Almanyadan Ev Satin Almak

beyza hosgeldin canim nasilsin.

Kediiiii Sen Berlin demisin? Bende Hamburg dasin saniyorum. Ama yakin sayiliriz ya. Eger is durumunuz buraya da uyarsa valla gelin alin ev burdan buluruz ciddi bakacaginiz zaman size :KK66:Bilmiyorum bu almanya kuzey tarafi zaman zaman birileri ugruyor sonra ortadan yok oluyorlar .Gerci su an okullar tatilde hic kimse olmamasi normal kasim ayi gibi daha harekeltli oluyor sanki.

Bizim ev 3 kat kedicim giriste biz oturuyoruz üst katimizda alman kiracimiz var evin iki girisi var ve merdiven ikinci kapiyi acarsan tek gibi gösteriyor evi kapatirsanda ayri evler oluyor o yuzden cok rahatiz.Tek yasli bayan oda emekli olacak artik bu sene benim oglanla cok iyi anlasiyor. Sürekli asagi yukari dolasiyo benim oglan birde bizim bahce bayagi büyük alman cok ugrasiyor kendi kücük bi bahcesi vardi onu satti. Istedigi bisi oldumu bizim bahceye yapiyo masrafi yapamadigi bisi olursa esimle kaynimdan yardim istiyo onlara yaptiriyo nerde bulacak yardim eden iki erkek onun da bayagi isine geliyo oyle iste. Bide kelamiz var onunda kapisi kapaninca ayri daire gibi ama bizim kalorifer mazotlu o yuzden kelada hem mazot kokusu oluyor hemde öl tanklarla makine iki oda lik yer kapliyor. Belediye gaza baglansak iki oda kazancimiz olur ama simdi topraktan enerji diye bisi cikmis biraz masrafi fazla onu takip ediyo esim onu yaptirirsak hem kalorifer masrafimiz azalir hemde kelayi bi daire yapariz. Almanda 66 yasinda yasadigi sürece bizde kiraci olarak oturacak. Daha sonra kaynim alsin esini ciksin üst katta otursun. Kaynimda giderse kiracida ölürse esim ben ve bi cocuk icin ev ve bahce asiri büyük kaliyo zaten. Ev üstüne ev olmuyo dogru ama benim problemim diil. Kiz evlenip geldiginde baksin kendi karar versin. Derseki ben ayri oturmak isterim ilerdede kendime istedigim gibi bi ev alirim bunada maddi gücümüz var gitsin istedigini yapsin . Yani ne kal ne git derim sonucta yeni tansitigim insan iyi olur allahtan bilir kötü olur benden bilir. Isimiz zor ya bakalim ne olacak.Birde esimin ailesinden kalabaliga alisiklar esimde kaynimda herkes bi arada olmak ister. Kizde ben yeni evliyim esimle basbasa kalmak istiyorum dese beni gec kaynim anlamaz öyle seylerden biraz problemleri olacak gibi ama kizin aileside aynidir alisiktir o zaman sorun diil. Bilmiyorum artik allah hayirlisini yazsin herkese.

Meltem kapilariniz ayri ise sorun olmaz hem sana da arkadas olur, dedigin gibi sonra isterse evini ayirir zaten.
Belkide cok iyi arkadas olursunuz yerimseniben neden olmasin.

Eee yasliymis kiracinizda yardim edenler oldugu icin bir de sizlerle iyi anlastigindan ayrilmayi dusunmez zaten.

Gaz sanirim hem daha temiz hem daha ekonomik olur sizin icinde, bos bir oda daha cikar yerimseniben .

Malesef kimseler gelmiyor gibi oysaki yurtdisindakilerin genel proglemi onlarla ayni sikintilari yada sorunlari yasayan insanlarla konusamamalari... gelseler birlikte sohbet etsek ama :1no2:
Sanirim son aylarda foruma gelmiyor miskinlik yapiyorlar :enbuyukkk:

kedicim burda okullarda tatil oldu hava felaket valizini alan turkiyeye kaciyor yada kendi ülkelerine bizim sehir bosalmis gibi bende oglanla yüzmeye gidiyorum bol bol ama kapali havuz disarda yagmur yagiyor biz havuza giriyoruz. Oglan turkiye yi hic bilmiyor gunes var deniz var havuzdan büyük filan anlatiyorum ona saskin saskin bakiyor bana sonra kendi cocuklugum geldi aklima haziran sonu temmuz basi oldumu yalova da alirdik solugu öyle derin derin düsünmezdik babamda ben yüzme ögreniyim die saat ücreti ödemezdi giriste iskleden itti beni ben yüzmeye basladim o ani simdi gibi hatirliyorum oglum abazen aciyorum ya :KK43:((
Sen yaz canim biz burdan laflariz. Almanya da olanalrda genelde gördgüm dönüsle ilgili sohbet etmeyi sevmeleri bende gelmisim yerlesiyorum artik buraya neden dönüs icin hayal kurup icimi karartayim olmayacak bisey diye sevmiyorum o tür sohbetleri. KK icind emiyorum genel yani net disindaki insanlarin sohbeti böyle hele bu hafta herkes indirimlerden hediyeleri aldi ve gittiler. Tr ye gitmyiorum hediye derdimde yok oda baska bi sorun dimi :KK43:

kedicim sagol canim ama bizim bahceyi bi görsen millet gelsin kamp yapsin dersin :))) Büyük olunca iside bitmiyo haliyle ben evveli pazar isyan ettim ya esimde deli gibi kaptirdi kendini varsa yoksa bahce. Hele biri gelipte aaa ne güzel demedimi yandik. Adam dahada hevesleniyo. hep anlatiyodum oglumun arkadasinin annesine gecende geldi kadin aa ne temiz burasi kim temizliyo demezmi. Evin bi delisi var ben temizliyorum diyince aa hem evi hem bahceyimi oldu kadin. Eee kendimden daha deli birini bulamadim henuz :))
Burdada Elbe nehri var iste uyduruk bogazici :))) Bende Istanbulluyum dogma büyüme ama Hamburg eski cocuklugumun Yesilyurt taraflarina benzedigi icin seviyorum.
Ben uzun zamandir gitmiyorum Istanbul a en son mayis sonu gitmeye niyetlendik ben bebegi kaybedince gene gidemedim. Illa bisi cikiyo Ekime niyetimiz var gene ama bakalim bu sefer ne cikacak diye bekliyorum. Bisi cikmaz gidersek cok sasiricam dogrusu .
Bisi kalmamis gez eglen tatiline bak canim bosver kilolari allah askina kimin umrunda kilolar :))

Sen en azindan yasadigin yeri dogdugun yerle biraz bagdastirmissin, ben etilerde dogup bebekte buyudum istinyede emirganda oturdum sırnaşık şey "haaah burasi iste" diyip benzetecegim malesef hic bir yer yok :1no2: yinede yasiyoruz iste yerimseniben
Iki yere saygili olmak zorundasin sev yada sevme dogdugun yer,doydugun yer yerimseniben

:eek:klava: kilolari bosver diyorsunda tatil icin bi seyler alim dedim :çok üzgünüm: ama ne giysem uzerimde ya buyuk ya kucuk emanet duruyor her yerde kala kala ya 36-38beden ya 46 beden kalmis :bbo: aradaki bedenleri indirim haftalari basladi diye aninda bitirmisler.

Su an soyle ayaklarimi kumlara uzatsam denizden cikmis serinlemis halde soyle bi yayilsam, buz gibi de bir icecek olsa elimin altinda tepemde yakan gunes, denizin sesi bodrumun temiz denizi... :teytey: daha ne isteriiim
Gel tatil geeel:enbuyukkk:

kedicim ben yesilyurtta dogup buyumedim buyuk dayimiz vardi ona giderdik ben cocukken 7 göbek fatihliyiz fatihte dogmusum ama ömrüm besiktas ta gecti benim fatihteki apartman katlarindan yesilyurt yesilköy o zamanlar bahce ici müstakil evlerdi . Oraya gidince kendimi bi özgür hissederdim ama burda butun isi ben yapiyorum buyuk dayinin bi suru yardimcisi vardi burda evi temizleyen ben yemek yapan ben bahceyle ugrasan ben olmuyoki :KK43:((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Univ bi donem rumeli hhisarinda oturmustum benimde cocuklugum hep bogazda gecmistir ortaköyden yolu tuttukmu yürüye yürüye sariyeri buldugumuz cok olmustur :)) manyakmiymisiz ne ya bak simdi kendime güldüm :))
sana tavsiyem hic bisi alma burdan istanbula gidiyosan cok güzel outlet ler acilmis yenibosna tarafinda hemd etüm markalar % 50 yari fiyatina esim brud agördügümüz adidaslarin aynisini yari fiyatina aldi geldi 2 ay önce mutlaka mayolarda cok guzel seyler vardir .Bende ekim gibi gitmek istiyorum bu sefer ucakla gidicem cekeme artik arabayi yanida giyecek götürmeyecegim kislik alisveris yapip dönecegim burda ne aliyosam 2 yikamadan sonra yer bezi yapasim geliyo :KK43:(((((((((((((((

Meltem bende arkadaslarla ortakoyde okey-tavla oynar sohbet ede ede tarabyayi sariyeri bulurduk :roflol: orda borek yerdik herkes evine dagilirdi sonra hatta yillar evvel sariyerde lunapark vardi simdi otopark olmus oraya giderdik okul cikisi yerimseniben .

Aslinda burda kendi tarzimda pek bir sey bulamiyorum zaten tek tuk onlardada beden sorunu oluyor ama yaz tatili icin genelde direk tatil bolgesine (bodrum.antalya vs) gidildigi icin burdan alisveris yapmam gerekiyor, kisin ist.a gittigimde ordan bi seyler aliyorum.
Bu sefer bodruma gitmeden ist.da 3-5gunumuz var o surede de trafikte alisveris yapilmaz ailemle zaman geciririm bari :sm_cool:

yerimseniben tatilden dondukten 10-15gun sonrasina biletim var gidicem zaten ist.a sonra a.s kurban bayraminda var, subatada aldim :roflol: yani simdiden 4 gidislik biletim hazir erkenden aliyorum.
Diger 3gidisimde (yaz tatili haric) alisveris yapicam zaten hatta simdiden germanwingsten 10kg ekstra kilo hakki icin kart cikartiyorum.
Malum germanwings in biletleri uygun oldugu icin yuk hakki kisitli 23kg zaten bos valiz 4-6kg gibi bir sey kisin gidince 2-3 cizme koy valiz doluyor :eek:klava: o yuzden arti yuk hakki cok isime yarayacak a.s
Sen araba ile gitmekle en iyisini yapiyorsun daha once yazdim mi bilmiyorum ama bizde 1-2ay once vazgectik arabadan benzin isi cok pahalliya geldi 2 kisi icin degmiyor ucak bileti aldik.

bizde ev almayı çok istiyoruz eşimle... ama almanyada evler çok pahalı yani 4 odalı bir ev düşünüyoruz ama oturduğumuz yerde yok öyle ucuz ev ben hattingen de essene yakın oturuorum alırsam ev ordan alırım ama müthiş pahalı şu anda kirada oturduğum ev 3 katlı bir apartmandayım 3 odalı bir ev kirasıda
1700 euro üzülüyorum verdiğim paraya arkadaşlar sizin tavsiye ettiğiniz güzel bir yer varmı ev alabilceğim yardım ederseniz sevinirim?

cokokiz cidden cok ödüyomusun kiraya essen o kadar pahalimi hamburgda o paraya bahceli 3 katli ev kiralarsin bilmiyorum oturduun evin ici nasil ama burda o paraya kiralayacagin evin tüm lüksü oluyor icinde panjurlar güneslik garaj kapisi otomatik vs vs bankadan kredi alip ev yaptirin daha iyi canim ya.
Kediii ne alemdesin gittinmi tr ye ne guzel planlamisim gidis dönüslerini cocuk yoktu dimi sende. Bu sene benim oglan basladi anne guness cokmus gidelim diye bu bombalardan sonra hic gideism yok allah korusun hepimizi .

cokokiz cidden cok ödüyomusun kiraya essen o kadar pahalimi hamburgda o paraya bahceli 3 katli ev kiralarsin bilmiyorum oturduun evin ici nasil ama burda o paraya kiralayacagin evin tüm lüksü oluyor icinde panjurlar güneslik garaj kapisi otomatik vs vs bankadan kredi alip ev yaptirin daha iyi canim ya.
Kediii ne alemdesin gittinmi tr ye ne guzel planlamisim gidis dönüslerini cocuk yoktu dimi sende. Bu sene benim oglan basladi anne guness cokmus gidelim diye bu bombalardan sonra hic gideism yok allah korusun hepimizi .

Cocuk yok meltem o yuzden zamanin tadini cikariyorum lülülülülülü sorunum olmuyor.Tabii sen bilirsin ama dunyanin her yerinde teror saldirisi olabiliyor, onlarin amacida bizleri bolmek uzaklastirmak:mymeka: ekmeklerine yag surmemek adina sirf onlar icin hic bir seyini erteleme. Gitmek istemezsen yada zaman, imkan herhangi bir sorun yada engel varsa gitme ama sakin :1no2: teror icin olmasin gitmemezligin.

Kediii ben 2 kez Istanbulda bomba nin ortasinda kalmistim. Bir kezde bi turizm sirketi basilmisti polislerin icinde kalmistim ama o zaman cocugum yoktu banada en ufak bisi olmadi ya bu gun ne oldu biliyomusun seklinde isyerime dönünce arkadaslarima anlattim ve unuttum. Ama simdi durum öyle diil. Cocukla öyle bir ortami yasamayi hayal bile edemiyorum. Allah hepimizi korusun. Birde cok sicak diyorlar su sorunu var burda soguga iyice alistik 25 dereceyi gecse bunaliyorum ben. Gecen hafta Hanau daydim tam girdik bi yagmur ama nem sicak berbat ya Hamburg dan ne ciktim gözünü seveyim oldum. Yani buraya iyi alismisim ben diil Istanbul Almanya icinde de gittigim hic bi yerde rahat edemedim.
Cocuk yokken yasa hayatini cocuklu ve cocuksuz olmak arasinda daglarrrrrrr kadar fark var. Iyi yanida var kötü yanida ama bi yasa gelicne herseye ragmen cocuksuz olunmuyor bide cocuk oldumu baska biseyden zevk alinmiyo. Tr de hep cocuksuz oldugum icin o zamanki zevklerimde degsiti haliyle simdi orda gitsem ne yaparim bilemiyorum acikcasi . Oglumun yasida öyle bi yaski herseyi anlicak yas diil.8-9 yasina gelse ege karadeniz vs gezdirriim hem tarihi hem kültürü yerinde ögrenir turkiyenin.

evet haklısın cnm ya eşimde öyle söylüyor hamburgda bakıcam ev çok teşekkür ederim tavsiyen için kredi almak güzel bir fikirr :) öptüm cnm

cokokiz biz kredi alirken yardimci olan bayan esimin isarkadasinin esiydi bi ev bulup ciddi kredi düsündügünüzde istersen tanistiririz hangi bankadan nasil ne sartlarda kredi almak sizin icin daha iyi olur bayanin yaptigi is bu meslegi yani. Ben cok sasirmistim mesela ben tr deyken araba alacaktimki istanbuldaki banka sayisi burda yok oturup kendim arastirmsi ve en uygun krediyi bulup arabami kendim almistim burda bu bi meslekmis ve ben aman herseyinde abartisi derken ciddi yardimi dokundu kadinin bize.
Umarim gönlüne göre ev bulursun bi kac gundur yeni hafen denen bi bölge var ordaki apartmanlari görüyorum öyle pismanimki bu ev isine girdigimize yasli insanalrin icinde kaldik :KK43:((((((((((

meltem haklısın gerçekten böyle konularda yardım almak gerekiyor teşekkür ederim sanırım yakın zamanda danışmana ihtiyacım olucak. benimde apartman öyle yaa hep yaşlı :KK43:( iyi düşünmek lazım almanyada ev işini...bakalım benim oturduğum yeride biliyorsundur hattingen çarşıya uzak biraz alışverişi felan haftalık yapıyoruz mecbur oda kötü çok teşekkür ederim yardımların için hafen'i da değerlendiricem:)

arkadaşlar türk lirası olarak söylermisiniz almanyada 80metrekare bir ev ne kadar eder???

Söyle 150 000 € degerinde bir ev 265 449.12 YTL olur ...ama tabii cok lüks bir mahalede degil... normal bir semt ve eski restore edilmemis bir daire...yeni dairelerin fiyatlari daha yüksek ...sehirde cok önemli ...büyük bir kente güzel bir semte ...söyle yarim milyona kadar cikiyor fiyatlar...bazen ayni fiyata sehrin banliyösünde villa alinabilir bu parayla...cogunluk öyle yapiyor...genelde tercih edilen sehir disinda bahce icinde evler...bunlarada su an bence söyle en az 250 000 € gözden cikarmak gerekiyor ...ama tabii sehir ve semt cok önemli...fiyat ikiye hatta üce katlanabiliyor

merhaba türk lirasiyla 150 milyardan baslar 300 e kadar yerine göre degisir kücük yerlerde daha ucuz bulunuyo

evet bencede iyi bi fikir burda ev almak
bende okulum bitince burdan bi almayi düsünüyorum

ev sahibi biri olarak arkadaslar tavsiye ederim burda kiralar yüksek iyi bir semtte otircagim diyorsaniz isiniz zor.benim oturdugum muhitte kölnün en iyi yerlerinden .ben bütün ülkemin insanlarinin buralarda birseyler yapmasini istiyorum kira ödemektense bütcenize göre rahatlikla bulabilirsiniz...köln civarinda oturan arkadaslra su anda dansweilerde brauweilere widdersdorfa cok yakin bir ev satilik mesela.eski ama tamir olunursa acaip güzel olur.ilgilenenlere duyurulur.ama acil oldugu icin elinizi cabuk tutun kölnlü hemsolarim hahaha...

X