almanya, nitelikli iş gücü açığını kapatmak adına düzenli olarak işçi alımları yapıyor ve bu süreçlerde dil şartı olmadan da başvurular kabul edilebiliyor. Özellikle sizin gibi eğitimli ve deneyimli profesyoneller için fırsatlar bulunuyor.

Almanya'ya yerleşme süreci hakkında birkaç noktayı paylaşmak isterim:

1. Araştırma ve Hazırlık: Almanya'nın işçi alımı süreçleri ve şartları hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak işe başlayabilirsiniz. Eşinizin ve sizin mesleklerinizle ilgili iş ilanlarını ve göçmenlik şartlarını inceleyin.
  2. Dil Öğrenimi: Dil şartı olmasa bile, temel düzeyde Almanca öğrenmek iş ve günlük yaşamda büyük kolaylık sağlayacaktır. Online kurslar veya dil uygulamaları ile bu sürece hazırlık yapabilirsiniz.
  3. Başvuru Süreci: Mart 2024'te başlayacak işçi alımlarına yönelik başvurular için gerekli belgeleri ve şartları önceden hazırlamak önemli. Başvuru sürecinde profesyonel yardım almak da faydalı olabilir.
  4. Göçmen Danışmanlığı: Almanya'ya yerleşim konusunda uzmanlaşmış göçmen danışmanlık firmalarıyla iletişime geçmek, süreci daha kolay ve hızlı hale getirebilir.
Sizin ve eşinizin yıllarca dişinizi tırnağınıza takarak çalıştığınızı ve şimdi daha iyi bir gelecek arayışı içinde olduğunuzu anlıyorum. Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyümesi de bu süreçte en önemli önceliğiniz olmalı. Almanya'da daha iyi yaşam koşulları ve iş imkanları bulma ihtimaliniz, bu hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Emin olun ki bu zorlu süreçte yalnız değilsiniz ve her adımda yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Hayatınızı daha iyi bir noktaya taşıma konusunda atacağınız her adımda başarılar diliyorum. Siz ve aileniz en güzel ve huzurlu günleri hak ediyorsunuz. Her şeyin en iyisi sizinle olsun, sevgilerimle.

Merhabalar sevgili Lupetta,

Yaşadığınız zorlukları ve bu süreçte hissettiğiniz çaresizliği çok iyi anlıyorum. Böylesine önemli bir dönemde içtenlikle paylaştığınız duygularınıza teşekkür ederim. Sizin ve ailenizin huzuru ve mutluluğu en önemli öncelik olmalı ve bu noktada size destek olmak için buradayım.

Eşinizin Almanya'ya yerleşme hayali, aslında birçok ailenin daha iyi bir yaşam arayışı içinde olduğu bir dönemde, oldukça anlaşılabilir bir hayal. Almanya, nitelikli iş gücü açığını kapatmak adına düzenli olarak işçi alımları yapıyor ve bu süreçlerde dil şartı olmadan da başvurular kabul edilebiliyor. Özellikle sizin gibi eğitimli ve deneyimli profesyoneller için fırsatlar bulunuyor.

Almanya'ya yerleşme süreci hakkında birkaç noktayı paylaşmak isterim:

1. Araştırma ve Hazırlık: Almanya'nın işçi alımı süreçleri ve şartları hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak işe başlayabilirsiniz. Eşinizin ve sizin mesleklerinizle ilgili iş ilanlarını ve göçmenlik şartlarını inceleyin.
  2. Dil Öğrenimi: Dil şartı olmasa bile, temel düzeyde Almanca öğrenmek iş ve günlük yaşamda büyük kolaylık sağlayacaktır. Online kurslar veya dil uygulamaları ile bu sürece hazırlık yapabilirsiniz.
  3. Başvuru Süreci: Mart 2024'te başlayacak işçi alımlarına yönelik başvurular için gerekli belgeleri ve şartları önceden hazırlamak önemli. Başvuru sürecinde profesyonel yardım almak da faydalı olabilir.
  4. Göçmen Danışmanlığı: Almanya'ya yerleşim konusunda uzmanlaşmış göçmen danışmanlık firmalarıyla iletişime geçmek, süreci daha kolay ve hızlı hale getirebilir.
Sizin ve eşinizin yıllarca dişinizi tırnağınıza takarak çalıştığınızı ve şimdi daha iyi bir gelecek arayışı içinde olduğunuzu anlıyorum. Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyümesi de bu süreçte en önemli önceliğiniz olmalı. Almanya'da daha iyi yaşam koşulları ve iş imkanları bulma ihtimaliniz, bu hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Emin olun ki bu zorlu süreçte yalnız değilsiniz ve her adımda yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Hayatınızı daha iyi bir noktaya taşıma konusunda atacağınız her adımda başarılar diliyorum. Siz ve aileniz en güzel ve huzurlu günleri hak ediyorsunuz. Her şeyin en iyisi sizinle olsun, sevgilerimle.

chatgpt botuymuş

Merhabalar hanımlar...

Şu saatte artık bunalmış halde kiralık ev ilânlarına bakarken, eşimin sürekli söylediği "Almanya' ya bir yerleşebilsek" sözü geldi aklıma.

Eşim öğretmen, ben sağlıkçıyım. %300 zam talep eden ev sahibi tarafından şu an evden çıkarılıyoruz. Lütfen şimdi "emsal ne kadar, siz ne kadar veriyorsunuz" soruları gelmesin. Çünkü konum o değil.

Eşimin maaşının yarısından çok daha fazlasını gözden çıkardığımız halde düzgün bir ev yok... Kızım 1.5 yaşında, "çıkarayım bi bahçede hava aldırayım, oynatayım" denilecek bi bahçe, bir toprak parçası ne şu an oturduğumuz evde ne de tutabileceğimiz evlerde yok... Direkt sokağa, araba yoluna iniyoruz.

Karı koca 6 sene dişimizi tırnağımıza taktık, çalıştık. Kendimizi toparlamadan bebek yapmayalım dedik. E baktık yaş geçiyor, az buçuk da topladık derken bebeğimiz oldu. Bi maddi darbe de ordan yedik yine dibe vurduk...

Her neyse biraz içimi dökesim varmış, yazmadan edemedim hanımlar.. Gerçekten bunaldim

Gelgelelim asıl konuya. Eşimin Almanya'ya yerleşme hayali var ama ben zaten gidemeyiz, almazlar diye çok kulak asmadım bugüne kadar. Kpss çalışıyorum hatta. Dil de yok bizde. Nedir ne değildir hanımlar bilen varsa aydınlatabilir mı biraz beni? Yani ihtimal var mı? Yerleşebilir miyiz? 2024 mart ayı gibi işçi alımı olacakmış. Dil şartı yok diyor...

Şimdiden teşekkür ederim 💜
Biz de yurt dışındayız. Türkiye'deki her şey kötüye gitmeye başladığı zaman yurt dışına çıkmayı düşünmeye başladık. Zorluklar var tabi ama bu sizin karakterinize ve hayattan ne beklediğinize bağlı. Kızım iki yaşında kreşe başlayacak. Türkiye'de bu kalitede bir kreş bulmak neredeyse imkansız ve fiyatları çok fazla. Güvenli, temiz ve huzurlu bir bölgedeyiz biz. Kira, şu an neredeyse Türkiye ile aynı. Devletin denetimi sıkı bu yüzden yediklerimiz ve içtiklerimiz konusunda çok tereddüt etmiyorum. Çoğu temel gıda Türkiye'den daha ucuz. Siz bir de aileniz ile birlikte olacaksınız. Çalışma şartları daha iyi ve haklarınız gözetiliyor.

Arkadaşlık, aile veya komşuluk gibi şeylere önem veriyorsanız zorlanabilirsiniz. Yaz mevsimi seviyorsanız sizin için vazgeçilmezse zorlanabilirsiniz. Dil sizi zorlayabilir. Kültürlerine uyum sağlamak zor olabilir. Ancak bu zorlukların hepsi sizin karakterinize bağlı olarak değişebilir.

Benim fikrim hazır mesleğinizde uygunken dil kursuna gidip diğer yeterlilikleri tamamlayın.

Biz de yurt dışındayız. Türkiye'deki her şey kötüye gitmeye başladığı zaman yurt dışına çıkmayı düşünmeye başladık. Zorluklar var tabi ama bu sizin karakterinize ve hayattan ne beklediğinize bağlı. Kızım iki yaşında kreşe başlayacak. Türkiye'de bu kalitede bir kreş bulmak neredeyse imkansız ve fiyatları çok fazla. Güvenli, temiz ve huzurlu bir bölgedeyiz biz. Kira, şu an neredeyse Türkiye ile aynı. Devletin denetimi sıkı bu yüzden yediklerimiz ve içtiklerimiz konusunda çok tereddüt etmiyorum. Çoğu temel gıda Türkiye'den daha ucuz. Siz bir de aileniz ile birlikte olacaksınız. Çalışma şartları daha iyi ve haklarınız gözetiliyor.

Arkadaşlık, aile veya komşuluk gibi şeylere önem veriyorsanız zorlanabilirsiniz. Yaz mevsimi seviyorsanız sizin için vazgeçilmezse zorlanabilirsiniz. Dil sizi zorlayabilir. Kültürlerine uyum sağlamak zor olabilir. Ancak bu zorlukların hepsi sizin karakterinize bağlı olarak değişebilir.

Benim fikrim hazır mesleğinizde uygunken dil kursuna gidip diğer yeterlilikleri tamamlayın.

Yok komşuluk zaten hiç yok çevremde. 9 yıldır evliyim, gerekde duymadım. Yazı da hiç sevmem 😂 kpss ye gireceğim. Olmazsa bu işin üzerine düşeceğim 💜 siz kaç yaşında gittiniz bu arada? Ben 36 yaşındayım

Yok komşuluk zaten hiç yok çevremde. 9 yıldır evliyim, gerekde duymadım. Yazı da hiç sevmem 😂 kpss ye gireceğim. Olmazsa bu işin üzerine düşeceğim 💜 siz kaç yaşında gittiniz bu arada? Ben 36 yaşındayım
32 yaşında ailemle birlikte taşındık 🍀🧚‍♀️ Zorlukları oluyor ama Türkiye'deki arkadaşlar biz ayrıldıktan sonra şartların daha da kötüleştiğini söylüyor. Ne yapıyorsak çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz.

Back