Bulgaristan benim favorim şimdilikkusura bakmayin göremedim diger mesajinizi hangi ulkeden bahsesiyorsunuz acaba?
Ayyy ne güzel. Orda var yani akrabamız ama sağlıklı bir bilgi vermiyorlar. Sadece orayı kötülüyorlarBenim de teyzem Almanya’da ama sağolsun hiç öyle demiyor aksine gelin kızım kurtarın kendinizi diyor
aslında mesele sadece bolluk bereket cok para kazanayim degil bence, gitmek isteme sebeplerinden sadece biri bu.
bende gidecek bir yer ariyorumdaBulgaristan benim favorim şimdilik
İmkan yaratmaya çalışıyorum,iş kurmak ve yerleşmek için.
bana sorarsaniz egitim kalitesi yuksek insanlarinda gitmesindeki en buyuk sebep bu, maaş vs degil bakiyorum adam okumuş dr olmuş uzman olmuş hayatinin yarisini egitimle gecirmiş iki kelimeyi bir araya getiremeyen adam üzerine yürüyor dövuyor bazen katlediyor.Evet gerçekten biraz yeşil içinde yaşamak istiyorum, bi bahçe olsun. Bunun için işi gücü bırakıp köye göçmem gerekmesin. Medeni yaşamak istiyorum. Trafikte, sosyal hayatta medeniyet olsun istiyorum
Allah gönlünüze göre versin arkadaşım.bende gidecek bir yer ariyorumda
Ben de gidecek yer ariyorumbende gidecek bir yer ariyorumda
bana sorarsaniz egitim kalitesi yuksek insanlarinda gitmesindeki en buyuk sebep bu, maaş vs degil bakiyorum adam okumuş dr olmuş uzman olmuş hayatinin yarisini egitimle gecirmiş iki kelimeyi bir araya getiremeyen adam üzerine yürüyor dövuyor bazen katlediyor.
medenice yaşamak istiyor insanlar, biraz madden rahat olmak çocugunu okula biraktiginda acaba bugun cocugumun basina bir sey geldimi diye dusunmeden guvenle isine gidip gelmek istiyor.
oralarda sorun yokmu tabiki oluyor, ama işte ceza yaptirim hukuk adalet konuşuyor bizdeki gibi arkasinda dayisi olan degil
dil bilmiyorum diye vizyonsuz olduk iyi miyabancı dil sadece sizin yurtdışına gitme ihtimaliniz olduğu durumlarda lazım değil; yabancı dil her şeyden önce kendiniz için lazım. ciddi bir vizyon sorunu bu.
Söylediklerinize katılıyorum. Biz Türkiye’de yaşarken de şartlarımız bir çok insana göre fena değildi. Dediğiniz gibi insanın başına her yerde her şey gelebilir ama başınıza bir iş geldiğinde hukukun, yasaların sizi koruyacağını, hakkınızın yenmeyeceğini bilmek bile insana müthiş bir güven hissettiriyor. Ayrıca kaliteli yaşam da cabası. Benim Türkiye’de yapmak için bir sürü bütçe ayırdığım hobilerime burada ücretsiz bir şekilde erişebiliyorum. Evet vergiler yüksek, mesela sağlık sigortası vs inanılmaz pahalı ama ben bu durumdan şikayetçi değilim. Çünkü biliyorum ki verdiğim her kuruş, konfor, güvenlik, temiz yaşam açısından geri dönüyor bana. En basiti gıdanın bile kalitelisine erişim çok daha kolay Türkiye’ye göre. Ben burada yurtdışını övmüyorum. Elbette zorlukları da var. Mesela Türkiye’deki o hareketli yaşama alıştıysanız Avrupa size her anlamda çok sıkıcı gelecektir. Sosyallik anlayışınız, arkadaşlarımla bir cafede oturayım saatlerce sohbet edeyim ise burada çok ciddi zorlanırsınız. İnsanlar bana çok mekanik geliyor mesela. İşe gittiğimde sabah “günaydın” akşam ise “iyi akşamlar” dışında tek kelime etmiyoruz bazen. Ama dediğim gibi artılarını eksilerini kendi yaşam stilinize göre siz düşünüp, karar vereceksiniz. Benim ve çocuğum için artılarının daha fazla olduğunu düşündüğümden ben mutluyum. Bu arada ben Almanya’da yaşamıyorum. Ama genel olarak üç aşağı beş yukarı aynı oluyor.bana sorarsaniz egitim kalitesi yuksek insanlarinda gitmesindeki en buyuk sebep bu, maaş vs degil bakiyorum adam okumuş dr olmuş uzman olmuş hayatinin yarisini egitimle gecirmiş iki kelimeyi bir araya getiremeyen adam üzerine yürüyor dövuyor bazen katlediyor.
medenice yaşamak istiyor insanlar, biraz madden rahat olmak çocugunu okula biraktiginda acaba bugun cocugumun basina bir sey geldimi diye dusunmeden guvenle isine gidip gelmek istiyor.
oralarda sorun yokmu tabiki oluyor, ama işte ceza yaptirim hukuk adalet konuşuyor bizdeki gibi arkasinda dayisi olan degil
Finlandiya da dogup büyüdüm ve su an üniveristeyi ayni sekilde Finlandiya da okuyorum. Kardeslerim de ayni sekilde, aylik olarak (ailemizle yasamamiza ragmen) devletten burs aliyoruz. Bir dönem annem ve babam restoranlarini kapatip issiz kalmislardi, devlet 2 yil boyunca bize bakti, hem kiramizi ödedi hem aylik yardimlarda bulundu. Not ortalamami belli bir düzeyde tutup yillik istenen puani (credit) tamamladigim zaman okul tek sefer de olsa "aferin" harcligi olarak 500€ veriyor. Üc senelik egitim hayatimda bu vesileyle her yil 500€ almaya hak kazandim. Yazin okul bitince issiz kalirsam sosyale basvuruyorum, ihtiyacim olan parayi hesapliyorlar ve yaz icin bana "harclik" veriyorlar. Ve daha saymadigim pek cok sey. Türkiye ile arada olan o ucurumu görmeniz icin anlatiyorum.Bahsettiğin ülkelerde çok pahalı maalesef, hepsinde yasayan arkadaşlarım var ve Türkiye gibi fiyatlar korkunç. Almanya en azından sosyal devlet, çocuğun geleceği daha garanti olur. Işsiz kalsa devlet yardımı alır, okullar parasız ve aylık 250 Euro çocuk yardımı sabit.
Sağlıkçılar hemşire yardımcısı olarak daha düşük seviye Almanca ile çalışabiliyor galiba, entegrasyon kurslarına katılıp aynı anda dili geliştirebilirler...B2 seviyesi hemşirelik için yeterli.Ayrıca kurslara giderken devlet yardımı alma imkanları olabilir, küçük şehirlerde çok uyguna kira bulabilirler. Berlin, Münih, Stuttgart gibi şehirlerde yaşayacağım derlerse barınma tabi ki pahalı.
Ben sanayi şehri olduğu için Münih’teki kirayı yazdım. Etilerle asla alakası yok. Zaten şehir dışındaki evin fiyatını yazdım, ucuzu bu yani. Şehir merkezinde 3500 euro. Numbeo’dan merak ettiğiniz şehirlerdeki yaşam masraflarına bakabilirsiniz. Türkiye’de de gidip Yozgat kırsalına bakarsak ucuza ev buluruz ama iş imkanları kısıtlı.En yakın arkadaşım geçen sene kasımda gitti aklı olan gelir diyor bizleri fişfikliyor sürekliben de istiyorum araştırma halindeyiz gidip geldim yanına burada yaptığım market alışverişinden daha uygun ödedim euroya rağmen.
Biz de aramızda çok esprisini döndürdük sokak röportajı gelirse Almanya bitmiş yeğenim diye ağlayacaköve öve bitiremiyor da kendisi , zorluğu var mı elbet var ama buraya kıyasla devede kulak kalıyor
Kirası 575 euro maaşı 2000 euro dolabı et şarküteri balık dolu tıklım tıklım resmen , geziyor yiyor içiyor
Çocuğu eşi olsa iki maaş olacak zaten yine aynı mantık
Oturduğu yeri çok seviyorum Frankfurta trenle yarım saatöyle güzel nezih bir yer ki orada yaşamak isterim
Herkes Münih’te en pahalı yerde Etiler mantığında oturmak zorunda değilher yerin uygunu pahalısı lüksü ekonomiği var yani.
Almanya bitik kiralar 2bin eyroooo yeğenim geçinemiyoruz artık robotik sözler olmuş yani
Yani konu sahibine gelecek olursam moralinizi bozmayın ve gitmek için her yolu deneyin biz de gidicez inşallah
Ben sanayi şehri olduğu için Münih’teki kirayı yazdım. Etilerle asla alakası yok. Zaten şehir dışındaki evin fiyatını yazdım, ucuzu bu yani. Şehir merkezinde 3500 euro. Numbeo’dan merak ettiğiniz şehirlerdeki yaşam masraflarına bakabilirsiniz. Türkiye’de de gidip Yozgat kırsalına bakarsak ucuza ev buluruz ama iş imkanları kısıtlı.
Aynen öyle sanki hepimiz Kadıköy, merkez, Beyoğlu’nda falan yasıyoruz. Örnek zaten İstanbul içinde bir yerden bir yere en az 1 saatte gidiliyor o da yakınsa trafik vs. Merkezde de oturmayıveririz civar yerler var metrosu otobüsü vs gırla.. yani her ülkenin her şehrin ekonomiği lüksü elbet olacak..B Buffalosos katiliyorum. Benzer sekilde asgari ucret civarina Almanyada yasayan kuzenim var ve kirasi 500 eur civariydi. Oturudugu yer gayet şirin bi yer, yozgat kirsalini hic gormedim ama ayni şey olmadigina eminim. Fiyat araliklari çeşitli.
Aynen öyle sanki hepimiz Kadıköy, merkez, Beyoğlu’nda falan yasıyoruz. Örnek zaten İstanbul içinde bir yerden bir yere en az 1 saatte gidiliyor o da yakınsa trafik vs. Merkezde de oturmayıveririz civar yerler var metrosu otobüsü vs gırla.. yani her ülkenin her şehrin ekonomiği lüksü elbet olacak..
Teyze gibi teyzeymiş.. Benim ki olsaydı iletişimini tamamen keserdiBenim de teyzem Almanya’da ama sağolsun hiç öyle demiyor aksine gelin kızım kurtarın kendinizi diyor
Kuzenim Munihte çok merkezi olmayan bir yerde yaşıyor. Dediğiniz gibi merkezde 3500 değil 15 bin Euro'ya da ev bulursunuz. Zaten çoğu insan kırsalda yasayip trenle ise gitmeyi tercih ediyor. Merkezde evler eski ve küçük, ayrica pahalı. Kırsala gittikçe bahçeli mis gibi evlerde yaşıyor insanlar.Ben sanayi şehri olduğu için Münih’teki kirayı yazdım. Etilerle asla alakası yok. Zaten şehir dışındaki evin fiyatını yazdım, ucuzu bu yani. Şehir merkezinde 3500 euro. Numbeo’dan merak ettiğiniz şehirlerdeki yaşam masraflarına bakabilirsiniz. Türkiye’de de gidip Yozgat kırsalına bakarsak ucuza ev buluruz ama iş imkanları kısıtlı.
dil bilmiyorum diye vizyonsuz olduk iyi mi
Ben anlamıyorum sanki orada ekmeklerine mani olacağız. Bir çok giden insan güya şikayet ediyor. Dürüst insan kalmadı. Ben daha önce yurtdışına çıktım. Avrupa’ya gittim ekonomi bu denli kötü değilken. O zaman bile çok uygun geliyordu fiyatlar. Aslında olay fiyatlardan ziyade refah seviyesi. Kesinlikle özenmek değil, insanlar oralarda yaşam kaygısı taşımıyor. Aksine konforlu yaşıyorlar. Konfor en önemli şartları hayattaki. Biz ise burada hayatta kalmaya odaklıyız. Konfor listenin sonunda.Teyze gibi teyzeymiş.. Benim ki olsaydı iletişimini tamamen keserdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?